Ηταν ο Χριστιανισμος εφευρεση των Ρωμαιων για να ελεγξουν τους Εβραιους?
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Re: Ηταν ο Χριστιανισμος εφευρεση των Ρωμαιων για να ελεγξουν τους Εβραιους?
Δεν νομιζω οτι οι Ρωμαιοι θα εκαναν κατι τοσο elaborate για να ελεγξουν εναν λαο στο shithole της ερημου που δεν τους ενοιαζε κιολας.
Η λυση τους ηταν πολυ πιο απλη απο αυτο.
Καθε φορα που οι Εβραιοι εκαναν οτι σηκωνουν κεφάλι καλουσαν τις Συριακες Λεγεωνες τους εκαναν steamroll και μετα εφευγαν.
Σιγα μη κατσουν να κανουν το ultimate masterplan τη στιγμη που δουλευει ρολοι το σχεδιο με τις λεγεωνες.
Η λυση τους ηταν πολυ πιο απλη απο αυτο.
Καθε φορα που οι Εβραιοι εκαναν οτι σηκωνουν κεφάλι καλουσαν τις Συριακες Λεγεωνες τους εκαναν steamroll και μετα εφευγαν.
Σιγα μη κατσουν να κανουν το ultimate masterplan τη στιγμη που δουλευει ρολοι το σχεδιο με τις λεγεωνες.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- nik_killthemall
Ο ισχυρισμός ότι κάποιος ευφυης σχεδιαστής εφηύρε το οτιδήποτε για να ελέγξει εναν λαό ή τον κόσμο είναι τεκμήριο βλακείας από μόνος του. Ο κόσμος και οι ανθρώπινες κοινωνίες τις περασμένες χιλιετίες συνδιοικούνται πρωτίστως από την τύχη και όχι από τα ευφυη σχέδια.
Γιατί ακριβώς οι Ρωμαίοι να ελέγξουν τους Εβραίους που αποτελούσαν κάτω από το 1% της αυτοκρατορίας φτιάχνοντας μια θρησκεία για το 100% της αυτοκρατορίας τη στιγμή που 1) τη θρησκεια αυτοι οι κανονικοι εβραιοι την μισουσαν και 2) τους Εβραίους τους ξεπάτωναν όποτε ήθελαν με τα όπλα ?
Η πρώτη διασπορά των Εβραίων ξεκίνησε οταν τους ξεπάτωσε ο Αντίοχος ο Επιφανής, και η οριστική διασπορά τους όταν τους ξεπάτωσε κατεξακολούθηση η Ρώμη, άρα σε τι ακριβως ο Χριστιανισμός τους εξυπηρετουσε τους Ρωμαιους ?
Αν υπήρξε Χριστός άλλος ήταν ο σκοπός του κινήματός του το οποίο ήταν εσχατολογικό στο εδώ και τώρα, αναριθμήτα τα σημεία στα οποία ο ίδιος ο Χριστός μιλάει για το οτι ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ θα γίνουν όλα και μιλά ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ !
Αν υπήρξε Παύλος πήρε το κίνημα του Χριστού και το χρησιμοποίησε για ΆΛΛΟ σκοπό, μεταθέτοντας το εδω και τώρα του Χριστού στην αιωνιότητα και κανοντας κατι που ο Χριστος δεν εκανε ποτε : συνεργαζοταν με ορους προστασιας και συμβίωσης με την Ρωμαϊκη εξουσία !
Κι όταν ηρθε ο Κωνσταντίντος αρχές 4ου αιώνα δηλ. μονο 250 χρονια μετα τον Παύλο, όπου σε αντίθεση με την Χριστιανική προπαγάνδα οι Χριστιανοί ήταν μια πολύ μικρή μειοψηφεία στην αυτοκρατορία που δεν ξεπέρναγε το 5%, ΤΟΤΕ πηρε το κινημα του 5% το χρηματοδοτησε το εξουσιοδοτησε το γιγαντωσε και το χρησιμοποιησε και παλι ΓΙΑ ΑΛΛΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟ : Την επιβολη της πολυ θνητης και βραχυπροθεσμης εξουσιας του ωστε να πεθανει απο γεραματα και οχι απο το σπαθι καποιου δολοπλοκου, και το εκανε αυτο βασιζομενος πρωτιστως στην δεισιδαιμονια του η οποια τον αναγκασε να μην γινει κανονικος χριστιανος μεχρι τα βαθεια του γεραματα ωστε να τα εχει καλα με ολους τους μαγους - θεους οι οποιοι θα φροντιζαν να μη χασει το κεφαλι του απο σπαθα συνομωσιας, αλλα θα φροντιζαν ωστε με τη δικια του σπαθα να παιρνει τα κεφαλια οσων θεωρουσε εν δυναμει σφετεριστες!
Καμια εφευρεση και κανενας κοινος σκοπος ενολιγοις !
Με το ιδιο μοτιβο συνεχισαν τα πραγματα και μετα τον Κωνσταντινο.
Γιατί ακριβώς οι Ρωμαίοι να ελέγξουν τους Εβραίους που αποτελούσαν κάτω από το 1% της αυτοκρατορίας φτιάχνοντας μια θρησκεία για το 100% της αυτοκρατορίας τη στιγμή που 1) τη θρησκεια αυτοι οι κανονικοι εβραιοι την μισουσαν και 2) τους Εβραίους τους ξεπάτωναν όποτε ήθελαν με τα όπλα ?
Η πρώτη διασπορά των Εβραίων ξεκίνησε οταν τους ξεπάτωσε ο Αντίοχος ο Επιφανής, και η οριστική διασπορά τους όταν τους ξεπάτωσε κατεξακολούθηση η Ρώμη, άρα σε τι ακριβως ο Χριστιανισμός τους εξυπηρετουσε τους Ρωμαιους ?
Αν υπήρξε Χριστός άλλος ήταν ο σκοπός του κινήματός του το οποίο ήταν εσχατολογικό στο εδώ και τώρα, αναριθμήτα τα σημεία στα οποία ο ίδιος ο Χριστός μιλάει για το οτι ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ θα γίνουν όλα και μιλά ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ !
Αν υπήρξε Παύλος πήρε το κίνημα του Χριστού και το χρησιμοποίησε για ΆΛΛΟ σκοπό, μεταθέτοντας το εδω και τώρα του Χριστού στην αιωνιότητα και κανοντας κατι που ο Χριστος δεν εκανε ποτε : συνεργαζοταν με ορους προστασιας και συμβίωσης με την Ρωμαϊκη εξουσία !
Κι όταν ηρθε ο Κωνσταντίντος αρχές 4ου αιώνα δηλ. μονο 250 χρονια μετα τον Παύλο, όπου σε αντίθεση με την Χριστιανική προπαγάνδα οι Χριστιανοί ήταν μια πολύ μικρή μειοψηφεία στην αυτοκρατορία που δεν ξεπέρναγε το 5%, ΤΟΤΕ πηρε το κινημα του 5% το χρηματοδοτησε το εξουσιοδοτησε το γιγαντωσε και το χρησιμοποιησε και παλι ΓΙΑ ΑΛΛΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟ : Την επιβολη της πολυ θνητης και βραχυπροθεσμης εξουσιας του ωστε να πεθανει απο γεραματα και οχι απο το σπαθι καποιου δολοπλοκου, και το εκανε αυτο βασιζομενος πρωτιστως στην δεισιδαιμονια του η οποια τον αναγκασε να μην γινει κανονικος χριστιανος μεχρι τα βαθεια του γεραματα ωστε να τα εχει καλα με ολους τους μαγους - θεους οι οποιοι θα φροντιζαν να μη χασει το κεφαλι του απο σπαθα συνομωσιας, αλλα θα φροντιζαν ωστε με τη δικια του σπαθα να παιρνει τα κεφαλια οσων θεωρουσε εν δυναμει σφετεριστες!
Καμια εφευρεση και κανενας κοινος σκοπος ενολιγοις !
Με το ιδιο μοτιβο συνεχισαν τα πραγματα και μετα τον Κωνσταντινο.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Εγώ διαβάζοντας αυτές τις μέρες τον Κατά Ματθαίον και Κατά Μάρκον και πηγαίνοντας στο Κατά Λουκάν όλα και περισσότερο πειθομαι πως ο Χριστιανισμος είναι απολύτος αληθινός (εντάξει το ήξερα απο πριν αλλά τα Ευαγγέλια εκει σε οδηγούνε). Οι ίδιοι οι μαθητές του που λούφαξαν απο τον τρόμο τους και εγκατάλειψαν τον Χριστό, που αρχικά ουτε καν αυτοί πίστευαν τας περί της Αναστάσεως του Ιησού, ξαφνικά όλοι αυτοί άρχισαν να κυρήττουν περι Αναστάσεως, άρα κάτι θα είδαν δε μπορεί.
Θα διαβάσω όλη την Αγια Γραφή, παρήγγειλα και την Π.Διαθήκη που δεν είχα και αρχικά θα διαβάσω αυτή και μετά θα ξαναπάω στην Καινή.
Θα διαβάσω όλη την Αγια Γραφή, παρήγγειλα και την Π.Διαθήκη που δεν είχα και αρχικά θα διαβάσω αυτή και μετά θα ξαναπάω στην Καινή.
- Καβαλάρης
- Phorum.gr user: Doc McCoy
Ααααχα. Δηλαδή αν ένας μουσουλμάνος σου έλεγε ότι πείστηκε για το Ισλάμ επειδή διάβασε το Κοράνι τι θα έλεγες;
Για να διαπιστώσεις αν κάτι ισχύει πρέπει να το διαβάζεις με κριτική ματιά και όχι ως πιστός. Και εσύ δεν είσαι έτοιμος να το κάνεις αυτό. Τα ευαγγέλια πχ είναι έργα αγνώστων συγγραφέων και δεν είναι ιστορικά κείμενα αλλά αλληγορίες. Ο πρώιμος Χριστιανισμός δεν ήταν ποτέ ενιαίος καθώς υπήρχαν πολλές χριστιανικές αιρέσεις. Και πολλά άλλα.
Υπάρχει σχετική βιβλιογραφία την οποία πρέπει να μελετήσεις για να καταλάβεις ότι αυτά που μας είπαν στο σχολείο δεν ισχύουν.
- taxalata xalasa
θωρώ πως όχι...
διό,τι αν το δούμε εκτός πλαισίου πίστης τότε ίσως δεις πως ο χριστιανισμός είναι ιουδαϊκός φραξιονισμός... ασχέτως αν πιστεύεις ή όχι... ιουδαϊκιά επ'ανάσταση... ανάσταση ποιανού; της ιουδαϊκιάς διαθήκης που τελειώνει το chapter Ι και γράφει στο φλού (εν πλω, on the flow) το chapter II εν μέσω ρωμαϊκιού κυνηγιού ιουδαίων και ιουδαϊκών τοιαύτων...
...αλλά τον εκμεταλεύτηκαν πολιτικά στην Νέα Ρωμη του Κων/νου πόλις... εντέθηξαν οι γιδοβοσκοί ιουδαίοι αυταμφιελεγχόμενοι... κι αργότερα οι πληβυσμοί δια νόμου εντέθηκαν, ενός θεού (εξωγήϊνου) και ενός αντιπροσώπου (επιγήϊνου) αυτοκράτωρα, φοβούμενοι και συνάμα ελεγχόμενοι...
το ιερατείο έπαιξε τον ρόλο μεταξύ πληβυσμών και αυτοκρατορικού κράτους... οι τράγοι των πληβυσμών...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Ο Χριστιανισμό είναι εφεύρεση των Ελλήνων για να μετατρέψουν την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία στην Πολιτεία του Πλάτωνα
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- tanipteros
ο Ιησούς δεν έκανε κανένα -ισμό όλοι τον χρησιμοποιούν για τους σκοπούς τους....
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

- tanipteros
Η ιστορία του Ιησού είναι η ιστορία του μύστη που βγαίνει από τα Ελληνικά μυστήρια που έχει ενωθεί με το Θείο και έχει γίνει θεάνθρωπος με υπερδυνάμεις πνευματικές, κάτι που οι Έλληνες κρατούσαν μυστικό αλλά από τότε που ανοίξαν τα μυστήρια και σε βαρβάρους έγινε θρύλος και γεμίσαμε θεουργούς-υιούς Θεών.
Στο πρόσωπο του Ιησού βλέπει κανείς τον θεάνθρωπο μύστη, το Υιό του Θεού. Αν υπήρξε ποτέ Εβραίος που έγινε μύστης ή αν η μυστική παράδοση από άτομο σε άτομο έφτασε μέχρι τους Εσσαίους είναι πιθανόν να υπήρξε ο Ιησούς θεάνθρωπος που η ζωή του έγινε θρύλος...
Οι επόμενοι όμως μετά τον Ιησού μαθητές, ακόλουθοι δεν αναφέρονται ως μύστες που έχουν κάνει ψυχική προβολή σε Θείο πεδίο και έχουν ενωθεί με τον Θεό. Και κάπου εδώ χάνονται τα ίχνη των αποστόλων και ο όποιος -ισμός προσπαθήσαν να γίνει.
Στο πρόσωπο του Ιησού βλέπει κανείς τον θεάνθρωπο μύστη, το Υιό του Θεού. Αν υπήρξε ποτέ Εβραίος που έγινε μύστης ή αν η μυστική παράδοση από άτομο σε άτομο έφτασε μέχρι τους Εσσαίους είναι πιθανόν να υπήρξε ο Ιησούς θεάνθρωπος που η ζωή του έγινε θρύλος...
Οι επόμενοι όμως μετά τον Ιησού μαθητές, ακόλουθοι δεν αναφέρονται ως μύστες που έχουν κάνει ψυχική προβολή σε Θείο πεδίο και έχουν ενωθεί με τον Θεό. Και κάπου εδώ χάνονται τα ίχνη των αποστόλων και ο όποιος -ισμός προσπαθήσαν να γίνει.

- lonelyrider
- Phorum.gr user: lonelyrider
Το παρον νημα καλλιστα θα μπορουσε να ονομαζεται "το βασιλειο της πλανης" οπως ειναι και σχεδον ολος ο πλανητης.
Γιατι ο διαβολος με τις παμπονηρες μεθοδους του κανει οι ανθρωποι να μην πιστευουν στην θεοτητα του Ιησου, να μην Τον ακολουθουν γινομενοι αγαθοι δια της τηρησης των εντολων Του, αλλα να γινονται πονηροι και απιστοι και ετσι στην αλλη ζωη να μην σωθουν, να μην γινουν δηλαδη κατα χαριν Θεοι αλλα να κολαστουν βασανιζομενοι μαζι με το διαβολο.
Γιατι ο διαβολος με τις παμπονηρες μεθοδους του κανει οι ανθρωποι να μην πιστευουν στην θεοτητα του Ιησου, να μην Τον ακολουθουν γινομενοι αγαθοι δια της τηρησης των εντολων Του, αλλα να γινονται πονηροι και απιστοι και ετσι στην αλλη ζωη να μην σωθουν, να μην γινουν δηλαδη κατα χαριν Θεοι αλλα να κολαστουν βασανιζομενοι μαζι με το διαβολο.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
- tanipteros
έχουμε άλλες ζωές να ζήσουμε ....να...να ναι καλά η μετενσάρκωση και οι επιθυμίες που κουβαλά κάθε ψυχή...

- lonelyrider
Παραμυθια.tanipteros έγραψε: ↑07 Αύγ 2024, 00:55έχουμε άλλες ζωές να ζήσουμε ....να...να ναι καλά η μετενσάρκωση και οι επιθυμίες που κουβαλά κάθε ψυχή...
Μια φορα ζει ο ανθρωπος.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
- tanipteros
εγώ θυμάμαι την στιγμή του θανάτου μου από την προηγούμενη ζωή μου...lonelyrider έγραψε: ↑07 Αύγ 2024, 01:05Παραμυθια.tanipteros έγραψε: ↑07 Αύγ 2024, 00:55έχουμε άλλες ζωές να ζήσουμε ....να...να ναι καλά η μετενσάρκωση και οι επιθυμίες που κουβαλά κάθε ψυχή...
Μια φορα ζει ο ανθρωπος.

- lonelyrider
Φιλε νομιζω στο χω ξαναπει.tanipteros έγραψε: ↑07 Αύγ 2024, 01:06εγώ θυμάμαι την στιγμή του θανάτου μου από την προηγούμενη ζωή μου...lonelyrider έγραψε: ↑07 Αύγ 2024, 01:05Παραμυθια.tanipteros έγραψε: ↑07 Αύγ 2024, 00:55έχουμε άλλες ζωές να ζήσουμε ....να...να ναι καλά η μετενσάρκωση και οι επιθυμίες που κουβαλά κάθε ψυχή...
Μια φορα ζει ο ανθρωπος.
Πιστευεις σε πλανες.
Για το καλο σου στο επισημαινω.
- taxalata xalasa
είσαι υπεροπτικός κι αλαζόνας που νομίζει πως κατέχει την απόλυτη αλήθεια επειδή του τόπε ένας που τόμαθε απάλλον που τάκουσε από έναν γιδοβοσκό στην έρημο...lonelyrider έγραψε: ↑07 Αύγ 2024, 01:23Φιλε νομιζω στο χω ξαναπει.tanipteros έγραψε: ↑07 Αύγ 2024, 01:06εγώ θυμάμαι την στιγμή του θανάτου μου από την προηγούμενη ζωή μου...
Πιστευεις σε πλανες.
κατέβα απτό καλάμι...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- lonelyrider
Με ξέρεις προσωπικά και τα γράφεις αυτά?taxalata xalasa έγραψε: ↑07 Αύγ 2024, 02:20είσαι υπεροπτικός κι αλαζόνας που νομίζει πως κατέχει την απόλυτη αλήθεια επειδή του τόπε ένας που τόμαθε απάλλον που τάκουσε από έναν γιδοβοσκό στην έρημο...lonelyrider έγραψε: ↑07 Αύγ 2024, 01:23Φιλε νομιζω στο χω ξαναπει.tanipteros έγραψε: ↑07 Αύγ 2024, 01:06
εγώ θυμάμαι την στιγμή του θανάτου μου από την προηγούμενη ζωή μου...
Πιστευεις σε πλανες.
κατέβα απτό καλάμι...
Που ξέρεις τι βίωμα πνευματικό μπορεί να μου εχει συμβεί ώστε να είμαι βέβαιος για την πίστη μου?
Σε κανένα καλάμι δεν είμαι ανεβασμένος. Εσύ μπορεί.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση O Χριστιανισμός ήταν ο Κομμουνισμός της αρχαιότητας
από Antipnevma » 01 Νοέμ 2024, 09:29 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 57 Απαντήσεις
- 930 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antipnevma
05 Νοέμ 2024, 14:53
-
-
- 7 Απαντήσεις
- 388 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hades
08 Αύγ 2024, 15:36
-
- 33 Απαντήσεις
- 852 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σενέκας
07 Μαρ 2024, 10:44
-
-
Νέα δημοσίευση Οι σύνχρονοι Πελοποννησιόπουλοι είναι απόγονοι Ρωμαίων και Λατίνων...
από taxalata xalasa » 09 Ιαν 2024, 23:37 » σε Ιστορία - 270 Απαντήσεις
- 5738 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
08 Αύγ 2024, 23:01
-