Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
-
Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Green Dragon » 09 Αύγ 2024, 15:44
Cecily Anne έγραψε: ↑09 Αύγ 2024, 15:43
sharp έγραψε: ↑09 Αύγ 2024, 15:40
Ερμής έγραψε: ↑09 Αύγ 2024, 15:11
λοιπον επειδή απο οικονομικά δε τα πάτε πάρα πολύ καλά. Θέλετε να βάλουμε κάτω με αριθμούς λίγο;
Έστω οτι παίρνω τη μέρα ένα πακέτο τσιγάρα και ένα καφέ αντε και ένα σουβλάκι, θα σας τα βάλω μπόλικα και θα πω 10€ τη μέρα.
300€ το μήνα, δηλαδή το χρόνο κάπου 3650.
Με αυτά λοιπον θες 50 χρόνια για να μαζέψεις απο το μηδέν τα χρήματα ενος αξιοπρεπους διαμερίσματος στα 100τμ και μάλιστα ουτε καν σε μέση περιοχή, με βάση τις τιμές του τώρα.
δηλαδή βάλε οτι δουλεύεις απο τα 18 σου, δηλαδή το σπίτι θα το πάρεις κάπου στα εβδομήντα.
Σε αυτό δεν έχω υπολογίσει καθόλου άνοδο τιμών, πληθωρισμούς, αναποδιές και μάλιστα απο τα 18 να έχεις αυτο το έξοδο ΣΥΝΕΧΩΣ.
Λοιπόν κόψτε τις παπαριτσες περι τσιγάρων/καφέδων και σπιτιών.
Ένας μισθωτός ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ να αγοράσει σπίτι με το μισθό του ,ακόμη και αν μιλάμε για μέσους προς μεγάλους μισθούς, αν δεν έχει ήδη ακίνητο.
Τωρα τι λένε πολλοί ασχετοι με τα οικονομικά και βολεμένοι τα ακούω βερεσέ.
Επίσης ας σταματήσει και η παραμύθα για τον τάδε εργατάκο ή αλβανο που με σκληρή δουλειά πήρε σπιτι σε 5 χρόνια απο το μηδέν.
Γιατί με αριθμούς πάλι αν τα βάλουμε κάτω δε βγαίνει.
Ο εργατάκος ή ο αλβανάκος που δουλευε δυο δουλειές, με αιματηρη οικονομία, παράλληλα ή ήταν και καλός εμποράκος ή που ειχε δωρισμένα λεφτά στο σεντουκι απο παππου, μπαρμπα, πεθερο ή στην ακραία περίπτωση αγόρασε δεύτερο υπόγειο στον Αγιο Παντελεήμωνα το 2013 .
Αϊντε με τις παπαριες των ασχετων.
Και ξαναλέω, το να πάρει στεγαστικό ένας μισθωτός με μαζεμένο λιγότερο απο τη μιση αξια ακινήτου, ειναι θηλιά στο λαιμό που σε έχει τελειώσει για μια ζωή. Που μάλλον αυτό εννοεί το παπαράκι του βίντεο. Κόψε τα πάντα για να μπεις στη θηλιά, βάλε δόση 300€* που θα την πληρώνουν τα δισέγγονα σου και Εμένα στον πάπαρο μου, θα την έχω πάρει την μεσιτεία μου, ζεστή και ατόφια.
*κυμαινόμενο βέβαια και ανα πάσα στιγμή τα 300 μπορεί να γίνουν 500 και 600
Που σημαίνει ότι αν βρεις τρόπο να εξοικονομείς άλλα τόσα κάθε χρόνο, θα το καταφέρεις σε 25 χρόνια. Δεν το λες λίγο να έχεις το 50% του κεφαλαίου και να το περιφρονείς.
Απλά να σας εξηγήσω κάτι. Για να ζεις με μισθούς 700 και 800 στη σημερινη Ελλαδα, έχεις εντρυφήσει στο budgeting , πίστεψε με. Μια συζήτηση να πιάσεις με την μέση νοικοκυρά , θα σου πει από που συμφέρει να πάρεις κωλοχαρτο για όλο το μήνα και ποια μέρα να πας. Δηλαδή τώρα είναι αστεία αυτά που συζητάμε.

-
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 09 Αύγ 2024, 15:45
Cecily Anne έγραψε: ↑09 Αύγ 2024, 15:30
Πάντως, εγώ έκοψα το τσιγάρο, αλλά πάλι φράγκο δεν έμεινε. Ρε φίλε δεν γίνεται να μην κανείς έξοδα ευχαρίστησης. Πρέπει η γεμάτη ημέρα σου να έχει στιγμές ευχαρίστησης. Μακάρι να φτάνει πχ ένα καφεδάκι από το να πέφτουμε στα χάπια ή στα χασισια.
Μα σου το εξήγησαν οι άνθρωποι, δε σώζεσαι.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
-
Dwarven Blacksmith
από Dwarven Blacksmith » 09 Αύγ 2024, 15:46
Green Dragon έγραψε: ↑09 Αύγ 2024, 15:42
λοιπον επειδή απο οικονομικά δε τα πάτε πάρα πολύ καλά. Θέλετε να βάλουμε κάτω με αριθμούς λίγο;
Έστω οτι παίρνω τη μέρα ένα πακέτο τσιγάρα και ένα καφέ αντε και ένα σουβλάκι, θα σας τα βάλω μπόλικα και θα πω 10€ τη μέρα.
Με αυτά λοιπον θες 50 χρόνια για να μαζέψεις απο το μηδέν τα χρήματα ενος αξιοπρεπους διαμερίσματος στα 100τμ και μάλιστα ουτε καν σε μέση περιοχή, με βάση τις τιμές του τώρα.
δηλαδή βάλε οτι δουλεύεις απο τα 18 σου, δηλαδή το σπίτι θα το πάρεις κάπου στα εβδομήντα.
Σε αυτό δεν έχω υπολογίσει καθόλου άνοδο τιμών, πληθωρισμούς, αναποδιές και μάλιστα απο τα 18 να έχεις αυτο το έξοδο ΣΥΝΕΧΩΣ.
Ένας μισθωτός ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ να αγοράσει σπίτι με το μισθό του ,ακόμη και αν μιλάμε για μέσους προς μεγάλους μισθούς, αν δεν έχει ήδη ακίνητο.
Επίσης ας σταματήσει και η παραμύθα για τον τάδε εργατάκο ή αλβανο που με σκληρή δουλειά πήρε σπιτι σε 5 χρόνια απο το μηδέν.
Ο εργατάκος ή ο αλβανάκος που δουλευε δυο δουλειές, με αιματηρη οικονομία, παράλληλα ή ήταν και καλός εμποράκος ή που ειχε δωρισμένα λεφτά στο σεντουκι απο παππου, μπαρμπα, πεθερο ή στην ακραία περίπτωση αγόρασε δεύτερο υπόγειο στον Αγιο Παντελεήμωνα το 2013 .
Και ξαναλέω, το να πάρει στεγαστικό ένας μισθωτός με μαζεμένο λιγότερο απο τη μιση αξια ακινήτου, ειναι θηλιά στο λαιμό που σε έχει τελειώσει για μια ζωή. Που μάλλον αυτό εννοεί το παπαράκι του βίντεο. Κόψε τα πάντα για να μπεις στη θηλιά, βάλε δόση 300€* που θα την πληρώνουν τα δισέγγονα σου και Εμένα στον πάπαρο μου, θα την έχω πάρει την μεσιτεία μου, ζεστή και ατόφια.
Που σημαίνει ότι αν βρεις τρόπο να εξοικονομείς άλλα τόσα κάθε χρόνο, θα το καταφέρεις σε 25 χρόνια. Δεν το λες λίγο να έχεις το 50% του κεφαλαίου και να το περιφρονείς.
Ρε μλκ σταμάτα! Τι άλλο να κόψει, το φαΐ;

Εντάξει μπορεί να μην πάρει σπίτι, αλλά τουλάχιστον θ' αγιάσει. Θα τον υποδεχτεί ο ίδιος ο Σόιμπλε στα σκαλιά του παραδείσου.

Vladimir, STOP!

-
sharp
από sharp » 09 Αύγ 2024, 15:46
Ξαναλέμε. Ο Ερμής προσπαθώντας να πείσει για το Α απέδειξε ότι προκύπτει το 50% του κεφαλαίου για σπίτι. Προσωπικά δεν το φανταζόμουν ότι βγαίνει τόσο πολύ, ούτε μπήκα στη διαδικασία να υποστηρίξω τις ανοησίες του τύπου στο βίντεο.
-
Ερμής
από Ερμής » 09 Αύγ 2024, 15:47
Cecily Anne έγραψε: ↑09 Αύγ 2024, 15:38
Ερμής έγραψε: ↑09 Αύγ 2024, 15:33
Green Dragon έγραψε: ↑09 Αύγ 2024, 15:30
Μα όχι, δεν είδες τι λέει ο Ταλαίπωρος, με 10000 κεφάλαιο δίνει η τράπεζα σε χαμηλόμισθο δάνειο 90000 για να πάρει σπίτι των 100000

Μαλακίες τούμπανα. Ακόμη και να γίνεται αυτό που λέει(που δε γίνεται πια), το να έχεις 10Κ και να πάρεις δάνειο 90Κ υπογράφεις την καταδίκη σου εφόρου ζωής.
15ετιας ΜΑΞ και να μην ξεπερνάει το 30% του μισθού. Και πολλά λέω ειλικρινά, όσους έχω δει με άλλες συνθήκες έχουν γονατίσει.
Όποιος έχει δουλέψει μισή ώρα χωρίς να έχει τεράστιο παθητικό εισόδημα, το ξέρει.
που σημαίνει οτι αν έχεις τροπο να εξοικονομείς και τα πενταπλάσια ακόμη καλύτερα. Δεν ειναι σοβαρές υποθέσεις αυτές
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
sharp
από sharp » 09 Αύγ 2024, 15:47
Άσε που όπως έχω ξαναπεί, δεν θεωρώ αυτοσκοπό στη ζωή την ιδιοκτησία ακινήτου. Μη σου πω γενικώς την ιδιοκτησία.
-
Cecily Anne
από Cecily Anne » 09 Αύγ 2024, 15:49
Εν τω μεταξύ, παίζει ούτε τροχόσπιτο να μην παίρνεις πλέον με τέτοιο μπατζετ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
sharp
από sharp » 09 Αύγ 2024, 15:50
Ερμής έγραψε: ↑09 Αύγ 2024, 15:47
που σημαίνει οτι αν έχεις τροπο να εξοικονομείς και τα πενταπλάσια ακόμη καλύτερα. Δεν ειναι σοβαρές υποθέσεις αυτές
Πάντως βγαίνει ένα σοβαρό ποσό, εσύ το υπολόγισες. Μπορεί στα 25 χρόνια να κληρονομήσει τα υπόλοιπα. Αν έχει μάθει να μην κρατά τίποτε, θα πει "α δε φτάνουν για τίποτε σπουδαίο", θα τα φάει στα γρήγορα και ξανά στον ίδιο παρανομαστή.
-
Green Dragon
από Green Dragon » 09 Αύγ 2024, 15:51
sharp έγραψε: ↑09 Αύγ 2024, 15:47
Άσε που όπως έχω ξαναπεί, δεν θεωρώ αυτοσκοπό στη ζωή την ιδιοκτησία ακινήτου. Μη σου πω γενικώς την ιδιοκτησία.
Η ιδιοκτησία είναι αρχέγονο ένστικτο. Μόνο οι αναρχικοί λένε για κοινοκτημοσύνες και αηδίες.
-
sharp
από sharp » 09 Αύγ 2024, 15:53
Green Dragon έγραψε: ↑09 Αύγ 2024, 15:51
Η ιδιοκτησία είναι αρχέγονο ένστικτο. Μόνο οι αναρχικοί λένε για κοινοκτημοσύνες και αηδίες.
Τι αρχέγονο λες; Αφού οι πρώτες κοινωνίες δεν είχαν ιδιοκτησία. Ρώτα τον Νάνο που σίγουρα έχει διαβάσει την Καταγωγή της Ιδιοκτησίας κλπ. να στα πει.
-
Ερμής
από Ερμής » 09 Αύγ 2024, 15:53
sharp έγραψε: ↑09 Αύγ 2024, 15:50
Πάντως βγαίνει ένα σοβαρό ποσό, εσύ το υπολόγισες. Μπορεί στα 25 χρόνια να κληρονομήσει τα υπόλοιπα. Αν έχει μάθει να μην κρατά τίποτε, θα πει "α δε φτάνουν για τίποτε σπουδαίο", θα τα φάει στα γρήγορα και ξανά στον ίδιο παρανομαστή.
σοβαρό ποσό ίσως, ποσό για σπίτι όχι.
Αν πάμε τώρα στο να κληρονομησει, οκ μπορεί να τα κληρονομήσει κα ιστα 18 και να μη χρειαστεί τίποτα απο αυτά που λέμε.
Στην πραγματική ζωή κόβοντας απλά ένας μισθωτός ή ένας ΕΕ μέσης κατάστασης, δε παίρνεις σπίτι απο το μηδέν. Τα άλλα είναι λόγια.
Επίσης άλλο το να μη κρατάς τίποτα, άλλο το να δανειστείς για τη δουλειά σου, άλλο να δημιουργήσεις ένα άλλου τύπου παθητικό εισόδημα και άλλο το να πάρεις σπίτι για να μείνεις, ξεμπλέξτε τα λίγο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
Eθνικοκοινωνιστης
από Eθνικοκοινωνιστης » 09 Αύγ 2024, 15:54
sharp έγραψε: ↑09 Αύγ 2024, 15:46
Ξαναλέμε. Ο Ερμής προσπαθώντας να πείσει για το Α απέδειξε ότι προκύπτει το 50% του κεφαλαίου για σπίτι. Προσωπικά δεν το φανταζόμουν ότι βγαίνει τόσο πολύ, ούτε μπήκα στη διαδικασία να υποστηρίξω τις ανοησίες του τύπου στο βίντεο.
ο Ερμης στηριξε την κνδ οπως και εσεις,οποτε τα λογια σας επι του θεματος δεν εχουν καμια αξια

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Eθνικοκοινωνιστης την 09 Αύγ 2024, 15:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
-
sharp
από sharp » 09 Αύγ 2024, 15:54
Cecily Anne έγραψε: ↑09 Αύγ 2024, 15:49
Εν τω μεταξύ, παίζει ούτε τροχόσπιτο να μην παίρνεις πλέον με τέτοιο μπατζετ.
Με 91.250; Τόσο πολύ έχουν τα τροχόσπιτα, δεν έχω ιδέα.
-
Green Dragon
από Green Dragon » 09 Αύγ 2024, 15:55
sharp έγραψε: ↑09 Αύγ 2024, 15:53
Green Dragon έγραψε: ↑09 Αύγ 2024, 15:51
Τι αρχέγονο λες; Αφού οι πρώτες κοινωνίες δεν είχαν ιδιοκτησία. Ρώτα τον Νάνο που σίγουρα έχει διαβάσει την Καταγωγή της Ιδιοκτησίας κλπ. να στα πει.
Και έγιναν selected εκείνοι που ένιωθαν την ανάγκη γιατί ήταν εξελικτικά ανώτερο. Η μη ιδιοκτησία είναι αντ-εξέλιξη του είδους.
-
Cecily Anne
από Cecily Anne » 09 Αύγ 2024, 15:56
sharp έγραψε: ↑09 Αύγ 2024, 15:50
Είναι ένα σοβαρό ποσό, για ώρα ανάγκης, αν τύχει μια στραβή σε θέματα υγειας και για τα έξοδα της κηδείας, να μην επιβαρύνεις τα παιδιά σου. Ελπίζοντας ότι πλένεις καλά τα δόντια και δεν έχεις βλέψεις για veneers και άλλες μοντερνιες!
Να σκεφτείς ότι είχα τέτοια φοβία με τους οδοντιάτρους που δεν πάταγα ποτέ, τεσπα πήγα σε ειδικό και την αντιμετώπισα τη φοβία μου και επιτέλους πήγα σε οδοντίατρο ! Είχα φυλάξει στην άκρη ένα 500ρικο, λέω όλο και κάτι θα έχει Χαλάσει ! Τελικά δεν είχε χαλάσει τίποτα και μου έμεινε το πεντακοσάρικο ! Πριιιιιτς; Έσκασε η εκκαθάριση του 23 στον εφκα!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Cecily Anne την 09 Αύγ 2024, 15:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
-
- 40 Απαντήσεις
- 944 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
06 Οκτ 2024, 20:22
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 613 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ourania-Rania
19 Μαρ 2024, 20:19
-
-
- 10 Απαντήσεις
- 975 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
15 Φεβ 2024, 20:17
-
-
- 10 Απαντήσεις
- 384 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
13 Απρ 2025, 21:30
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.