O Eωσφόρος στο εικαστικό της Τελετής Λήξης της Ολυμπιάδας;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Re: O Eωσφόρος στο εικαστικό της Τελετής Λήξης της Ολυμπιάδας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 11 Αύγ 2024, 13:58

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
11 Αύγ 2024, 13:47
O I έγραψε:
11 Αύγ 2024, 13:38
tanipteros έγραψε:
11 Αύγ 2024, 01:06
έτσι μίλησε ο Ο Ι όταν έμαθε ότι υπάρχουν άνθρωποι που απορρίπτουν την θρησκεία που πιστεύει...κάνει προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς...
τόσο ανθρωπάκι είναι...
Ναι...λάλα.. :003:

Απάντησε σ' αυτό που εκρεμμεί πρώτα πρώτα και ίσως τα ξαναπούμε:
tanipteros έγραψε:
10 Αύγ 2024, 23:17

δεν διεκδικώ κανένα τίτλο, ούτε δάσκαλος, ούτε μύστης, ούτε τίποτα.
εδώ που είμαι είναι για να μοιραστώ κάποια πράγματα από την ζωή μου και να ανταλάξουμε απόψεις..
εγώ δεν επιβάλω τα προσωπικά μου πιστεύω σε άλλους με την βία ούτε με διδασκαλίες για να κονομήσω..
αυτό που κάνω είναι απλή συζήτηση με την ελπίδα ότι θα βρω και άλλους ανθρώπους να μοιραστούν τα βιώματα τους χωρίς να φοβούνται μήπως τους ειρωνευτεί κάποια ΓΑΛΗ ή κάποιος Ο Ι.

έχω κάνει την προσωπική μου έρευνα και έχω καταλήξει σε πολιτισμούς που γεννήσαν αυτές τις ιδέες όπως αρχαία Ελλάδα και Βουδδισμό και Ινδουισμό και έχω πάρει στοιχεία από αυτές τις ιδέες διότι είδα ότι τα βιώματα μου συμβαδίζουν...
από την άλλη απέρριψα θρησκείες σαν τον Χριστιανισμό επειδή είναι κακές αντιγραφές των Ελλήνων και των Βουδδιστών και έχουν χρησιμοποιηθεί από εξουσιαστές που με την θρησκεία επιβάλαν θεοκρατίες...
ο Βουδδισμός και η αρχαία Ελληνική θρησκεία είναι υπερσύνολα των Χριστιανικών ιδεών με την σωστή θέση και άποψη και όχι κατά πώς βολεύει κάποιους...

για παράδειγμα όταν βλέπω τον μυστικό δείπνο να είναι αντιγραφή του Διονύσου..φυσικά και θα απορρίψω την αντιγραφή και θα πάω στην πηγή..
όλος ο Χριστιανισμός είναι έτσι...δεν έχει να προσφέρει κάτι σε όσους βρίσκουν τις αυθεντικές πηγές από όπου έχουν αντιγράψει αυτοί που γράψαν τα ευαγγέλια...

αυτά και ναι λίγο σεβασμός δεν βλάπτει...
Μπρε πετεινόν του ουρανού, μας έχεις πρήξει τα τέτοια ότι δεν ακολουθείς καμιά θρησκεία και προσπαθείς να πείσεις με "έχω καταλήξει σε πολιτισμούς που γεννήσαν αυτές τις ιδέες όπως αρχαία Ελλάδα και Βουδδισμό και Ινδουισμό" και "από την άλλη απέρριψα θρησκείες σαν τον Χριστιανισμό", λες και αυτά που έχεις καταλήξει δεν είναι θρησκείες, μπουμπούνα.
Άρα η θρησκεία σου είναι, Βουδισμός, Ινδουισμός, 12θεο και πολλά άλλα.
Ε, τι προσβάλλεσαι που σε λέω θεοσοφιστή; Μα αυτό είσαι αλλά δε το ξέρεις, υποτίθεται... :lol:

τεσπα
Ότι πολεμάς το χριστιανισμό, είναι προφανές.
Ότι μας έχεις πρήξει τ' αρχίδια με νήματα που διαστρέφουν το χριστιανισμό, επίσης.
Ότι μας έχεις πρήξει τα ίδια με ιδέες που κάνουν σύγκριση θρησκειών, επίσης.

Αν τα έλεγες αυτά σε αρχαίους Έλληνες κι αρχαίους Ινδούς και Κινέζους, περιτό να σου πω τι θα σου έκαναν. Το κάνεις εδώ στην Ελλάδα στους Ορθοδόξους εκ του ασφαλούς που είμαστε ανεκτικοί, κότα του διαδικτύου.

Α, για πες, που βλέπεις ομοιότητες με τη διδασκαλία περί μυστικού δείπνου του ευαγγελίου και διονυσιακού δείπνου πέραν της εικονογράφησης; (ρητορική η ερώτηση επειδή ξέρω ότι θα φέρεις ομοιότητες παραβλέποντας τις διαφορές όπως πάντα).

Το αν επιβάλλεις το χλευασμό κατά της Ορθοδοξίας και των ορθοδόξων, είναι περιττό να αναφερθώ, όπως και για τον έπαινο του Βουδισμού και Ινδουισμού Και Παγανισμού όπως κάνουν όλοι οι ομοϊδεάτες σου που έχουν τουλάχιστον τα αρχίδια να δηλώνουν ξεκάθαρα τι πιστεύουν και που πρόσκεινται, θρησκευτικά.

Άντε να ταΐσεις σανό κανα αζούδι που σε παρακολουθεί με ανοιχτό το στόμα σα χάνος δω μέσα και στην πραγματική ζωή.

Πες τα σ' άλλους μπρεεε[quote/quote]

Και πούσαι...έχει πάρει προσωπικό χαρακτήρα, όχι επειδή πιστεύεις κάτι άλλο ή επειδή δεν είσαι Ο.Χ. αλλά επειδή με λουλού τρόπο είσαι καλτάκα, πετάς μια κοτσάνα και πα να το μαζέψεις δια του αρραβώνος.

Αυτό έκανες και σ' αυτό με γελάκια ως απάντηση.

Σε ξέρω βρε...όλα στρέφονται γύρω από τον προσωπικό ρόλο σου στο πχώρουμ και στη θρησκειολογία, που κατσικώθηκες, με δεκάδες νήματα για το...σκοπό της έρευνας τρομάρα σου :smt005:

Άντε να παίξεις με το άλλο Άζουδο :c020:

Καλό ΣΚ
Δε νομίζω ότι σου λέει αυτό. Έχει καταλήξει μέσα από την έρευνα στην αφομοίωση διδαγμάτων από κάθε θρησκεία που συμβαδίζουν με τον χαρακτήρα του. Ίσως αν δεν ήσουν τόσο αφοριστικός να μπορούσε να πάει παρακάτω η συζήτηση και να μας πει ο τανίπτερος ποια ακριβώς είναι αυτά τα διδάγματα και τι αντίκτυπο είχαν επάνω του.
Ας περιμένουμε τότε, όχι όπως και στα προηγούμενα όπου και η κουβέντα μαζί του εξ αρχής. Το που έχει καταλήξει με την έρευνά του, είναι γνωστά...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O I την 11 Αύγ 2024, 14:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 11 Αύγ 2024, 14:01

O I έγραψε:
tanipteros έγραψε:
έτσι μίλησε ο Ο Ι όταν έμαθε ότι υπάρχουν άνθρωποι που απορρίπτουν την θρησκεία που πιστεύει...κάνει προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς...
τόσο ανθρωπάκι είναι...

tanipteros έγραψε:

εδώ που είμαι είναι για να μοιραστώ κάποια πράγματα από την ζωή μου και να ανταλάξουμε απόψεις..
εγώ δεν επιβάλω τα προσωπικά μου πιστεύω σε άλλους με την βία ούτε με διδασκαλίες για να κονομήσω..
αυτό που κάνω είναι απλή συζήτηση με την ελπίδα ότι θα βρω και άλλους ανθρώπους να μοιραστούν τα βιώματα τους χωρίς να φοβούνται μήπως τους ειρωνευτεί κάποια ΓΑΛΗ ή κάποιος Ο Ι.

έχω κάνει την προσωπική μου έρευνα και έχω καταλήξει σε πολιτισμούς που γεννήσαν αυτές τις ιδέες όπως αρχαία Ελλάδα και Βουδδισμό και Ινδουισμό και έχω πάρει στοιχεία από αυτές τις ιδέες διότι είδα ότι τα βιώματα μου συμβαδίζουν...
από την άλλη απέρριψα θρησκείες σαν τον Χριστιανισμό επειδή είναι κακές αντιγραφές των Ελλήνων και των Βουδδιστών και έχουν χρησιμοποιηθεί από εξουσιαστές που με την θρησκεία επιβάλαν θεοκρατίες...
ο Βουδδισμός και η αρχαία Ελληνική θρησκεία είναι υπερσύνολα των Χριστιανικών ιδεών με την σωστή θέση και άποψη και όχι κατά πώς βολεύει κάποιους...

για παράδειγμα όταν βλέπω τον μυστικό δείπνο να είναι αντιγραφή του Διονύσου..φυσικά και θα απορρίψω την αντιγραφή και θα πάω στην πηγή..
όλος ο Χριστιανισμός είναι έτσι...δεν έχει να προσφέρει κάτι σε όσους βρίσκουν τις αυθεντικές πηγές από όπου έχουν αντιγράψει αυτοί που γράψαν τα ευαγγέλια...

Μπρε πετεινόν του ουρανού, μας έχεις πρήξει τα τέτοια ότι δεν ακολουθείς καμιά θρησκεία και προσπαθείς να πείσεις με "έχω καταλήξει σε πολιτισμούς που γεννήσαν αυτές τις ιδέες όπως αρχαία Ελλάδα και Βουδδισμό και Ινδουισμό" και "από την άλλη απέρριψα θρησκείες σαν τον Χριστιανισμό", λες και αυτά που έχεις καταλήξει δεν είναι θρησκείες, μπουμπούνα.
Ε, τι προσβάλλεσαι που σε λέω θεοσοφιστή; Μα αυτό είσαι αλλά δε το ξέρεις, υποτίθεται... :lol:

τεσπα
Ότι μας έχεις πρήξει τ' αρχίδια με νήματα που διαστρέφουν το χριστιανισμό, επίσης.

Αν τα έλεγες αυτά σε αρχαίους Έλληνες κι αρχαίους Ινδούς και Κινέζους, περιτό να σου πω τι θα σου έκαναν. Το κάνεις εδώ στην Ελλάδα στους Ορθοδόξους εκ του ασφαλούς που είμαστε ανεκτικοί, κότα του διαδικτύου.

Α, για πες, που βλέπεις ομοιότητες με τη διδασκαλία περί μυστικού δείπνου του ευαγγελίου και διονυσιακού δείπνου πέραν της εικονογράφησης; (ρητορική η ερώτηση επειδή ξέρω ότι θα φέρεις ομοιότητες παραβλέποντας τις διαφορές όπως πάντα).

Το αν επιβάλλεις το χλευασμό κατά της Ορθοδοξίας και των ορθοδόξων, είναι περιττό να αναφερθώ, όπως και για τον έπαινο του Βουδισμού και Ινδουισμού Και Παγανισμού όπως κάνουν όλοι οι ομοϊδεάτες σου που έχουν τουλάχιστον τα αρχίδια να δηλώνουν ξεκάθαρα τι πιστεύουν και που πρόσκεινται, θρησκευτικά.

Άντε να ταΐσεις σανό κανα αζούδι που σε παρακολουθεί με ανοιχτό το στόμα σα χάνος δω μέσα και στην πραγματική ζωή.

Και πούσαι...έχει πάρει προσωπικό χαρακτήρα, όχι επειδή πιστεύεις κάτι άλλο ή επειδή δεν είσαι Ο.Χ. αλλά επειδή με λουλού τρόπο είσαι καλτάκα, πετάς μια κοτσάνα και πα να το μαζέψεις δια του αρραβώνος.

Σε ξέρω βρε...όλα στρέφονται γύρω από τον προσωπικό ρόλο σου στο πχώρουμ και στη θρησκειολογία, που κατσικώθηκες, με δεκάδες νήματα για το...σκοπό της έρευνας τρομάρα σου :smt005:

Καλό ΣΚ
Δε νομίζω ότι σου λέει αυτό. Έχει καταλήξει μέσα από την έρευνα στην αφομοίωση διδαγμάτων από κάθε θρησκεία που συμβαδίζουν με τον χαρακτήρα του. Ίσως αν δεν ήσουν τόσο αφοριστικός να μπορούσε να πάει παρακάτω η συζήτηση και να μας πει ο τανίπτερος ποια ακριβώς είναι αυτά τα διδάγματα και τι αντίκτυπο είχαν επάνω του.
όχι! να μην μας πει... είναι σατανιασμένα... μονό,τι σου λέει η παλια και νεα διαθηκη πρεπει να ξερεις... όλα τάλλα είναι του Εωσφόρου που είπε

וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יְהִי אוֹר; וַיְהִי אוֹרוַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יְהִי אוֹר; וַיְהִי אוֹר‬ (vayo'mer 'Elohim, yehi'or vayehi'or).
«γεννηθήτω φῶς καὶ ἐγένετο φῶς"
fiat lux

:lol:
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 11 Αύγ 2024, 14:03

11 Αύγ 2024, 10:35
Είναι δύσκολο να αποσαφηνίσεις από που προέρχεται και με ποιες θεότητες και δαίμονες συνδέεται ο Εωσφόρος. Μπορεί κανείς να πει ότι είναι ο Προμηθέας αφού κι αυτός φέρνει τη γνώση στους ανθρώπους όχι των αριθμών και της γλώσσας μα του καλού και του κακού. Με τον λατινικό εωσφόρο που φέρνει το φως. Με την αφροδίτη. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να του αποδώσουμε χαρακτηριστικά αφού από μυθολογία σε μυθολογία παίρνει διάφορες μορφές και ηθική υπόσταση. Κάποτε είναι το άστρο της αυγής κι άλλοτε ο έκπτωτος άγγελος που θέλησε να γίνει θεός και τιμωρήθηκε. Κάποτε ο Σατανάς κι άλλοτε ο Χριστός. Ο Αρίστος απ’ ότι κατάλαβα θέλει να πει ότι στο χόλυγουντ υπάρχει μια αίρεση κακόβουλων εωσφοριστών ή κάτι τέτοιο. Ποιος είναι ο σκοπός ετούτων των ανθρώπων όμως και μέσω ποιας διαδικασίας κατέληξαν να υπηρετούν τον εωσφόρο; Γνωρίζουμε πως οι πρώτοι χριστιανοί θεωρούσαν την καλογερική ζωή και αυτή την ακατάπαυστη προσπάθεια σύνδεσης με το μυαλό του θεού αμαρτία. Σήμερα το θεωρούμε καλό και άγιο και φιλάμε τα χέρια των μοναχών. Ας μας πει ο Αρίστος τι ακριβώς κάνουν οι εωσφοριστές ως υπηρέτες του διαβόλου για να καταλάβουμε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι είναι πράγματι σατανικοί. Νομίζω μια αφίσα δεν φτάνει.

Γιατι ειναι σατανικοι;

Γιατι πολυ απλα θεωρουν οτι ειναι οι Ελιτ, οι πραγματικοι ανθρωποι, και εμεις απο κατω κατι σαν ζωανθρωποι που αυτοι δικαιουνται να εχουν τη νομη μας, να βαλουν μαντροσκυλο στο κοπαδι μας την Τεχνητη Νοημοσυνη και να μας μαρκαρουν στο μελλον με καποιο σφραγισμα οπως τα βοδια.

Θεωρουν επιπλεον πως δεν αρκει να ειναι κυριοι του χρηματος αλλα να διοικουν τους λαους χωρις αχυρανθρωπες κυβερνησεις πλεον αλλα απευθειας. Οποτε θελουν να σχηματισουν την Παγκοσμια Κυβερνηση τους και να δημιουργησουν και την καταλληλη παγκοσμια θρησκεια που οφειλει να εχει σαν συνεκτικο δεσμο καθε αυτοκρατορια.

Οσον αφορα τη σχεση τους με τον Εωσφορο ειναι στενη επειδη θεωρουν οτι καποια μερα θα γινουν υπερανθρωποι και θεοι μεσω της αναπτυξης της επιστημης και της Τεχνητης Νοημοσυνης. Αυτο δεν το προοριζουν για την πλεμπα αλλα μονο για το στενο τους κυκλο.

Και το αποσπασμα που ακολουθουν πιστα ειναι το Γενεσις 3,5:

ᾔδει γὰρ ὁ Θεός, ὅτι ᾗ ἂν ἡμέρᾳ φάγητε ἀπ᾿ αὐτοῦ, διανοιχθήσονται ὑμῶν οἱ ὀφθαλμοὶ καὶ ἔσεσθε ὡς θεοί, γινώσκοντες καλὸν καὶ πονηρόν.

Μεταφραση: Σας απηγόρευσεν ο Θεός να φάγετε από το δένδρον αυτό, διότι εγνώριζεν ότι κατά την ημέραν, κατά την οποίαν θα φάγετε, θα ανοιχθούν τα μάτια σας και θα είσθε και σεις σαν θεοί, όμοιοι με αυτόν, γνωρίζοντες καλόν και πονηρόν”.

.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 11 Αύγ 2024, 14:08

Αρίστος έγραψε:
11 Αύγ 2024, 14:03
11 Αύγ 2024, 10:35
Είναι δύσκολο να αποσαφηνίσεις από που προέρχεται και με ποιες θεότητες και δαίμονες συνδέεται ο Εωσφόρος. Μπορεί κανείς να πει ότι είναι ο Προμηθέας αφού κι αυτός φέρνει τη γνώση στους ανθρώπους όχι των αριθμών και της γλώσσας μα του καλού και του κακού. Με τον λατινικό εωσφόρο που φέρνει το φως. Με την αφροδίτη. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να του αποδώσουμε χαρακτηριστικά αφού από μυθολογία σε μυθολογία παίρνει διάφορες μορφές και ηθική υπόσταση. Κάποτε είναι το άστρο της αυγής κι άλλοτε ο έκπτωτος άγγελος που θέλησε να γίνει θεός και τιμωρήθηκε. Κάποτε ο Σατανάς κι άλλοτε ο Χριστός. Ο Αρίστος απ’ ότι κατάλαβα θέλει να πει ότι στο χόλυγουντ υπάρχει μια αίρεση κακόβουλων εωσφοριστών ή κάτι τέτοιο. Ποιος είναι ο σκοπός ετούτων των ανθρώπων όμως και μέσω ποιας διαδικασίας κατέληξαν να υπηρετούν τον εωσφόρο; Γνωρίζουμε πως οι πρώτοι χριστιανοί θεωρούσαν την καλογερική ζωή και αυτή την ακατάπαυστη προσπάθεια σύνδεσης με το μυαλό του θεού αμαρτία. Σήμερα το θεωρούμε καλό και άγιο και φιλάμε τα χέρια των μοναχών. Ας μας πει ο Αρίστος τι ακριβώς κάνουν οι εωσφοριστές ως υπηρέτες του διαβόλου για να καταλάβουμε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι είναι πράγματι σατανικοί. Νομίζω μια αφίσα δεν φτάνει.

Γιατι ειναι σατανικοι;

Γιατι πολυ απλα θεωρουν οτι ειναι οι Ελιτ, οι πραγματικοι ανθρωποι, και εμεις απο κατω κατι σαν ζωανθρωποι που αυτοι δικαιουνται να εχουν τη νομη μας, να βαλουν μαντροσκυλο στο κοπαδι μας την Τεχνητη Νοημοσυνη και να μας μαρκαρουν στο μελλον με καποιο σφραγισμα οπως τα βοδια.

Θεωρουν επιπλεον πως δεν αρκει να ειναι κυριοι του χρηματος αλλα να διοικουν τους λαους χωρις αχυρανθρωπες κυβερνησεις πλεον αλλα απευθειας. Οποτε θελουν να σχηματισουν την Παγκοσμια Κυβερνηση τους και να δημιουργησουν και την καταλληλη παγκοσμια θρησκεια που οφειλει να εχει σαν συνεκτικο δεσμο καθε αυτοκρατορια.

Οσον αφορα τη σχεση τους με τον Εωσφορο ειναι στενη επειδη θεωρουν οτι καποια μερα θα γινουν υπερανθρωποι και θεοι μεσω της αναπτυξης της επιστημης και της Τεχνητης Νοημοσυνης. Αυτο δεν το προοριζουν για την πλεμπα αλλα μονο για το στενο τους κυκλο.

Και το αποσπασμα που ακολουθουν πιστα ειναι το Γενεσις 3,5:

ᾔδει γὰρ ὁ Θεός, ὅτι ᾗ ἂν ἡμέρᾳ φάγητε ἀπ᾿ αὐτοῦ, διανοιχθήσονται ὑμῶν οἱ ὀφθαλμοὶ καὶ ἔσεσθε ὡς θεοί, γινώσκοντες καλὸν καὶ πονηρόν.

Μεταφραση: Σας απηγόρευσεν ο Θεός να φάγετε από το δένδρον αυτό, διότι εγνώριζεν ότι κατά την ημέραν, κατά την οποίαν θα φάγετε, θα ανοιχθούν τα μάτια σας και θα είσθε και σεις σαν θεοί, όμοιοι με αυτόν, γνωρίζοντες καλόν και πονηρόν”.

.
Και ποια ακριβώς γνώση σού είναι απαγορευμένη στην Ελλάδα του 2024, τύπε;

Ή μήπως θέλεις να απολαμβάνεις την χλιδή και τ' αγαθά που απολαμβάνουν οι πλούσιοι ανά τον κόσμο; Σε ποια εποχή είχανε όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι ενός λαού, πρόσβαση σε πλούτη και υλική ευμάρεια και μας το έχουν στερήσει τώρα αυτό;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 11 Αύγ 2024, 14:20

Feindflug έγραψε:
11 Αύγ 2024, 14:08

Σε ολη τη Δυση οι ειδησεις που δημοσιευονται προερχονται απο ελαχιστα ειδησεογραφικα πρακτορεια που ανηκουν στους ισχυρους του χρηματος. Συνεπως το τι μαθαινουμε ειναι τι θελουν να μαθαινουμε, οχι το τι συμβαινει στην πραγματικοτητα.
Ή μήπως θέλεις να απολαμβάνεις την χλιδή και τ' αγαθά που απολαμβάνουν οι πλούσιοι ανά τον κόσμο; Σε ποια εποχή είχανε όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι ενός λαού, πρόσβαση σε πλούτη και υλική ευμάρεια και μας το έχουν στερήσει τώρα αυτό;

Βρισκομαστε σε φαση που μας φτωχοποιουν μαζικα στη Δυση, μας αντικαθιστουν με εξαθλιωμενους Μουσουλμανους μεταναστες και διαρκως περιοριζουν τα δημοκρατικα μας δικαιωματα. Αποφασιζουν οχι οι εκλεγμενες κυβερνησεις αλλα κατι Επιτροπες στην ΕΕ που ολα τους τα μελη χρηματοδοτουνται απο λομπυ πολυεθνικων μονιμα εγκατεστημενων στις Βρυξελλες. Αυτα ειναι τα γεγονοτα και οσοι τα αμφισβητουν θεωρουνται λαικιστες, ακροδεξιοι και συνωμοσιολογοι.

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 11 Αύγ 2024, 14:23

Aυτη ειναι η πραγματικη εικονα και δεν διστασαν να μας την πεταξουν στα μουτρα.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 11 Αύγ 2024, 14:25

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΟΣΟΦΙΑ

(Συνοπτική παρουσίαση)

Θεοσοφία: φιλοσοφικό καί θρησκευτικό «γνωστικό» ρεύμα, συνέχεια και σύνθεση του αρχαίου νεοπλατωνισμού και του γνωστικισμού, το οποίο, υπό την νεοτέρα του μορφή, προβαλλόταν κυρίως από τη Θεοσοφική Εταιρεία (ιδρυμένη τό 1875), με εισηγήτρια τη Ρωσίδα «διάμεσο» (“medium”) Έλενα Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ, τώρα δε προβάλλεται από την κίνηση του “New (Aquarian) Age” .

Κύριες επιδιώξεις της Θεοσοφίας είναι αφ’ ενός ο σχηματισμός ενός παγκοσμίου πυρήνος της ανθρωπότητος χωρίς διακρίσεις θρησκείας, φυλής, γένους, τάξεως καί χρώματος, αφ΄ ετέρου δε και σε συνάρτηση με την προηγούμενη επιδίωξη, η απόδειξη ότι όλες οι διαφορετικές θρησκευτικές πίστεις και αιρέσεις είναι ουσιαστικά ίδιες, με κοινή προέλευση και αμελητέες παραλλαγές. Βάσει των επιδιώξεων τούτων η Θεοσοφία εξ αρχής επεδίωξε την προώθηση της συγκριτικής θρησκειολογίας (“comparative religion”), ως μέσο αποδείξεως της προελεύσεως των θρησκειών από κοινούς πρωταρχικούς θρησκευτικούς μύθους. Άλλα χαρακτηριστικά της θεοσοφικής αντιλήψεως, και λόγω του βασικώς ινδουϊστικού (και - ως προς την ηθική - βουδιστικού) χαρακτήρος της, είναι η πίστη στη μετεμψύχωση και τη μετενσάρκωση, η άρνηση της υπάρξεως προσωπικού Θεού, ο πνευματικός πανθεϊσμός (και ιδίως η παρουσία θεϊκής ουσίας στον άνθρωπο: δηλ. ο άνθρωπος είναι κατ΄ουσίαν θεός, σπινθήρ και σπάραγμα της θεϊκής ουσίας με κρυμμένες θεϊκές δυνάμεις), ο εξελικτισμός (“evolutionism”), η επικοινωνία με ήδη εξελιγμένα όντα προηγουμένων εποχών («Πνευματική Ιεραρχία») μέσῳ του πνευματισμού («μεντιουμισμού») και η αναμονή ενός μελλοντικού διδασκάλου «Χριστού» - Μαϊτρέγια, «Χριστού της Εποχής του Υδροχόου», ο οποίος θα υπερβεί όλους τους προηγουμένους «διδασκάλους» («Αβατάρ»), ακόμη και τον Ιησού.

Μετά τη Μπλαβάτσκυ, ηγέτιδα της Θεοσοφίας ανεδείχθη η Άννυ Μπεζάντ, κεφαλή του βρεττανικού τομέως του μικτού (ανδρών και γυναικών) Τεκτονικού (Μασονικού) Τάγματος “Le Droit Ηumain” και μετά απ’ αυτήν η Αλίκη Μπέηλυ, η οποία προέβη στη δημιουργία ιδιαίτερης θεοσοφικής ομάδος, της «Σχολής Αρκέην» (“The Arcane School”, ιδρ. 1923), η οποία δημιούργησε και προώθησε το σήμερα πασίγνωστο κίνημα του New Age, που έχει έντονο μεσσιανικό και αντιχριστιανικό χαρακτήρα. Είναι τεκμηριωμένη η επίδραση της Θεοσοφίας επί της μυστικής θρησκείας της Μασονίας, με κυριότερο χαρακτηριστικό τη μεταδιδόμενη στη Μασονία θεοσοφική διδασκαλία περί ενός μελλοντικού, τελευταίου «Παγκοσμίου Εκπαιδευτού». Βάσει τόσο των γραπτών της Μπλαβάτσκυ, των επαινετικών για τον σατανά – όφι, όσο και της ονομασίας ενός εκ των περιοδικών της «Ο εωσφόρος» (“The Lucifer”), προκύπτει ότι ο όρος «θεοσοφία» προέρχεται κατ΄ αλήθεια από το «θεός-όφις και όχι από τη «θεού σοφία».

Παρακλάδι της Θεοσοφίας, μετά τη διάσπαση του 1913 είναι η «Ανθρωποσοφία» (ή «Ροδοσταυρική Θεοσοφία») με ιδρυτή τον Rudolf Steiner.

Η Έλενα Μπλαβάτσκυ έγραψε χαρακτηριστικώς στο έργο της «Η μυστική διδασκαλία» (“The Secret Doctrine”): «Ο σατανάς είναι εκείνος ο άγγελος ο οποίος ήταν αρκετά υπερήφανος για να πιστεύει ότι είναι ο ίδιος θεός· αρκετά γενναίος για να εξαγοράσει την ανεξαρτησία του έναντι του τιμήματος να υποφέρει και να βασανίζεται αιωνίως [...] Ο σατανάς, ο όφις της Γενέσεως, είναι ο αληθής δημιουργός και ευεργέτης, ο πατέρας της πνευματικής ανθρωπότητος [..] Και αυτός που πρώτος ψιθύρισε “εν η αν ημέρα φάγητε απ’ αυτού έσεσθε ως Ελοχίμ, γινώσκοντες καλόν και πονηρόν” μπορεί να εκτιμηθεί μόνον υπό το φως ενός σωτήρα»....

Περισσότερα εδώ: http://www.impantokratoros.gr/Zeitgeist-B.el.aspx

Αναλυτικά στο σύνδεσμο στο τέλος
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 11 Αύγ 2024, 14:28

O I έγραψε:
11 Αύγ 2024, 14:25

Η Έλενα Μπλαβάτσκυ έγραψε χαρακτηριστικώς στο έργο της «Η μυστική διδασκαλία» (“The Secret Doctrine”): «Ο σατανάς είναι εκείνος ο άγγελος ο οποίος ήταν αρκετά υπερήφανος για να πιστεύει ότι είναι ο ίδιος θεός· αρκετά γενναίος για να εξαγοράσει την ανεξαρτησία του έναντι του τιμήματος να υποφέρει και να βασανίζεται αιωνίως [...] Ο σατανάς, ο όφις της Γενέσεως, είναι ο αληθής δημιουργός και ευεργέτης, ο πατέρας της πνευματικής ανθρωπότητος [..] Και αυτός που πρώτος ψιθύρισε “εν η αν ημέρα φάγητε απ’ αυτού έσεσθε ως Ελοχίμ, γινώσκοντες καλόν και πονηρόν” μπορεί να εκτιμηθεί μόνον υπό το φως ενός σωτήρα»....

:+1::goodpost:

.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 11 Αύγ 2024, 14:34

7μιση ώρες μέχρι την Πτώση, δεν κρατιέμαι!
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 11 Αύγ 2024, 14:40

Αρίστος έγραψε:
11 Αύγ 2024, 14:28
O I έγραψε:
11 Αύγ 2024, 14:25

:+1::goodpost:

.
Αν πας στην παραπομπή, θα δεις και το ρόλο της Γαλλίας μέσα :g030:

:wave:

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 11 Αύγ 2024, 15:17

Αρίστος έγραψε:
11 Αύγ 2024, 14:20
Feindflug έγραψε:
11 Αύγ 2024, 14:08

Σε ολη τη Δυση οι ειδησεις που δημοσιευονται προερχονται απο ελαχιστα ειδησεογραφικα πρακτορεια που ανηκουν στους ισχυρους του χρηματος. Συνεπως το τι μαθαινουμε ειναι τι θελουν να μαθαινουμε, οχι το τι συμβαινει στην πραγματικοτητα.

Βρισκομαστε σε φαση που μας φτωχοποιουν μαζικα στη Δυση, μας αντικαθιστουν με εξαθλιωμενους Μουσουλμανους μεταναστες και διαρκως περιοριζουν τα δημοκρατικα μας δικαιωματα. Αποφασιζουν οχι οι εκλεγμενες κυβερνησεις αλλα κατι Επιτροπες στην ΕΕ που ολα τους τα μελη χρηματοδοτουνται απο λομπυ πολυεθνικων μονιμα εγκατεστημενων στις Βρυξελλες. Αυτα ειναι τα γεγονοτα και οσοι τα αμφισβητουν θεωρουνται λαικιστες, ακροδεξιοι και συνωμοσιολογοι.

.
Τύπε, στην εποχή μας η πληροφορία, η γνώση και η ελευθερία είναι στην μεγαλύτερη διαθεσιμότητα για όλους, από τότε που υπήρξε η ανθρωπότητα.

Το γεγονός ότι δεν μπορείς να τα διαχειριστείς εσύ και πολύς κόσμος, δεν σημαίνει ότι κάτι σου κρύβουν. Σίγουρα υπάρχουν πληροφορίες και γνώσεις στις διάφορες μυστικές υπηρεσίες του κόσμου, που δεν είναι προσβάσιμες για τον απλό κόσμο, αλλά αυτό συνέβαινε πάντα και σε πολυ μεγαλύτερο βαθμό στο παρελθόν και δεν μιλάω για αυτά τα κρατικά μυστικά.

Η Εωσφορική Φλόγα λοιπόν, είναι η γνώση και η τεχνολογία που είναι διαθέσιμη πλέον σε όλο και περισσότερο κόσμο. Άλλοι την χρησιμοποιούν για να βγάλουν selfie στον πύργο του Άιφελ και άλλοι για να παρατηρήσουν το σύμπαν και τα νετρόνια, να αντιληφθούν περισσότερα πράγματα για τον τον κόσμο και τον Εαυτό τους και να οδηγηθούν σε υψηλότερα επίπεδα ύπαρξης. Καταστροφική δηλαδή για τον περισσότερο κόσμο, λυτρωτική και γεμάτη αλήθειες και αγαθά για όποιον ξέρει να την χρησιμοποιεί.

Στην Ένατη Πύλη, ο τύπος που αναζητούσε τα βιβλία, ενώ τα συγκέντρωσε και έκανε όλη την τελετουργία σωστά, στο τέλος κάηκε μέσα στην ίδια την φλόγα που δημιούργησε, γιατί o σκοπός του ήταν μόνο η απόκτηση δύναμης και αγαθών και όχι η γνώση και η θέωση (γι' αυτό και έκαψε τα βιβλία). Αυτό δεν είναι κάτι κακό, αλλά καταλήγει και αυτό στο μονοπάτι του θανάτου. Το μυστικό των βιβλίων και η 9η Πύλη ξεκλειδώθηκαν τελικά από τον σκεπτικιστή Τζόνι Ντεπ, που προσέγγισε την φάση με "αγνή" καρδιά, αναζητώντας τα μυστήρια.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 11 Αύγ 2024, 15:43

O I έγραψε:
tanipteros έγραψε:
τόσο ανθρωπάκι είναι...

tanipteros έγραψε:

τεσπα

Καλό ΣΚ
σαφώς δεν κατάλαβε γρι από ότι του είπα...
θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα... έχω προσωπικό βίωμα που θυμάμαι την ώρα που πέθανα σε προηγούμενη ζωή, πώς ήταν συγγενείς γύρω από το κρεβάτι που ήμουν ξαπλωμένος, πώς την ώρα του θανάτου η ψυχή μου έκανε μια εκτίναξη και βρέθηκα σε θείο πεδίο και είδα κατάλευκες λαμπρές οντότητες κτλ....επίσης θυμάμαι πώς κατέβηκα από το πεδίο αυτό και ενσαρκώθηκα σε ένα σώμα βρέφους ....

επόμενο είναι να αναζητήσω αυτήν την εμπειρία στις θρησκείες... όσες περιγράφουν βιώματα ουρανοδρομίες και μετενσαρκώσεις...αυτές που βρήκα είναι ο Βουδδισμός, Ινδουισμός και το φιλοσοφικό ρεύμα του Πυθαγορισμού...

έτσι μελέτησα και είδα τι λένε αυτές οι θρησκείες για το συγκεκριμένο ρεύμα...σαν συμπλήρωμα του βιώματος μου... ήθελα να δω αν και άλλοι άνθρωποι είχαν τέτοια βιώματα...

ΔΕΝ σημαίνει ότι επειδή μελέτησα την μετενσάρκωση ασπάστηκα όλο τον Βουδδισμό, Ινδουισμό, Πυθαγορισμό... υπάρχουν σημεία που δέχομαι, που είναι κοινά και σημεία που δεν συμφωνώ...

άλλο βίωμα πχ είναι να κάνω ψυχική προβολή και να δω ένα Ον λαμπερό ως ήλιο και να ενώνονται σε αυτό ψυχές...εδώ με κάλυψε η Αναγωγή στο Εν των Πυθαγορείων...και πάλι είδα τις απόψεις τους λέω ωραία τα λένε αλλά δεν συμφωνώ σε όλα διότι στην διαδικασία αυτή εγώ έζησα και άλλα...

επειδή λοιπόν είδα τι κοινά έχω με άλλες θρησκείες δεν σημαίνει ότι έγινα Βουδδιστής, Ινδουιστής, ή Πυθαγόρειος.
επίσης δεν είπα ότι συμφωνώ σε όλα με τις θρησκείες που έχω κοινά σημεία...απλά διάβασα εμπειρίες άλλων ανθρώπων σε άλλη εποχή...
αυτά λοιπόν τα συζητώ εδώ μαζί σας όχι σαν οπαδός όπως κάνει ο Ο Ι αλλά σαν συζητητής απλός χωρίς να τα εστερνίζομαι όλα...

επίσης μέσα από το διάβασμα είδα και τι κοινά και τι διαφορές έχει ο Ιουδαϊσμός και ο Χριστιανισμός με τις αρχαιότερες θρησκείες...και τι να κάνουμε συμπέρανα ότι είναι αντιγραφή αποσπασματική από άλλες θρησκείες και χρησιμοποιήθηκαν αυτές οι θρησκείες για εξουσιαστικούς σκοπούς... για πράδειγμα όλη η εσχατολογία των Ιουδαίων γίνεται για να συσπειρώσει ο θρησκευτικός ταγός τους φανατικούς οπαδούς γύρω από την ιδέα... έρχεται η δικιά μας εποχή....κάθε φορά που οι Ρωμαίοι διασκορπίζαν τους Ιουδαίους και τους αφανίζαν η ίδια ιστορία...
άλλα επίσης επαναλαμβανόμενα μοτίβα έχουμε στις περιγραφές αλαζονικών βασιλιάδων να ταυτίζονται με το πρωινό άστρο της αυγής που χάνεται κάθε πρώί...αργότερα από "πρωινό άστρο της αυγής" ταυτίστηκε με τον Ελληνικό Εωσφόρο και πιο αργότερα με τον Σατανά...
και πιο αργότερα δημιουργήθηκε η παραφιλολογία της πτώσης...τι να κάνω λοιπόν να κάτσω να πιπιλίζω μια ιστορία που βγήκε από σπασμένο τηλέφωνο στο διάβα των αιώνων........τα απορρίπτω όλα αυτά σαν δισειδαιμονίες....

τελικώς το ξαναλέω ναι είδα από άλλες θρησκείες τα σημείαπου με ενδιέφεραν δεν ασπάστηκα καμία θρησκεία, ακόμη και στο μπλογκ μου κάνω αφιέρωμα στην αρχαία Ελλάδα και αρχαία Ελληνική Θρησκεία γιατί εκεί βρήκα τα πιο πολλά κοινά στοιχεία όμως διαφωνώ και με κάποιες ιδέες όπως το σκότωμα ζώων για θυσία και άλλα...δεν είμαι ούτε Πυθαγόρειος, ούτε Πλατωνιστής ούτε 12θεϊστής

σε βιώματα μου έχω δει και μιλήσει με οντότητες που αυτές λατρεύω όπως τις γνώρισα...τρέφω σεβασμό προς τον Βουδδισμό, Ινδουισμό, αρχαίο Ελληνικό πολυθεϊσμό αλλά απορρίπτω τον Χριστιανισμό ως ψεύτικη κατασκευασμένη θρησκεία που οικειοποιείται ιδέες άλλων θρησκειών και απορρίπτω τις Αβρααμικές θρησκείες διότι φτιάχτηκαν για να εξουσιάζουν τον άνθρωπο και όχι για να περιγράφουν το Θείο...
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos » 11 Αύγ 2024, 15:46

Αρίστος έγραψε:
11 Αύγ 2024, 14:11
Εικόνα
Η Ευα πάντως είναι τραγική περίπτωση. Ένα μήλο δάγκωσε και γεμίσαμε αρρώστιες από τον μεγαλόψυχος πάνω. Αν μύριζε απλά κάναν κρίνο, θα γιορτάζαμε το όνομα της σε 4 μέρες.
Juno έγραψε:
15 Μάιος 2024, 23:50
Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;

Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos » 11 Αύγ 2024, 15:53

Dwarven Blacksmith έγραψε:
11 Αύγ 2024, 14:34
7μιση ώρες μέχρι την Πτώση, δεν κρατιέμαι!
Σήμερα τελειώνουν οι ολυμπιακοί;
Juno έγραψε:
15 Μάιος 2024, 23:50
Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών