O Eωσφόρος στο εικαστικό της Τελετής Λήξης της Ολυμπιάδας;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: O Eωσφόρος στο εικαστικό της Τελετής Λήξης της Ολυμπιάδας;
Την μεγαλύτερη στρεβλώσεις της Ελληνικής μυθολογίας την έχει κάνει ο ίδιος ο Χριστιανισμός
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Κι εσείς το ίδιο ακριβώς κάνετε Αρίστο. Ακόμη δεν το έχεις καταλάβει;Αρίστος έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 13:40
Προκειται περι πνευματικης κλοπης που επιχειρουν οι Νεοπαγανιστες εδω και πολλα χρονια (καθολου παραξενο που ακριβως το ιδιο επιχειρησαν και οι Εωσφοριστες στο Παρισι).
Ισχυριζονται οτι ο Εωσφορος του Χριστιανισμου ειναι ο Απολλωνας των Ελληνων για να φερουν σε αντιπραθεση την αρχαια θρησκεια με τη χριστιανικη.
Η μονη σχεση που υπαρχει ειναι οτι ο Απολλωνας (που ειχε 100 ονομασιες) ειχε και μια ονομασια που τον αποκαλουσε Λυκειο απο τη ριζα λυκ που σημαινει φως που ειναι ιδια με το λατινικο lux του Lucifer...
Ομως ο Απολλων δεν ειναι ενας Πεπτωκος Θεος, ουτε το φως του σκοτεινιασε καποτε.
.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Sid Vicious
Εγώ αυτό νομίζω πως αδυνατούν/αρνούνται να αντιληφθούν τις αλληλεπιδράσεις κατά την διάρκεια της ιστορίας.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 13:47Νομίζω ότι αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο τους.Sid Vicious έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 13:43Δηλαδή η αφή της φλόγας και μεταφορά της από αθλητές φέροντες την δάδα αυτή φωτός είναι επίσης εωσφορική; Μήπως να καταργηθούν δηλαδή οι Ολυμπιακοί Αγώνες; Μήπως ο ίδιος ο αθλητισμός, αυτή η αποθέωση της υλικής υπόστασης του ανθρώπου είναι τελικά ένα πρόσφορο έδαφος για τον Λούσιφερ; Να καταργηθεί και αυτός ακόμα και ας αντικατασταθεί από άλλες πιο εποικοδομητικές ενασχολήσεις όπως η άρση μπυρών που και γυμνάζουν αλλά και μετά από έναν συγκεκριμμένο αριθμό φέρνουν μια απελευθέρωση της ψυχής αποδεσμευτική από τον υλικό κόσμο της πτώσης;
Είτε αδυνατούν να αντιληφθούν τη συνέχεια/αλληλεπίδραση των θρησκειών είτε δεν θέλουν συνειδητά να την αποδεχθούν.
Κρίμα.
Παρεμπιπτόντως ελληνιστικό αγαλματίδιο του Έρωτα της Ελληνιστικής περιόδου (1ος αιώνας πχ). Και με φτερά και με πυρσό.

yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Mασωνοι εφτιαχναν διαφορα τετοια αγαλματα δεκαετιες πριν την αναβιωση των Ολυμπιακων Αγωνων.
Πιχι αυτο που ονομαζεται The Spirit of Liberty....
το οποιο ηταν η εμπνευση πισω απο τον Golden Voyager της χθεσινης τελετης...
και στο οποιο η φιγουρα κραταει τον πυρσο της εωσφορικης γνωσης.
Προκειται λοιπον για ξεκαθαρη ΚΑΠΗΛΕΙΑ της αρχαιοελληνικης μυθολογιας.

.
Πιχι αυτο που ονομαζεται The Spirit of Liberty....
το οποιο ηταν η εμπνευση πισω απο τον Golden Voyager της χθεσινης τελετης...
και στο οποιο η φιγουρα κραταει τον πυρσο της εωσφορικης γνωσης.
Προκειται λοιπον για ξεκαθαρη ΚΑΠΗΛΕΙΑ της αρχαιοελληνικης μυθολογιας.

.
Εγω υποστηριζω και την αρχαιοελληνικη και τη χριστιανικη θρησκεια, καθε μια στον καιρο της και καθε μια για τους πραγματικους λογους που αξιζε.
Εννοειται οτι δεν προκειται να δεχτω καπηλειες και ιδιοποιησεις απο νεοπαγανιστικες σεκτες η εωσφορικα κονκλαβια των αρχαιοελληνικων συμβολων προκειμενου να αντιστοιχηθουν με εναντια πραγματα σε σχεση με αυτα που οντως αναφεροντουσαν στην αρχαια Ελλαδα.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 12 Αύγ 2024, 13:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εντάξει, δεν το σώζετε πλέον με νταματζ κοντρόλ.
Κατά τη γνώμη σας οι Ολυμπιακοί γενικώς, ήταν και είναι ένα σατανιστικό δρώμενο.
Περαστικά σας και η Παναγιά Γοργόνα μαζί σας.
Κατά τη γνώμη σας οι Ολυμπιακοί γενικώς, ήταν και είναι ένα σατανιστικό δρώμενο.
Περαστικά σας και η Παναγιά Γοργόνα μαζί σας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Γελάω λίγο με το ταράκουλο κάποιων που νοιώθουν να στιγματίζεται το αρχαίον κλέος που θεωρούν οτι τους χαρακτηρίζει 

δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Μαρίες Αντουανέτες από τα λιντλ! 

δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Εγώ απλώς θα κάνω αναφορά στα δημοτικά τραγούδια, που σαφέστατα δεν ήταν στρατευμένη προσέγγιση. Η όποια πολιτισμική συνέχεια είναι ορατή σ' αυτά. Για όποιον δεν την αντιλαμβάνεται, τί να πω;Sid Vicious έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 13:53Εγώ αυτό νομίζω πως αδυνατούν/αρνούνται να αντιληφθούν τις αλληλεπιδράσεις κατά την διάρκεια της ιστορίας.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 13:47Νομίζω ότι αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο τους.Sid Vicious έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 13:43Δηλαδή η αφή της φλόγας και μεταφορά της από αθλητές φέροντες την δάδα αυτή φωτός είναι επίσης εωσφορική; Μήπως να καταργηθούν δηλαδή οι Ολυμπιακοί Αγώνες; Μήπως ο ίδιος ο αθλητισμός, αυτή η αποθέωση της υλικής υπόστασης του ανθρώπου είναι τελικά ένα πρόσφορο έδαφος για τον Λούσιφερ; Να καταργηθεί και αυτός ακόμα και ας αντικατασταθεί από άλλες πιο εποικοδομητικές ενασχολήσεις όπως η άρση μπυρών που και γυμνάζουν αλλά και μετά από έναν συγκεκριμμένο αριθμό φέρνουν μια απελευθέρωση της ψυχής αποδεσμευτική από τον υλικό κόσμο της πτώσης;
Είτε αδυνατούν να αντιληφθούν τη συνέχεια/αλληλεπίδραση των θρησκειών είτε δεν θέλουν συνειδητά να την αποδεχθούν.
Κρίμα.
Παρεμπιπτόντως ελληνιστικό αγαλματίδιο του Έρωτα της Ελληνιστικής περιόδου (1ος αιώνας πχ). Και με φτερά και με πυρσό.![]()
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- tanipteros
εεεπ.......ααααααπ...... τι γίνεται εδώ ;
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

Νομιζει η Γαλη οτι εμεις εχουμε προβλημα με το αρχαιο κλεος και δεν αντιλαμβανεται οτι το μονο προβλημα μας ειναι η ΚΑΠΗΛΕΙΑ του απο καραγκιοζηδες που πιστευουν ακριβως τα αντιθετα απο το αρχαιοελληνικο πνευμα.
.
Κάπου όπα ρε σεμνή θεούσα συλλέκτρια εμπειριών από τα bsdμάδικα σάιτς.

Αιδώς, που έλεγαν και οι πρόγονοι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 12 Αύγ 2024, 14:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Εγώ απλώς νομίζω ότι στο ενθουσιώδες κυνήγι συνειρμών, καταλήγετε να υποστηρίζετε μαλακίες, που δύσκολα ξεγράφουν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Αύγ 2024, 14:04Εγώ απλώς νομίζω ότι στο ενθουσιώδες κυνήγι συνειρμών, καταλήγετε να υποστηρίζετε μαλακίες, που δύσκολα ξεγράφουν.
Για πες μια που ανεφερα εγω πιχι σε οσα χρωματισα με μπλε.
Γιατι αυτα που εκραξα τα εκαναν ηδη οι ΥΣΕΕδες εδω και δεκαετιες.
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 108 Απαντήσεις
- 4860 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από seismic1
17 Μάιος 2024, 21:11