O Eωσφόρος στο εικαστικό της Τελετής Λήξης της Ολυμπιάδας;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Re: O Eωσφόρος στο εικαστικό της Τελετής Λήξης της Ολυμπιάδας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 12 Αύγ 2024, 15:35

Αρίστος έγραψε:
12 Αύγ 2024, 15:22
Λοιπον πως σχολιαζετε το δυστοπικο κατεστραμμενο κοσμο στον οποιο κατεβαινει ο χρυσος κυριος με τα φτερα για να του κανει επανεκκινηση;

Καμια απορια;

.
Κοίτα.
Πρακτικά αν δω κάτι τέτοιο να κατεβαίνει από τον ουρανό θα πάρω την τουφέκα και θα αρχίσω... :lol:

Άμα δω ότι δεν,θα σας φωνάξω να το πλακώσεις εσύ με αγιασμό.

Λες να μας το κάνουν και με blue beam ; :smt047

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 12 Αύγ 2024, 15:36

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
12 Αύγ 2024, 15:33
ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Αύγ 2024, 14:52
12 Αύγ 2024, 14:27

Είναι ακριβώς το αντίθετο. Θεός του φωτός και της ποίησης. Της μουσικής και της νιότης. Γι' αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω ότι κάποιοι μύστες έχουν παραχαράξει τον χαρακτήρα του δεν έχω ιδέα και είναι η πρώτη φορά που το ακούω. Ίσως τον συγχέουν με τον Ερμή.
Οκ, το κλείσαμε.

Και θα συμπληρώσω το "συναμφότερον" μεταξύ απολλώνιας και διονυσιακής ισορροπίας.

Δηλαδή αυτό ακριβώς που έλειπε από το δείπνο (χριστιανικό, αρχαίο, αδιάφορο) της τελετής έναρξης, που ήταν όντως μια νταϊβέρσιτυ και ανάπηρη διονυσιακή κακογουστιά.

Κατά τη γνώμη μου, η τελετή λήξης όχι μόνον έφερε στα ίσα του το πρότζεκτ αλλά ήταν και φόρος τιμής στην Ελλάδα.
Το διονυσιακό και απολλώνιο λέει ο Νίτσε, βρίσκεται στη γέννηση της τραγωδίας. O πρώτος εκπροσωπεί το αχαλίνωτο πάθος και ο δεύτερος το μέτρο και την εγκράτεια. Μέσα σ΄αυτά τα πλαίσια κάπως ίσως κολλάει ο Απόλλωνας στην τελετή.
Το ξέρω ήταν από τα πρώτα βιβλία του Νίτσε. Άλλο όμως ο Απόλλων και όχι ο σατανιασμένος Εωσφόρος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 12 Αύγ 2024, 15:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 12 Αύγ 2024, 15:36

taliban έγραψε:
12 Αύγ 2024, 15:35
Αρίστος έγραψε:
12 Αύγ 2024, 15:22
Λοιπον πως σχολιαζετε το δυστοπικο κατεστραμμενο κοσμο στον οποιο κατεβαινει ο χρυσος κυριος με τα φτερα για να του κανει επανεκκινηση;

Καμια απορια;

.
Κοίτα.
Πρακτικά αν δω κάτι τέτοιο να κατεβαίνει από τον ουρανό θα πάρω την τουφέκα και θα αρχίσω... :lol:

Άμα δω ότι δεν,θα σας φωνάξω να το πλακώσεις εσύ με αγιασμό.

Λες να μας το κάνουν και με blue beam ; :smt047

:smt005:

.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 12 Αύγ 2024, 15:38

Οι αναφορές σε δυστοπικά τοπία εν μέσω πυρκαγιών, δεν είναι μελλοντολογία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 12 Αύγ 2024, 15:39

ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Αύγ 2024, 14:27

Είναι ακριβώς το αντίθετο. Θεός του φωτός και της ποίησης. Της μουσικής και της νιότης. Γι' αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω ότι κάποιοι μύστες έχουν παραχαράξει τον χαρακτήρα του δεν έχω ιδέα και είναι η πρώτη φορά που το ακούω. Ίσως τον συγχέουν με τον Ερμή.
Οκ, το κλείσαμε.

Και θα συμπληρώσω το "συναμφότερον" μεταξύ απολλώνιας και διονυσιακής ισορροπίας.

Δηλαδή αυτό ακριβώς που έλειπε από το δείπνο (χριστιανικό, αρχαίο, αδιάφορο) της τελετής έναρξης, που ήταν όντως μια νταϊβέρσιτυ και ανάπηρη διονυσιακή κακογουστιά.

Κατά τη γνώμη μου, η τελετή λήξης όχι μόνον έφερε στα ίσα του το πρότζεκτ αλλά ήταν και φόρος τιμής στην Ελλάδα.
Το διονυσιακό και απολλώνιο λέει ο Νίτσε, βρίσκεται στη γέννηση της τραγωδίας. O πρώτος εκπροσωπεί το αχαλίνωτο πάθος και ο δεύτερος το μέτρο και την εγκράτεια. Μέσα σ΄αυτά τα πλαίσια κάπως ίσως κολλάει ο Απόλλωνας στην τελετή.
Μέτρο και εγκράτεια και πολλές φαινομενικές αρετές θα παρουσιάζει, λένε οι γραφές, και ο Αντίχριστος.

Γι αυτό λέω παραπάνω, καλόν είναι να μην ειδωλοποιούμε :lol:
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 12 Αύγ 2024, 15:40

Πεντελης και Αναπαυσεως η φωτια συνορα Βριλησσιων.

Σας χαιρετω.

.

Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos » 12 Αύγ 2024, 15:41

Αρίστος έγραψε:
12 Αύγ 2024, 15:13
Aitwlos έγραψε:
12 Αύγ 2024, 15:11
Αρίστος έγραψε:
12 Αύγ 2024, 14:56

Ρε οτι και να πεις δεν βγαινει νοημα οποτε πηγαινε πρωτα στο δημοτικο και μετα απευθυνε μου το λογο.

.

Βρε ουστ ψεκ λαμόγιο. Να μας μιλήσεις για το πώς έφαγαν τον Τράγκα ζωο

Κι εσυ να μου πεις γιατι ακομη ειμαι ζωντανος κι εγω και οσοι φιλοι και συγγενεις μου σας γραψαμε στους διδυμους και δεν τα καναμε.

.
Γιατι δυστυχώς ο θεός αγάπησε μόνο τον Γιώργο και τον πήρε κοντά του. Μέχρι και εσένα μπορεί να σε σιχαθηκε τέτοιος απατεώνας που είσαι. Κοίτα μόνο μην έκλεισαν οι πύλες να πας στον Εωσφόρο που κάνει βουτιά στο Παρίσι. Παράδεισο μια φορά, δεν μπαίνεις. Γιομισε
Juno έγραψε:
15 Μάιος 2024, 23:50
Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 12 Αύγ 2024, 15:42

Αρίστος έγραψε:
12 Αύγ 2024, 15:40

Σας χαιρετω.

.
Ωχ :-?
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 12 Αύγ 2024, 15:43

ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Αύγ 2024, 15:36
ΓΑΛΗ έγραψε:

Οκ, το κλείσαμε.

Το ξέρω ήταν από τα πρώτα βιβλία του Νίτσε. Άλλο όμως ο Απόλλων και όχι ο σατανιασμένος Εωσφόρος.
Μόνο τους κοινό ίσως το φως.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 12 Αύγ 2024, 15:44

12 Αύγ 2024, 15:43
ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Αύγ 2024, 15:36

Το ξέρω ήταν από τα πρώτα βιβλία του Νίτσε. Άλλο όμως ο Απόλλων και άλλο ο σατανιασμένος Εωσφόρος.
Μόνο τους κοινό ίσως το φως.
Συμφωνώ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 12 Αύγ 2024, 15:47

Aitwlos έγραψε:
12 Αύγ 2024, 15:41
Αρίστος έγραψε:
Aitwlos έγραψε:
12 Αύγ 2024, 15:11

Βρε ουστ ψεκ λαμόγιο. Να μας μιλήσεις για το πώς έφαγαν τον Τράγκα ζωο

Κι εσυ να μου πεις γιατι ακομη ειμαι ζωντανος κι εγω και οσοι φιλοι και συγγενεις μου σας γραψαμε στους διδυμους και δεν τα καναμε.

.
Γιατι δυστυχώς ο θεός αγάπησε μόνο τον Γιώργο και τον πήρε κοντά του. Μέχρι και εσένα μπορεί να σε σιχαθηκε τέτοιος απατεώνας που είσαι. Κοίτα μόνο μην έκλεισαν οι πύλες να πας στον Εωσφόρο που κάνει βουτιά στο Παρίσι. Παράδεισο μια φορά, δεν μπαίνεις. Γιομισε

Aσε το αν εγω θα παω Παραδεισο και κοιταξε εσυ να πας δημοτικο.

.

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 12 Αύγ 2024, 15:48

Αρίστος έγραψε:

Σας χαιρετω.

.
τί να πει κανεις
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos » 12 Αύγ 2024, 15:49

Αρίστος έγραψε:
12 Αύγ 2024, 15:47
Aitwlos έγραψε:
12 Αύγ 2024, 15:41
Αρίστος έγραψε:

.

Aσε το αν εγω θα παω Παραδεισο και κοιταξε εσυ να πας δημοτικο.

.

Έχω τελειώσει πανεπιστήμιο. Αλλά μαλακιά έκανα. Έπρεπε να δηλώσω αρθρογράφος Δημοκρατίας, ελεύθερης ώρας και άντε αν τον το έπαιζα επαναστάτης μακελειού.
Juno έγραψε:
Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;

Άβαταρ μέλους
BILLO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BILLO » 12 Αύγ 2024, 15:50

Αρίστος έγραψε:
12 Αύγ 2024, 15:12
ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Αύγ 2024, 15:10
Αρίστος έγραψε:
12 Αύγ 2024, 15:08
Και αντι να καθισετε ρε μπουμπουνες να προπβληματιστειτε γιατι ο Χρυσοφορος Ταξιδιωτης τους, αναβιωνει τους ολυμπιακους αγωνες σε ενα δυστοπικο κατεστραμμενο κοσμο και γιατι μας περνανε το μηνυμα οτι ο κοσμος μας θα καταστραφει...

καθεστε και μας λετε χριστιανοπληκτους...

Α ρε κατακαημενη Ρουμελη.
.
Σιγά μην περιμέναμε τους ολυμπιακούς και τον χρυσοφόρο για να προβλέψουμε το μέλλον. :lol:

Αυτο που κυριως επρεπε να σχολιασθει ομως ηταν ο δυστοπικος κατεστραμμενος κοσμος της τελετης και δεν το εκανε κανενας γιατι που να βρειτε χρονο, ειχατε αγωνα να αντιμετωπισετε τους χριστιανοπληκτους.

.
Αναφορα στο παρελθον ηταν Αριστο και το 19ο αιωνα. Γι αυτο σηκωσαν την Ελληνικη σημαια και μας καναν και μεγαλη τιμη ομολογουμενως με αυτη την παρουσιαση.
Ενταξει ηταν η τελετη ληξης πιστευω εγω. Οπως θα περιμενε καποιος μια τελετη ληξης. Ακομα και να ειχαν στο μυαλο τους να το πανε στο ιδιο βιολι με την εναρξη, δε το καναν και μπραβο τους.

Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos » 12 Αύγ 2024, 15:50

Αρίστος έγραψε:

Σας χαιρετω.

.

Να μας φιλήσεις τον Παντελο και τον Γιωργη
Juno έγραψε:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών