Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35956
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 20 Ιούλ 2024, 21:09

20 Ιουλίου, 2024
Σοκ στην Καρδίτσα! Η κόρη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κωτσού σε επιστημονικό συνέδριο για την προώθηση εντόμων ως βασικής διατροφής των ανθρώπων.

Εικόνα

Η κόρη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Καρδίτσα Γιώργου Κωτσού έδωσε το παρόν στο επιστημονικό συνέδριο Insects to Feed the World στη Σιγκαπούρη γύρω από τον κόσμο των βρώσιμων εντόμων, όπου παρουσίασε τη διδακτορική της έρευνα της με τίτλο «Utilization of Spent Coffee Grounds as a Feed Additive for Enhancing the Nutritional Value of Tenebrio molitor Larvae».


Το συνέδριο αυτό έχει ως σκοπό την προώθηση των εντόμων ως βασική τροφή των ανθρώπων λόγω της κλιματικής αλλαγής και της καταστροφής των αγροτικών καλλιεργειών καθώς και της κτηνοτροφίας.

Σε μία εποχή που βλέπουμε να επικρατούν περίεργα καιρικά φαινόμενα και να καταστρέφεται η μία καλλιέργεια μετά την άλλη από τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και από τις πλημμύρες ο βουλευτής Καρδίτσας δηλώνει υπερήφανος που η κόρη του συμμετέχει στην προώθηση των εντόμων ως διατροφή του ανθρώπου.

Εικόνα

Καταγγελίες από επιστήμονες των ΗΠΑ αναφέρουν τεχνητή αύξηση της θερμοκρασίας με ψεκασμούς γεωμηχανικής κάτι για το οποίο κάνει λόγο και ο Guardian καθώς και ο έγκυρος δημοσιογραφικός ιστότοπος La Libre.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ότι ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε δήλωση που είχε κάνει στα κανάλια γνώριζε αρκετό καιρό πριν την καταστροφή του Daniel ότι στη Θεσσαλία θα επικρατήσουν ακραία καιρικά φαινόμενα και θα υπάρξουν καταστροφές από πλημμύρες.

Ο κύριος Κωτσός προφανώς γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις και προετοιμάζει το έδαφος από τώρα.

Αυτό που ξέχασε να αναφέρει είναι αν τα έντομα θα τα καταναλώνει και η οικογένειά του ή αν θα κάνει για ακόμα μία φορά αυτός και η κυβέρνηση Μητσοτάκη πειράματα πάνω στους Έλληνες πολίτες.

Εικόνα
https://karditsastakra.com/2024/07/20/% ... ae-%cf%84/

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 29162
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:37

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 20 Ιούλ 2024, 21:15

Θα φάτε ακρίδα που θα πάει γόνα
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
taliban
Δημοσιεύσεις: 13765
Εγγραφή: 26 Ιουν 2018, 13:28
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Τοποθεσία: Καραβλαχία

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 20 Ιούλ 2024, 21:17

Ακριδούλες α λα κρεμ

Στύξ
Δημοσιεύσεις: 5466
Εγγραφή: 27 Μαρ 2024, 16:59

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ » 20 Ιούλ 2024, 21:19

Beria έγραψε:
20 Ιούλ 2024, 21:15
Θα φάτε ακρίδα που θα πάει γόνα
Αρχικά διάβασα γαρίδα και βιάστηκα να χαρώ :011:

Zelda
Δημοσιεύσεις: 7342
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2019, 03:13

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda » 20 Ιούλ 2024, 21:20

Θα βελάξετε
Απο την Καρδιτσα ξεκινησε η καλλιεργεια στεβιας στην Ελλαδα
Απο την Καρδιτσα θα ξεκινήσουν τα εντομα που θα καταληγουν στο τραπεζι σας

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35956
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 31 Ιούλ 2024, 20:16

Jul. 26, 2024
Η πρώτη μεγάλη σουηδική εταιρεία παραγωγής εντόμων για ανθρώπινη κατανάλωση χρεοκοπεί λόγω χαμηλής ζήτησης!
Αποτυγχάνει η ατζέντα του WEF – άνθρωποι είμαστε όχι ερπετά.

Εικόνα

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Klaus Scwhab πίεσε τους ανθρώπους να τρώνε έντομα αντί για κρέας, προκειμένου να σταματήσει η κλιματική αλλαγή και να σωθεί ο πλανήτης. Πολύ κόσμος όμως ξυπνάει ανακαλύπτωντας τα ύπουλα σχεδιά τους, πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια απάτη.


Η μεγαλύτερη σουηδική εταιρεία που εργαζόταν σκληρά για να δημιουργήσει πρωτεΐνες εντόμων από σκουλήκια αλεύρου και να τις προσθέσει στην ανθρώπινη διατροφή όπως granola και μπάρες πρωτεΐνης, χρεοκόπησε!

https://x.com/nordictimes_com/status/18 ... 2287164637

Σύμφωνα με τον Peter Sweden, η εταιρεία που ονομάζεται Tebrito και είχε λάβει εκατομμύρια σε επενδύσεις για να προωθήσει το προϊόν της.

Σε ένα άρθρο για το Gateway Pundit γράφει (https://www.thegatewaypundit.com/2024/0 ... s-failing/):

Τώρα έχουν χρεοκοπήσει γιατί φαίνεται ότι κανείς δεν θέλει να φάει τα έντομά τους. Το 2023 είχαν μόνο πενιχρά έσοδα 49.000 δολαρίων και έχασαν σχεδόν 12,6 εκατομμύρια δολάρια!

κανείς δεν αγοράζει τα έντομά τους.

Με άλλα λόγια, φαίνεται ότι οι άνθρωποι ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ την ατζέντα του WEF.

Και αυτό δεν είναι το μόνο που συνέβη.
Την περασμένη εβδομάδα μια ακόμη σουηδική εταιρεία με το όνομα Mycorena χρεοκόπησε. Πήραν μια τεράστια επένδυση 27,8 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή τρισδιάστατου εκτυπωμένου ψεύτικου κρέατος από μυκήλιο.

Είναι σαφές ότι ακόμη και στη φιλελεύθερη Σουηδία, οι άνθρωποι δεν θέλουν να φάνε ψεύτικο φαγητό.

Θα μπορούσαν να τους το είχαν πει και να εξοικονομήσουν τα χρήματά τους σε αυτούς τους επενδυτές. Επένδυσαν μεγάλα ποσά σε έντομα και ψεύτικο κρέας.

Αυτο είναι βασικό μέρος της Ατζέντας του ΟΗΕ 2030, η οποία ουσιαστικά συνεργάζεται με αυτό που πιέζει το WEF.

Έχουν πει κυριολεκτικά τα εξής:

«Για να επιτύχουμε τους στόχους και την Ατζέντα του 2030, ο τρόπος που παράγουμε τρόφιμα – και τα είδη των τροφίμων που τρώμε – πρέπει να αλλάξει».

Εικόνα

Απλά αντιδράστε, είμαστε ένα τεράστιο κίνημα σε όλο το πλανήτη έτοιμο να τους χαλάσει τα σχέδια.
https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CF%8 ... %81%CE%B1/

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Δημοσιεύσεις: 55965
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 18:53

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 31 Ιούλ 2024, 20:18

Beria έγραψε:
20 Ιούλ 2024, 21:15
Θα φάτε ακρίδα που θα πάει γόνα
Σας τις χαρίζουμε. :078:
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Δημοσιεύσεις: 55965
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 18:53

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 31 Ιούλ 2024, 20:19

Zelda έγραψε:
20 Ιούλ 2024, 21:20
Θα βελάξετε
Απο την Καρδιτσα ξεκινησε η καλλιεργεια στεβιας στην Ελλαδα
Απο την Καρδιτσα θα ξεκινήσουν τα εντομα που θα καταληγουν στο τραπεζι σας
Παίζει να είναι και μούφα η πανώλη των αμνοερειφίων για ν' ακριβύνουν και να μας πούν πάρτε φάτε ακρίδες και κατσαρίδες.
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35956
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 14 Αύγ 2024, 21:28

08-14-2024
Αυξάνεται το φαινόμενο του “εντο-βιγκανισμού”Πιστεύουν πως η κατανάλωση γρύλων θα σώσει τον κόσμο!

Εικόνα

Το εστιατόριο Yum Bug στο Finsbury Park, στο βόρειο Λονδίνο, σερβίρει πιάτα που περιέχουν ολόκληρους ψητούς γρύλους, αλλά η σπεσιαλιτέ του είναι ότι μετατρέπει τους γρύλους σε υποκατάστατο κρέατος, αναφέρει άρθρο της Guardian.


«Το πιο συγγενικό κρέας στην πραγματικότητα καταλήγει να είναι κάτι σαν μοσχαρίσιο ή αρνί, απλώς λόγω της γεύσης», λέει ο συνιδρυτής του εστιατορίου Yum Bug Aaron Thomas. «Αλλά και η εμφάνιση. Είναι αρκετά καφέ».



Όσον αφορά τη βιωσιμότητα, το εστιατόριο βάζει στο στόχαστρο το κρέας σε σύγκριση με το γρύλο. Στον τοίχο απέναντι είναι μια πλαισιωμένη αφίσα που λέει: «Πόσα κιλά CO 2 έχετε εξοικονομήσει απόψε τρώγοντας ζωύφια εναντίον βοείου κρέατος; Περίπου 10 κιλά. Το ισοδύναμο της οδήγησης από εδώ στο Γιορκσάιρ».

Μας λένε εδώ και χρόνια ότι η πρωτεΐνη των εντόμων θα αποτελέσει τελικά ένα βασικό συστατικό της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων. Η Sainsbury’s άρχισε να πουλά ψημένους γρύλους το 2018 και μια έρευνα του YouGov το 2019 διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο των Βρετανών περίμενε ότι η κατανάλωση εντόμων θα ήταν συνηθισμένη μέχρι το 2029. Υπήρξαν προτάσεις ότι η αγορά βρώσιμων εντόμων θα μπορούσε να αξίζει 8 δισεκατομμύρια δολάρια (6,3 δισεκατομμύρια £) μέχρι το 2030 . Γιατί, λοιπόν, δεν τρώμε ήδη όλοι έντομα;

Ο Thomas και ο συνιδρυτής του Yum Bug Leo Taylor ξεκίνησαν την επιχείρησή τους πουλώντας συνταγών εντόμων στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα σχόλια που πήραν τους έπεισαν ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο τους ήταν να ξεπεράσουν την αντίσταση του κοινού στην ιδέα να τρώνε ολόκληρα έντομα. «Μόλις το συνειδητοποιήσαμε, δοκιμάσαμε μερικές από αυτές τις εναλλακτικές λύσεις κρέατος στον πάγκο της αγοράς μας στο Brick Lane και, στη συνέχεια, η ανταπόκριση του κόσμου άρχισε να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη», λένε οι ιδιοκτήτες τους εστιατορίου.

Στην πορεία, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο γρύλος, θα αποτελούσε το κεντρικό συστατικό των πιάτων τους.

«Αυτό συμβαίνει για μερικούς λόγους», λέει ο Taylor. «Το ένα είναι προφανώς ότι μετατρέπουμε τα έντομά μας σε μια σειρά από κρέατα και αυτό που έχει σημασία όσον αφορά αυτό το κρέας είναι: ποια είναι η γεύση του; Ποια είναι η βιωσιμότητα αυτού του εντόμου; Ποια είναι η διατροφή αυτού του εντόμου; Ποια είναι η γενική αποδοχή από τους πελάτες αυτού του τύπου εντόμου; Και οι γρύλοι είναι ένα πολύ καλό είδος για πολλά από αυτά τα πράγματα. Είναι ένα από τα πιο θρεπτικά – περιέχει περίπου 70% πρωτεΐνες όταν στεγνώσει – ένα από τα πιο βιώσιμα και εύκολα στην εύρεση, ένα από τα πιο γενικά αποδεκτά από τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο».

Σύμφωνα με τους Taylor και Thomas, η αλχημεία με την οποία οι γρύλοι μεταμορφώνονται σε κάτι που δεν διακρίνεται από τον κιμά ή το κοκκινιστό αρνί είναι περισσότερο συνταγή παρά διαδικασία. «Όλα τα συστατικά μπορείτε να τα αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ», λέει ο Thomas. «Θα μπορούσατε να το φτιάξετε στο σπίτι αν είχατε μπλέντερ και κιμά, λίγο πολύ. Είναι σχετικά απλό – απλά έχουμε ένα συγκεκριμένο μείγμα και τρόπο να το κάνουμε.”

Το εστιατόριο Yum Bug ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες με λίστα αναμονής για τραπέζια
, αλλά τα σχέδια των ιδοκτητών εκτείνονται πέρα ​​από τους τέσσερις τοίχους του εστιατορίου, τον οποίο βλέπουν ως βιτρίνα για το προϊόν τους. Επιδιώκουν να μεταφέρουν το κρέας τους σε άλλες αλυσίδες εστιατορίων (έχει ήδη μπει στο μενού της Wahaca) και τελικά στα σούπερ μάρκετ.

Η απάντησή τους στην ερώτηση: “Λοιπόν, από πού προμηθεύεστε τους γρύλους σας;” είναι εκπληκτική: οι γρύλοι παραδίδονται στο Yum Bug ωμοί, ολόκληροι και κατεψυγμένοι –σαν γαρίδες– από τη Λιθουανία.

«Μέχρι πολύ πρόσφατα, καλλιεργούνταν στο Cambridgeshire», λέει ο Thomas. «Ωστόσο, οι φάρμες γρύλων του Ηνωμένου Βασιλείου αυτή τη στιγμή είναι ακόμη στα σπάργανα. Γενικά, πολλά από αυτά προέρχονται από το εμπόριο τροφών για ερπετά. Δεν είναι πραγματικά βελτιστοποιημένα για ανθρώπινη κατανάλωση».

Η Yum Bug ανακάλυψε ότι ένας γρύλος που εκτρέφεται στο Βιετνάμ, για παράδειγμα, όπου μια εγκατάσταση παράγει 150 τόνους εντόμων την εβδομάδα, μπορεί να έχει μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα από έναν που εκτρέφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Η κατανάλωση εντόμων – εντομοφαγία – έχει ιστορία που εκτείνεται αιώνες πίσω. Οι άνθρωποι σε περισσότερες από 100 χώρες καταναλώνουν τακτικά έντομα από περισσότερα από 2.000 είδη. Τα περισσότερα από αυτά τα έντομα συλλέγονται ακόμα από τη φύση. Η γεωργία σε βιομηχανική κλίμακα είναι μια πρόσφατη καινοτομία, αλλά έχει τεράστιες δυνατότητες για το μέλλον της παγκόσμιας διατροφής μας. Οι γρύλοι χρειάζεται μόνο να καταναλώνουν περίπου 1,7 κιλά ζωοτροφής για να παράγουν 1 κιλό τροφής, σε σύγκριση με 4,5 κιλά τροφής για ένα κιλό κοτόπουλο, 9,1 κιλά για χοίρους και 25 κιλά για το βόειο κρέας.

Το 2013, το Γραφείο Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ εκπόνησε μια έκθεση με τίτλο Βρώσιμα έντομα: Μελλοντικές προοπτικές για ασφάλεια τροφίμων και ζωοτροφών , η οποία έπεισε πολλούς ανθρώπους όχι μόνο ότι τα έντομα θα μπορούσαν να είναι μια βιώσιμη πηγή πρωτεΐνης, αλλά ότι υπήρχε μέλλον στον κλάδο που αξίζει τις επενδύσεις.

Υπάρχουν τέσσερα είδη εντόμων που επιτρέπονται προς πώληση στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA): οι γρύλοι του σπιτιού (A cheta domesticus ), οι γρύλοι με λωρίδες ( Gryllodes sigillatus ), τα κίτρινα αλευροσκούληκα ( Tenebrio molitor ) και οι προνύμφες μαύρης μύγας στρατιώτη( Hermetia illucens).

«Όπως έχουν τα πράγματα, είμαστε ακόμα κολλημένοι σε αυτή τη μεταβατική περίοδο», λέει ο Άνταμς, ο οποίος συμμετείχε στην αίτηση έγκρισης της FSA για το Acheta domesticus, που κατατέθηκε εκ μέρους πολλών επιχειρήσεων από την UK Edible Insect Association το 2021. «Αυστηρά μιλώντας, ακόμα δεν είναι εγκεκριμένο νέο τρόφιμο», λέει. «Για τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές και τις εταιρείες που μπορεί να θέλουν να φτιάξουν ένα προϊόν χρησιμοποιώντας έντομα, αυτό είναι απίθανο».

Στη συνέχεια, υπάρχουν ηθικοί προβληματισμοί. Τα έντομα μπορεί να είναι μια βιώσιμη πηγή πρωτεΐνης, αλλά εξακολουθούν να είναι τεχνικά κρέας και οι γρύλοι πρέπει ακόμα να εκτρέφονται και να σφάζονται συστηματικά. Πώς ταιριάζει αυτό με τη δυνητική πελατειακή βάση του Yum Bug;

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πούμε είναι ότι δεν στοχεύουμε πραγματικά τους vegans και τους vegetarians», λέει ο Taylor. «Στοχεύουμε ανθρώπους που καταναλώνουν κρέας αυτή τη στιγμή και τους δίνουμε μια πολύ καλύτερη επιλογή που εξακολουθεί να μοιάζει με κρέας και να έχει πλήρη ζωική πρωτεΐνη». Γι’α υτό το λόγο, υπάρχει μια αυξανόμενη κατηγορία διατροφής γνωστή ως «εντο-βιγκανισμός».

«Είμαι vegan εκτός από έντομα», λέει. «Αλλά υπάρχουν και vegans που είναι vegan εξαιρώντας από τη διατροφή τους μόνο τα μύδια και τα κυδώνια. Και θα έλεγα ότι μια μεγαλύτερη μερίδα βίγκαν είναι εντάξει με την κατανάλωση εντόμων από όσο θα περίμενε κανείς», εξηγεί.


https://www.el.gr/diethni/ayxanetai-to- ... nto-vigka/




Άβαταρ μέλους
OANNHSEA
Δημοσιεύσεις: 9233
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 11:27

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 14 Αύγ 2024, 21:33

Πήρα πρόσφατα κονσέρβα για τα γατιά, με στερεά τροφή, η οποία έλεγε ότι έχει 30% σε ποσοστό σκόνη εντόμων μέσα.
Η αντιμετώπιση από τα γατιά ήταν... well... σε άλλα άρεσε, σε άλλα όχι...

Αλλά για να μην αρέσει στα γατιά...

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Δημοσιεύσεις: 9338
Εγγραφή: 12 Μάιος 2018, 23:44
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 14 Αύγ 2024, 21:56

.


Δε καταλαβαίνω.....

Γιατι αντί για έντομα δεν εκτρέφουμε ΓαριδοΚαραβίδες ;;; . :smt017

Ιδιο όγκο έχουν.....


.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 29162
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:37

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 14 Αύγ 2024, 21:57

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
14 Αύγ 2024, 21:56
.


Δε καταλαβαίνω.....

Γιατι αντί για έντομα δεν εκτρέφουμε ΓαριδοΚαραβίδες ;;; . :smt017

Ιδιο όγκο έχουν.....


.
Γιατί τις γαριδοκαραβιδες τις θέλει για τον εαυτό του ο Σόρος
Καλά εγώ όλα;
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
sys3x
Δημοσιεύσεις: 40005
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:40
Τοποθεσία: m lagou

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 14 Αύγ 2024, 22:45

Kauldron έγραψε:
06 Φεβ 2023, 23:59
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce ... %b1%cf%82/

https://www.bitchute.com/video/H4Zu7hRDWtWe/

Να τα φάτε εσείς ρε!!!!!!!!

Bazoomba, παρακαλώ πολύ μην εκνευρίζεσαι με το Ευρωπέηδες, γιατί και λίγα λέω γι' αυτό το τσούρμο από βοϊδοκέφαλους.
ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΑΩ ΕΝΤΟΜΑ ΡΕ!!!!
Είναι φουλ στην πρωτεΐνα μπρο.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

runner
Δημοσιεύσεις: 3866
Εγγραφή: 08 Ιουν 2020, 21:11

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από runner » 14 Αύγ 2024, 22:54

Πολύ δύσκολα θα προωθηθεί κάτι τέτοιο.
Η συντριπτική πλειοψηφία ούτε να δοκιμάσει.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35956
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 07 Σεπ 2024, 20:12

runner έγραψε:
14 Αύγ 2024, 22:54
Πολύ δύσκολα θα προωθηθεί κάτι τέτοιο.
Η συντριπτική πλειοψηφία ούτε να δοκιμάσει.


05-05-2023
Τρώμε έντομα χωρίς να το γνωρίζουμε;

Εικόνα

Τον τελευταίο χρόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί τη χρήση των εντόμων ως συστατικών σε διάφορες τροφές ως εναλλακτική μορφή πρωτεϊνών σε έναν πλανήτη με πεπερασμένους πόρους, ο οποίος ακολουθεί πλέον το δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης και ως εκ τούτου και της βιώσιμης διατροφής.


Η αρχή έγινε τον Αύγουστο του 2022, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι θα εντάξει στη διατροφή των Ευρωπαίων τα έντομα ενώ μέχρι σήμερα σταδιακά αρκετά έντομα έχουν πάρει το «πράσινο φως» για να εισέλθουν .... στο τραπέζι των Ευρωπαίων. Τελευταία εξέλιξη αποτελεί η έγκριση της χρήσης του οικιακού γρύλου (Acheta Domesticus) από τους παραγωγούς τροφίμων με τη μορφή σκόνης. Η αρχική αίτηση είχε υποβληθεί το 2019 από την εταιρεία Cricket One και πλέον οι εταιρείες τροφίμων μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη σκόνη για την παραγωγή πολλών τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής όπως είναι η βάση πίτσα, τα ζυμαρικά, οι ξηροί καρποί, οι ελαιούχοι σπόροι, διάφορα σνακ και σάλτσες, παρασκευάσματα κρέατος και σούπες, ψωμί, κράκερ και κριτσίνια, μπάρες δημητριακών, μείγματα για ψημένα προϊόντα, μπισκότα, επεξεργασμένα προϊόντα πατάτας, πιάτα με βάση τα όσπρια και λαχανικά, σκόνη ορού γάλακτος, σνακ με βάση το αλεύρι καλαμποκιού, ποτά που μοιάζουν με μπύρα και σοκολάτες.

Η έγκριση ήρθε μετά την επιστημονική γνώμη που εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), η οποία επαλήθευσε και ενέκρινε την ασφάλεια της νέας σκόνης.

Η EFSA ενέκρινε επίσης τη διαδικασία παραγωγής της σκόνης, η οποία περιλαμβάνει μια περίοδο «νηστείας» 24 ωρών για τα έντομα πριν καταψυχθούν, πλυθούν, υποβληθούν σε θερμική επεξεργασία, εκχύλιση του λαδιού τους ενώ ακολουθεί η μετατροπή τους σε αποξηραμένη σκόνη.

Πιο πρόσφατα, στις 6 Ιανουαρίου η ΕΕ. Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης την εισαγωγή των των προνυμφών Alphitobius diaperinus, οι οποίες θεωρούνται το μικρότερο αλευροσκουλήκι στην αγορά των τροφίμων.

Τα παρασκευάσματα εντόμων θα ενταχθούν στον κατάλογο των εγκεκριμένων από την ΕΕ τροφών εντόμων, συμπεριλαμβανομένου του αποξηραμένου αλευροσκουληκιού Tenebrio Molitor και της αποξηραμένης σκόνης της μεταναστευτικής ακρίδας, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των εγκεκριμένων εντόμων που προορίζονται προς βρώση.

Εκτός από αυτές τις εγκρίσεις, οκτώ άλλες αιτήσεις για τρόφιμα με έντομα έχουν υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και βρίσκονται επί του παρόντος υπό αξιολόγηση.



Οι Έλληνες τρώνε έντομα και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζουν.
Τα τρόφιμα που περιέχουν προϊόντα εντόμων απαιτείται να φέρουν κατάλληλες ετικέτες. Πρόκειται για τα λεγόμενα «βιώσιμα» προϊόντα τα οποία για λόγους (ίσως) μάρκετινγκ αναγράφουν τις επιστημονικές ονομασίες. Η χρωστική που χρησιμοποιείται για να δώσει σε τρόφιμα και σνακ ένα κόκκινο χρώμα παράγεται από την καρμίνη ή κοχενίλη ή καρμινικό οξύ (έχει καταχωρηθεί στη βάση της EFSA με τον κωδικό E120) που παράγεται από τα θηλυκά έντομα και τα αυγά τους, του είδους Cochineal Dactylopius coccus Costa που ζει στη φραγκοσυκιά. Έτσι, για να γίνει ροζ η ταραμοσαλάτα που τρώμε ή για να πάρουν αυτό το κοκκινωπό χρώμα που βλέπουμε ορισμένα αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, μπισκότα, κέικ, γκοφρέτες, κρουασάν, παιδικά ζελεδάκια, αλλαντικά ακόμη και γλυκά όπως το red velvet χρησιμοποιείται ως πρόσθετο η καρμίνη.

Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν αρκετά τέτοια προϊόντα, αρκεί να ανατρέξει κανείς στην ετικέτα με τα συστατικά. Γνωστή εταιρεία αλλαντικών παράγει λουκάνικα Φρανκφούρτης και άλλα προϊόντα με καρμίνη ενώ αγαπημένα γλυκίσματα των παιδιών όπως είναι τα m&m’s crisp (καραμέλες), τα jelly berry (ζελεδάκια), οι τσίχλες mentos (full fruit) ή το kinder penguin (σοκολατένιο σνακ) περιέχουν επίσης το συγκεκριμένο συστατικό.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο της Κομισιόν, «η κατανάλωση εντόμων (…) συμβάλλει θετικά στο περιβάλλον, στην υγεία και τα μέσα διαβίωσης» ενώ αναφέρεται ότι τα έντομα «είναι μια εξαιρετικά θρεπτική και υγιεινή πηγή τροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα. Ως εκ τούτου, αποτελούν μια εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης που διευκολύνει τη στροφή προς υγιεινές και βιώσιμες δίαιτες».

Ποιες χώρες θεωρούν τα έντομα ως «λαχταριστό μεζέ».
Ωστόσο, η χρήση των εντόμων ως εναλλακτική πηγή πρωτεϊνών, σε ορισμένες χώρες, δεν αποτελεί ούτε κάτι νέο ούτε απαιτεί ειδικές «συστάσεις» και αυξημένη προσπάθεια από τα τμήματα μάρκετινγκ των εταιρειών για να τα προωθήσουν.

Τα έντομα αποτελούν ένα λαχταριστό μεζέ ή γλυκό σε χώρες όπως είναι το Μεξικό, η Βραζιλία, η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ταϊλάνδη, η Γκάνα και η Ολλανδία.

Σε ορισμένες περιοχές στο Μεξικό μπορεί κάποιος να γευτεί αυγά μυρμηγκιών εμποτισμένα με βούτυρο, ακρίδες καλυμμένες με σοκολάτα και σκουλήκια με επικάλυψη καραμέλας.

Κάθε Οκτώβριο και Νοέμβριο, φτερωτά μυρμήγκια ή içás, κατεβαίνουν σε μια μικρή πόλη της Βραζιλίας που ονομάζεται Silveiras. Οι πολίτες μαζεύουν τα μυρμήγκια, αφαιρούν τα φτερά τους και είτε τα τηγανίζουν είτε τα βουτάνε στη σοκολάτα (ο συνδυασμός με σοκολάτα δείχνει να προτιμάται καθώς τα έντομα υποτίθεται ότι έχουν γεύση μέντας).

Τα ζωύφια αντιπροσωπεύουν έως και το 60% της διατροφικής πρωτεΐνης στην αγροτική αφρικανική διατροφή. Για πολλούς ανθρώπους στην Γκάνα, η κατανάλωση τερμιτών μπορεί να είναι ένα σημαντικό μέσο επιβίωσης. Τα έντομα παρέχουν ζωτικής σημασίας πρωτεΐνες, λίπη και έλαια, ειδικά όταν άλλες πηγές τροφής είναι σε έλλειψη.

Σε πολλά μπαρ στην Ταϊλάνδη σερβίρουν τηγανητά ζωύφια μαζί με τα ποτά. Οι γρύλοι, οι ακρίδες και μια ποικιλία από σκουλήκια θεωρούνται όλα αγαπημένα σνακ (τουλάχιστον για τους ντόπιους…).

Στην Κίνα, ένας εξεζητημένος μεζές είναι οι καβουρδισμένες προνύμφες μελισσών ή τηγανητές προνύμφες σκώρου μεταξοσκώληκα, και οι δύο πλούσιες σε χαλκό, σίδηρο, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη και ψευδάργυρο.

Ακόμη, μερικοί Ολλανδοί προσπαθούν να μυηθούν στην κουλτούρα της κατανάλωσης ζωύφιων φτιάχνοντας σοκολάτα εμπλουτισμένη με αλεσμένα σκουλήκια ενώ στις ΗΠΑ, για τις κόκκινες καραμέλες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, το πιο πιθανό είναι να έχει χρησιμοποιηθεί κοχελίνη.
https://www.insider.gr/sustainability/2 ... gnorizoyme

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών