Γενικά, στα τέσσερα, έχουν γίνει αρκετά θαύματα.

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Re: Γενικά, στα τέσσερα, έχουν γίνει αρκετά θαύματα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 16 Αύγ 2024, 01:43

Saturn έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:36
Πασιφάη έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:33
Saturn έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:27
Την διαπόμπευση και του θείου και των πονεμένων πιστών πραγματεύεται
Θεωρώ πως δεν το βλέπει μόνο όποιος τρέφει ιδιαίτερη εμπάθεια προς ο,τιδήποτε χριστιανικό.

Καλά να είμαστε, ναι, πρωτίστως στην ψυχή μας! :hebit:
Η διαπόμπευση είναι υποκειμενική αποψη. Έτσι προβάρεται, έτσι δίδεται.
Εσύ δεν έχεις διαπομπέυσει ποτέ, άλλους που δεν είναι φίλα προσκείμενοι στον χριστιανισμό;
Οπότε;

Η αλήθεια είναι πως προσπαθώ να δώσω μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση στο θέμα. Και το αντιλαμβάνεσαι αυτό που λέω.
όχι, δεν έχω διαπομπεύσει τον πόνο κανενός....
τεσπα ρε Πασι, ειναι οφθαλμοφανές τί γίνεται εδώ πέρα
και το ξαναλέω, δεν το βλέπει μόνο όποιος έχει στα όρια της εμμονής αντιπάθεια με ο,τιδήποτε χριστιανικό ή με πρόσωπα χριστιανών συγκεκριμένα

τέσπα,καθείς και η ψυχή του
δεν είμαι εγώ υπεύθυνη για τα μυαλά και τα εσώτερα του καθενός
εγώ μόνο λεω αυτό που θέλω να πω σε κάθε περίπτωση
Ουδέποτε υπονόησα πως έχεις παίξει με τον πόνο ανθρώπων, ή έχεις διαπομπεύσει κάτι παρεμφερές.
Απλά εκφράζεις κι εσύ τις απόψεις σου που για μένα είναι λίγο παράταιρες και στο έχω πει και προσωπικά.Και ενίοτε ομοιάζουν κατά πως λέω. Κι εγώ το έχω κάνει. Άτσαλα, σε πολλές των περιπτώσεων.Δεν κατέχεις την πρωτοκαθεδρία σε αυτό.
Όπως και να έχει, η ψυχούλα του καθενός τραβάει όσα μπορεί να αντέξει. Ενδεχομένως και πολλά παραπάνω.
Δεν κατέχει κανείς την απόλυτη γνώση.
Στο τέλος της ημέρας τι μένει. Ή, τί επιθυμούμε εμείς να κρατήσουμε.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 16 Αύγ 2024, 01:44

tanipteros έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:42
οι άνθρωποι αυτοί εξευτελίζονται επίτηδες γιατί έτσι νιώθουν ότι θα εισακουστούν αν δείξουν ότι υποφέρουν με κάποια σωματική κακουχία όπως το σύρσιμο κατάχαμα... δεν ασχολούμαι με τα αίτια της πράξης που μπορεί να είναι ο πόνος... αλλά με τον εξευτελισμό που κάνουν στον εαυτό τους
Α, οι Βουδδιστές δεν πιστεύουν στην αξία της ταπείνωσης;

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 16 Αύγ 2024, 01:44

Imperium έγραψε:
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:40
Imperium έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:38

Πώς δεν μπορεί; Πας καλά;
Όταν δόθηκε η επιλογή να ελευθερωθεί ο Πασόκος εγκληματίας ή ο Χριστός, ποιόν διάλεξε ο κόσμος; :smt005:
Εάν ο κόσμος επιλεγε τον Ιησού να μην σταυρωθεί θα είχε αποτύχει όλο το θεϊκό σχέδιο για την σωτηρία της ανθρωπότητας
Ναί, σωστά, αυτός ήταν ο αποκλειστικός λόγος που τον επέλεξαν να σταυρωθεί. Μην αποτύχει το σχέδιο. :smt005:
Αφού τα πάντα ήταν στημένα από πριν από τον ίδιο τον Θεό

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 16 Αύγ 2024, 01:45

Πασιφάη, πλατιάζεις εκτός θέματος κι εγώ, όπως λεω και στο αλλο νήμα, θελω καφε και δεν δυναμαι να σηκωθώ να φκιάσω!
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 16 Αύγ 2024, 01:46

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:44
Imperium έγραψε:
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:40

Εάν ο κόσμος επιλεγε τον Ιησού να μην σταυρωθεί θα είχε αποτύχει όλο το θεϊκό σχέδιο για την σωτηρία της ανθρωπότητας
Ναί, σωστά, αυτός ήταν ο αποκλειστικός λόγος που τον επέλεξαν να σταυρωθεί. Μην αποτύχει το σχέδιο. :smt005:
Είχες μέσον και εκεί μωρή κουφάλα, και τα ξέρεις απο μέσα;

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 16 Αύγ 2024, 01:46

Imperium έγραψε:
tanipteros έγραψε:
οι άνθρωποι αυτοί εξευτελίζονται επίτηδες γιατί έτσι νιώθουν ότι θα εισακουστούν αν δείξουν ότι υποφέρουν με κάποια σωματική κακουχία όπως το σύρσιμο κατάχαμα... δεν ασχολούμαι με τα αίτια της πράξης που μπορεί να είναι ο πόνος... αλλά με τον εξευτελισμό που κάνουν στον εαυτό τους
Α, οι Βουδδιστές δεν πιστεύουν στην αξία της ταπείνωσης;
άλλο ταπείνωση = σεμνότητα
και άλλο ταπείνωση = υποταγή και εξευτελισμός...

πώς την εννοείς ;

οι Βουδδιστές δεν έχουν την έννοια της ταπείνωσης διότι είναι εγκρατείς δεν περιφανεύονται αν αυτό εννοείς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tanipteros την 16 Αύγ 2024, 01:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 16 Αύγ 2024, 01:47

Τέλος πάντων, κακώς συνεχίζω να σχολιάζω από την πλευρά μου.
Μένω στο πρώτο μου σχόλιο, στο κείμενο που παρέθεσα το οποίο ακόμα και να το διάβασαν κάποιοι συνεχίζουν να το αγνοούν ως να μην το διάβασαν ποτέ.
Δεν θελω να δω: δεν βλέπω.
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 16 Αύγ 2024, 01:47

Saturn έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:45
Πασιφάη, πλατιάζεις εκτός θέματος κι εγώ, όπως λεω και στο αλλο νήμα, θελω καφε και δεν δυναμαι να σηκωθώ να φκιάσω!
Δεν πλατιάζω. Ούτε είμαι εκτός θέματος. Φιάξε καφέ.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 16 Αύγ 2024, 01:47

Imperium έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:46
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Imperium έγραψε:

Είχες μέσον και εκεί μωρή κουφάλα, και τα ξέρεις απο μέσα;
:003:

Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana » 16 Αύγ 2024, 01:48

tanipteros έγραψε:
Fata_Morgana έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:39
tanipteros έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:33

είναι θέμα δωσίματος ολοκληρωτικού στο πνεύμα...και σαφώς περιέχει την πράξη της υποταγής...αλλά όχι του εξευτελισμού
με το να πέσει μπρούμητα και να ακουμπά την γη με όλα τα τσάκρα αφενώς κάνει γείωση και ψυχολογικά δίνεται πνευματικά στο πνεύμα του Βούδα, δεν υποφέρει δεν πονά δεν υπάρχει κάποια κακουχία και εξευτελισμός...
Άη ρε παραπέρα. Που το τάμα του Χριστιανού που κουβαλάει στη πλάτη του βάσανο και ελπίδα είναι εξευτελιστικό αλλά η γείωση με τα τσάκρα είναι σεβαστό. Να προσέχουν μη πέσει νερό από κανένα μπωλ με λουλούδια που πάνε για προσφορά στο Βούδα και βραχυκυκλώσουν τα τσάκρα.
Το τάμα που θα πάει ο άλλος γονατιστός είναι εξευτελισμός. Ο άλλος που θα γονατίσει μπροστά στο άγαλμα του Βούδα με το κεφάλι και τα χέρια τέρμα κάτω δεν είναι εξευτελισμός. Είναι γείωση με τα τσάκρα. Λυπάμαι ανιχνεύτηκε υποκρισία, δε περνάτε στην επόμενη φάση.

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 16 Αύγ 2024, 01:49

Τι πώς το εννοώ;

Διαχωρίζεις κάπως την απόλυτη υποταγή και το σουρσιμο χάμω ενός Βουδδιστή απο αυτήν ενός Χριστιανού;
Η Ι νδουιστή ή οποιουδήποτε άλλου;

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 16 Αύγ 2024, 01:51

Imperium έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:49
Τι πώς το εννοώ;

Διαχωρίζεις κάπως την απόλυτη υποταγή και το σουρσιμο χάμω ενός Βουδδιστή απο αυτήν ενός Χριστιανού;
Πάντως αυτή την υποταγή και εξευτελισμό μπροστά σε έναν θεϊκό Αφέντη το κάνει ένας πιστός προκειμένου να ζητήσει θεϊκά θαυματουργά ρουσφέτια από τον Θεϊκο Αφέντη που προσκυνά

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 16 Αύγ 2024, 01:52

Fata_Morgana έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:48
tanipteros έγραψε:
Fata_Morgana έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:39

Άη ρε παραπέρα. Που το τάμα του Χριστιανού που κουβαλάει στη πλάτη του βάσανο και ελπίδα είναι εξευτελιστικό αλλά η γείωση με τα τσάκρα είναι σεβαστό. Να προσέχουν μη πέσει νερό από κανένα μπωλ με λουλούδια που πάνε για προσφορά στο Βούδα και βραχυκυκλώσουν τα τσάκρα.
Το τάμα που θα πάει ο άλλος γονατιστός είναι εξευτελισμός. Ο άλλος που θα γονατίσει μπροστά στο άγαλμα του Βούδα με το κεφάλι και τα χέρια τέρμα κάτω δεν είναι εξευτελισμός. Είναι γείωση με τα τσάκρα. Λυπάμαι ανιχνεύτηκε υποκρισία, δε περνάτε στην επόμενη φάση.
δεν κατάλαβες τι έγραψα... και βαριέμαι να σου εξηγώ...

άλλο το σύρσιμο και άλλο το ξάπλωμα στην γη...έχουν διαφορά.. το ένα έχει στοιχεία μαζοχισμού και κατάντιας που την επιδεικνύει ο ποστός για να ελκύσει αγάπη από το "υποφέρω δες με θέε μου" και το άλλο είναι δώσιμο πνευματικό χωρίς κακουχίες...

μπορείς να κάνεις τάμα πηγένοντας απλά μπροστά στην εικόνα να κάνεις το σταυρό σου και να πεις την προσευχή σου χωρίς να υποφέρεις και να θέλεις να σε λυπηθεί ο Θεός για το ότι σέρνεσαι
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tanipteros την 16 Αύγ 2024, 01:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 16 Αύγ 2024, 01:54

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:51
Imperium έγραψε:
16 Αύγ 2024, 01:49
Τι πώς το εννοώ;

Πάντως αυτή την υποταγή και εξευτελισμό μπροστά σε έναν θεϊκό Αφέντη το κάνει ένας πιστός προκειμένου να ζητήσει θεϊκά θαυματουργά ρουσφέτια από τον Θεϊκο Αφέντη που προσκυνά
E, ναι σαφώς. Και λοιπόν;

Σαν Πασοκτζής σίγουρα δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα με την ιδέα, ε;

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 16 Αύγ 2024, 01:54

Η Παναγία (η---) αρέσκεται να βλέπει τους πιστούς της να την προσκυνούν δείχνοντας την πίστη τους με τέτοιον τρόπο και όπως ελπίζουν οι πιστοί θα δεχθεί το αίτημα τους και θα τους κάνει το ρουσφέτι

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών