«Λουκέτο» στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης! Λαμόγιο Αυγενακη.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: «Λουκέτο» στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης! Λαμόγιο Αυγενακη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 20 Αύγ 2024, 11:32

Δημοκράτης έγραψε:
20 Αύγ 2024, 01:34
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
20 Αύγ 2024, 01:22
Δημοκράτης έγραψε:
19 Αύγ 2024, 17:32

Δεν σε πιάνω. Δεν φταίει ο "αγροτης" που τσεπώνουν επιδοτήσεις για φανταστικά χωράφια, κοπάδια κτλ;
Τον εμποδίζει κανένας να πάρει τα λεφτά και όντως να φτιάξει παραγωγή;

Ρωτάω γιατί κάθε λίγο ακούμε και κάτι πιπες ότι η εε δεν μας αφήνει να παράξουμε
τις επιδοτήσεις τις παίρνει το υπουργείο και τις μοιράζει αναλόγως
ο αγρότης δεν βρίσκεται σε θέση να πάρει αποφάσεις για το ποιος και πόσα θα πάρει
αν κάποιος παίρνει λεφτά για φανταστικά χωράφια, την κύρια ευθύνη την έχει αυτός που του τα δίνει χωρίς να έχει τσεκάρει πρώτα αν είναι αληθή τα στοιχεία που του υποβάλλει ο αιτών
Τι λες μωρε; νομίζεις ότι έρχεται ο οπεκεπε και σε λέει πάρε 10000ε;
Καταθέτεις χαρτιά δικαιολογητικά, ποσότητες και τσεπώνεις ανάλογη επιδότηση
Από εκεί και πέρα προφανώς ο οπεκεπε δεν κάνει σοβαρούς ελέγχους και για αυτό φαγαμε τα 280μ πρόστιμο
Αλλά ο απατεώνας είναι 100% ο αγρότης ο κλέφτης ππυ κάμει χαρτιά για επιδότηση ππυ δεν δικαιούται
Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο στο ότι δεν τον ελέγχει
κατ'αρχάς αυτός που παίρνει επιδοτήσεις για ανύπαρκτα χωράφια δεν είναι αγρότης
κατά δεύτερον αυτό σου έγραψα ότι τη κύρια ευθύνη την έχει το κράτος. δηλαδή τώρα εγώ που δεν έχω ούτε μισό τεταγραγωνικό γης πάω και κάνω αίτηση και δηλώσω ότι έχω 200 στρέμματα και μου δώσουν τα λεφτά, μόνο εγώ φταίω; ή και αυτοί που τα μοιράζουν χωρίς ελέγχους;
και κατά τρίτον, ακούγεται ότι έδωσαν τρελά λεφτά σε ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΑΦΜ. οι αγρότες φταίνε και σε αυτό;
ενδεικτικά: https://www.sofokleousin.gr/velopoulos- ... parkta-afm
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 20 Αύγ 2024, 12:34

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
20 Αύγ 2024, 11:32
Δημοκράτης έγραψε:
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
20 Αύγ 2024, 01:22

τις επιδοτήσεις τις παίρνει το υπουργείο και τις μοιράζει αναλόγως
ο αγρότης δεν βρίσκεται σε θέση να πάρει αποφάσεις για το ποιος και πόσα θα πάρει
αν κάποιος παίρνει λεφτά για φανταστικά χωράφια, την κύρια ευθύνη την έχει αυτός που του τα δίνει χωρίς να έχει τσεκάρει πρώτα αν είναι αληθή τα στοιχεία που του υποβάλλει ο αιτών
Από εκεί και πέρα προφανώς ο οπεκεπε δεν κάνει σοβαρούς ελέγχους και για αυτό φαγαμε τα 280μ πρόστιμο
Αλλά ο απατεώνας είναι 100% ο αγρότης ο κλέφτης ππυ κάμει χαρτιά για επιδότηση ππυ δεν δικαιούται
κατά δεύτερον αυτό σου έγραψα ότι τη κύρια ευθύνη την έχει το κράτος. δηλαδή τώρα εγώ που δεν έχω ούτε μισό τεταγραγωνικό γης πάω και κάνω αίτηση και δηλώσω ότι έχω 200 στρέμματα και μου δώσουν τα λεφτά, μόνο εγώ φταίω; ή και αυτοί που τα μοιράζουν χωρίς ελέγχους;
και κατά τρίτον, ακούγεται ότι έδωσαν τρελά λεφτά σε ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΑΦΜ. οι αγρότες φταίνε και σε αυτό;
ανθρωπέ μου υπάρχουν πάρα πολλοί αγρότες που μασουλάνε επιδοτήσεις με 0 έργο. Που επιμένουν πχ στο παράγουν βαμβάκι επειδή έπεφταν επιδοτήσεις ενώ παράγουν σκουπίδια κτλ Δεν βγάζουν κανένα νόημα οι κενολογίες αυτός που δηλώνει αγρότης αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει γη δεν είναι. Κανείς δεν νοιάζεται αν στην πραγματικότητα είναι πραγματικά αγρότης. Είναι απατεώνας και τελειώνει η συζήτηση εκεί.
Κατά τα άλλα ναι αν είσαι απατεώνας φταις εσύ και όχι το κράτος. Το κράτος φταίει στο ότι δεν σε ελέγχει και σε επιτρέπει να κλέψεις εύκολα. Αυτό συμβαίνει γιατί εσύ ο μούφα αγρότης συνεργάζεται με έναν μούφα δ.υ.
Εσένα σε πληρώνουν για να εχεις προβατα και δεν έχεις, τον άλλον τον πληρώνουν για να κάνει ελέγχους και δεν κάνει

Το αν υπάρχουν μέσα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και έξτρα απατεώνες που έφαγαν λεφτά εγγράφοντας επιδοτήσεις σε ανύπαρκτα ΑΦΜ κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη σε όλο αυτό το μπουρδέλο

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 20 Αύγ 2024, 13:47

Δημοκράτης έγραψε:
20 Αύγ 2024, 12:34
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
20 Αύγ 2024, 11:32
Δημοκράτης έγραψε:

ανθρωπέ μου υπάρχουν πάρα πολλοί αγρότες που μασουλάνε επιδοτήσεις με 0 έργο. Που επιμένουν πχ στο παράγουν βαμβάκι επειδή έπεφταν επιδοτήσεις ενώ παράγουν σκουπίδια κτλ Δεν βγάζουν κανένα νόημα οι κενολογίες αυτός που δηλώνει αγρότης αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει γη δεν είναι. Κανείς δεν νοιάζεται αν στην πραγματικότητα είναι πραγματικά αγρότης. Είναι απατεώνας και τελειώνει η συζήτηση εκεί.
Κατά τα άλλα ναι αν είσαι απατεώνας φταις εσύ και όχι το κράτος. Το κράτος φταίει στο ότι δεν σε ελέγχει και σε επιτρέπει να κλέψεις εύκολα. Αυτό συμβαίνει γιατί εσύ ο μούφα αγρότης συνεργάζεται με έναν μούφα δ.υ.
Εσένα σε πληρώνουν για να εχεις προβατα και δεν έχεις, τον άλλον τον πληρώνουν για να κάνει ελέγχους και δεν κάνει

Το αν υπάρχουν μέσα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και έξτρα απατεώνες που έφαγαν λεφτά εγγράφοντας επιδοτήσεις σε ανύπαρκτα ΑΦΜ κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη σε όλο αυτό το μπουρδέλο
δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων
όταν ως κράτος διαθέτεις χρήματα για κάποιους, είναι ΒΕΒΑΙΟ 100% ότι θα επιχειρήσουν να πάρουν και κάποιοι που δε δικαιούνται. η δουλειά σου είναι να κάνεις σίγουρο ότι τα λεφτά θα πάνε μόνο σε αυτούς που τα δικαιούνται
όσο για τους αγρότες που λες ότι δε παράγουν έργο, κι αυτό είναι δουλειά του κράτους. ας μην τους τα δίνει. ο αγρότης δε βάζει το χέρι του στο ταμείο και τα παίρνει. το κράτος του τα δίνει. το που δίνει λεφτά το κράτος είναι ευθύνη του κράτους
αν το κράτος είναι ανίκανο και σκορπάει λεφτά αριστερά και δεξιά δεν θα κατηγορήσω τα αριστερά και δεξιά, το κράτος θα κατηγορήσω
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 20 Αύγ 2024, 14:03

Αυτό είναι άσχετο με το ότι παρά πολλοί αγρότες στην Ελλάδα κοιτάνε μόνο το πως θα τσεπώνουν επιδότηση
Και στην Ολλανδία και στο Βέλγιο παίζουν επιδοτήσεις και εκεί τρώνε λεφτά αλλά παράγουν κιόλας

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών