Τι φοβάται ένας άθεος;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Τι φοβάται ένας άθεος;
Ο άθεος δεν φοβάται τίποτα από όλα αυτά που τρομάζουν τους ένθεους κάθε θρησκείας και είναι αποτέλεσμα της πίστης τους.
Σαν άνθρωπος μπορεί να έχει φοβίες, αγωνίες για οτιδήποτε επηρεάζει την ζωή του αλλά τουλάχιστον είναι απαλλαγμένος από τις γελοίες φοβίες που φυτεύουν οι θρησκείες στους πιστούς τους.
Σαν άνθρωπος μπορεί να έχει φοβίες, αγωνίες για οτιδήποτε επηρεάζει την ζωή του αλλά τουλάχιστον είναι απαλλαγμένος από τις γελοίες φοβίες που φυτεύουν οι θρησκείες στους πιστούς τους.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Ποιος σου το επέβαλε καλέ; Όσο για την δικιά μου πίστη άστο, το ότι παίρνω την θέση των πιστών είναι γιατί αυτό που κάνετε εδώ μέσα δεν μου αρέσει.
the end
- Βινόσαυρος
Διάλεξες στρατόπεδο, δε θα στεναχωρηθούμε αν σε λαβώσουμε απο δω και πέρα
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Θα είμαι πάντα υπέρ όποιας ομάδας δέχεται μπούλινκΒινόσαυρος έγραψε: ↑01 Δεκ 2018, 14:41
the end
- Βινόσαυρος
αντιμπουλινγκ κανουμεΠάνας έγραψε: ↑01 Δεκ 2018, 14:44Θα είμαι πάντα υπέρ όποιας ομάδας δέχεται μπούλινκΒινόσαυρος έγραψε: ↑01 Δεκ 2018, 14:41
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Οι άθεοι φοβόμαστε την Βίβλο γιατί η Βιβλος εστι το φως.
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Το ότι πρέπει να υπερασπιστεί τους μουσουλμάνους.
Αλλά οι πολιτικώς ορθοί είναι ατρόμητοι τύποι.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Κοίταξε υπάρχουν πολλοί εξειδικευμένοι φόβοι για τον καθένα όπως ο κάτωθι:Ju-87 έγραψε: ↑30 Νοέμ 2018, 23:42Το ερώτημα του νήματος αφορά περισσότερο τους ιδεολόγους άθεους και όχι τους κοινούς σαρκολάτρες που απορρίπτουν την ύπαρξη του Θεού μόνο και μόνο για τα έχουν καλά με την συνείδηση τους λόγω των αισχροτήτων που διέπραξαν στην ζωή τους.
Τι μπορεί να είναι αυτό που τρομάζει πιο πολύ έναν δηλωμένο άθεο;
Μήπως ο θάνατος; Ο άθεος δεν πιστεύει στην μεταθανάτια ζωή, άρα ξέρει πως ο,τι και αν πετύχει σε αυτήν την ζωή (χρήμα, δόξα κλπ) μια μέρα θα χαθούν οριστικά και ο ίδιος θα γίνει τροφή για τα σκουλήκια...
Μήπως οι δηλωμένοι άθεοι φοβούνται μην τυχόν το παιδί τους βγει θρήσκος και αρχίσει να κηρύττει παντού τις Διδασκαλίες του Κυρίου; Για αυτό και σε κάθε ευκαιρία του υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει Θεός και ότι δεν πρέπει να πιστεύει αυτά που λένε οι παπάδες;
Όχι, φίλοι μου, υπάρχει κάτι που οι άθεοι φοβούνται ακόμη περισσότερο!
Και αυτό είναι ο ίδιος ο Θεός! Και ας λένε ότι δεν τον πιστεύουν...
Τις καληνύχτες μου!
Παιδί χαζό; Λίγο είναι;Μήπως οι δηλωμένοι άθεοι φοβούνται μην τυχόν το παιδί τους βγει θρήσκος και αρχίσει να κηρύττει παντού τις Διδασκαλίες του Κυρίου; Για αυτό και σε κάθε ευκαιρία του υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει Θεός και ότι δεν πρέπει να πιστεύει αυτά που λένε οι παπάδες;
Αλλά κυρίως ναι ο θάνατος. Να ξέρεις οτι από κει που είσαι κάτι (οτι είναι ο καθένας) κάποια στιγμή θα γίνεις τίποτα; Δε λέει πολύ. Ενώ να είσαι στο παράδεισο ε; Σε κατάσταση νιρβάνα για πάντα...μαζί με εκατό γυναίκες σύμφωνα με κάποιες εκδοχές...είναι πολύ πιο cool. Βέβαια να πούμε οτι το τίποτα δεν νιώθει πόνο, δεν ενοχλείται. Είναι τίποτα.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
δεν είμαι άθεος, δηλώνω απόλυτος αγνωστικιστήςJu-87 έγραψε: ↑30 Νοέμ 2018, 23:42Το ερώτημα του νήματος αφορά περισσότερο τους ιδεολόγους άθεους και όχι τους κοινούς σαρκολάτρες που απορρίπτουν την ύπαρξη του Θεού μόνο και μόνο για τα έχουν καλά με την συνείδηση τους λόγω των αισχροτήτων που διέπραξαν στην ζωή τους.
Μήπως ο θάνατος; Ο άθεος δεν πιστεύει στην μεταθανάτια ζωή, άρα ξέρει πως ο,τι και αν πετύχει σε αυτήν την ζωή (χρήμα, δόξα κλπ) μια μέρα θα χαθούν οριστικά και ο ίδιος θα γίνει τροφή για τα σκουλήκια...
Μήπως οι δηλωμένοι άθεοι φοβούνται μην τυχόν το παιδί τους βγει θρήσκος και αρχίσει να κηρύττει παντού τις Διδασκαλίες του Κυρίου; Για αυτό και σε κάθε ευκαιρία του υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει Θεός και ότι δεν πρέπει να πιστεύει αυτά που λένε οι παπάδες;
Τις καληνύχτες μου!
από το σχόλιό σου αυτό, εγώ καταλαβαίνω πως και οι ένθεοι πιστεύουν στον θεό λόγω φόβου
ο φόβος είναι αυτός που παρακινεί τον άνθρωπο στην αναζήτηση της πίστης του, και όπως ο άθεος (όπως λες), φοβάται τον θεό, έτσι και ο ένθεος πιστεύει σ'αυτόν επειδή τον φοβάται, γιατί φοβάται τις συνέπειες που θα έχει αν δεν πιστέψει
μια πίστη όμως που στηρίζεται στον φόβο δεν μπορεί να είναι αυθεντική, αγνή, αλλά "προϊόν" εξαναγκασμού
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Δεν σου αρέσει αυτό που κάνουν οι άθεοι;
Αλλά δεν λες κουβέντα για το προκλητικό και επιθετικό αρχικό ποστ, που αντανακλά τις παγιωμένες και λάθος απόψεις που έχει ο νηματοθέτης.
Δεν το έγραψε για να μάθει, αλλά να επιτεθεί. Κατά τα λοιπά φταίει ο φονιάς!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό, το παίρνω προσωπικά και μάζεψε το!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Ju-87 έγραψε: ↑30 Νοέμ 2018, 23:42Το ερώτημα του νήματος αφορά περισσότερο τους ιδεολόγους άθεους και όχι τους κοινούς σαρκολάτρες που απορρίπτουν την ύπαρξη του Θεού μόνο και μόνο για τα έχουν καλά με την συνείδηση τους λόγω των αισχροτήτων που διέπραξαν στην ζωή τους.
Τις καληνύχτες μου!
Στην ουσία και οι δυο καταστάσεις, ένθεου και άθεου, μαζί με εκείνη του αγνωστικιστή, απαιτούν τις ίδιες ή παρόμοιες προϋποθέσεις, τις ίδιες ή παρόμοιες συνθήκες για να εμφανιστούν. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις αυτές; Ψυχολογικές, κοινωνικές, βιολογικές και τα υπόλοιπα. Συνεπώς τόσο οι μεν όσο και οι δε, δεν διαφέρουν ως προς τους φόβους τους και τις επιθυμίες τους, απλώς εξαιτίας διαφορετικών καταστάσεων, υιοθετούν την μια ή την άλλη στάση.
Αυτό όσον αφορά τα πνευματικά αυτά φαινόμενα, ειδωμένα από την σκοπιά ενός εξωτερικού παρατηρητή.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πατήρ Λουδοβίκος:είδα μεγάλα θαύματα και από άθεος έγινα αυτό που είμαι!
από Κόκκορας » 21 Απρ 2024, 02:54 » σε Θρησκειολογία - 3 Απαντήσεις
- 550 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Κόκκορας
21 Απρ 2024, 23:09
-
-
- 26 Απαντήσεις
- 536 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Scouser
09 Ιαν 2025, 23:44
-
-
Νέα δημοσίευση Ένας γκέι και ένας μαυρος θα είναι οι σχολιαστές της φετινής eurovision.Πήζετε?
από Μαδουραίος » 23 Φεβ 2024, 21:03 » σε Κοινωνικά θέματα - 12 Απαντήσεις
- 755 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
24 Φεβ 2024, 17:05
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ένας μπουμπουκος και ένας πρύτανης κομματοσκυλο.Αυτοί είστε δεξιούληδες.
από Μαδουραίος » 13 Φεβ 2024, 10:17 » σε Εσωτερική Πολιτική - 3 Απαντήσεις
- 337 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
13 Φεβ 2024, 10:22
-