Νέα Ζηλανδία
Νέα Ζηλανδία
Έχω μετανιώσει που δεν πηγσ μετανάστης εκεί με την κρίση και μου έμεινε απωθημένο.
Μια χώρα με φανταστικά τοπία όπως αποτυπώνοντσι και στον άρχοντα των δακτυλιδιών
Βάζω ένα βίντεο με το Queenstown μια πόλη θέρετρο στο Νότιο νησί με φόντο τις Νοτιες Άλπεις
Μια χώρα με φανταστικά τοπία όπως αποτυπώνοντσι και στον άρχοντα των δακτυλιδιών
Βάζω ένα βίντεο με το Queenstown μια πόλη θέρετρο στο Νότιο νησί με φόντο τις Νοτιες Άλπεις
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Re: Νέα Ζηλανδία
Πανέμορφη είναι όντως
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 

Παλιά την είχα και γω ίνδαλμα.
Μετά όμως γνώρισα αρκετους Νεοζηλανδους και αναθεώρησα.
Καλοκάγαθοι τύποι, όλοι τους, αλλά αφάνταστα αφελείς και άβγαλτοι (μικρη και απομονωμένη η χώρα γαρ), και συνάμα αρχισπασίκλες και αθλομανείς(;;; ποια είναι η σωστή λέξη;) σε βαθμό σοβαρής νεύρωσης, και ακόμα λιγότερο πολιτισμένοι (σκέψου το) κι απ τους Αυστραλούς. Υπάρχει λόγος που διεθνώς προβατογαμιάδες τους ανεβοκατεβάζουν.
Δεν φτάνουν τα όμορφα βουνα και τα λαγκάδια, που όντως είναι μοναδικά.
Έχουν και το "θεματάκι" με τους Μάορι και γενικά τους ντόπιους, που ακόμα να λύσουν.
Πάντως αν σου αρέσει να ξυπνας στις εξι τα σ/κ για να πάς για 20χλμ τρέξιμο, δεν υπάρχει καλύτερη χώρα. Απόγονοι υπερσυντηριτικών Σκωτσέζων της Πρεσβυτεριανης Εκκλησίας - και δείχνει...
Καλοκάγαθοι τύποι, όλοι τους, αλλά αφάνταστα αφελείς και άβγαλτοι (μικρη και απομονωμένη η χώρα γαρ), και συνάμα αρχισπασίκλες και αθλομανείς(;;; ποια είναι η σωστή λέξη;) σε βαθμό σοβαρής νεύρωσης, και ακόμα λιγότερο πολιτισμένοι (σκέψου το) κι απ τους Αυστραλούς. Υπάρχει λόγος που διεθνώς προβατογαμιάδες τους ανεβοκατεβάζουν.
Έχουν και το "θεματάκι" με τους Μάορι και γενικά τους ντόπιους, που ακόμα να λύσουν.
Πάντως αν σου αρέσει να ξυπνας στις εξι τα σ/κ για να πάς για 20χλμ τρέξιμο, δεν υπάρχει καλύτερη χώρα. Απόγονοι υπερσυντηριτικών Σκωτσέζων της Πρεσβυτεριανης Εκκλησίας - και δείχνει...
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
εχουν τρελη υγρασια βεβαια και βροχες πολλες
προφανως συνδυαστικα με τον καμποσο ηλιο που εχουν δημιουργειται ως καποιο βαθμο και η ωραια χλωριδα , τα τοπια που απολαμβανουν.
ειναι και αραιοκατοικημενη,αρα μικροτερη επιβαρυνση απο υποδομες,λιγοτερες αυθαιρεσιες κ.λπ
εχουν και μια αναπτυξη που δεν ειναι στρεβλη (σαν τη δικη μας,με τον υπερτουρισμο και σχεδον τιποτα αλλο αντιστοιχο,ο οποιος αλλωστε αποτελει κεντρικο στοχο καθε κυβερνησης και φυσικα στο τελος το μαρμαρο το πληρωνουν η φυση,ο δημοσιος χωρος και ο ημεδαπος που δεν εχει σχεση με τον τουριστικο τομεα,αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση)
+ οτι ειναι σεισμογενης χωρα οπως αναφερθηκε
προφανως συνδυαστικα με τον καμποσο ηλιο που εχουν δημιουργειται ως καποιο βαθμο και η ωραια χλωριδα , τα τοπια που απολαμβανουν.
ειναι και αραιοκατοικημενη,αρα μικροτερη επιβαρυνση απο υποδομες,λιγοτερες αυθαιρεσιες κ.λπ
εχουν και μια αναπτυξη που δεν ειναι στρεβλη (σαν τη δικη μας,με τον υπερτουρισμο και σχεδον τιποτα αλλο αντιστοιχο,ο οποιος αλλωστε αποτελει κεντρικο στοχο καθε κυβερνησης και φυσικα στο τελος το μαρμαρο το πληρωνουν η φυση,ο δημοσιος χωρος και ο ημεδαπος που δεν εχει σχεση με τον τουριστικο τομεα,αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση)
+ οτι ειναι σεισμογενης χωρα οπως αναφερθηκε
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 26 Αύγ 2024, 17:19, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Πάντως είμαι φαν του Peter Jackson, τα πρώτα του έργα, πριν αποκτήσει φήμη, Bad Taste, Braindead, The Feebles, παρωδίες σπλάττερ, με μπάτζετ φραγκοδίφραγκα. Δείχνει την ωραία πλευρά της ΝΖ, το υπογάστριο, τους ρέντνεκς της.
Και η σύζυγός του είχει βγάλει το πρώτο έργο με την Winslett, το νουάρ Heavenly Creatures, πολυ καλό.
Και η σύζυγός του είχει βγάλει το πρώτο έργο με την Winslett, το νουάρ Heavenly Creatures, πολυ καλό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Imperium την 26 Αύγ 2024, 17:20, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Εκτός του ότι είναι ωραία χώρα...Imperium έγραψε: ↑26 Αύγ 2024, 16:59Παλιά την είχα και γω ίνδαλμα.
Το θέμα είναι ότι στον κλάδο μου (Πολιτικός μηχανικός) είναι σεισμογενης χώρα και η εμπειρία μου μετράει, κάτι που δε συμβαίνει στην Ευρώπη π.χ. Εκεί βρήκα δουλειά και έπρεπε να πάω. Εκλεγε η γυναίκα μου δεν ερχόταν, τελικά μείναμε στην Ελλάδα και πεινάμε και το διαζύγιο μάλλον δεν το γλυτώνω.
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
δεν μπορεις τωρα να κινηθεις προς αυτη την κατευθυνση;να το ψαξεις;
Έπρεπε να την άφηνες να κλαίει.Εκλεγε η γυναίκα μου
My sympathies - ειλικρινά.
- Misty_Blue
Καλησπέρα!Ίακχος έγραψε: ↑26 Αύγ 2024, 17:07Εκτός του ότι είναι ωραία χώρα...
Το θέμα είναι ότι στον κλάδο μου (Πολιτικός μηχανικός) είναι σεισμογενης χώρα και η εμπειρία μου μετράει, κάτι που δε συμβαίνει στην Ευρώπη π.χ. Εκεί βρήκα δουλειά και έπρεπε να πάω. Εκλεγε η γυναίκα μου δεν ερχόταν, τελικά μείναμε στην Ελλάδα και πεινάμε και το διαζύγιο μάλλον δεν το γλυτώνω.
Έχω γνωστό που εργάζεται και γνωστό που ήθελε/έψαχνε δουλειά εκεί.
Μια απορία..Η σύζυγος δεν ακολουθούσε γενικώς στο εξωτερικό ή μόνο για Νέα Ζηλανδία είχε ενστάσεις;
To scare myself with my own desert places.
Από ότi γνωρίζω στο Auckland οι μηχανικοί πληρώνονται πολύ καλά.
Γνωρίζεις, ρώτησες κανένα Έλληνα που εκεί;
Γνωρίζεις, ρώτησες κανένα Έλληνα που εκεί;
- Misty_Blue
Και στο Christchurch.
Αλλά έχει 6-7 χρόνια που ναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις δουλειά Ν.Ζηλανδία. Πριν μια 10ετία ήταν πολύ πιο εύκολο.
-
- Misty_Blue
Ή που γενικά δεν έχει ιδέα πως σε μία σχέση, πόσω μάλλον γάμο με παιδιά γίνονται κάποιες αμοιβαίες υποχωρήσεις..Μιας και η Νέα Ζηλανδία είναι μια ώρα δρόμος με το αεροπλάνο έπρεπε να την αφήσει να κλαίει..