Νοίκια στο Θεό

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
talaipwros

Re: Νοίκια στο Θεό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 05 Σεπ 2024, 17:04

axilmar έγραψε:
05 Σεπ 2024, 17:02
talaipwros έγραψε:
05 Σεπ 2024, 12:20
Επειδή το ακούω πολύ να λεγεται.
Τί εννοείται με το "νοικια στο Θεό "

Τί ποσοστό επί της τιμής ακινήτου πιστεύετε ότι πρεπει να ειναιντο νοίκι για να μην είναι στο Θεό;

Θυμιζω το χρηματιστήριο δινει περι το 8% απόδοση
Εφοσον ο μεσος μισθος ειναι ενα 1000αρικο, το μεσο ενοικιο θα επρεπε να ηταν 200 ευρω.
Και το μεσο αυτοκίνητο να κανει καινούργιο 8 χιλιάρικα;

Επισης ο μεσος μισθος ειναι σαφως παραπανω

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 05 Σεπ 2024, 17:06

talaipwros έγραψε:
05 Σεπ 2024, 17:04
axilmar έγραψε:
05 Σεπ 2024, 17:02
talaipwros έγραψε:
05 Σεπ 2024, 12:20
Επειδή το ακούω πολύ να λεγεται.
Τί εννοείται με το "νοικια στο Θεό "

Τί ποσοστό επί της τιμής ακινήτου πιστεύετε ότι πρεπει να ειναιντο νοίκι για να μην είναι στο Θεό;

Θυμιζω το χρηματιστήριο δινει περι το 8% απόδοση
Εφοσον ο μεσος μισθος ειναι ενα 1000αρικο, το μεσο ενοικιο θα επρεπε να ηταν 200 ευρω.
Και το μεσο αυτοκίνητο να κανει καινούργιο 8 χιλιάρικα;
Το μεσο αυτοκινητο παραγεται στο εξωτερικο και εχει τιμες εξωτερικου.

Εαν θες να μπορουμε να αγορασουμε το μεσο αυτοκινητο, να παει ο μεσος μισθος στα 2000.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 05 Σεπ 2024, 17:19

Εμπεδοκλής έγραψε:
05 Σεπ 2024, 15:00
Otto Weininger έγραψε:
05 Σεπ 2024, 14:13
foscilis έγραψε:
05 Σεπ 2024, 14:11

Μήπως το κάνουν απλά σαν αφετηρία για παζάρια;
Σε κάποιες περιπτώσεις ναι. Όχι πολλές όμως.
Κυρίως στην αγορά.
Διότι ουσιαστικά έχεις να κάνεις με λιγουρια. Σου λέει 600K, του λες 450Κ και άμα σου αρέσει. Ε 90% θα σε πάρει τηλ να σου πει οκ.

Τα ενοίκια όμως είναι άλλη ιστορία.
Ρε μπρο, μη σε πιάνουν κορόιδο οι μεσίτες, ή real estate managers, (πώς αποκαλούμε τώρα τους γύφτους ως ρομά).
Στην Καστέλλα, στο λόφο, σπίτι του 2005, τριόροφη μεζονέτα, με εμβαδό 307,66μ2 αξιολογείται, και πλειστηριάζεται παρακαλώ με την τιμή των 516.000 ευρώ. Και για να σε βοηθήσω με τα μαθηματικά, είναι κάτω από τα 2000 ευρώ το τετραγωνικό. Αλλά ακόμη και η πλήρης κυριότητα αξιολογήθηκε στα 2.330€. Βάλε, και ένα 10χίλιαρο για ό,τι χρειαστεί σε συμβολαιογραφικά και λοιπά.
Έχεις τα λεφτά; Πάς και το παίρνεις.
https://www.eauction.gr/Auction/GetFile ... sUvSPPE%3d

Είσαι πάλι φτωχάτζα (δεν είναι προσωπικό, είναι ειρωνικό για τους σνομπς), στα Καμίνια οροφοδιαμέρισμα, δίπλα στη στάση Λεύκα, σε σχολεία, τράπεζες, παιδικές χαρές, 72 τετραγωνικά στα 65.000 ή 901,78€/τμ, άντε βάλε και άλλα 3-4000 συμβολαιογραφικά και άλλα 20-30.000 επισκευές για να γυαλίζει.
https://www.eauction.gr/Auction/GetFile ... kdklzXs%3d

Είσαι φτωχάτζα αλλά δε θέλεις να πέσει και κανένας σάπιος τοίχος κατά την ανακαίνιση. Το θέλεις και καινούριο ρε παίδι μου.
160.000 € για 83,02 τετραγωνικά, για διαμέρισμα πρώτου ορόφου του 2008, ή 1927,54 το τετραγωνικό. Υπάρχει πλειστηριασμός για κλειστές θέσεις πάρκινγκ.
https://www.eauction.gr/Auction/GetFile ... kpLy4hQ%3d

Και για να είμαι σαφής. Στους πλειστηριασμούς, το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων της τάξης του 90% κατοχυρώνεται σε 1-10 ευρώ (σωστά, ευρώ όχι χιλιάδες ευρώ) πάνω από την αρχική τιμή τους.
Για όνομα του Θεού. Ποτέ δε θα αγόραζα κάτι από πλειστηριασμό. Τι κάθεσαι και κοιτάς;;;

Μια φορά πριν λιγα χρόνια βλέπω ένα σπίτι φοβερό, σε φοβερό σημείο συν παρκιγκ με ενοίκιο 900 ευρώ. Λέω "τι ευκαιρία είναι αυτή πλάκα κάνουμε; ".
Παίρνω τηλέφωνο και το σηκώνει δικηγορικό γραφείο. Λέω "συγγνώμη, λάθος έκανα, εγώ για ένα σπίτι πήρα". Και μου απαντάει "ναι πείτε μου, για ποιο ; "
Το είχαν βγάλει σε πληστιαρισμο είτε για πώληση είτε για ενοικίαση. Είπα "φχαριστώ και γεια σας".

ΥΓ : στα Καμίνια δεν εμένα που να μου το χάριζαν. Ασε που δεν εχω καμία δουλειά με εκείνη την περιοχή.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 05 Σεπ 2024, 17:28

Otto Weininger έγραψε:
05 Σεπ 2024, 17:19
Εμπεδοκλής έγραψε:
Otto Weininger έγραψε:

Κυρίως στην αγορά.
Διότι ουσιαστικά έχεις να κάνεις με λιγουρια. Σου λέει 600K, του λες 450Κ και άμα σου αρέσει. Ε 90% θα σε πάρει τηλ να σου πει οκ.

Ρε μπρο, μη σε πιάνουν κορόιδο οι μεσίτες, ή real estate managers, (πώς αποκαλούμε τώρα τους γύφτους ως ρομά).
Στην Καστέλλα, στο λόφο, σπίτι του 2005, τριόροφη μεζονέτα, με εμβαδό 307,66μ2 αξιολογείται, και πλειστηριάζεται παρακαλώ με την τιμή των 516.000 ευρώ. Και για να σε βοηθήσω με τα μαθηματικά, είναι κάτω από τα 2000 ευρώ το τετραγωνικό. Αλλά ακόμη και η πλήρης κυριότητα αξιολογήθηκε στα 2.330€. Βάλε, και ένα 10χίλιαρο για ό,τι χρειαστεί σε συμβολαιογραφικά και λοιπά.

Είσαι πάλι φτωχάτζα (δεν είναι προσωπικό, είναι ειρωνικό για τους σνομπς), στα Καμίνια οροφοδιαμέρισμα, δίπλα στη στάση Λεύκα, σε σχολεία, τράπεζες, παιδικές χαρές, 72 τετραγωνικά στα 65.000 ή 901,78€/τμ, άντε βάλε και άλλα 3-4000 συμβολαιογραφικά και άλλα 20-30.000 επισκευές για να γυαλίζει.

Είσαι φτωχάτζα αλλά δε θέλεις να πέσει και κανένας σάπιος τοίχος κατά την ανακαίνιση. Το θέλεις και καινούριο ρε παίδι μου.
160.000 € για 83,02 τετραγωνικά, για διαμέρισμα πρώτου ορόφου του 2008, ή 1927,54 το τετραγωνικό. Υπάρχει πλειστηριασμός για κλειστές θέσεις πάρκινγκ.

Και για να είμαι σαφής. Στους πλειστηριασμούς, το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων της τάξης του 90% κατοχυρώνεται σε 1-10 ευρώ (σωστά, ευρώ όχι χιλιάδες ευρώ) πάνω από την αρχική τιμή τους.
Για όνομα του Θεού. Ποτέ δε θα αγόραζα κάτι από πλειστηριασμό. Τι κάθεσαι και κοιτάς;;;

Μια φορά πριν λιγα χρόνια βλέπω ένα σπίτι φοβερό, σε φοβερό σημείο συν παρκιγκ με ενοίκιο 900 ευρώ. Λέω "τι ευκαιρία είναι αυτή πλάκα κάνουμε; ".
Παίρνω τηλέφωνο και το σηκώνει δικηγορικό γραφείο. Λέω "συγγνώμη, λάθος έκανα, εγώ για ένα σπίτι πήρα". Και μου απαντάει "ναι πείτε μου, για ποιο ; "
Το είχαν βγάλει σε πληστιαρισμο είτε για πώληση είτε για ενοικίαση. Είπα "φχαριστώ και γεια σας".

ΥΓ : στα Καμίνια δεν εμένα που να μου το χάριζαν. Ασε που δεν εχω καμία δουλειά με εκείνη την περιοχή.
Γράφεις μια παράγραφο, τη διαβάζουμε να καταλάβουμε γιατί δε θα έπαιρνες από πλειστηριασμό και πάλι δεν λες γιατί, μόνο ότι είπες όχι. :lol:
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 05 Σεπ 2024, 17:31

Green Dragon έγραψε:
05 Σεπ 2024, 16:55
Lord Brum έγραψε:
05 Σεπ 2024, 16:03
Green Dragon έγραψε:
05 Σεπ 2024, 13:34

Η ζήτηση καθορίζεται από την αγοραστική δύναμη. Από τι νομίζεις εσύ ότι καθορίζεται, από το χρώμα που έβαψε αυτήν την εβδομάδα τα μαλλιά της η Μενεγάκη;
αν η αγορά περιλαμβάνει και πολλούς ξένους που αγοράζουν κατ ουσίαν golden visa, η αγοραστική δύναμη των ντόπιων παίζει μικρότερο ρόλο.
Η golden visa αποδείχτηκε απίστευτη χοντρομαλακία και στρέβλωση. Πάντως αυτοί που θέλουν την visa αγοράζουν, δε νοικιάζουν.
Ναι αλλά το ένα παρασύρει το άλλο. Κάποιος που έχει σπίτι που πλέον κοστίζει πολλά λόγω visa θα το νοικιάσει για περισσότερα ή αν δε βρει θα προτιμήσει να το κρατήσει κλειστο και θα το βγάλει εκτος αγορας ή θα το βγάλει για πωληση άρα τα διαθέσιμα για ενοικίαση θα λιγοστεύουν Και τα ενοίκια θα αυξάνονται. Δεν βλέπω άλλη λύση πέρα από το να σταματήσει golden visa Η να επιτραπεί σε μικρές πολεις χωρίς πρόβλημα στέγασης. Φυσικά και ο τειρεσοας για κακοπληρωτες ειναι καλος καθως μειώνει το Ρίσκο για τον ιδιοκτήτη και του επιτρέπει να νοικιάσει φθηνότερα. Πάντως η μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε τιμές ενοικίασης και εισοδήματα εξηγείται είτε από την προτίμηση των ιδιοκτητών να μη μπλέκουν για πενταροδεκάρες με κίνδυνο καταστροφών στην περιουσία τους είτε από πολύ μαύρο χρήμα που κάποιοι έχουν να δώσουν για ενοίκια ασχέτως που κλαίγονται
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 05 Σεπ 2024, 17:36

Lord Brum έγραψε:
05 Σεπ 2024, 17:31
Green Dragon έγραψε:
05 Σεπ 2024, 16:55
Lord Brum έγραψε:
05 Σεπ 2024, 16:03

αν η αγορά περιλαμβάνει και πολλούς ξένους που αγοράζουν κατ ουσίαν golden visa, η αγοραστική δύναμη των ντόπιων παίζει μικρότερο ρόλο.
Η golden visa αποδείχτηκε απίστευτη χοντρομαλακία και στρέβλωση. Πάντως αυτοί που θέλουν την visa αγοράζουν, δε νοικιάζουν.
Ναι αλλά το ένα παρασύρει το άλλο. Κάποιος που έχει σπίτι που πλέον κοστίζει πολλά λόγω visa θα το νοικιάσει για περισσότερα ή αν δε βρει θα προτιμήσει να το κρατήσει κλειστο και θα το βγάλει εκτος αγορας ή θα το βγάλει για πωληση άρα τα διαθέσιμα για ενοικίαση θα λιγοστεύουν Και τα ενοίκια θα αυξάνονται. Δεν βλέπω άλλη λύση πέρα από το να σταματήσει golden visa Η να επιτραπεί σε μικρές πολεις χωρίς πρόβλημα στέγασης. Φυσικά και ο τειρεσοας για κακοπληρωτες ειναι καλος καθως μειώνει το Ρίσκο για τον ιδιοκτήτη και του επιτρέπει να νοικιάσει φθηνότερα. Πάντως η μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε τιμές ενοικίασης και εισοδήματα εξηγείται είτε από την προτίμηση των ιδιοκτητών να μη μπλέκουν για πενταροδεκάρες με κίνδυνο καταστροφών στην περιουσία τους είτε από πολύ μαύρο χρήμα που κάποιοι έχουν να δώσουν για ενοίκια ασχέτως που κλαίγονται
Αυτο σε συνδυασμο με συναισθηματικους παράγοντες.

Το πατρικο μου δυσκολα θα το δωσω. Πιθανοτερο να κατεβαινω 2 φορες το χρονο παρα να το δωσω ή νοικιασω να το διαλυσουν ή να το πουλήσω να χασω τις αναμνησεις μου.

Έχοντας πει αυτο, δεν ξερω πως θα νιωθω οταν πεθανει η μανα μου, μπορει να μην θελω να το ξαναδω το σπίτι επειδη θα ειναι δύσκολονα το βλεπω τελειως άδειο. Ποιος ξερει.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 05 Σεπ 2024, 17:46

Dwarven Blacksmith έγραψε:
05 Σεπ 2024, 17:28

Γράφεις μια παράγραφο, τη διαβάζουμε να καταλάβουμε γιατί δε θα έπαιρνες από πλειστηριασμό και πάλι δεν λες γιατί, μόνο ότι είπες όχι. :lol:
Αλήθεια πρέπει να εξηγήσω γιατί δεν θα έπαιρνα ποτέ σπίτι από πλειστηριασμό;

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Polaris3
Phorum.gr user: Polaris3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Polaris3 » 05 Σεπ 2024, 17:48

Otto Weininger έγραψε:
05 Σεπ 2024, 17:46

Να πάρεις. Ο σωστός νεοφιλελεύθερος νεοδημοκράτης γράφει στα αρχίδι@ του την όποια ηθική υπάρχει και αγοράζει κοψοχρονιά το σπίτι ενός που του το έκλεψε η τράπεζα.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 05 Σεπ 2024, 17:55

Otto Weininger έγραψε:

Δεν πρέπει αλλά μια και είμαστε εδώ.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 05 Σεπ 2024, 18:01

Εμπεδοκλής έγραψε:
Otto Weininger έγραψε:
foscilis έγραψε:
05 Σεπ 2024, 14:11

Μήπως το κάνουν απλά σαν αφετηρία για παζάρια;
Κυρίως στην αγορά.

Δεν είσαι με τα καλά σου ! Να πέσει όλη η γρουσουζιά και η μαυριλα τους πάνω μας ! Να μη σώσω να αγοράσω ! Θα μένω στο χρεπι.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 05 Σεπ 2024, 18:18

Polaris3 έγραψε:
05 Σεπ 2024, 17:48
Otto Weininger έγραψε:

Να πάρεις. Ο σωστός νεοφιλελεύθερος νεοδημοκράτης γράφει στα αρχίδι@ του την όποια ηθική υπάρχει και αγοράζει κοψοχρονιά το σπίτι ενός που του το έκλεψε η τράπεζα.
Εγώ που δεν είμαι καν φίλος του καπιταλισμού δεν το πιάνω πάντως το γιατί είναι ανήθικο, θα έβρισκε κανείς δάνειο εκατοντάδων χιλιάδων χωρίς να υπάρχει το σπίτι από πίσω ως εχέγγυο; Φυσικά και όχι. Αυτό είναι το ντηλ.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Polaris3
Phorum.gr user: Polaris3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Polaris3 » 05 Σεπ 2024, 18:24

05 Σεπ 2024, 18:18
Polaris3 έγραψε:
05 Σεπ 2024, 17:48
Otto Weininger έγραψε:

Εγώ που δεν είμαι καν φίλος του καπιταλισμού δεν το πιάνω πάντως το γιατί είναι ανήθικο, θα έβρισκε κανείς δάνειο εκατοντάδων χιλιάδων χωρίς να υπάρχει το σπίτι από πίσω ως εχέγγυο; Φυσικά και όχι. Αυτό είναι το ντηλ.
Γιατί από το 2010 και μετά, λόγω μνημονίων τα κόκκινα δάνεια αυξήθηκαν απίστευτα όχι επειδή έγιναν όλοι ''δεν πληρώνω'' αλλά επειδή μειώθηκε η σύνταξη και ο μισθός. Είχες σύνταξη 1500 ευρώ, δάνειο που πλήρωνες κάθε μήνα 500 στην τράπεζα αλλά λόγω περικοπών, πήγε η σύνταξη στα 700. Απλά δεν βγαίνεις.

Είσαι λίγο μαλακας αν πάρεις από πλειστηριασμό σπίτι χωρίς να ξέρεις από πίσω την ιστορία. Όπως η υπόθεση της κολοβού, το καθίκι που αγόρασε το σπίτι χέστηκε ποιος το είχε, γιατί δεν μπόρεσε να πληρώσει κλπ. Ζουγκλα.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 05 Σεπ 2024, 18:30

Σε πλειστηριασμο δεν αγοράζω ούτε νερό.
Είναι θεμα αρχής.

ΣΥΝ πως είμαι προληπτικος.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 05 Σεπ 2024, 18:30

Στύξ έγραψε:
05 Σεπ 2024, 15:56
Δημοκράτης έγραψε:
05 Σεπ 2024, 15:49
Στύξ έγραψε:
05 Σεπ 2024, 14:55

Mούφες του έρμου του Ταλ .Ένα δυάρι ανακαινισμένο νοίκιαζα ,για περίπου 2 χρόνια, μέχρι τον Απρίλιο φέτος σε ζευγάρι ηλικιωμένων.Όλα δηλωμένα στην εφορία και με 15% φόρο.
Δυστυχώς απεβίωσε ο παππούς, οπότε την γιαγιά την πήραν αργότερα οι συγγενείς,αλλά δε ζήτησα 1,5 ενοίκιο, όσο καιρό έμεινε επιπλέον.Θα ήταν ασέβεια και γαϊδουριά.

Το σπίτι έμεινε ξενοίκιαστο κι ακόμα είναι και δε με πολυνοιάζει αν νοικιαστεί ή όχι.
Μαλάκια κάνεις που δεν το νοικιαζεις. Σπατάλη πόρων χωρίς λόγο
Βάλε μια λογική τιμή, δες και το προφίλ του νοικιαρη να μην είναι καμένα μουνοπανο και δώσε το
Λογική είναι φίλε ,250 ευρώ ,δεν είναι χρέπι ( 2000 έβαλα σε ανακαίνιση).Απλά κάποιοι και ιδιοκτήτες και ενοικιαστές ζουν στο δικό τους παράλληλο σύμπαν.
Ε νοίκιασε το βρε άνθρωπε να έχει και ενας άνθρωπος σπιτινα έχεις και εσύ 2550 έξτρα κάθε χρόνο και φυτά σε κάτι ου σαρώσει
Πας 2 3 πολύ ωραία ταξιδάκια με αυτά τα λεφτά

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 05 Σεπ 2024, 18:32

Green Dragon έγραψε:
05 Σεπ 2024, 13:35
Bazoomba έγραψε:
05 Σεπ 2024, 13:27
Μολις γινω πρωθυπουργος θα νομοθετησω την δημιουργια κατοικιων που θα ανηκουν στους δημους και θα ενοικιαζονται απο αυτους σε κανονικες τιμες.

Επισης θα μπαναρω τον Ταλαιπωρο απο τα ελληνικα φορουμς, ή τουλαχιστον απκ αυτα στα οποια εκφερει γνωμη για τις τιμες των ακινητων
Πως θα εξασφάλιζες ότι οι εργολάβοι που θα τα έφτιαχναν δεν θα έβαζαν τα χειρότερα δυνατά υλικά όπως κάνουν στις εργατικές κατοικίες που σε 10 χρόνια το σπίτι σαπίζει;
επισης ο υπαλληλος του δημου που θα αποφασιζε ποιον ενοικιαστη θα βαλει μεσα, θα επαιρνε τουλαχιστον αλλο ενα νοικι το μηνα για παρτη του, μιζα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών