Οχι, η Λογικη υπαρχει ανεξαρτητως του συμπαντος. Οι φυσικοι νομοι δεν μπορουν παρα να υπαγονται στην Λογικη, αλλιως δεν μπορουν να ειναι νομοι.Green Dragon έγραψε: ↑11 Σεπ 2024, 20:49Μπερδεύεις την λογική με τους φυσικούς νόμους. Η λογική είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα.axilmar έγραψε: ↑11 Σεπ 2024, 15:29Αλλο το τι θεωρει καποιος λογικο, και αλλο πραγμα η Λογικη.Green Dragon έγραψε: ↑11 Σεπ 2024, 14:58
Σιγά μην έχει κατανοήσει ο άνθρωπος το 0,1% έστω του σύμπαντος. Οπότε για ποιά λογική μιλάς; Οι Μάγιας θεωρούσαν λογικό να κάνουν ανθρωποθυσίες.
Και η κατανοηση του Συμπαντος δεν παιζει καποιον ρολο στο θεμα. Η Λογικη υπαρχει περα απο το Συμπαν.
Καθε ειδους συστημα, οπως και το Συμπαν μας, λειτουργει με συστημα κανονων, δλδ με κανονες βασισμενους στην Λογικη.
Η ενναλλακτικη ειναι η Τυχαιοτητα, που ομως δεν φτιαχνει συστηματα.
Υπάρχει Θεός;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Υπάρχει Θεός;
Υποθετικο παραδειγμα ηταν, δεν υπαρχει θεος για να μιλησει σε καποιον ανθρωπο.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑11 Σεπ 2024, 17:23Στο Σύμπαν του θεού που εννοείς, οι άνθρωποι δεν παίζουν ως λογική και σημαντική συνέπεια αλλά ως μια ασήμαντη τυχαιότητα κάποιων φυσικών διεργασιών.
Κατά τα άλλα, πότε ήταν η τελευταία φορά που μίλησε ο συμπαντικός θεός στους ανθρώπους; Μάλλον έχω χάσει επεισόδια.
Στο αλλο αυτο επιπεδο υπαρχει το 'πριν την δημιουργια' και το 'μετα την δημιουργια'. Δεν εννοεις να το καταλαβεις...οπως ακριβως εγω πατησα το κουμπι και αρχισε το βιντεογκειμ, ετσι και ο θεος "πατησε το κουμπι" και εγινε το συμπαν (υποτιθεμενα).
Οποτε σαφως και υπαρχει χρονος για τον Θεο, αλλιως δεν θα υπηρχε το πριν/μετα για τον θεο.
Αμα δεν ειχε καμμια αναγκη, δεν θα δημιουργουσε το Συμπαν. Οποτε σαφως και εχει καποιες αναγκες (εαν υπηρχε δλδ).
Σοβαρός? Εδώ δεν είμαστε σίγουροι αν ή όχι ζούμε μέσα σε μια προσομοίωση. Που μάλλον έτσι είναι. Εδώ αυτά που ξέρουμε τα ξεχνάμε την άλλη μέρα...και θέλεις μια απάντηση με 100% βεβαιότητα?Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑08 Σεπ 2024, 09:43Χωρις Ίσως, Μπορεί, Αλλά κλπ. Ασχετα απο Θρησκεια και Προσωπικη Θεωρηση.
• Ή υπαρχει ή #
• # Δεν υπαρχει
Η άποψη μου είναι οτι υπάρχουν πολλοί θεοί. Το βασικό μου επιχείρημα είναι εμπειρικά μου δεδομένα αλλά και γεγονότα.
Από γεγονότα έχω να πω τα εξής. 1) Αν δεν πιστεύουμε εξ' αρχής σε κάτι αιώνιο πέφτουμε στη λούπα ποιός δημιούργησε τον θεό? Και έπειτα ποιός δημιούργησε αυτόν που δημιούργησε τον θεό και ούτω καθ' εξής καταλαβαίνεις που το πάω φαντάζομαι. Οπότε πρέπει να πιστέψουμε σε κάτι αιώνιο, εφ' όσον υπάρχουμε. 2) Ποιός δημιούργησε το σύμπαν. Ολα αυτά τα ωραία που βλέπουμε γύρω μας, όλες αυτές τις ισορροπίες έγιναν τυχαία? Λόγω του Big Bang? Δεν δύναμαι να το πιστέψω. Το Big Bang πως έγινε? Απ' το τίποτα? Είναι δυνατόν από το τίποτα να βγει κάτι? Να βγουν τα πάντα? 3) Η πιθανότητα η ζωή στη γη να δημιουργήθηκε τυχαία είναι ίση με τη πιθανότητα να περάσει μέσα από το σκουπιδότοπο ένας ανεμοστρόβιλος και από τα σκουπίδια που θα σηκωθούν να χτιστεί ένα Boeing επιβατικό αεροπλάνο. Ολα αυτά με έκαναν αρχικά να πιστέψω στον θεό. Τελικά πιστεύω πως θεός είναι αυτή η φωνή που ακούμε μέσα μας, στις δύσκολες ώρες καθώς επίσης και τα πάντα. Ο θεός είναι τα πάντα.
Αυτά.
- Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
- Phorum.gr user: Αφροδιτη
Ο Κοσμος ειναι Απειρος20--- έγραψε: ↑12 Σεπ 2024, 11:413) Η πιθανότητα η ζωή στη γη να δημιουργήθηκε τυχαία είναι ίση με τη πιθανότητα να περάσει μέσα από το σκουπιδότοπο ένας ανεμοστρόβιλος και από τα σκουπίδια που θα σηκωθούν να χτιστεί ένα Boeing επιβατικό αεροπλάνο. Ολα αυτά με έκαναν αρχικά να πιστέψω στον θεό. Τελικά πιστεύω πως θεός είναι αυτή η φωνή που ακούμε μέσα μας, στις δύσκολες ώρες καθώς επίσης και τα πάντα. Ο θεός είναι τα πάντα.Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑08 Σεπ 2024, 09:43Χωρις Ίσως, Μπορεί, Αλλά κλπ. Ασχετα απο Θρησκεια και Προσωπικη Θεωρηση.
• Ή υπαρχει ή #
• # Δεν υπαρχει
Αυτά.
Μεσα σ' αυτο το Απειρο με τις Απειρες Πιθανοτητες Προεκυψε και η Ζωη
Κι αν πρεπει να μαντεψω, μαλλον ειμαστε η Μονη Ζωη
Κι αν αυτο εχει σημασια, ισως να 'μαστε κατι σαν Αγροτες του Συμπαντος
Καλλιεργητες ολης της Ζωης
Ειναι νωρις, ακομα ατριχοι πιθηκοι ειμαστε, αλλα, αφου μπορουμε, γιατι οχι;
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Δεν ξέρω από που τα βγάζεις αυτά αλλά εννοιολογικά είσαι εντελώς λάθος. Ακούς εκεί 'οι φυσικοί νόμοι υπάγονται στην λογική'! Οι φυσικοί νόμοι είναι η βάση των πραγμάτων, δεν υπάγονται πουθενά, πόσο μάλλον σε ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα.axilmar έγραψε: ↑12 Σεπ 2024, 11:14Οχι, η Λογικη υπαρχει ανεξαρτητως του συμπαντος. Οι φυσικοι νομοι δεν μπορουν παρα να υπαγονται στην Λογικη, αλλιως δεν μπορουν να ειναι νομοι.Green Dragon έγραψε: ↑11 Σεπ 2024, 20:49Μπερδεύεις την λογική με τους φυσικούς νόμους. Η λογική είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα.axilmar έγραψε: ↑11 Σεπ 2024, 15:29
Αλλο το τι θεωρει καποιος λογικο, και αλλο πραγμα η Λογικη.
Και η κατανοηση του Συμπαντος δεν παιζει καποιον ρολο στο θεμα. Η Λογικη υπαρχει περα απο το Συμπαν.
Καθε ειδους συστημα, οπως και το Συμπαν μας, λειτουργει με συστημα κανονων, δλδ με κανονες βασισμενους στην Λογικη.
Η ενναλλακτικη ειναι η Τυχαιοτητα, που ομως δεν φτιαχνει συστηματα.
Πολλα σημεια εδω:20--- έγραψε: ↑12 Σεπ 2024, 11:41Σοβαρός? Εδώ δεν είμαστε σίγουροι αν ή όχι ζούμε μέσα σε μια προσομοίωση. Που μάλλον έτσι είναι. Εδώ αυτά που ξέρουμε τα ξεχνάμε την άλλη μέρα...και θέλεις μια απάντηση με 100% βεβαιότητα?Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑08 Σεπ 2024, 09:43Χωρις Ίσως, Μπορεί, Αλλά κλπ. Ασχετα απο Θρησκεια και Προσωπικη Θεωρηση.
• Ή υπαρχει ή #
• # Δεν υπαρχει
Η άποψη μου είναι οτι υπάρχουν πολλοί θεοί. Το βασικό μου επιχείρημα είναι εμπειρικά μου δεδομένα αλλά και γεγονότα.
Από γεγονότα έχω να πω τα εξής. 1) Αν δεν πιστεύουμε εξ' αρχής σε κάτι αιώνιο πέφτουμε στη λούπα ποιός δημιούργησε τον θεό? Και έπειτα ποιός δημιούργησε αυτόν που δημιούργησε τον θεό και ούτω καθ' εξής καταλαβαίνεις που το πάω φαντάζομαι. Οπότε πρέπει να πιστέψουμε σε κάτι αιώνιο, εφ' όσον υπάρχουμε. 2) Ποιός δημιούργησε το σύμπαν. Ολα αυτά τα ωραία που βλέπουμε γύρω μας, όλες αυτές τις ισορροπίες έγιναν τυχαία? Λόγω του Big Bang? Δεν δύναμαι να το πιστέψω. Το Big Bang πως έγινε? Απ' το τίποτα? Είναι δυνατόν από το τίποτα να βγει κάτι? Να βγουν τα πάντα? 3) Η πιθανότητα η ζωή στη γη να δημιουργήθηκε τυχαία είναι ίση με τη πιθανότητα να περάσει μέσα από το σκουπιδότοπο ένας ανεμοστρόβιλος και από τα σκουπίδια που θα σηκωθούν να χτιστεί ένα Boeing επιβατικό αεροπλάνο. Ολα αυτά με έκαναν αρχικά να πιστέψω στον θεό. Τελικά πιστεύω πως θεός είναι αυτή η φωνή που ακούμε μέσα μας, στις δύσκολες ώρες καθώς επίσης και τα πάντα. Ο θεός είναι τα πάντα.
Αυτά.
-Προσομοιωση: Το κανει Κυκλο, δε το Λυνει
-Πολλοι Θεοι: Η Ενας ή Κανενας
-Ολα αυτα τα ωραια που βλεπουμε γυρω μας: Ο Κοσμος ειναι Αδιαφορος, εμεις τα βλεπουμε ως ωραια ή ασχημα
-Ολες αυτες τις Ισορροπιες: Επαναληψεις και Συμπτωσεις ειναι μεσα σε κατι Απολυτα Τυχαιο, Θεμελιωδως Απροβλεπτο, και Μοναδικο/Ανεπαναληπτο σε καθε σημειο και καθε στιγμη του
-Απ' το Τιποτα; : Οχι, ο Κοσμος παντα Ηταν κ παντα θα Ειναι, παντα Αλλιως απο πριν η μετα, εδω η εκει. Παντα Ειναι
-Στην καταληξη σου, ναι, αυτο ειχα στο μυαλο μου. Απλα, με Βουληση ή Χωρις;
Για τις κατσικουλες εν τω μεταξυ τιποτα...
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
τι πράμα;
Αυτή η πιθανότητα έχει υπολογιστεί από επιφανή Αμερικάνο φυσικό.Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑12 Σεπ 2024, 11:54Ο Κοσμος ειναι Απειρος20--- έγραψε: ↑12 Σεπ 2024, 11:413) Η πιθανότητα η ζωή στη γη να δημιουργήθηκε τυχαία είναι ίση με τη πιθανότητα να περάσει μέσα από το σκουπιδότοπο ένας ανεμοστρόβιλος και από τα σκουπίδια που θα σηκωθούν να χτιστεί ένα Boeing επιβατικό αεροπλάνο. Ολα αυτά με έκαναν αρχικά να πιστέψω στον θεό. Τελικά πιστεύω πως θεός είναι αυτή η φωνή που ακούμε μέσα μας, στις δύσκολες ώρες καθώς επίσης και τα πάντα. Ο θεός είναι τα πάντα.Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑08 Σεπ 2024, 09:43Χωρις Ίσως, Μπορεί, Αλλά κλπ. Ασχετα απο Θρησκεια και Προσωπικη Θεωρηση.
• Ή υπαρχει ή #
• # Δεν υπαρχει
Αυτά.
Μεσα σ' αυτο το Απειρο με τις Απειρες Πιθανοτητες Προεκυψε και η Ζωη
Κι αν πρεπει να μαντεψω, μαλλον ειμαστε η Μονη Ζωη
Κι αν αυτο εχει σημασια, ισως να 'μαστε κατι σαν Αγροτες του Συμπαντος
Καλλιεργητες ολης της Ζωης
Ειναι νωρις, ακομα ατριχοι πιθηκοι ειμαστε, αλλα, αφου μπορουμε, γιατι οχι;
Όταν κάνεις πλάκα, βάλε και χαμογελαστό προσωπάκι δίπλα γιατί διαφορετικά θα θεωρηθεί ότι σοβαρολογείς.Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑11 Σεπ 2024, 19:10Κι ομως, αν το ξαναδιαβασεις, ολόσωστο ειναι.
Συχνα μπερδευουμε την Αποψη με το Δεδομενο.

Η ιδέα των επουράνιων είναι δημιούργημα πανάρχαιου αστειολογήματος.
Με νομίζω.Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑12 Σεπ 2024, 12:15Πολλα σημεια εδω:20--- έγραψε: ↑12 Σεπ 2024, 11:41Σοβαρός? Εδώ δεν είμαστε σίγουροι αν ή όχι ζούμε μέσα σε μια προσομοίωση. Που μάλλον έτσι είναι. Εδώ αυτά που ξέρουμε τα ξεχνάμε την άλλη μέρα...και θέλεις μια απάντηση με 100% βεβαιότητα?Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑08 Σεπ 2024, 09:43Χωρις Ίσως, Μπορεί, Αλλά κλπ. Ασχετα απο Θρησκεια και Προσωπικη Θεωρηση.
• Ή υπαρχει ή #
• # Δεν υπαρχει
Αυτά.
-Προσομοιωση: Το κανει Κυκλο, δε το Λυνει
-Πολλοι Θεοι: Η Ενας ή Κανενας
-Ολα αυτα τα ωραια που βλεπουμε γυρω μας: Ο Κοσμος ειναι Αδιαφορος, εμεις τα βλεπουμε ως ωραια ή ασχημα
-Ολες αυτες τις Ισορροπιες: Επαναληψεις και Συμπτωσεις ειναι μεσα σε κατι Απολυτα Τυχαιο, Θεμελιωδως Απροβλεπτο, και Μοναδικο/Ανεπαναληπτο σε καθε σημειο και καθε στιγμη του
-Απ' το Τιποτα; : Οχι, ο Κοσμος παντα Ηταν κ παντα θα Ειναι, παντα Αλλιως απο πριν η μετα, εδω η εκει. Παντα Ειναι
-Στην καταληξη σου, ναι, αυτο ειχα στο μυαλο μου. Απλα, με Βουληση ή Χωρις;
.
Για τις κατσίκες που κάνεται ερωτα λέει.....οτι δεν λέτε τίποτα λέει.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Νομίζω πως αυτήν την ερώτηση δεν μπορεί να την απαντήσει κανένας.
Ούτε βέβαια μπορεί να απαντήσει κανείς για το τι συμβαίνει μετά τον θάνατο.
Ούτε βέβαια μπορεί να απαντήσει κανείς για το τι συμβαίνει μετά τον θάνατο.
Ξαναδιάβαστο μεχρι να το καταλαβεις. Σωστος ειναι. Μη σταματας στην επιλογη των λεξεων. Ο Κοσμος ειναι εμεις, κι εμεις ειμαστε Κοσμος.Άθεος έγραψε: ↑12 Σεπ 2024, 13:12Όταν κάνεις πλάκα, βάλε και χαμογελαστό προσωπάκι δίπλα γιατί διαφορετικά θα θεωρηθεί ότι σοβαρολογείς.Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑11 Σεπ 2024, 19:10Κι ομως, αν το ξαναδιαβασεις, ολόσωστο ειναι.
Συχνα μπερδευουμε την Αποψη με το Δεδομενο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο Θεός υπάρχει εάν δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει;
από Άθεος » 13 Μάιος 2024, 08:14 » σε Θρησκειολογία - 456 Απαντήσεις
- 12213 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
03 Μαρ 2025, 20:24
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 400 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
07 Μαρ 2025, 10:12