Νέος Ποινικός Κώδικας: λήστεψες αλλά σε πιάσανε και μετά από μισό χρόνο επέστρεψες τα κλοπιμαία; ΑΘΩΟΣ

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Νέος Ποινικός Κώδικας: λήστεψες αλλά σε πιάσανε και μετά από μισό χρόνο επέστρεψες τα κλοπιμαία; ΑΘΩΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 13 Σεπ 2024, 11:59

Χμμμμμ...... :smt017:smt017:smt017

Εικόνα

Εικόνα
https://www.athensmagazine.gr/article/n ... efta-video

Οι δικηγόροι των δραστών έκαναν χρήση διάταξης του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει αποφυλάκιση σε περίπτωση αποζημίωσης του θύματος. ‘Ετσι λοιπόν οι δράστες αποζημίωσαν την ηλικιωμένη και τον σύζυγό της επιστρέφοντας τη συνολική αξία των κλοπιμαίων που ανέρχεται σε 120.000 ευρώ (75.000 ευρώ και 20 χρυσές λίρες Αγγλίας).

Πώς λήστεψαν την 67χρονη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής του Mega, τέσσερις Ρομά πήγαν στο σπίτι της 67χρονης στα Κρέστενα Ηλείας και χτύπησαν το κουδούνι. Το θύμα άνοιξε την πόρτα, της είπαν ότι είναι αστυνομικοί και πως ο σύζυγός της κρατείται στο τμήμα ως εμπλεκόμενος σε ποινική υπόθεση.

Ο ένας από τους 2 μπήκε στο σπίτι, βρήκε το χρηματοκιβώτιο με τα λεφτά και με μία κουβέρτα ή σεντόνι κατάφερε να αφαιρέσει το ποσό από το σπίτι. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι περίμεναν στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν μόλις άρπαξαν τα χρήματα.

:smt017:smt017:smt017
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Re: Νέος Ποινικός Κώδικας: λήστεψες αλλά σε πιάσανε και μετά από μισό χρόνο επέστρεψες τα λεφτά; ΑΘΩΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 13 Σεπ 2024, 12:06

Το επόμενο βήμα είναι γύφτος Υπουργός Δικαιοσύνης και γύφτος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Είμαι σίγουρος ότι ο Μητσοτάκης το σχεδιάζει ήδη.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Re: Νέος Ποινικός Κώδικας: λήστεψες αλλά σε πιάσανε και μετά από μισό χρόνο επέστρεψες τα κλοπιμαία; ΑΘΩΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 13 Σεπ 2024, 12:14

Δεν ειναι νεο αυτο.

Ο ΠΚ και ο παλιος και ο νεος προεβλεπαν οτι ο δικαστης μπορει να παραγραψει το αδικημα της κλοπης εαν ο κλεφτης επιστρέψει στο συνολο και στο ακεραιο τα κλοπιμαια. Η αν καταβαλλει αποζημιωση ισης αξιας με τα κλοπιμαια.

Ουσιαστικα αιρει το αξιοποινο της πραξης εφοσον το προιον του εγκληματος επιστραφει ακεραιο στον ιδιοκτητη.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
micmic

Re: Νέος Ποινικός Κώδικας: λήστεψες αλλά σε πιάσανε και μετά από μισό χρόνο επέστρεψες τα κλοπιμαία; ΑΘΩΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 13 Σεπ 2024, 12:20

George_V έγραψε:
13 Σεπ 2024, 12:14
ο δικαστης μπορει να παραγραψει το αδικημα της κλοπης εαν ο κλεφτης επιστρέψει στο συνολο και στο ακεραιο τα κλοπιμαια.
Ή αλλιώς, η δικαιοσύνη είναι πολύ σημαντική για να την αφήνουμε στην κρίση των ελλήνων δικαστών.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 13 Σεπ 2024, 12:20

George_V έγραψε:
Δεν ειναι νεο αυτο.

Ο ΠΚ και ο παλιος και ο νεος προεβλεπαν οτι ο δικαστης μπορει να παραγραψει το αδικημα της κλοπης εαν ο κλεφτης επιστρέψει στο συνολο και στο ακεραιο τα κλοπιμαια. Η αν καταβαλλει αποζημιωση ισης αξιας με τα κλοπιμαια.

Ουσιαστικα αιρει το αξιοποινο της πραξης εφοσον το προιον του εγκληματος επιστραφει ακεραιο στον ιδιοκτητη.
Οπότε ειναι νόμος του γυφτολαγνου συριζα; :p2:

Αν ειναι ετσι δεν μου κάνει καμία εντύπωση :102:

Απ την άλλη πάλι δεν απαλλάσσω ολοκληρωτικά τον Κουλη και τον Φλωριδη.... κατά τη γνωμη μου, θα έπρεπε στο νέο Π.Κ. να το χαν αλλάξει :102:
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Σεπ 2024, 12:20

Εγώ έχω άλλη απορία. Τί γίνεται σε περιπτώσεις ληστών που συλλαμβάνονται ένα χ χρονικό διάστημα μετά την κλοπή και δηλώνουν ότι δεν έχουν πλέον τα χρήματα.

Τιμωρούνται μόνον με φυλάκιση και μετά όλα οκ; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Echelon
Phorum.gr user: selinoid

Re: Νέος Ποινικός Κώδικας: λήστεψες αλλά σε πιάσανε και μετά από μισό χρόνο επέστρεψες τα λεφτά; ΑΘΩΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Echelon » 13 Σεπ 2024, 12:21

talaipwros έγραψε:
13 Σεπ 2024, 12:05
Αν ισχυει, εχουμε ξεφύγει
Είχαμε την ευκαιρία να ψηφίσουμε αυτοδύναμη νδουλα το 2019 και το 2023 για να διορθώσει τα κακώς κείμενα αλλά την πετάξαμε.

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 13 Σεπ 2024, 12:22

georgebi έγραψε:
13 Σεπ 2024, 12:20
George_V έγραψε:
Δεν ειναι νεο αυτο.

Οπότε ειναι νόμος του γυφτολαγνου συριζα; :p2:

Αν ειναι ετσι δεν μου κάνει καμία εντύπωση :102:

Απ την άλλη πάλι δεν απαλλάσσω ολοκληρωτικά τον Κουλη και τον Φλωριδη.... κατά τη γνωμη μου, θα έπρεπε στο νέο Π.Κ. να το χαν αλλάξει :102:
Και στον παλιο κωδικα το ιδιο ελεγε. Λες το 1951 η Κυβερνηση Πλαστηρα να ηταν γυφτολαγνοι?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 13 Σεπ 2024, 12:23

ΓΑΛΗ έγραψε:
Εγώ έχω άλλη απορία. Τί γίνεται σε περιπτώσεις ληστών που συλλαμβάνονται ένα χ χρονικό διάστημα μετά την κλοπή και δηλώνουν ότι δεν έχουν πλέον τα χρήματα.

Τιμωρούνται μόνον με φυλάκιση και μετά όλα οκ; :lol:
Αγωγη για αποζημιωση.

Αλλα τι να παρεις απο καποιον που εχει μονο ενα τσαντιρι και εχει φαει τα χρηματα?

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 13 Σεπ 2024, 12:24

micmic έγραψε:
George_V έγραψε:
ο δικαστης μπορει να παραγραψει το αδικημα της κλοπης εαν ο κλεφτης επιστρέψει στο συνολο και στο ακεραιο τα κλοπιμαια.
Ή αλλιώς, η δικαιοσύνη είναι πολύ σημαντική για να την αφήνουμε στην κρίση των ελλήνων δικαστών.
Και σε ποιανου την κριση να την αφησουμε?

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 13 Σεπ 2024, 12:25

George_V έγραψε:
13 Σεπ 2024, 12:24
micmic έγραψε:
George_V έγραψε:
Των δικαστων.
Ο νομος είναι το πρόβλημα, αν ισχύει το δημοσίευμα

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 13 Σεπ 2024, 12:27

talaipwros έγραψε:
13 Σεπ 2024, 12:25
George_V έγραψε:
13 Σεπ 2024, 12:24
micmic έγραψε:

Των δικαστων.
Ο νομος είναι το πρόβλημα, αν ισχύει το δημοσίευμα
Ο νομος ισχυει απο το 1951 τουλαχιστον και εχει εφαρμοστει στο παρελθον πολλες φορες.

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι μας επιασε τωρα η πρεμουρα.

Πρωτη φορα το ακουτε?

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 13 Σεπ 2024, 12:27

Δηλαδή κλέβω, πάω σε ενα ενεχυροδανειστήριο, δίνω το κλοπιμαία και εαν θέλω να είμαι καλά με τον νόμο, απλά ξεπληρώνω το ενεχυροδανειστήριο, παίρνω πίσω τα κλοπιμαία και τα επιστρέφω στον ιδιοκτήτη; Επίσης εαν η αξία του κλοπιμαίου εχει πέσει (πχ έκλεψα ενα iphone 15 το οποίο ο ιδιοκτήτης θα πουλούσε Χ, αλλά τώρα που το επιστρέψω εχει βγει το iphone 16 και το 15αρι πιάνει λιγότερα) πρέπει να καλύψω την διαφορά ή απλά εχω shortάρει τα κλοπιμαία;
:smt017:smt017:smt017

Άβαταρ μέλους
micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 13 Σεπ 2024, 12:30

GoBzi έγραψε:
13 Σεπ 2024, 12:27
Δηλαδή κλέβω, πάω σε ενα ενεχυροδανειστήριο, δίνω το κλοπιμαία και εαν θέλω να είμαι καλά με τον νόμο, απλά ξεπληρώνω το ενεχυροδανειστήριο, παίρνω πίσω τα κλοπιμαία και τα επιστρέφω στον ιδιοκτήτη;
Κλέβεις το ενεχυροδανειστήριο, δεν το ξεπληρώνεις.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών