Θέτεις πολλά παράλληλα ερωτήματα. Εδώ το ερώτημα είναι θέμα δικαιοδοσίας. Τα δικαστήρια και η αστυνομία δεν έχουν καμμιά δουλειά να εξετάσουν τις πηγές εισοδήματος οποιουδήποτε δεν είναι ο ίδιος κατηγορούμενος για οικονομικό έγκλημα ή παράβαση. Αρμόδιες υπηρεσίες είναι η Εφορία και η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Δεν αφορά το δικαστήριο ή την αστυνομία από που προέκυψαν τα λεφτά που το θύμα δηλώνει ότι του έκλεψαν.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑14 Σεπ 2024, 17:05Σαφώς και είναι δουλειά τους γιατί α) οι αποφάσεις των δικαστικών εξαρτώνται αποκλειστικώς από τα νομοθετήματα των βουλευτών (και τα αντίστοιχα παραθυράκια που τους αφήνουν περιθώριο για... προσωπική εκτίμηση και β) οι ενέργειες των αστυνομικών βασίζονται στις εισαγγελικές παρεμβάσεις και στις δικές τους... επίσης προσωπικές εκτιμήσεις.hellegennes έγραψε: ↑14 Σεπ 2024, 16:55Κι εμείς είμαστε μέρος του κράτους, διότι θεωρητικά εμείς είμαστε το κράτος και οι βουλευτές είναι αντιπρόσωποί μας. Δεν είμαστε όμως το κράτος σε άμεσο επίπεδο ούτε η αστυνομία είναι ούτε οι δικαστικοί. Νομίζω ότι είναι αντιληπτό τι εννοώ όταν λέω κράτος σ' αυτό το context.
Δεν έχουν καμμιά δουλειά να ασχολούνται οι δικαστικοί και οι αστυνομικοί με το πού βρήκα τα λεφτά που μου έκλεψαν και όντως δεν ασχολούνται, όχι γιατί δεν κάνουν καλά την δουλειά τους αλλά γιατί δεν είναι δουλειά τους.
Με λίγα λόγια, ο κύριος ρυθμιστής είναι η νομοθετική εξουσία που προκύπτει από τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας.
Οπότε, προκύπτει το εξής λογικό ερώτημα: Πόσο στα σοβαρά μπορεί να πάρει κάποιος μια εξουσία που καθημερινώς η πλειοψηφία της υβρίζεται στο χαλαρό από τον "λαό";
Ποιος ακριβώς είναι ο "λαός" που επικαλείται την ευνομία με μία τέρμα θρησκοληπτική/δογματική αντίληψη, ανάλογα με τη φάση;
Ποιοι είναι οι βουλευτές του χ ή ψ πολιτικού κόμματος που έχουν αντισταθεί σθεναρά στην ψήφιση των νομοθετημάτων αναφορικά με την εγκληματικότητα ή έχουν καταθέσει σαφείς αντιπροτάσεις;
Ποια "ευνομία" μπορεί να λειτουργήσει όταν στη χ φάση παίζει εισαγγελική παρέμβαση για κακουργηματικό αδίκημα και σε αντίστοιχη φάση παίζει εισαγγελική και αστυνομική αδράνεια επειδή είναι Τετάρτη;
Το δικαστήριο -και η αστυνομία- δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξετάζει τις πηγές εισοδημάτων των θυμάτων κλοπής ή ληστείας. Δεν ξέρω γιατί χρειάζεται εξήγηση αυτό. Νομίζω πως είναι αυτονόητο.