Ναι ρε συ, αναφέρομαι σε κείνη που είχε υποστεί τον ευτελισμό από όσους τον μάδαγαν. Και μετά από αυτό ξέσκισε τη μαγκιόρα αλμπίνα, που παρέπεμπε σε...George_V έγραψε: ↑24 Σεπ 2024, 13:10Σε όλες είναι ο Ασλάν.
Υπάρχει Θεός;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Υπάρχει Θεός;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 24 Σεπ 2024, 13:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- omg kai 3 lol
Αλιόσα έγραψε: ↑24 Σεπ 2024, 11:57Ο Tόλκιν ήταν πιστός Χριστιανός, καθολικός αν θυμάμαι καλά.omg kai 3 lol έγραψε: ↑24 Σεπ 2024, 11:35προς Εφεσιους 6:12
Διότι ο αγών, που έχομεν αναλάβει, δεν είναι αγών προς ανθρώπους με αίμα και σάρκα, αλλά προς τας πονηράς αρχάς και εξουσίας, προς τα πλήθη των πονηρών πνευμάτων, προς τους καταχθονίους κοσμοκράτορας, που κυριαρχούν επί ανθρώπων ευρισκομένων στο βαθύ σκότος του αμαρτωλού τούτου αιώνος. Ο αγών μας διεξάγεται αναντίον των πνευματικών αυτών πονηρών όντων και γίνεται χάριν της κληρονομίας της βασιλείας των ουρανών.
Lord of The Rings version ο λογος του Γκανταλφ πριν τη μαχη στη Μινας Τιριθ:
“For we wrestle not against flesh and blood, but against principalities, against powers, against the rulers of the darkness of this world, against spiritual wickedness in high places.”
Ephesians 6:12 KJV
το αγγλικο ειναι απλα η αγγλικη μεταφραση θα μπορουσε να ειχε ειπωθει και πριν τη τελικη μαχη στο GoΤ
αλλα οχι ειναι του Παυλου προς Εφεσιους, παπαδες τα γραφουν αυτα..
η μαχη ειναι πνευματικη απεναντι στα πονηρα πνευματα για τη βασιλεια των ουρανων..
Θα προσθέσω επίσης ότι το Aslan είναι τούρκικη λέξη για το λιοντάρι. 

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ασλάν λέγεται το λιοντάρι στα τούρκικα...υπάρχει λες κάποιο "νόημα/αλληγορία" στην χρήση τουρκικής λέξης;George_V έγραψε: ↑24 Σεπ 2024, 13:10Σε όλες είναι ο Ασλάν.
Το έγραψα ήδη.

Οι ερμηνείες δικές σας. Έχω και εγώ τη δική μου, σε σχέση πάντα με την σημαντική -κατά τη γνώμη μου- επισήμανση που έκανε ο George, αναφορικά με τις θρησκευτικές επιρροές του κάθε "επικού" σύγχρονου* συγγραφέα.
Τα ξαναλέμε αύριο.
*Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων το "σύγχρονος" αφορά στον 20ο και 21ο αιώνα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Από τις 900000 αλληγορίες του Λιούις αυτήν έπιασες?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Υπερβολές...δεν ήταν 900000. Ήταν 899900...
Μάλιστα. Δηλαδή, είμαστε ελαττωματικοί επειδή είμαστε αμαρτωλοί, και αμαρτάνουμε επειδή είμαστε (κάποιος μας έφτιαξε έτσι) ελαττωματικοί.Αλιόσα έγραψε: ↑24 Σεπ 2024, 10:59Για όλα η αμαρτία ευθύνεται, για αυτο και δεν είμαστε αθάνατοι για να μην αμαρτάνουμαι και κάνουμε βρωμιές και αίσχη αιωνίως. Όλα αυτά θα αλλάξουνε με την δεύτερη έλευση του Χριστού.Isildur έγραψε: ↑24 Σεπ 2024, 10:48Ο Θεός δεν είναι ανόητος, αλλά μας έφτιαξε ελαττωματικούς και κάθεται και μας παρακολουθεί μέσα στο κλουβί μας τρώγοντας ποπ-κορν, για να δει ποιοι θα υποπέσουν σε παραπτώματα (χάριν στα ελαττώματα που μας φόρτωσε) και ποιοι όχι, συχνά μάλιστα πηγαίνοντας κόντρα στη φύση τους (δηλ. την φύση που μας φόρτωσε μαζί με τα ελαττώματα). Πειραματόζωα δηλαδή, για να τα λέμε ξεκάθαρα.
Άσε... ξέρω. Ελεύθερη βούληση κι έτσ'.
Επίσης, ο Θεός δεν μας έφτιαξε αθάνατους, επειδή είναι βέβαιος ότι ως αμαρτωλοί θα αμαρτάνουμε στον αιώνα τον άπαντα.
Απορώ, καταλαβαίνεις τις συγκρούσεις μεταξύ των εννοιών που υποστηρίζεις και το γαϊτανάκι που δημιουργείται (φαύλο κύκλο θα το έλεγε κάποιος); Ή, όσον αφορά το δεύτερο σχόλιό μου εδώ, αντιλαμβάνεσαι πώς πάνε περίπατο τα επιχειρήματα περί ελεύθερης βούλησης με μια σου φράση;
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

Ε, ναι. Είπαμε, ήξεις αφήξεις...Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑24 Σεπ 2024, 11:37Βασικα να πουμε
Οταν λεω σκυλος
Δεν εννοω σκυλος
Συμβολικο ειναι αφου
Αλλα μπορει να εννοω και σκυλος
Αναλογα με την ερμηνεια
Αν ειναι μια συγκεκριμενη ερμηνεια
Που μπορει και να μην ισχυει φυσικα
Αμα ειναι η ψυχη σου καθαρη κι ετσι
Μονο αυτοι δηλαδη καταλαβαινουν
Εκει που λεει πχ
Το ζαρι θα δειξει εξι
Αμα ειναι εξι
Πα' να πει οτι αυτα που λεει βγαινουν ολα
Ειδες;
Αμα βγαινει τρια ειναι επειδη
Δε το εννοουσε ετσι
Οπως το λεει μεσα
Αλλο λεει
Γι αυτο βλεπεις ετσι που βγαινουν ολα;

Ο Ασλάν συμβόλιζε τον αέναο βασιλιά που είναι πέρα και πάνω από τον χρόνο.
Να δεις, την Ρουμάνα γεροντολόγο με τις κρέμες θα είχε στο μυαλό του.

"My favorite case is one involving four-year old identical twin girls in Spain in the 1970s, Sylvia and Marta Landa. When one of the little girls touched her hand to a red-hot iron, she erupted in a major second-degree burn, an actual blister, on her hand. At the same time, miles and miles away, her twin sister, who had no idea what was going on, erupted in the same way on the same hand, the same blister, the same pattern. So this is weird stuff. This is a jaw-dropping, One Mind type of phenomenon."
https://read.dukeupress.edu/tikkun/arti ... m=fulltext
https://ia600209.us.archive.org/19/item ... 86to98.pdf
.
Ποιά; την Άνα Ασλάν; Μπαααα...μούφα ήταν.
Πήρα μια κρέμα και με έδειξε νεώτερο κατά 5 χρόνια, ενώ μου είχε υποσχεθεί 10...

- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Εγώ από την άλλη αν και διαβαζω φιλοσοφία υποχρεωτικά δεν στηρίζομαι στα ένδοξα...Αχθος Αρουρης έγραψε: ↑23 Σεπ 2024, 23:35Ω ! Αριστοτελες ..........ksk έγραψε: ↑23 Σεπ 2024, 16:21Όντως ο πολιτισμός μας είναι κρυπτοενοχικος ...Αχθος Αρουρης έγραψε: ↑21 Σεπ 2024, 19:59
να λοιπον, ολοι καλα κανουν ......
... και ζησαμε εμεις καλα κι αυτοι (;) καλυτερα .....
μια αποψη γινεται περισσοτερο πιστευτη
οταν τα επιχειρηματα που χρησιμοποιεις,
τα ακουνε ανθρωποι που γνωριζουν απο πριν
τα αντιθετα επιχειρηματα .....
προσηλυτισμος ... αλλη μια φαντασιωση
του πολιτισμου μας (κρυπτοενοχικος πολιτισμος)
καλο βραδυ .................
..............................
Και ναι σε ένα θέμα οι συζητητές πρέπει να γνωρίζουν και να υπάρχουν αντεπιχειρήματα τα οποία εσυ τα ανατρέπεις...
Ω Σωκρατες!
αυτα που γραφω δεν τα βγαζω απο τον εαυτο μου ....
στηριζομαι στην σοφια κυριως αρχαιων συγγραφεων
και παραφραζω διαφορα αποσπασματα ........
οταν φωτιστει η διανοια μου δηλ. εμπνευση, λεω
και μερικα δικα μου δηλ. στα 10 αντε ναναι 2-3
τα δικα μου ............
το συγκεκριμενο ειναι του αρστ. περι ουρανου Α10,
αξιζει τον κοπο να το κυτταξεις, μια ταπεινη
και χρησιμη συμβουλη ......
εμπεδοκλεας το αποσπ. 8 ........
...... φυσις ουδενος εστιν απαντων θνητων,
ουδε τις ουλομενη θανατω γενεθλη,
αλλα μονον μιξις τε διαλλαξις τε μιγεντων εστι,
φυσιν δ' επι τοις ονομαζεται ανθρωποισιν ........
(στους θνητους δεν υπαρχει ουσια που εχει
δημιουργηθει [εννοει δεν υπαρχει γεννηση]
ουτε τελος στον καταραμενο θανατο
αλλα μονο αναμειξη και ανταλλαγη των μεμειγμενων
και ουσια [εννοει την γεννηση] ειναι απλα το ονομα
που εδωσαν οι ανθρωποι σε αυτα [στην αναμειξη
και στην αναταλλαγη] ..........
................................
Προτιμώ τις δάφνες μου...
Τωρα σχετικά με το επιφώνημα που χρησιμοποίησα ήταν γιατί και εσυ μπερδεύεις τους συνομιλητές σου...εδώ ο χρηστης με την μεγαλύτερη οξυνοια και μπερδεύτηκε..,
Σχετικά όμως με την τέχνη του διαλογιζεσθαι δοκω ότι ο Αριστοτελης έχει πάρει πολλά από Πλατωνα και Προσωκρατικους...
Δεν έχω και την καλύτερη γνώμη για αυτόν...
Από την άλλη ο Σωκρατης δεν έπαιζε δίκαια καθότι ο ορισμός των εννοιών είναι πολύ δύσκολος...χρησιμοποιωντας δε το ότι δεν γνωρίζει τπτ και στηρίζοντας τα πάντα στη απορία πονοκεφαλιάζε τον συνομιλητή του...Δαίμονας και δαιμόνιο...ήταν από τη Παραδοση ομως

Υ.Γ κάτι μου λέει ότι θα με πονοκεφαλιασεις χωρίς να έχεις το δαιμόνιο

Παρατηρητής...
- ksk
Λοξίας έγραψε: ↑24 Σεπ 2024, 14:56Ποιά; την Άνα Ασλάν; Μπαααα...μούφα ήταν.
Πήρα μια κρέμα και με έδειξε νεώτερο κατά 5 χρόνια, ενώ μου είχε υποσχεθεί 10...

Παρατηρητής...
- ksk
Ο θειστης γιατί να προσηλυτίσει;Isildur έγραψε: ↑24 Σεπ 2024, 09:42Κοίτα, σίγουρα το "θρήσκος" είναι ο καταλύτης, αλλά χρειάζεται νομίζω και κάποια ιδιότητα ακόμα. Το "ένθεος" είναι μια απ' αυτές, απλά δεν ανέφερα και άλλες, όπως πχ αυτή του Χριστέμπορα (όπου "Χριστ" βάλε ό,τι θες, απλά όροι όπως Διέμπορας, Κοντικέμπορας, Οντινέμπορας κλπ δεν είναι και τόσο διαδεδομένοι).ksk έγραψε: ↑23 Σεπ 2024, 16:15Δεν νομίζω ότι συνάδει η λέξη προσηλυτισμός με τον ένθεο...Isildur έγραψε: ↑21 Σεπ 2024, 17:45
Όλοι καλά κάνουν να πιστεύουν ό,τι πιστεύουν, το ότι το επεσήμανα στο ποστ τού Λοξία δεν σημαίνει ότι διαφωνώ με το αντίστροφο.
Και καλό είναι, νομίζω, να το θυμούνται και να το εφαρμόζουν όλοι αυτό. Άλλο πράγμα οι διαφωνίες και οι συζητήσεις βάσει θέσεων του καθενός που είναι υγεί, και άλλο οι ακραίες στάσεις, οι κορώνες και οι προσπάθειες προσηλυτισμού (αυτό το τελευταίο συνήθως από, για να μην πω σχεδόν αποκλειστικά, από τους ένθεους-θρήσκους).
Σκέτο θρήσκους.
Παρατηρητής...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο Θεός υπάρχει εάν δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει;
από Άθεος » 13 Μάιος 2024, 08:14 » σε Θρησκειολογία - 456 Απαντήσεις
- 12213 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
03 Μαρ 2025, 20:24
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 400 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
07 Μαρ 2025, 10:12