Τρεχούμενο νερο έχετε ;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
under

Re: Τρεχούμενο νερο έχετε ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 02 Απρ 2018, 12:53

hellegennes έγραψε:
02 Απρ 2018, 12:46
Και οι σιδηρόδρομοι δεν λειτούργησαν. Ο δήμος είναι υπεύθυνος για το σιδηροδρομικό δίκτυο; Ο δήμος είναι υπεύθυνος και για την λειτουργία των αεροδρομίων;

Τα οχήματα παίρνουν και αλυσίδες, ξέρεις.
Δεν ξερω αν οι αλυσιδες αρκουν για τα λεωφορεια.Στις φωτογραφιες παντως ειδα δρομους που δεν ειχαν καθαριστει.
Οσο για τους σιδηροδρομους ειδα οτι ειχαν βγει συνεργεια.Προφανως η κακοκαιρια ηταν σφοδρη.
Εσυ εχεις να κανεις μπανιο μια εβδομαδα επειδη οι αχρηστοι αντι να κανουν συντηρηση κανουν διορισμους.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 02 Απρ 2018, 13:00

συν που τα χει κονομισει απο τα νερα
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 02 Απρ 2018, 13:05

Εγώ ήμουν στην περιοχή τότε και κυκλοφορούσα κανονικά με τα πόδια, όλοι οι κεντρικοί δρόμοι ήταν καθαροί από το κέντρο του Λονδίνου μέχρι τα ακρότατα προάστια της περιαστικής ζώνης (το Guildford, όπου έμενα, είναι στην νοτιοδυτική άκρη του). Φυσικά και υπήρχαν προβλήματα και ελλείψεις έξω από την περιαστική ζώνη του Λονδίνου, αλλά δεν μιλάω γι' αυτές. Υπήρχαν περιοχές που έμειναν για δυο βδομάδες αποκλεισμένες, ακόμα και στην Νότια Αγγλία.

Εγώ είμαι σχετικά χαμηλά, μπόρεσα να κάνω μπάνιο δυο φορές αυτές τις μέρες, γιατί 2 νύχτες είχα νερό έστω και με μικρή πίεση. Αλλά φυσικά δεν είναι το θέμα μας αν έκανα εγώ μπάνιο. Εννοείται πως είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη. Αλλά το ίδιο θα είχε συμβεί αν ήταν 100% ιδιωτικός ο ΕΥΑΘ. Γιατί δεν λείπουν κεφάλαια για να συντηρηθεί το δίκτυο, απλώς είναι μονοπώλιο. Αν ήταν ιδιωτικό μονοπώλιο, η μόνη διαφορά θα ήταν ότι θα είχε αυξηθεί 100%-200% η τιμή ανά κυβικό και θα ζούσαμε το ίδιο πράγμα. Μετά θα λέγανε για ευθύνες, θα γινόταν καμμιά δίκη παρωδία, θα έβγαιναν λάδι και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Αλήθεια, τι αποζημίωση πήραν οι ασφαλισμένοι σε κάτι ασφαλιστικές που έκλεισαν;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 02 Απρ 2018, 13:17

hellegennes έγραψε:
02 Απρ 2018, 13:05
Εννοείται πως είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη. Αλλά το ίδιο θα είχε συμβεί αν ήταν 100% ιδιωτικός ο ΕΥΑΘ. Γιατί δεν λείπουν κεφάλαια για να συντηρηθεί το δίκτυο, απλώς είναι μονοπώλιο. Αν ήταν ιδιωτικό μονοπώλιο, η μόνη διαφορά θα ήταν ότι θα είχε αυξηθεί 100%-200% η τιμή ανά κυβικό και θα ζούσαμε το ίδιο πράγμα. Μετά θα λέγανε για ευθύνες, θα γινόταν καμμιά δίκη παρωδία, θα έβγαιναν λάδι και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Αλήθεια, τι αποζημίωση πήραν οι ασφαλισμένοι σε κάτι ασφαλιστικές που έκλεισαν;
Αν ηταν ιδιωτικο ο ιδιοκτητης θα επρεπε να δωσει εκατομμυρια σε αποζημιωσεις και θα ειχε και ποινικες ευθυνες.
Τωρα ο εισαγγελεας διεταξε ερευνα αλλα αν κατσει κανεις στο σκαμνι εμενα να μου γραψεις.
Τα ιδια ειχαν γινει και στη Φλωρεντια πριν 2-3 χρονια.Τα ιδια παραλιγο να γινουν στη Ρωμη.
Μιλαμε για δικτυα απαρχαιωμενα που χανουν μεγαλα ποσοστα του διοχετευομενου νερου.
Εφοσον λοιπον το δημοσιο αδυνατει να λυσει το θεμα δεν βλεπω γιατι δεν πρεπει να μπουν και ιδιωτες εστω και ως συμπραξη με το δημοσιο ή να αναλαβουν το μανατζμεντ.

Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης » 02 Απρ 2018, 13:43

Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε:
02 Απρ 2018, 01:37
Εικόνα:lol:
κι εμένα τα μαλλιά μου κάπως έτσι είναι τώρα..

σε εμάς δε κόπηκε το νερό!!
8-) 8-)
(✿ ♥‿♥)
Je suis Αγις
Je suis Χαοτικός
Je suis Joost Klein

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 02 Απρ 2018, 13:49

under έγραψε:
02 Απρ 2018, 13:17
Αν ηταν ιδιωτικο ο ιδιοκτητης θα επρεπε να δωσει εκατομμυρια σε αποζημιωσεις και θα ειχε και ποινικες ευθυνες.
Τωρα ο εισαγγελεας διεταξε ερευνα αλλα αν κατσει κανεις στο σκαμνι εμενα να μου γραψεις.
Τα ιδια ειχαν γινει και στη Φλωρεντια πριν 2-3 χρονια.Τα ιδια παραλιγο να γινουν στη Ρωμη.
Μιλαμε για δικτυα απαρχαιωμενα που χανουν μεγαλα ποσοστα του διοχετευομενου νερου.
Εφοσον λοιπον το δημοσιο αδυνατει να λυσει το θεμα δεν βλεπω γιατι δεν πρεπει να μπουν και ιδιωτες εστω και ως συμπραξη με το δημοσιο ή να αναλαβουν το μανατζμεντ.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δώσουν την συντήρηση και μόνον την συντήρηση του δικτύου σε ιδιωτική εταιρεία και να πληρώνεται για τις υπηρεσίες της, όχι με ποσοστό των κερδών. Το ετήσιο καθαρό κέρδος της εταιρείας φτάνει και περισσεύει γι' αυτόν τον σκοπό. Αλλά αυτό είναι υπαιτιότητα του κράτους. Τι σκοπό έχει άραγε η ΝΔ; Έχουν πει κάτι σχετικά ή αρχίδια;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 02 Απρ 2018, 13:55

hellegennes έγραψε:
02 Απρ 2018, 13:49
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δώσουν την συντήρηση και μόνον την συντήρηση του δικτύου σε ιδιωτική εταιρεία και να πληρώνεται για τις υπηρεσίες της, όχι με ποσοστό των κερδών. Το ετήσιο καθαρό κέρδος της εταιρείας φτάνει και περισσεύει γι' αυτόν τον σκοπό. Αλλά αυτό είναι υπαιτιότητα του κράτους. Τι σκοπό έχει άραγε η ΝΔ; Έχουν πει κάτι σχετικά ή αρχίδια;
Αν και μιλαμε για υψηλο κοστος και δεν ξερω πως μπορει να γινει αν δεν μπει ιδιωτης,δεν αλλαζει κατι επι της ουσιας.Αν το κοστος λειτουργιας της εταιρειας αυξηθει λογω αυξημενου κοστους συντηρησης προφανως θα αυξηθει και το κοστος για τον καταναλωτη.
Ασε που ακομα και αν δωσουν τη συντηρηση σε ιδιωτικες εταιρειες δεν θα απολυσουν τον κοσμο που υποτιθεται οτι βρισκεται εκει για να κανει αυτη τη δουλεια.

Άβαταρ μέλους
YouOnlyLiveOnce

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από YouOnlyLiveOnce » 02 Απρ 2018, 13:58

Απο εχθες το μεσημερι εχουμε κανονικα.
Πατημα στο καζανακι 1,20 (στην καλυτερη περιπτωση) ΣΟΚ! :o

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 02 Απρ 2018, 15:33

Τις ημέρες που ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα για τα εγκαίνια ενός Μετρό που θα λειτουργήσει σε δύο χρόνια, η πόλη τελεί σε κατάσταση λειψυδρίας καθώς η κομματοκρατούμενη κρατική εταιρεία υδροδότησης δεν κατάφερε ούτε να αποτρέψει αλλά ούτε και να αποκαταστήσει εγκαίρως τη βλάβη ενός πεπαλαιωμένου αγωγού.

Αυτά συμβαίνουν όταν οι εταιρείες διοικούνται όχι από μάνατζερς με επαγγελματική πείρα αλλά από κομματικά στελέχη με μοναδικό προσόν τις ακτιβίστικες ενέργειες του κινήματος "SOSτε το Νερό”.

Αν κοιτάξει κάποιος το απολογιστικό δελτίο της εισηγμένης στο χρηματιστήριο ΕΥΑΘ θα διαπιστώσει πως το προσωπικό της τον τελευταίο χρόνο έχει παρουσιάσει κατά 70% αύξηση καθώς το μόνιμο προσωπικό από 221 άτομα έχει φτάσει τα 380.

Η αύξηση του προσωπικού από μόνη της όχι μόνο δεν βελτιώνει τις στοιχειώδες υπηρεσίες που οφείλει να παρέχει ένα κρατικό μονοπώλιο αλλά μπορεί και να τις επιδεινώνει.

Ακόμη και μια επιχείρηση που διοικείται και λειτουργεί άρτια δεν μπορεί να απορροφήσει και να ενσωματώσει μια τόσο σημαντική αύξηση του προσωπικού. Το χάος είναι η φυσική συνέπεια...
http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas- ... osunthesis
Την επόμενη φορά που κάποιο καθυστερημένο ζαίο πει ανοησίες για «ανάπτυξη» και άλλα, να του θυμήσετε οτι ο το μισθολογικό κόστος για το 2017 στο Δημόσιο εκτινάχθηκε κατα €630 εκ., ταυτοχρόνως με την μείωση του προυπολογισμού για Επενδύσεις/Υποδομές/Υλικό/Ανταλλακτικά κατα €845 εκ.
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 02 Απρ 2018, 17:05

under έγραψε:
02 Απρ 2018, 13:55
hellegennes έγραψε:
02 Απρ 2018, 13:49
Αν και μιλαμε για υψηλο κοστος και δεν ξερω πως μπορει να γινει αν δεν μπει ιδιωτης,δεν αλλαζει κατι επι της ουσιας.Αν το κοστος λειτουργιας της εταιρειας αυξηθει λογω αυξημενου κοστους συντηρησης προφανως θα αυξηθει και το κοστος για τον καταναλωτη.
Ασε που ακομα και αν δωσουν τη συντηρηση σε ιδιωτικες εταιρειες δεν θα απολυσουν τον κοσμο που υποτιθεται οτι βρισκεται εκει για να κανει αυτη τη δουλεια.
Ακόμη κι αν δεν τους απολύσουν, τα κέρδη της εταιρείας αρκούν για να γίνουν επισκευές (20-25 εκατομμύρια προ φόρων). Μπορεί απλώς να μειωθεί ο φόρος που εισπράττει το κράτος. Ας εκμηδενιστεί κιόλας. Το γαμημένο το κόστος που εκτιμά η εταιρεία για ανακατασκευή του δικτύου, είναι περίπου 170 εκ. ευρώ σε βάθος 8ετίας, που καλύπτεται 100% από τα κέρδη της εταιρείας. Πολιτική απόφαση είναι να γίνει. Ας το κάνουν σε βάθος 10ετίας και να πληρώσουν μια εταιρεία να το κάνει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 02 Απρ 2018, 17:12

hellegennes έγραψε:
02 Απρ 2018, 17:05
Ακόμη κι αν δεν τους απολύσουν, τα κέρδη της εταιρείας αρκούν για να γίνουν επισκευές (20-25 εκατομμύρια προ φόρων). Μπορεί απλώς να μειωθεί ο φόρος που εισπράττει το κράτος. Ας εκμηδενιστεί κιόλας. Το γαμημένο το κόστος που εκτιμά η εταιρεία για ανακατασκευή του δικτύου, είναι περίπου 170 εκ. ευρώ σε βάθος 8ετίας, που καλύπτεται 100% από τα κέρδη της εταιρείας. Πολιτική απόφαση είναι να γίνει. Ας το κάνουν σε βάθος 10ετίας και να πληρώσουν μια εταιρεία να το κάνει.
Ακομα κι αν ισχυουν ολα αυτα αποδειχτηκε οτι το κρατος αδυνατει για τον Α,Β λογο να ειναι συνεπες στη διαχειριση και να ανταποκριθει στις παρεχομενες υπηρεσιες.
Και οχι μονο στην Ελλαδα.Απλα στην Ελλαδα ετυχε να εχουμε και τις ακριδες του συριζα στην εξουσια και τα αποτελεσματα ειναι αυτα που ειδαμε ολοι.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 02 Απρ 2018, 17:22

02 Απρ 2018, 15:33
Ακόμη και μια επιχείρηση που διοικείται και λειτουργεί άρτια δεν μπορεί να απορροφήσει και να ενσωματώσει μια τόσο σημαντική αύξηση του προσωπικού. Το χάος είναι η φυσική συνέπεια...
Not true. Το κόστος μισθοδοσίας αυξήθηκε μόλις κατά 11%. Αντιθέτως, το κόστος μισθοδοσίας ήταν 150% μεγαλύτερο πριν μια δεκαετία, με τον ίδιο ακριβώς κύκλο εργασιών και πάλι είχε κερδοφορία της τάξης των 20 εκατομμυρίων. Το ότι η κερδοφορία δεν αυξήθηκε, παρότι μειώθηκε δραματικά το προσωπικό, οφείλεται στα απανωτά φέσια που έχει φάει η εταιρεία, εξαιτίας... χμμ... των μνημονίων.

Το κόστος ανά άτομο μειώθηκε στο μισό, από το 2008 ως το 2017, οπότε τα 380 άτομα προσωπικού του 2017 είναι σαν 200 το πολύ, άτομα του 2008. Το 2008 η εταιρεία είχε 440 άτομα προσωπικό, άρα πρακτικά υπερδιπλάσιο από το σημερινό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 02 Απρ 2018, 17:26

Συνεπώς, ο αρθρογράφος του Capital λέει μπούρδες και το ξέρει, αφού ο ΕΥΑΘ είχε ίδια κερδοφορία με πολύ μεγαλύτερη μισθοδοσία πριν 10 χρόνια. Το κακό είναι ότι ξέρει ότι λέει μπούρδες, άρα κάνει πολιτική προπαγάνδα. Εκτός κι αν είναι απλώς ηλίθιος και δεν ξέρει μαθηματικά.

Γαμώτο, δεν ξέρω τι απ' τα δυο να διαλέξω. Είναι εξίσου διασκεδαστικά και εξίσου για κλάματα όσο σκέφτομαι ότι είναι συμπατριώτης μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 02 Απρ 2018, 17:36

hellegennes έγραψε:
02 Απρ 2018, 17:22
02 Απρ 2018, 15:33
Not true. Το κόστος μισθοδοσίας αυξήθηκε μόλις κατά 11%. Αντιθέτως, το κόστος μισθοδοσίας ήταν 150% μεγαλύτερο πριν μια δεκαετία, με τον ίδιο ακριβώς κύκλο εργασιών και πάλι είχε κερδοφορία της τάξης των 20 εκατομμυρίων. Το ότι η κερδοφορία δεν αυξήθηκε, παρότι μειώθηκε δραματικά το προσωπικό, οφείλεται στα απανωτά φέσια που έχει φάει η εταιρεία, εξαιτίας... χμμ... των μνημονίων.

Το κόστος ανά άτομο μειώθηκε στο μισό, από το 2008 ως το 2017, οπότε τα 380 άτομα προσωπικού του 2017 είναι σαν 200 το πολύ, άτομα του 2008. Το 2008 η εταιρεία είχε 440 άτομα προσωπικό, άρα πρακτικά υπερδιπλάσιο από το σημερινό.

Γέροντα, αντι για αυτά τα Οραματικά που κατεβάζεις, καλύτερα παράθεσε στοιχεία για το κόστος/αριθμό προσωπικού/πωλήσεις κλπ.

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 02 Απρ 2018, 17:37

hellegennes έγραψε:
02 Απρ 2018, 17:26
Συνεπώς, ο αρθρογράφος του Capital λέει μπούρδες και το ξέρει, αφού ο ΕΥΑΘ είχε ίδια κερδοφορία με πολύ μεγαλύτερη μισθοδοσία πριν 10 χρόνια. Το κακό είναι ότι ξέρει ότι λέει μπούρδες, άρα κάνει πολιτική προπαγάνδα. Εκτός κι αν είναι απλώς ηλίθιος και δεν ξέρει μαθηματικά.

Γαμώτο, δεν ξέρω τι απ' τα δυο να διαλέξω. Είναι εξίσου διασκεδαστικά και εξίσου για κλάματα όσο σκέφτομαι ότι είναι συμπατριώτης μου.
Το μονο κακό ειναι οτι εσυ δεν ξέρεις οτι λες μπούρδες οταν ανακατεύεις το «πριν 10 χρόνια» με το «σήμερα».

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών