Οπου εχω πει οτι, εχει κακη επιστημη και δεν στεκουν αυτα που δειχνει η ταινια, ολοι μου λενε, αφου εχει τον ταδε επιστημονα ως συμβουλο και ειναι η πιο αληθοφανης ΕΦ ταινια!hellegennes έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 23:32Α, δεν έχεις διαβάσει τις επικές κριτικές μου για το Ιντερστέλαρ. Ένα από τα τελευταία σε σύνοψη είναι αυτό:Thor έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 17:04Βρηκα επιτελους ανθρωπο που συμφωνει οτι το Ιντερστελαρ ειναι παπαρια!hellegennes έγραψε: ↑26 Σεπ 2024, 23:16
Ταινία ποπκόρν είναι που δεν παίρνει τον εαυτό της σοβαρά. Μια χαρά ήταν γι' αυτό που ήταν. Δεν προσποιήθηκε ποτέ ότι είναι κάτι παραπάνω, όπως π.χ. οι παπαριές του Νόλαν τύπου Ιντερστέλαρ και του Κιούμπρικ τύπου 2001, που είναι από τις μεγαλύτερες φόλες που έχω δει στην ζωή μου.
Έκανε τρομερή επιτυχία, δικαίως, γιατί είχε πρωτοποριακά εφέ, καλό καστ και εξαιρετικό pacing, σε αντίθεση με την πλειονότητα των σύγχρονων ταινιών. Έβγαλε περισσότερα λεφτά από οποιαδήποτε ταινία της Μάρβελ εκτός από το Endgame, χωρίς το τρομερό μπουστ της κινεζικής αγοράς (το Endgame έκανε πάνω από 600 εκ. δολάρια στην Κίνα).
Η σεναριακή μαλακία που λες δεν ήταν στο όριτζιναλ σκριπτ. Η αρχική ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία του εξωγήινου σκάφους που είχαν στην διάθεσή τους για να χακάρουν το μητρικό διαστημόπλοιο. Έχει τα προβλήματά της αυτή η ιδέα αλλά βγάζει τουλάχιστον κάποιο νόημα.Όσο για το Ιντερστέλαρ, είναι αντίγραφο του 2001. Πομπώδες, πριτένσιους, κακή επιστήμη, περισσότερες σεναριακές τρύπες από όσες προκαλεί το προπιονιβακτήριο του Φρόιντενραϊχ στην γραβιέρα, τετριμμένες πίπες για την δύναμη της αγάπης (έλεος δηλαδή), κάκιστοι διάλογοι, πολύ κακή ηθοποιία*, μουσική για τα μπάζα. Το μοναδικό καλό που έχει είναι η εικόνα. Εντυπωσιακή κινηματογραφία αλλά τίποτε άλλο.
* δεν ψέγω τους ηθοποιούς γι' αυτό αλλά τον σκηνοθέτη.
Οι εξωγήινοι υπάρχουν
Re: Οι εξωγήινοι υπάρχουν
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
- hellegennes
Ο τάδε επιστήμονας είναι ο Κιπ Θορν, ο οποίος είναι πλέον νομπελίστας (είναι ηγετικό μέλος του LIGO, που έφερε στο προσκήνιο τα βαρυτικά κύματα) και ήταν συμπαραγωγός του Ιντερστέρλαρ. Έγραψε και ένα βιβλίο σχετικά με την επιστήμη της ταινίας. Όποιος λέει ότι το Ιντεστέλαρ έχει καλή επιστήμη δεν ξέρει επιστήμη και δεν διάβασε το βιβλίο για να δει ότι σχεδόν ό,τι έχει σημασία είτε δεν αναφέρεται στο βιβλίο είτε αγνοήθηκε από τον Νόλαν είτε παραδέχεται ο Θορν ότι το άφησαν έτσι καλλιτεχνική αδεία χωρίς να βγάζει νόημα.Thor έγραψε: ↑02 Οκτ 2024, 18:06Οπου εχω πει οτι, εχει κακη επιστημη και δεν στεκουν αυτα που δειχνει η ταινια, ολοι μου λενε, αφου εχει τον ταδε επιστημονα ως συμβουλο και ειναι η πιο αληθοφανης ΕΦ ταινια!hellegennes έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 23:32Α, δεν έχεις διαβάσει τις επικές κριτικές μου για το Ιντερστέλαρ. Ένα από τα τελευταία σε σύνοψη είναι αυτό:Όσο για το Ιντερστέλαρ, είναι αντίγραφο του 2001. Πομπώδες, πριτένσιους, κακή επιστήμη, περισσότερες σεναριακές τρύπες από όσες προκαλεί το προπιονιβακτήριο του Φρόιντενραϊχ στην γραβιέρα, τετριμμένες πίπες για την δύναμη της αγάπης (έλεος δηλαδή), κάκιστοι διάλογοι, πολύ κακή ηθοποιία*, μουσική για τα μπάζα. Το μοναδικό καλό που έχει είναι η εικόνα. Εντυπωσιακή κινηματογραφία αλλά τίποτε άλλο.
* δεν ψέγω τους ηθοποιούς γι' αυτό αλλά τον σκηνοθέτη.
Το ίδιο το premise είναι επιστημονικά τεράστια μπούρδα. Όλα τα σπαρτά πεθαίνουν από μια άγνωστη αιτία, πράγμα αδύνατο και το παραδέχεται ο Θορν στο βιβλίο. Το συζήτησαν και δεν βρήκαν κανέναν πειστικό λόγο, γι' αυτό δεν εξηγείται πουθενά η αιτία. Δεν είναι δυνατόν να συμβεί έξω από κατακλυσμιαία γεγονότα (υπερκολοσιαίες εκρήξεις ηφαιστείων για χιλιάδες χρόνια, αστεροειδείς, κοντινή πηγή υψηλής συχνότητας ακτινοβολίας ή αν για κάποιον λόγο σωθεί το διοξείδιο του άνθρακα).
Κυριολεκτικά οτιδήποτε απ' αυτά θα ήταν καλύτερη εξήγηση από το φλου "blight". Το πρόβλημα είναι ότι ο μαλακοΝόλαν ήθελε μεν να είναι επείγουσα η κατάσταση αλλά όχι τόσο επείγουσα που να μην περάσουν δεκαετίες, γιατί η αφορμή για την ταινία ήταν η παιδαριώδης ιδέα του "τι θα συνέβαινε αν ένας πατέρας αποχωριζόταν την κόρη του για δεκαετίες κι εκείνη γερνούσε κι αυτός όχι", που θα του ήρθε όταν έμαθε επιφανειακά πώς λειτουργεί η ΘτΣ.
Το αποτέλεσμα είναι να μην βγάζει νόημα οποιοδήποτε σχέδιο διάσωσης. Αν το πρόβλημά τους ήταν ότι τα σπαρτά πεθαίνουν για κάποιον λόγο στην Γη, δεν υπάρχει κάτι που θα τα έσωζε εκτός Γης και ταυτόχρονα δεν θα μπορούσαν να το κάνουν στην ίδια την Γη. Αργότερα στην ταινία βλέπουμε ότι έχουν φτιάξει τεράστια διαστημόπλοια με καλλιεργήσιμες εκτάσεις αλλά φυσικά δεν μας λένε γιατί μπορούσαν να το κάνουν αυτό στο διάστημα και όχι στην Γη. Δεν μας το λένε γιατί δεν βγάζει νόημα.
Ειλικρινά, είναι από επιστημονικής άποψης από τις χειρότερες ταινίες ΕΦ όλων των εποχών. Το μόνο υπέρ της είναι η αναπαράσταση της κεντρικής μαύρης τρύπας. Αυτή είναι επιστημονικά ορθή, όπως ορθοί είναι και οι υπολογισμοί του Θορν για την χρονική διαστολή που συμβαίνει στην ταινία, αλλά δεν έχει και σημασία γιατί δεν βγάζει κανένα νόημα σεναριακά και είναι ακόμη ένα δείγμα κάκιστης επιστήμης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: ↑02 Οκτ 2024, 22:56Ο τάδε επιστήμονας είναι ο Κιπ Θορν, ο οποίος είναι πλέον νομπελίστας (είναι ηγετικό μέλος του LIGO, που έφερε στο προσκήνιο τα βαρυτικά κύματα) και ήταν συμπαραγωγός του Ιντερστέρλαρ. Έγραψε και ένα βιβλίο σχετικά με την επιστήμη της ταινίας. Όποιος λέει ότι το Ιντεστέλαρ έχει καλή επιστήμη δεν ξέρει επιστήμη και δεν διάβασε το βιβλίο για να δει ότι σχεδόν ό,τι έχει σημασία είτε δεν αναφέρεται στο βιβλίο είτε αγνοήθηκε από τον Νόλαν είτε παραδέχεται ο Θορν ότι το άφησαν έτσι καλλιτεχνική αδεία χωρίς να βγάζει νόημα.Thor έγραψε: ↑02 Οκτ 2024, 18:06Οπου εχω πει οτι, εχει κακη επιστημη και δεν στεκουν αυτα που δειχνει η ταινια, ολοι μου λενε, αφου εχει τον ταδε επιστημονα ως συμβουλο και ειναι η πιο αληθοφανης ΕΦ ταινια!hellegennes έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 23:32
Α, δεν έχεις διαβάσει τις επικές κριτικές μου για το Ιντερστέλαρ. Ένα από τα τελευταία σε σύνοψη είναι αυτό:
Το ίδιο το premise είναι επιστημονικά τεράστια μπούρδα. Όλα τα σπαρτά πεθαίνουν από μια άγνωστη αιτία, πράγμα αδύνατο και το παραδέχεται ο Θορν στο βιβλίο. Το συζήτησαν και δεν βρήκαν κανέναν πειστικό λόγο, γι' αυτό δεν εξηγείται πουθενά η αιτία. Δεν είναι δυνατόν να συμβεί έξω από κατακλυσμιαία γεγονότα (υπερκολοσιαίες εκρήξεις ηφαιστείων για χιλιάδες χρόνια, αστεροειδείς, κοντινή πηγή υψηλής συχνότητας ακτινοβολίας ή αν για κάποιον λόγο σωθεί το διοξείδιο του άνθρακα).
Κυριολεκτικά οτιδήποτε απ' αυτά θα ήταν καλύτερη εξήγηση από το φλου "blight". Το πρόβλημα είναι ότι ο μαλακοΝόλαν ήθελε μεν να είναι επείγουσα η κατάσταση αλλά όχι τόσο επείγουσα που να μην περάσουν δεκαετίες, γιατί η αφορμή για την ταινία ήταν η παιδαριώδης ιδέα του "τι θα συνέβαινε αν ένας πατέρας αποχωριζόταν την κόρη του για δεκαετίες κι εκείνη γερνούσε κι αυτός όχι", που θα του ήρθε όταν έμαθε επιφανειακά πώς λειτουργεί η ΘτΣ.
Το αποτέλεσμα είναι να μην βγάζει νόημα οποιοδήποτε σχέδιο διάσωσης. Αν το πρόβλημά τους ήταν ότι τα σπαρτά πεθαίνουν για κάποιον λόγο στην Γη, δεν υπάρχει κάτι που θα τα έσωζε εκτός Γης και ταυτόχρονα δεν θα μπορούσαν να το κάνουν στην ίδια την Γη. Αργότερα στην ταινία βλέπουμε ότι έχουν φτιάξει τεράστια διαστημόπλοια με καλλιεργήσιμες εκτάσεις αλλά φυσικά δεν μας λένε γιατί μπορούσαν να το κάνουν αυτό στο διάστημα και όχι στην Γη. Δεν μας το λένε γιατί δεν βγάζει νόημα.
Ειλικρινά, είναι από επιστημονικής άποψης από τις χειρότερες ταινίες ΕΦ όλων των εποχών. Το μόνο υπέρ της είναι η αναπαράσταση της κεντρικής μαύρης τρύπας. Αυτή είναι επιστημονικά ορθή, όπως ορθοί είναι και οι υπολογισμοί του Θορν για την χρονική διαστολή που συμβαίνει στην ταινία, αλλά δεν έχει και σημασία γιατί δεν βγάζει κανένα νόημα σεναριακά και είναι ακόμη ένα δείγμα κάκιστης επιστήμης.

https://www.provocateur.gr/life-now/tv_ ... G2gPqqTqbAhellegennes έγραψε: ↑02 Οκτ 2024, 22:56Ο τάδε επιστήμονας είναι ο Κιπ Θορν, ο οποίος είναι πλέον νομπελίστας (είναι ηγετικό μέλος του LIGO, που έφερε στο προσκήνιο τα βαρυτικά κύματα) και ήταν συμπαραγωγός του Ιντερστέρλαρ. Έγραψε και ένα βιβλίο σχετικά με την επιστήμη της ταινίας. Όποιος λέει ότι το Ιντεστέλαρ έχει καλή επιστήμη δεν ξέρει επιστήμη και δεν διάβασε το βιβλίο για να δει ότι σχεδόν ό,τι έχει σημασία είτε δεν αναφέρεται στο βιβλίο είτε αγνοήθηκε από τον Νόλαν είτε παραδέχεται ο Θορν ότι το άφησαν έτσι καλλιτεχνική αδεία χωρίς να βγάζει νόημα.Thor έγραψε: ↑02 Οκτ 2024, 18:06Οπου εχω πει οτι, εχει κακη επιστημη και δεν στεκουν αυτα που δειχνει η ταινια, ολοι μου λενε, αφου εχει τον ταδε επιστημονα ως συμβουλο και ειναι η πιο αληθοφανης ΕΦ ταινια!hellegennes έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 23:32
Α, δεν έχεις διαβάσει τις επικές κριτικές μου για το Ιντερστέλαρ. Ένα από τα τελευταία σε σύνοψη είναι αυτό:
- hellegennes
Αυτή η θεωρία είναι βασισμένη σε ένα tiktok που συγκρίνει δυο σκηνές στην ταινία που χρησιμοποιούν το ίδιο περίπου πλάνο. Δεν είναι το ίδιο, είναι δυο διαφορετικά πλάνα. Παραλληλισμό κάνει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
επιστημονικα το interstellar ειναι για τα πανηγυρια ... δεν χρειαζεται να φτασεις στο σημειο να μπεις σε μαυρη τρυπα για να μεταφερεις τον πολιτισμο σε Bishop Ring ...αν μπορεσεις να φτασεις στο σημειο να καανοησεις τη φυσικη σε τετοιο επιπεδο ειναι ευκολοτερο να μεταφερθεις σε πλανητη αλλου αστρου
αυτα περι θανατου του ηρωα απλα δεν υπαρχουν ...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
To κάθε interstellar είναι χρήσιμο για την ανθρωπότητα που εκατόν είκοσι χρόνια μετά την θεωρία της σχετικότητας, πάνω από το 99 τις εκατό της ανθρωπότητας δεν διδάσκεται δεν διανοείται ότι ο χρόνος και ο χώρος είναι σχετικές έννοιες. Πανεπιστήμια σπουδές ετών δεν διδάσκονται τα βασικά κανένας δάσκαλος δημοτικού γυμνασίου λυκείου κανένας μαθηματικός κανένας ιστορικός κανένας γιατρός δεv διδάσκονται το πιο βασικό μάθημα ότι το παρελθόν το παρόν και το μέλλον υπάρχουν ταυτόχρονα και εμείς βρισκόμαστε απλά πάνω σε μια ψευδαίσθηση γραμμικότητας του χρόνου προς μια κατεύθυνση. Και αν το διδάσκονται μισή ώρα το ξεχνάνε τα επόμενα 10 λεπτά, ως κάτι παράξενο που δεν χρειάζεται η αξιοποίηση του, σε ένα κόσμο που τα πάντα αξιολογούνται με τον γραμμικό χρόνο των ανθρώπων. Κάποια στιγμή έτος μηδέν της ανθρωπότητας θα οριστεί η χρονιά που διατύπωσε ο Αϊνστάιν την θεωρία..... θα χρειαστουν οι ανθρωποι εκατοντάδες χρόνια να κατανοήσουν πραγματικά αυτές τις έννοιες. Ως τότε κάθε ένας μας θα κυνηγάει απλά την σκιά του να εργάζεται να κάνει οικογένεια να ζήσει όσα χρόνια θα ζήσει.......

To κάθε interstellar είναι χρήσιμο για την ανθρωπότητα που εκατόν είκοσι χρόνια μετά την θεωρία της σχετικότητας, πάνω από το 99 τις εκατό της ανθρωπότητας δεν διδάσκεται δεν διανοείται ότι ο χρόνος και ο χώρος είναι σχετικές έννοιες. Πανεπιστήμια σπουδές ετών δεν διδάσκονται τα βασικά κανένας δάσκαλος δημοτικού γυμνασίου λυκείου κανένας μαθηματικός κανένας ιστορικός κανένας γιατρός δεv διδάσκονται το πιο βασικό μάθημα ότι το παρελθόν το παρόν και το μέλλον υπάρχουν ταυτόχρονα και εμείς βρισκόμαστε απλά πάνω σε μια ψευδαίσθηση γραμμικότητας του χρόνου προς μια κατεύθυνση. Και αν το διδάσκονται μισή ώρα το ξεχνάνε τα επόμενα 10 λεπτά, ως κάτι παράξενο που δεν χρειάζεται η αξιοποίηση του, σε ένα κόσμο που τα πάντα αξιολογούνται με τον γραμμικό χρόνο των ανθρώπων. Κάποια στιγμή έτος μηδέν της ανθρωπότητας θα οριστεί η χρονιά που διατύπωσε ο Αϊνστάιν την θεωρία..... θα χρειαστουν οι ανθρωποι εκατοντάδες χρόνια να κατανοήσουν πραγματικά αυτές τις έννοιες. Ως τότε κάθε ένας μας θα κυνηγάει απλά την σκιά του να εργάζεται να κάνει οικογένεια να ζήσει όσα χρόνια θα ζήσει.......

Επεσα τυχαια πανω στο λινκ και ειπα να το ποσταρω για να το σχολιασουμε.nostromos έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 01:37επιστημονικα το interstellar ειναι για τα πανηγυρια ... δεν χρειαζεται να φτασεις στο σημειο να μπεις σε μαυρη τρυπα για να μεταφερεις τον πολιτισμο σε Bishop Ring ...αν μπορεσεις να φτασεις στο σημειο να καανοησεις τη φυσικη σε τετοιο επιπεδο ειναι ευκολοτερο να μεταφερθεις σε πλανητη αλλου αστρου
αυτα περι θανατου του ηρωα απλα δεν υπαρχουν ...
Γενικα, τη θεωρω τελειως μαπα τη ταινια.
- hellegennes
Ίσως δεν το διδάσκονται γιατί αυτό είναι ερμηνεία της θεωρίας, όχι απαραίτητα η πραγματικότητα.whisper έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 03:28To κάθε interstellar είναι χρήσιμο για την ανθρωπότητα που εκατόν είκοσι χρόνια μετά την θεωρία της σχετικότητας, πάνω από το 99 τις εκατό της ανθρωπότητας δεν διδάσκεται δεν διανοείται ότι ο χρόνος και ο χώρος είναι σχετικές έννοιες. Πανεπιστήμια σπουδές ετών δεν διδάσκονται τα βασικά κανένας δάσκαλος δημοτικού γυμνασίου λυκείου κανένας μαθηματικός κανένας ιστορικός κανένας γιατρός δεv διδάσκονται το πιο βασικό μάθημα ότι το παρελθόν το παρόν και το μέλλον υπάρχουν ταυτόχρονα και εμείς βρισκόμαστε απλά πάνω σε μια ψευδαίσθηση γραμμικότητας του χρόνου προς μια κατεύθυνση.
Όσον αφορά την σχετικότητα του χρόνου, δεν νομίζω ότι το Ιντερστέλαρ τα πάει και πολύ καλά με το κόνσεπτ. Την πρώτη φορά, στον πλανήτη, είναι οκ. Την δεύτερη φορά είναι τελείως λάθος το αποτέλεσμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Η πραγματικότητα είναι κάτι το υποκειμενικό για τους ανθρώπους - γιατί αυτό και δεν θέλουν να δεχτούν κάτι που την παραβιάζει.hellegennes έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 15:07Ίσως δεν το διδάσκονται γιατί αυτό είναι ερμηνεία της θεωρίας, όχι απαραίτητα η πραγματικότητα.whisper έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 03:28To κάθε interstellar είναι χρήσιμο για την ανθρωπότητα που εκατόν είκοσι χρόνια μετά την θεωρία της σχετικότητας, πάνω από το 99 τις εκατό της ανθρωπότητας δεν διδάσκεται δεν διανοείται ότι ο χρόνος και ο χώρος είναι σχετικές έννοιες. Πανεπιστήμια σπουδές ετών δεν διδάσκονται τα βασικά κανένας δάσκαλος δημοτικού γυμνασίου λυκείου κανένας μαθηματικός κανένας ιστορικός κανένας γιατρός δεv διδάσκονται το πιο βασικό μάθημα ότι το παρελθόν το παρόν και το μέλλον υπάρχουν ταυτόχρονα και εμείς βρισκόμαστε απλά πάνω σε μια ψευδαίσθηση γραμμικότητας του χρόνου προς μια κατεύθυνση.
Όσον αφορά την σχετικότητα του χρόνου, δεν νομίζω ότι το Ιντερστέλαρ τα πάει και πολύ καλά με το κόνσεπτ. Την πρώτη φορά, στον πλανήτη, είναι οκ. Την δεύτερη φορά είναι τελείως λάθος το αποτέλεσμα.
Για παράδειγμα, πως θα δεχόταν ένας άνθρωπος του 1200μ.χ. την ικανότητα μας να έχουμε ηλεκτρικούς λαμπτήρες LED.
Μπορεί να τους καταλάβει; Όχι...
Μπορείς να του εξηγήσεις πως δουλεύει; Ναι. Μπορεί να δεχτεί την εξήγηση σου; Όχι...
Το Ιντερστέλαρ είναι όντως μαλακία - το ξαναέγραψα αυτό.
Το κυριότερο δεν είναι η επιστήμη που την έχουν ξαναγράψει, είναι το ίδιο το ψυχολογικό υπόβαθρο των ανθρώπων σε σχέση με την τεχνολογία και τις εκφάνσεις της.
Άλλο ψυχολογικό υπόβαθρο έχει ένας άνθρωπος του 1824 και άλλο ένας άνθρωπος του 2024...
Για παράδειγμα, προσέξτε την διάρθρωση της τεχνολογίας στην επικοινωνία: ένας άνθρωπος στην Αθήνα σήμερα μπορεί να τηλεφωνήσει στον π.χ. αδερφό του, ο οποίος είναι τουρίστας στη Ρώμη, για να τον ρωτήσει κάτι, ενώ ο άνθρωπος στην Αθήνα του 1824, θα έπρεπε να στείλει γραπτό μήνυμα και να περιμένει ίσως και 2 μήνες μία απάντηση...
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
κοίταξε τα πράγματα ειναι απλά και κανεις δεν κάθεται να το σκεφτει καν,OANNHSEA έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 17:33Η πραγματικότητα είναι κάτι το υποκειμενικό για τους ανθρώπους - γιατί αυτό και δεν θέλουν να δεχτούν κάτι που την παραβιάζει.hellegennes έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 15:07Ίσως δεν το διδάσκονται γιατί αυτό είναι ερμηνεία της θεωρίας, όχι απαραίτητα η πραγματικότητα.whisper έγραψε: ↑05 Οκτ 2024, 03:28To κάθε interstellar είναι χρήσιμο για την ανθρωπότητα που εκατόν είκοσι χρόνια μετά την θεωρία της σχετικότητας, πάνω από το 99 τις εκατό της ανθρωπότητας δεν διδάσκεται δεν διανοείται ότι ο χρόνος και ο χώρος είναι σχετικές έννοιες. Πανεπιστήμια σπουδές ετών δεν διδάσκονται τα βασικά κανένας δάσκαλος δημοτικού γυμνασίου λυκείου κανένας μαθηματικός κανένας ιστορικός κανένας γιατρός δεv διδάσκονται το πιο βασικό μάθημα ότι το παρελθόν το παρόν και το μέλλον υπάρχουν ταυτόχρονα και εμείς βρισκόμαστε απλά πάνω σε μια ψευδαίσθηση γραμμικότητας του χρόνου προς μια κατεύθυνση.
Για παράδειγμα, πως θα δεχόταν ένας άνθρωπος του 1200μ.χ. την ικανότητα μας να έχουμε ηλεκτρικούς λαμπτήρες LED.
Μπορεί να τους καταλάβει; Όχι...
Μπορείς να του εξηγήσεις πως δουλεύει; Ναι. Μπορεί να δεχτεί την εξήγηση σου; Όχι...
Το Ιντερστέλαρ είναι όντως μαλακία - το ξαναέγραψα αυτό.
Το κυριότερο δεν είναι η επιστήμη που την έχουν ξαναγράψει, είναι το ίδιο το ψυχολογικό υπόβαθρο των ανθρώπων σε σχέση με την τεχνολογία και τις εκφάνσεις της.
Άλλο ψυχολογικό υπόβαθρο έχει ένας άνθρωπος του 1824 και άλλο ένας άνθρωπος του 2024...
Για παράδειγμα, προσέξτε την διάρθρωση της τεχνολογίας στην επικοινωνία: ένας άνθρωπος στην Αθήνα σήμερα μπορεί να τηλεφωνήσει στον π.χ. αδερφό του, ο οποίος είναι τουρίστας στη Ρώμη, για να τον ρωτήσει κάτι, ενώ ο άνθρωπος στην Αθήνα του 1824, θα έπρεπε να στείλει γραπτό μήνυμα και να περιμένει ίσως και 2 μήνες μία απάντηση...
.
τρέχεις γρήγορα προς τον προορισμό φτάνεις στον προορισμό μετά απο ένα χρονικό διάστημα.
τρέχεις πιο γρήγορα; φτιάνεις πιο γρήγορα.
τρέχεις παρα πολύ πιο γρήγορα; φτανεις ακριβώς την στιγμή που ξεκίνησες.
ακόμα πιο γρήγορα; φτάνεις πριν καν ξεκινήσεις.
τόσο απλό που πάει ο άλλος ο πεινασμένος να ζητήσει λίγο χτεσινό ψωμί και του λέει ο χορτσμένος
πέρασε αύριο.........

- Οργισμένος
τι να κλασουν Νορθ και λοιποι ρε;;;
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Έρχεται ανακοίνωση για εξωγήινη ζωή «σε μερικές εβδομάδες» - «Τους βρήκαμε» λέει καθηγητής.
https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/15 ... kathigitis
Επισης, επεσα πανω σε τουιτ μιας επιστημονος που ισχυριζεται οτι, εχουμε δει τεχνητα φωτα σε αλλο πλανητη.
https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/15 ... kathigitis
Επισης, επεσα πανω σε τουιτ μιας επιστημονος που ισχυριζεται οτι, εχουμε δει τεχνητα φωτα σε αλλο πλανητη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Αν υπαρχουν εξωγηινοι τοτε τι γνωμη εχουν για μας?
από George_V » 20 Απρ 2024, 14:18 » σε Phorum.com.gr - Διαδικτυακή κοινότητα - 29 Απαντήσεις
- 2722 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ζενίθεδρος
05 Μάιος 2024, 23:27
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ηρθαν εξωγηινοι στην Πατρα?
από George_V » 26 Νοέμ 2024, 14:59 » σε Εναλλακτικές επιστήμες - 68 Απαντήσεις
- 2733 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
01 Δεκ 2024, 12:05
-
-
-
Νέα δημοσίευση Εξωγήινοι παρουσιάστηκαν στο κοινοβούλιο του Μεξικό
από Σενέκας » 13 Σεπ 2023, 17:05 » σε Θετικές Επιστήμες - 29 Απαντήσεις
- 2538 Προβολές
-