Λοιπόν, έχουμε και λέμε γιατί είναι αρνητική αυτή η κατάσταση για την ανθρωπότητα.Μια γυναίκα που είναι ανύπαντρη και δεν έχει παιδιά θεωρείται είτε δυναμική και αποφασιστική είτε μοναχική και δυστυχισμένη. Ορισμένοι πιστεύουν πως γλιτώνει το βάρος της ανατροφής μιας οικογένειας και του να είναι «σκλάβα» του συζύγου της και άλλοι πως χάνει εμπειρίες από τη ζωή της που τίποτε άλλο δεν μπορεί να αναπληρώσει.
Σε κάθε περίπτωση, πλέον, οι γυναίκες μπορούν να αποφασίζουν (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να μπορούν να αποφασίζουν) για την επαγγελματική και την προσωπική ζωή τους δίχως να σκέφτονται το τι θα πει ο περίγυρος ή το τι επιβάλλει η κοινωνία και τα «πρέπει».
Η πρόοδος όσον αφορά την ισότητα των φύλων, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών και ο ρόλος της γυναίκας στον εργασιακό χώρο είναι δικαίως στο επίκεντρο των συζητήσεων τα τελευταία χρόνια, ιδίως όταν προσεγγίζεται από τη θετική σύνδεση μεταξύ της ποικιλομορφίας των φύλων και της οικονομίας.
Η συνέχεια εδώ
Μείωση του πληθυσμού: Αν οι γυναίκες επιλέγουν να μην αποκτούν παιδιά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πτώση του πληθυσμού, που μπορεί να έχει σοβαρές κοινωνικοοικονομικές συνέπειες, όπως η γήρανση του πληθυσμού και η μείωση της εργατικής δύναμης.
Διασύνδεση με την οικογένεια: Η οικογένεια παραδοσιακά θεωρείται βασικός πυλώνας της κοινωνίας. Αν οι γυναίκες δεν επιλέγουν να δημιουργήσουν οικογένεια, αυτό μπορεί να επηρεάσει τις κοινωνικές δομές και τις αξίες που σχετίζονται με την αλληλοϋποστήριξη και την κοινότητα.
Κοινωνική απομόνωση: Η αυξανόμενη μοναξιά και η έλλειψη σχέσεων μπορεί να οδηγήσουν σε ψυχικές και συναισθηματικές προκλήσεις, που επηρεάζουν τη συνολική υγεία της κοινωνίας.
Αλλαγή προτεραιοτήτων: Αν οι γυναίκες εστιάζουν αποκλειστικά στην καριέρα ή την προσωπική ανάπτυξη, αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια ανισορροπία στις αξίες που προάγουν την αλληλεγγύη και τη συνεργασία.