Υπάρχει Θεός;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Υπάρχει Θεός;
Μεγαλη αν η ζωη δεν ειναι υλοχημικο φαινομενο και υπαρχει ειτε ψυχη που εμψυχωνει την υλη, ειτε νοημων σχεδιασμος της εξελιξης.
.
Τι απαντησες σε αυτον, πεστο με δικα σου λογια.
Αν ο Κένιον έμπλεξε με δημιουργιστές και επηρεάστηκε απ' αυτούς, δεν συνέβη το ίδιο με τον Ράντου Πόπα, μικροβιολόγο στο Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ, που δεν συμφωνεί με την αφήγηση της Γραφής περί δημιουργίας. Κι ωστόσο ο Πόπα κατέληξε το 2004 σε παρόμοια συμπεράσματα με τον Κένιον: "Αν εμείς δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε ζωή σε πλήρως ελεγχόμενες πειραματικές συνθήκες, πώς ήταν δυνατόν να το κάνει αυτό η φύση;" Επίσης δήλωσε: "Η πολυπλοκότητα των μηχανισμών που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός κυττάρου είναι τόσο μεγάλη ώστε η ταυτόχρονη εμφάνιση από απλή σύμπτωση φαίνεται αδύνατη."
,
Έστω ότι είναι νοήμων σχεδιασμός της εξέλιξης. Ποια θρησκεία χρησιμοποιεί αυτό το επιχείρημα ως δομική της βάση;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑06 Οκτ 2024, 22:02Έστω ότι είναι νοήμων σχεδιασμός της εξέλιξης. Ποια θρησκεία χρησιμοποιεί αυτό το επιχείρημα ως δομική της βάση;
Ο Χριστιανισμος. Ειδικα στις ΗΠΑ η μεγαλη μαχη μεταξυ Δημιουργιστων και Εξελικτικων.
Παρεπιπτοντως εγω ειμαι καπου ενδιαμεσα.
Επισης η αρχαια θρησκεια αν επιβιωνε γιατι υποστηριζε και την υπαρξη ατομικων ψυχων και την υπαρξη αιθερα ως ζωικης ψυχης.
.
Δεν με ρώτησε αυτός. Η παράνοια να μένει παρακαλώ. Αν δεν μπορείς να αντιληφθείς τη βλακεία των επιχειρημάτων θα πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικό.
Που μου τα κάνεις και έντονα μπλε μπας κι αποκτήσουν κύρος
Που μου τα κάνεις και έντονα μπλε μπας κι αποκτήσουν κύρος

- Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
- Phorum.gr user: Αφροδιτη
Ν Α Ιtaxalata xalasa έγραψε: ↑06 Οκτ 2024, 20:18δηλαδή η βαρύτητα είναι ύλη;Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑06 Οκτ 2024, 12:06Ο Χ Ιtaxalata xalasa έγραψε: ↑06 Οκτ 2024, 11:11
υπάρχουν δυνάμεις που δεν έιναι ύλη κι επιδρούν στην υλενέργεια;
Διαβάστε ερώτημα 
"Αν εμείς δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε ζωή σε πλήρως ελεγχόμενες πειραματικές συνθήκες, πώς ήταν δυνατόν να το κάνει αυτό η φύση;"

"Αν εμείς δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε ζωή σε πλήρως ελεγχόμενες πειραματικές συνθήκες, πώς ήταν δυνατόν να το κάνει αυτό η φύση;"

- kongrosian
που 'σαι ρε άφρο;

Σε ρωτησα εγω ρε αναιδεστατε να σχολιασεις τι διαπιστωσε ο επιστημονας μετα απο χρονια πειραματων.
Αλλα εισαι τοσο λυρατη κοτα που δεν θα απαντησεις και θα συνεχισεις τις προσβολες.
.
- SpAcE_PaNtHeR
Αρίστο τα εξηγείς πολύ ωραία και είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που γράφεις, μπράβοΑρίστος έγραψε: ↑06 Οκτ 2024, 22:00
Τι απαντησες σε αυτον, πεστο με δικα σου λογια.
Αν ο Κένιον έμπλεξε με δημιουργιστές και επηρεάστηκε απ' αυτούς, δεν συνέβη το ίδιο με τον Ράντου Πόπα, μικροβιολόγο στο Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ, που δεν συμφωνεί με την αφήγηση της Γραφής περί δημιουργίας. Κι ωστόσο ο Πόπα κατέληξε το 2004 σε παρόμοια συμπεράσματα με τον Κένιον: "Αν εμείς δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε ζωή σε πλήρως ελεγχόμενες πειραματικές συνθήκες, πώς ήταν δυνατόν να το κάνει αυτό η φύση;" Επίσης δήλωσε: "Η πολυπλοκότητα των μηχανισμών που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός κυττάρου είναι τόσο μεγάλη ώστε η ταυτόχρονη εμφάνιση από απλή σύμπτωση φαίνεται αδύνατη."
,
Στο εργαστήριο. Υλοποιεί τη βαρύτητα.
Έστω ότι είναι ο Χριστιανισμός. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες χριστιανών (ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες, ευαγγελιστές, λοιποί).Αρίστος έγραψε: ↑06 Οκτ 2024, 22:04Ο Χριστιανισμος. Ειδικα στις ΗΠΑ η μεγαλη μαχη μεταξυ Δημιουργιστων και Εξελικτικων.
Παρεπιπτοντως εγω ειμαι καπου ενδιαμεσα.
Επισης η αρχαια θρησκεια αν επιβιωνε γιατι υποστηριζε και την υπαρξη ατομικων ψυχων και την υπαρξη αιθερα ως ζωικης ψυχης.
.
Θεωρείς ότι οι σημερινοί χριστιανοί πιστοί όλων των κατηγοριών, έχουν μπει στη διαδικασία ανάλυσης σχετικά με αυτά που αναφέρεις; Ή ότι οι προγενέστεροι ημών ήταν πιο ψαγμένοι γνώστες;
Και όταν λες "αρχαία θρησκεία" σε ποια ακριβώς αναφέρεσαι; Στην αρχαιοελληνική, στην ινδουϊστική, στην αιγυπτιακή, την κέλτικη, τη σκανδιναβική, το ζωροαστρισμό, κάποια άλλη;
Και μην μου απαντήσεις ότι όλες οι θρησκείες έχουν κοινούς συμβολισμούς κλπ γιατί το έχουμε ήδη εξαντλήσει σε πολλά θέματα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 06 Οκτ 2024, 22:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο Θεός υπάρχει εάν δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει;
από Άθεος » 13 Μάιος 2024, 08:14 » σε Θρησκειολογία - 456 Απαντήσεις
- 12213 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
03 Μαρ 2025, 20:24
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 400 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
07 Μαρ 2025, 10:12