Ρε παπάρα, χρειαζόταν να μού διευκρινίσεις ότι δεν εμπεριέχει εμπαιγμό (χμμμ... δύο "εμπ" στη σειρά, ό,τι πρέπει για στίχο σου) η απάντηση σε κάτι τόσο εξώφθαλμα ειρωνικό και "συγκεκριμένο" σαν αυτό που σού είπα για την Φάτα;hellegennes έγραψε: ↑06 Οκτ 2024, 16:58Again... what? Εγώ δεν είπα ποτέ "δεν παρουσιάζω την ερμηνεία που έδωσα ως την μοναδική, απόλυτη, συμπαντική αλήθεια". Είπα ξεκάθαρα από την αρχή ότι δεν είναι υποκειμενικός ο ορισμός, είναι αυτός που λέω. Δεν λέω άλλα και κάνω άλλα.Isildur έγραψε: ↑06 Οκτ 2024, 16:38Καταλαβαίνεις ελπίζω πως στο μπολντ περιγράφεις ακριβώς αυτό που κάνεις εδώ στο νήμα, ε;hellegennes έγραψε: ↑06 Οκτ 2024, 16:18Θες να χρησιμοποιείς διαφορετικά την λέξη; Με γεια σου με χαρά σου. Αλλά μην κάνεις κριτική μετά σε άλλους για το πώς την χρησιμοποιούν αυτοί, γιατί δεν αρκεί να δηλώνεις απλώς ότι δεν παρουσιάζεις τον ορισμό σου σαν τον μόνο σωστό, πρέπει να το δείχνεις έμπρακτα.Αντικειμενική πραγματικότητα είναι. Δεν υπάρχει στα λεξικά και είναι πρόσφατο δάνειο. Όπως δεν είναι στα λεξικά το γκουγκλάρισμα.Μα τι λες; Δεν βγάζω νόημα απ' αυτό που έγραψες.Ναι, αυτός είναι ο ορισμός στα αγγλικά.No, you won't.Δυσκολεύομαι να βρω λεξικό που να λέει «αυτή η λέξη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως το έκανε η Φάτα». Νομίζω πως έθεσες τον πήχυ ακριβώς στο σημείο που δεν μπορώ να φτάσω για να πεις πάσο.
Μετά από δεύτερη σκέψη, θα προσθέσω αυτό: Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι η τελευταία πρόταση εμπεριέχει ειρωνεία αλλά όχι εμπαιγμό. Προφανώς κανένα λεξικό δεν αναφέρει την Φάτα αλλά εξυπακούεται -νομίζω- πως εννοώ ότι τα λεξικά περιέχουν ορισμούς, όχι συμβουλές για το πώς δεν χρησιμοποιείται μια λέξη και τι ΔΕΝ σημαίνει.

Ορισμό θέλω όμως, όποτε βρεις. Που να λέει έστω αυτό που υπιστηρίζεις, ότι είναι κάτι τετελεσμένο, κάτι του στυλ once a xxx always a xxx κι όχι κάτι που επιδέχεται "ακύρωσης" σε προσωπικό επίπεδο. Άλλο η γενική συνεισφορά, τα είπαμε 100.000 φορές αυτά.
Για το δε πρώτο σου σχόλιο εδώ, θα είχε νόημα αν το είχες αποδείξει (όπως λες) έμπρακτα. Κάτι που δεν έκανες, οπότε κι η δική σου άποψη παραμένει... άποψη και προσπάθεια ερμηνείας. Οπότε, το να κριτικάρεις το πώς το ερμηνεύουν οι άλλοι ("το κοριτσάκι δεν καταλαβαίνει καν τη λέξη" πχ), είναι αυτό που λέω ότι κάνεις κι ο ίδιος και μετά κατηγορείς άλλους.
Κι άσε τα "δεν βγάζει νόημα αυτό" κι άλλες τέτοιες πίπες. Μια χαρά κατάλαβες τι θέλω να πω... παπάρα.