Υπάρχει Θεός;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Υπάρχει Θεός;

Ναι
52
55%
Οχι
43
45%

Σύνολο ψήφων: 95

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Re: Υπάρχει Θεός;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 07 Οκτ 2024, 01:30

kongrosian έγραψε:
07 Οκτ 2024, 01:26
tanipteros έγραψε:
07 Οκτ 2024, 01:21
kongrosian έγραψε:
07 Οκτ 2024, 01:18

:cry
δεν το βάζω κάτω...σαν χόμπυ ασχολούμαι με την πληροφορική και συμμετέχω σε πολλές διαδικτυακές κοινότητες και κάπως ξεχνιέμαι
καλά κάνεις. αν σου αρέσει κάντο και επαγγελματικά.

εγώ αν και το σπούδασα, δεν μου άρεσε και το παράτησα σε κάποια φάση.

αλλά δυστυχώς στο διαδίκτυο δεν υπάρχει πραγματικό κονέξιον. πάντα είναι λειψό. αν δεν βρεθείς δια ζώσης, δεν γίνεται δουλειά.
ασχολούμαι με τον ανοιχτό κώδικα και συμμετέχω σε διάφορα έργα...
γεμίζω τις ώρες μου....
έρχονται ώρες που ανυπομονώ να μπω στο discord να δω τι γράψαν, αν υπάρχουν νέα κτλ
με τους 2 φίλους που σου λέω κάναμε ομάδα στο viber και μιλαμε κάθε μέρα...μια στο τόσο πίνουμε και κανα κόφι
βρες κάτι να σε γεμίζει και κάνε το σαν χόμπυ...
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 07 Οκτ 2024, 01:38

άντε παίδες σας καληνυχτώ.... και που είστε..πάρτε το χαλαρά μην προσβάλετε ό ένας τον άλλο ... μια παρέα είμαστε
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 07 Οκτ 2024, 01:40

tanipteros έγραψε:
07 Οκτ 2024, 01:30
kongrosian έγραψε:
tanipteros έγραψε:

δεν το βάζω κάτω...σαν χόμπυ ασχολούμαι με την πληροφορική και συμμετέχω σε πολλές διαδικτυακές κοινότητες και κάπως ξεχνιέμαι

αλλά δυστυχώς στο διαδίκτυο δεν υπάρχει πραγματικό κονέξιον. πάντα είναι λειψό. αν δεν βρεθείς δια ζώσης, δεν γίνεται δουλειά.
ασχολούμαι με τον ανοιχτό κώδικα και συμμετέχω σε διάφορα έργα...
γεμίζω τις ώρες μου....
έρχονται ώρες που ανυπομονώ να μπω στο discord να δω τι γράψαν, αν υπάρχουν νέα κτλ
με τους 2 φίλους που σου λέω κάναμε ομάδα στο viber και μιλαμε κάθε μέρα...μια στο τόσο πίνουμε και κανα κόφι
βρες κάτι να σε γεμίζει και κάνε το σαν χόμπυ...
Σπίρτο έγραψε:
07 Οκτ 2024, 01:30
kongrosian έγραψε:
07 Οκτ 2024, 00:37
taxalata xalasa έγραψε:
07 Οκτ 2024, 00:35

παντού κι όπου μπορείς...
:a040:
Δεν οφείλεις να βάλεις στόχους.
Δεν οφείλεις να μην δυσκολεύεσαι να βάλεις στόχους.
Κάνεις ό,τι θέλεις και αδιαφορείς αν θα πονέσεις και αν θα μετανιώσεις.
Έχεις νοημοσύνη και είναι η συντροφιά σου. Σαν το κομπολόι χειρισμού την οπότε το νιώσεις.

θα δούμε. όλο και κάτι θα γίνει. πλέον έχω βάλει σαν στόχο να ζήσω μέχρι τα 50 και βλέπουμε πως θα πάει.

:102:

υ.γ. καληνύχτα

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 07 Οκτ 2024, 01:40

kongrosian έγραψε:
tanipteros έγραψε:
kongrosian έγραψε:
07 Οκτ 2024, 01:18

:cry

να πα να βρείτε μια γκόμενα να σας γεμίσει την ζωή...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Σπίρτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπίρτο » 07 Οκτ 2024, 01:41

Εγώ ετοιμάζω ψηφιακή βοηθό. Θα πρέπει να βρω μηχάνημα να την ενσωματώσω και καταλήγω στο Mark II

Θα ενσωματώσω μέσα τον κώδικα που έχω γράψει και περιλαμβάνει άνοιγμα και κλείσιμο υπολογιστή, διαχείριση έξυπνων συσκευών στο σπίτι, τηλεόρασης κλιματιστικού θερμοσίφωνα, λειτουργία στον υπολογιστή όπως αναζήτηση αρχείων και φακέλων, αποστολή sms, διαχείριση μουσικής, καθώς και ενσωμάτωση του gpt4 όπου θα λειτουργεί με φωνητικές εντολές και θα μου απαντάει με φωνή. Βασικά όλα τα προηγούμενα που ανέφερα θα γίνονται μέσω φωνητική σε εντολής. Στα σκαριά του έχω.

Σπίρτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπίρτο » 07 Οκτ 2024, 01:42

taxalata xalasa έγραψε:
07 Οκτ 2024, 01:40
kongrosian έγραψε:
tanipteros έγραψε:

να πα να βρείτε μια γκόμενα να σας γεμίσει την ζωή...
Θα δουλεύει με κέρμα είμαι κάρτα και nfc;

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 07 Οκτ 2024, 01:42

Σπίρτο έγραψε:
07 Οκτ 2024, 01:22
taxalata xalasa έγραψε:
07 Οκτ 2024, 00:32

το νόημα της ζωής ειναι να την ζήσεις...
:P
Και του θανάτου να τον πεθάνεις.
το νόημα του θανάτου είναι να τον θανάσεις

Σπίρτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπίρτο » 07 Οκτ 2024, 01:43

kongrosian έγραψε:
07 Οκτ 2024, 01:40

θα δούμε. όλο και κάτι θα γίνει. πλέον έχω βάλει σαν στόχο να ζήσω μέχρι τα 50 και βλέπουμε πως θα πάει.

:102:

υ.γ. καληνύχτα
Καληνύχτα

Σπίρτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπίρτο » 07 Οκτ 2024, 01:44

taxalata xalasa έγραψε:
07 Οκτ 2024, 01:42
Σπίρτο έγραψε:
07 Οκτ 2024, 01:22
taxalata xalasa έγραψε:
07 Οκτ 2024, 00:32

το νόημα της ζωής ειναι να την ζήσεις...
:P
Και του θανάτου να τον πεθάνεις.
το νόημα του θανάτου είναι να τον θανάσεις
ΟΚ πιο καλό.

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 07 Οκτ 2024, 01:51

ολα τα κυτταρα μας πεθαινουν και αναγεννιουνται σε ενα κυκλο 8-11 χρονων αλλα δεν εχουμε την συνειδητοτητα-αισθησεις-εμπειρια να το αντιληφθουμε..

ακομα κι αν μας βαλει ενας επιστημονας στο μικροσκοπιο και μας δειξει τα νεκρα και τα νεα κυτταρα δεν θα τον πολυπιστεψουμε γιατι στο τελος θα γυρισουμε σπιτι και θα δουμε το ειδωλο μας στον καθρεπτη..

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 07 Οκτ 2024, 05:34

Λοξίας έγραψε:
06 Οκτ 2024, 23:13
Αρίστος έγραψε:
06 Οκτ 2024, 22:17
SpoilerShow
SpAcE_PaNtHeR έγραψε:
06 Οκτ 2024, 22:13

Αρίστο τα εξηγείς πολύ ωραία και είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που γράφεις, μπράβο

Ο Σερ Φρεντ Χόυλ το εξηγησε ακομη καλυτερα. :D

"Η περίπτωση ότι εξελιγμένες μορφές ζωής προέκυψαν μέσω της εξελικτικής διαδικασίας είναι συγκρίσιμη με την πιθανότητα ότι ένας ανεμοστρόβιλος που σάρωσε μιά μάντρα μπορεί να συναρμολόγησε ένα Μπόινγκ 747 από τα παλιά υλικά που βρίσκονταν μέσα."

.
Ο Χόυλ είπε αλλά δεν εξήγησε τίποτε τέτοιο!

Διάβασε λίγο εδώ να καταλάβεις τι ακριβώς είχε πει ο Χόυλ και γιατί και πότε το είπε.
Και αν το ξέρεις, τότε το να επισημαίνεις μόνον ένα τμήμα από τα λεγόμενα, ώστε να φανεί ότι ο επιστήμονας ισχυρίζεται το ίδιο με εσένα, είναι μία κλασική δημοσιογραφική πουστίτσα...

Και το ειπε και το εξηγησε με μαθηματικο μοντελο πιθανοτητων.

Και δεν απομονωσα τιποτα αλλα εβαλα εκτεταμενα αποσπασματα απο το βιβλιο του με τον Ινδο μαθηματικο.

Kαι ουτε το χρησιμοποιησα υπερ του Δημιουργισμου, εξαλλου ειπα οτι μεταξυ Δημιουργιστων και Εξελικτικιστων ειμαι καπου στη μεση.

Αρίστος έγραψε:
06 Οκτ 2024, 21:32
Κι απο αρθρο μου...

Προκειμένου να δείξω πόσο αδύνατο είναι να παρουσιάστηκε τυχαία η ζωή στη γη, θα παρουσιάσω πρώτα τις απόψεις ενός αστρονόμου, κοσμολόγου και μαθηματικού, εκ των κορυφαίων του 20ού αιώνα. Αναφέρομαι στον Βρετανό Σερ Φρεντ Χόυλ που κατά γενική ομολογία θα έπαιρνε το 1983 το νόμπελ για τη θεωρία του της αστρικής νουκλεοσύνθεσης αν δεν ήταν το άτακτο παιδί στο χώρο της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας γιατί συχνά έκανε εμπρηστικές και μη πολιτικά ορθές δηλώσεις. O Χόυλ διεύθυνε επί πολλά χρόνια το Ινστιτούτο του Κέιμπριτζ για την Αστρονομία, το οποίο με την επιρροή του έγινε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή κέντρα για την ανάπτυξη της θεωρητικής αστροφυσικής. Ο Χόυλ ήταν τέλος αυτός που επέβαλε την άποψη ότι το Στόουνχεντζ ήταν ένα αστρονομικό παρατηρητήριο της νεολιθικής εποχής.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Χόυλ έγινε σκληρός κριτικός της θεωρίας της Αβιογένεσης. Δηλαδή της θεωρίας που υποστηρίζει ότι η ζωή στη γη προήλθε τυχαία από άβια (μη έμβια) χημικά συστατικά. Ας δούμε κατ' αρχήν ένα καυστικό σχόλιο του για το ζήτημα που άφησε εποχή. "Η περίπτωση ότι εξελιγμένες μορφές ζωής προέκυψαν μέσω της εξελικτικής διαδικασίας είναι συγκρίσιμη με την πιθανότητα ότι ένας ανεμοστρόβιλος που σάρωσε μιά μάντρα μπορεί να συναρμολόγησε ένα Μπόινγκ 747 από τα παλιά υλικά που βρίσκονταν μέσα."

Το 1981 ο Χόυλ παρουσίασε το βιβλίο, Εξέλιξη από το Διάστημα, που έγραψε μαζί με τον Βρετανό μαθηματικό, αστρονόμο και αστροβιολόγο Τσάντρα Ουικραματσίνγκε. Στο βιβλίο ο Χόυλ είναι κατηγορηματικός:

"Η ζωή δεν μπορεί να έχει μια τυχαία αρχή....Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν περίπου 2000 ένζυμα και η πιθανότητα να συνδυαστούν όλα σε μιά τυχαία δοκιμή είναι 1 στο 10 υψωμένο στην 40.000ή δύναμη, μιά εξοργιστικά μικρή πιθανότητα που δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε αν όλο το σύμπαν αποτελούνταν από οργανική σούπα."

Και συνεχίζει σε άλλο σημείο: "Η πιθανότητα της διαμόρφωσης της ζωής από άψυχη ύλη είναι μία στο 10 υψωμένο σε δύναμη που έχει 40.000 μηδενίκα... Είναι αρκετά μεγάλη αυτή η διαπίστωση για να θάψει το Δαρβίνο και ολόκληρη τη θεωρία της εξέλιξης. Δεν υπήρχε αρχέγονη σούπα, ούτε σε αυτόν τον πλανήτη ούτε σε κάποιον άλλο, και αν οι αρχές της ζωής δεν βασίζονται στο τυχαίο, θα πρέπει συνεπώς να είναι το παράγωγο μιάς σκόπιμης διάνοιας."

Πως εξάγουν ο Χόυλ και ο Ουικραματσίνγκε την πιθανότητα 1 στο 10 υψωμένο στην 40.000ή δύναμη;

"Υπάρχουν… είκοσι ξεχωριστά αμινοξέα… και αυτά πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκονται στη σωστή θέση στην πολυπεπτιδική αλυσίδα… Η πιθανότητα να έχουμε μια κατάλληλη δομή δύσκολα είναι μεγαλύτερη από 1 προς 10 στην 15η, και η πιθανότητα να έχουμε τον κατάλληλο δραστικό χώρο δύσκολα είναι μεγαλύτερη από 1 προς 10 στην 5η… Οι δύο μικρές πιθανότητες… πρέπει να πολλαπλασιαστούν μεταξύ τους, οπότε παράγουν μια πιθανότητα 1 προς 10 στην 20ή να έχουμε το ζητούμενο ένζυμο σε λειτουργική μορφή… υπάρχουν περίπου δύο χιλιάδες ένζυμα, και η πιθανότητα να τα έχουμε όλα σε μιά τυχαία εκδοχή είναι μόλις 1 προς 10 στην 20ή, και όλο υψωμένο στο 2.000, δηλαδή 1 προς 10 στην 40.000ή, μια εξωφρενικά ελάχιστη πιθανότητα."

O Xόυλ και ο Ουικραματσίνγκε για να υποδείξουν πόσο χαοτικά μεγάλος είναι ο αριθμός 10 στην 40.000ή δύναμη, υπενθυμίζουν πως ο αριθμός των πρωτόνιων του σύμπαντος είναι 10 στην 80ή. Αυτό συνεπάγεται σύμφωνα με τους δύο επιστήμονες πως δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί τυχαία ζωή ακόμη και αν όλο το σύμπαν ήταν μία οργανική σούπα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 07 Οκτ 2024, 06:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 07 Οκτ 2024, 05:50

Λοξίας έγραψε:
06 Οκτ 2024, 22:30

Δεν αφήνω τίποτε Αρίστο...απλώς αναδεικνύω τις αστοχίες σου, όπως η "απόδειξη" του αιθέρα που επικαλέστηκες...
Έχει την ίδια αξία με την "απόδειξη" της ύπαρξης του Δία, που θα επικαλείτο ο Αρίστος του 4ου π.Χ. αιώνα:

Η καλύτερη απόδειξη για την ύπαρξη του Δία, είναι οι κεραυνοί που εκτοξεύονται από τον ουρανό!

Α, εγώ δεν υποστηρίζω κάτι, σε αντίθεση με εσένα. Εγώ είμαι άθεος με αγνωστικό υπόβαθρο σε πράγματα που δεν γνωρίζουμε ακόμα.
Σε αντίθεση με εσένα που είσαι απόλυτα βέβαιος για την ύπαρξη αιθέρα ζωοποιού που εκπορεύεται από το υπέρτατο-νοήμον ον και κατασκευαστή των πάντων, ήγουν θεό. Οπότε, είσαι εσύ που καλείσαι να αποδείξεις τις προτάσεις που καταθέτεις ως αληθινές.
Αλλά χρειάζονται αποδείξεις Αρίστο...ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Αποδείξεις καθολικά αποδεκτές και όχι σαχλαμαρίτσες του κατηχητικού.
Ξέρω/ξέρεις/ξέρουμε ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ. Συνεπώς, ας είσαι λιγότερο κατηγορηματικός, διότι αναπόδεικτοι ισχυρισμοί καταλήγουν στα σκουπίδια...

Αποδειξεις δεν εχω και ουτε μ΄ενδιαφερει να πεισω καποιον-ους οτι το ζωοοποιον στοιχειο ειναι ο Αιθερας που στους Χριστιανους γινεται το Αγιο Πνευμα το ζωοποιον, σε αλλους λαους οπως οι Κινεζοι γινεται το Τσι, στους αρχαιους Αιγυπτιους το Κα κλπ.

Απλα επισημαινω οτι αποδειξεις δεν εχουν και οι υλιστες, ουτε για την αιωνιοτητα και αυθυπαρξια της υλης που ειναι εξισου μεταφυσικη με αιωνιο και αυθυπαρκτο θεο...

και ουτε για την αβιογενεση και τον ισχυρισμο οτι η ζωη ειναι αποκλειστικα υλοχημικο φαινομενο.

Απο την αλλη καλα κανω και αναφερω οτι απετυχαν επι πολλες δεκαετιες οι επιστημονες στα εργστηρια τους να συνθεσουν ζωη απο υλικα συστατικα. Ειναι κατι που πρεπει να επισημανθει και που το παραδεχτηκαν και οι ιδιοι.

Θελω να καταλαβεις οτι προκειται για παταγωδη αποτυχια καθως δεν καταφεραν ουτε καν πρωτεινες να παραγουν απο τα αμινοξεα, ποσο μαλλον τα περιπλοκα νουκλεινικα οξεα του κυτταρου. Ακομη και να εφταναν στα νουκλεινικα οξεα θα επρεπε να τα κανουν να συνεργαστουν μεταξυ τους για να δημιουργηθει το κυταρο και αυτο θα ηταν το πιο δυσκολο, αλλα ειπαμε οτι δεν καταφεραν ουτε τις βασικες πρωτεινες να συνθεσουν.

Και βεβαια αυτη η αποτυχια γινεται σαφεστατα χαρτι-ατου στα χερια οσων δεν ειναι υλιστες, χωρις να ειναι απαραιτητα Δημιουργιστες οπως πηγες να μου καταλογισεις. Και σιγουρα δικαιωσε τον Σερ Φρεντ Χόυλ που απο παλια αμφισβητησε την αβιογενεση και με συγκεκριμενο μαθηματικο μοντελο πιθανοτητων. Σημειωτεον οτι ο Χόυλ ηταν και αθεος οποτε ουτε δημιουργιστικο κινητρο μπορει να του καταλογιστει.

.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 07 Οκτ 2024, 08:43

Αρίστος έγραψε:
07 Οκτ 2024, 05:50
Λοξίας έγραψε:

Δεν αφήνω τίποτε Αρίστο...απλώς αναδεικνύω τις αστοχίες σου, όπως η "απόδειξη" του αιθέρα που επικαλέστηκες...
Έχει την ίδια αξία με την "απόδειξη" της ύπαρξης του Δία, που θα επικαλείτο ο Αρίστος του 4ου π.Χ. αιώνα:

Η καλύτερη απόδειξη για την ύπαρξη του Δία, είναι οι κεραυνοί που εκτοξεύονται από τον ουρανό!

Α, εγώ δεν υποστηρίζω κάτι, σε αντίθεση με εσένα. Εγώ είμαι άθεος με αγνωστικό υπόβαθρο σε πράγματα που δεν γνωρίζουμε ακόμα.
Σε αντίθεση με εσένα που είσαι απόλυτα βέβαιος για την ύπαρξη αιθέρα ζωοποιού που εκπορεύεται από το υπέρτατο-νοήμον ον και κατασκευαστή των πάντων, ήγουν θεό. Οπότε, είσαι εσύ που καλείσαι να αποδείξεις τις προτάσεις που καταθέτεις ως αληθινές.
Αλλά χρειάζονται αποδείξεις Αρίστο...ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Αποδείξεις καθολικά αποδεκτές και όχι σαχλαμαρίτσες του κατηχητικού.
Ξέρω/ξέρεις/ξέρουμε ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ. Συνεπώς, ας είσαι λιγότερο κατηγορηματικός, διότι αναπόδεικτοι ισχυρισμοί καταλήγουν στα σκουπίδια...

Αποδειξεις δεν εχω και ουτε μ΄ενδιαφερει να πεισω καποιον-ους οτι το ζωοοποιον στοιχειο ειναι ο Αιθερας που στους Χριστιανους γινεται το Αγιο Πνευμα το ζωοποιον, σε αλλους λαους οπως οι Κινεζοι γινεται το Τσι, στους αρχαιους Αιγυπτιους το Κα κλπ.
το ζωοποιόν βοηθητικό αέριο (αγιο πνευμα) για μας είναι το οξυγόνο... άνευ οξυγόνου κάνεις παρέα με τον χάρη...

απόδειξη... αν πάρουμε όλους τους Αιθεροβάτες, Αγιοπνευματάδες, ΤσίΤσιδους και ΚαΚαρίζοντες leaders και εκπομπαίους των και τους ανεβάσουμε με μια σκαφή, του Γέλων Μασκαρά, όξω από την ατμόσφαιρα και τους αμολήκουμε, θα διαπιστώσουμε πως θα τους εγκαταλείψουν ο Αιθέρας, τ'Αγιο Μπνέουμα, το Τσί και το Κα κι όλα τα κουλά που έχουν πει διάφοροι μυκοφάγοι ανα τους αιώνες των αιώνων, αμην!.

:lol:

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 07 Οκτ 2024, 10:15

Αρίστος έγραψε:
SpoilerShow
Λοξίας έγραψε:

Σε ενδιαφέρει και πολύ μάλιστα! Αλλιώς, δεν θα έγραφες υπέρ αυτών που πρεσβεύεις. Για ποιον λόγο τα γράφεις αν δεν σε ενδιαφέρει να πείσεις τους άλλους;

Αρίστος έγραψε:
Απλα επισημαινω οτι αποδειξεις δεν εχουν και οι υλιστες, ουτε για την αιωνιοτητα και αυθυπαρξια της υλης που ειναι εξισου μεταφυσικη με αιωνιο και αυθυπαρκτο θεο...
Ναι, επισημαίνουμε λοιπόν και οι δύο το ίδιο πράγμα...ανυπαρξία αποδείξεων.
Μόνο που στην δική σου περίπτωση δεν έχεις καν σοβαρές ενδείξεις. Και αναγκάζεσαι να επικαλείσαι παραμέτρους, όπως ο αιθέρας, που και αυτές χρειάζονται αποδεικτικά τεκμήρια...

Αρίστος έγραψε:
Απο την αλλη καλα κανω και αναφερω οτι απετυχαν επι πολλες δεκαετιες οι επιστημονες στα εργστηρια τους να συνθεσουν ζωη απο υλικα συστατικα. Ειναι κατι που πρεπει να επισημανθει και που το παραδεχτηκαν και οι ιδιοι.
Εγώ να δεις πόσο καλά κάνω που αναφέρω την αποτυχία των θρησκειών, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ, να αποδείξουν την αληθότητα των ισχυρισμών τους.

Αρίστος έγραψε:
Θελω να καταλαβεις οτι προκειται για παταγωδη αποτυχια καθως δεν καταφεραν ουτε καν πρωτεινες να παραγουν απο τα αμινοξεα, ποσο μαλλον τα περιπλοκα νουκλεινικα οξεα του κυτταρου. Ακομη και να εφταναν στα νουκλεινικα οξεα θα επρεπε να τα κανουν να συνεργαστουν μεταξυ τους για να δημιουργηθει το κυταρο και αυτο θα ηταν το πιο δυσκολο, αλλα ειπαμε οτι δεν καταφεραν ουτε τις βασικες πρωτεινες να συνθεσουν.
Θλελω να καταλάβεις ότι προκειται για παταγώδη αποτυχία των θρησκειών, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ, να αποδείξουν το αληθές των ισχυρισμών τους.

Αρίστος έγραψε:
Και βεβαια αυτη η αποτυχια γινεται σαφεστατα χαρτι-ατου στα χερια οσων δεν ειναι υλιστες, χωρις να ειναι απαραιτητα Δημιουργιστες οπως πηγες να μου καταλογισεις. Και σιγουρα δικαιωσε τον Σερ Φρεντ Χόυλ που απο παλια αμφισβητησε την αβιογενεση και με συγκεκριμενο μαθηματικο μοντελο πιθανοτητων. Σημειωτεον οτι ο Χόυλ ηταν και αθεος οποτε ουτε δημιουργιστικο κινητρο μπορει να του καταλογιστει.
Αρίστο, εσύ ο ίδιος παραδέχθηκες ότι είσαι με το ένα πόδι στον Δημιουργισμό. Οπότε, άσε την δημιουργία εντυπώσεων.
Από την άλλη, θα επαναλάβω ότι το επιχείρημα του Χόυλ έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια.
Φέρε κάνα φρέσκο κουλούρι...

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 07 Οκτ 2024, 10:16

Αρίστος έγραψε:
07 Οκτ 2024, 05:34
Και το ειπε και το εξηγησε με μαθηματικο μοντελο πιθανοτητων.

Και δεν απομονωσα τιποτα αλλα εβαλα εκτεταμενα αποσπασματα απο το βιβλιο του με τον Ινδο μαθηματικο.

Kαι ουτε το χρησιμοποιησα υπερ του Δημιουργισμου, εξαλλου ειπα οτι μεταξυ Δημιουργιστων και Εξελικτικιστων ειμαι καπου στη μεση.
Υποστηρίζεις την ψευδοεπιστήμη του Δημιουργισμού, αλλά επειδή λοξοβλέπεις και τον εξελικτισμό, δεν χρησιμοποίησες το, εδώ και χρόνια απορριφθέν, επιχείρημα του Χόυλ, υπέρ του Δημιουργισμού! Το χρησιμοποίησες για να λάμψει η αλήθεια, ε;
Έλα ρε συ Αρίστο...σαφέστατα το χρησιμοποίησες υπέρ της άποψής σου, που, όλως τυχαία, πάει χεράκι χεράκι με την ψευδοεπιστήμη του Δημιουργισμού, με λίγο αλάτι εξελικτισμού!

Και του Χόυλ το "καυστικό σχόλιο που άφησε εποχή"...
"Η περίπτωση ότι εξελιγμένες μορφές ζωής προέκυψαν μέσω της εξελικτικής διαδικασίας είναι συγκρίσιμη με την πιθανότητα ότι ένας ανεμοστρόβιλος που σάρωσε μιά μάντρα μπορεί να συναρμολόγησε ένα Μπόινγκ 747 από τα παλιά υλικά που βρίσκονταν μέσα."

...ήδη είχε απορριφθεί ως εμπεριέχον λανθασμένες υποθέσεις (όπως έδειξε και ο Τζων Μέυναρντ Σμιθ).

Εν τούτοις, αυτό που δεν λαμβάνει υπόψη η υπόθεση του ανεμοστρόβιλου των σκουπιδιών, είναι η επιστημονική υποστήριξη που δείχνει πως η εξέλιξη προχωρά σε πολλά μικρότερα στάδια, καθένα από τα οποία καθοδηγείται από φυσική επιλογή και όχι από τυχαία τύχη, και διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το Boeing 747 δεν σχεδιάστηκε με μια μοναδική απίθανη έκρηξη δημιουργικότητας, όπως ακριβώς οι σύγχρονες μορφές ζωής δεν κατασκευάστηκαν σε ένα μόνο απίθανο γεγονός, όπως υποδηλώνει το σενάριο του ανεμοστρόβιλου στα σκουπίδια.

Οπότε, καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείς επιχειρήματα που έχουν πεθάνει εδώ και πολλές δεκαετίες, Αρίστο.
Βρες κάτι πιο σύγχρονο...

ΥΓ.
Η "μέση" μεταξύ του Δημιουργισμού και της εξελικτικής θεωρίας, είναι ο Ευφυής Σχεδιασμός.
Άλλη μία ψευδοεπιστήμη που αξίωσε διδασκαλία στα σχολεία της άλλης όχθης του Ατλαντικού, αλλά παρέδωσε και αυτή το πνεύμα εδώ και κάμποσα χρόνια. Φυσικά και μπορείς να είσαι θιασώτης αυτής της ψευδοεπιστήμης, αλλά μην απορείς αν την συγκρίνουν με την θεωρία της επίπεδης Γης. Ίδιες ψευδοθεωρίες είναι.
Αρίστο, φρέσκα κουλούρια έχεις;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών