Να επανέλθει η βίτσα στα σχολεία;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Re: Να επανέλθει η βίτσα στα σχολεία;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 08 Οκτ 2024, 15:16

:roll:

Αρχίσαμε τις μαλακίες. Μάλλον τα απάτητα της Ρούμελης έπαψαν να βγάζουν καλό τσίπουρο.
Το τι θα τους ''ταίριαζε'' εχει τεράστια διαφορά με το τι θα πρέπει να γίνει.
Ποιός θα ''εκπαιδεύσει'' τους γονείς αν το πρώτο δείγμα εδώ μέσα, κοιτάει το συμφέρον του; Πίπες. Όλη η κοινωνία έτσι είναι. Τουλάχιστον το μεγαλύτερο ποσοστό. Φέξε μου και γλύστρισε.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 08 Οκτ 2024, 15:25

Misty_Blue έγραψε:
07 Οκτ 2024, 22:06
Σπίρτο έγραψε:
07 Οκτ 2024, 21:59
Η ειρωνεία δεν ωφελεί κανέναν.
Ενώ η βίτσα ωφελεί τους πάντες.. :smt017
Υπάρχει έστω και ένας που να θεωρεί ότι όντως μπορεί να επανέλθει η βίτσα;

Εγώ απλώς νομίζω ότι είναι μια μάλλον γελοία προσπάθεια προσομοίωσης της βίτσας με οποιοδήποτε άλλο μέσο εφαρμογής μεθόδων που μπορούν να κάνουν τα παιδιά να αντιληφθούν ότι όντως μπορεί να υποστούν πρακτικές συνέπειες χωρίς την χρήση σωματικής βίας για την χ ή ψ κακή συμπεριφορά τους.

Και όχι δεν εννοώ τα νιανιανιά των σεμιναρίων.

Στην τελική, ποια ακριβώς είναι η διαφορά του παλιού κατηχητικού με τα σημερινά σεμινάρια; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 08 Οκτ 2024, 15:45

Green Dragon έγραψε:
08 Οκτ 2024, 15:13
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
08 Οκτ 2024, 14:55
Θα κάνω πιο γενικό το ερώτημα του νηματοθετη
Θα πρέπει να υπάρχουν σωματικές ποινές για κάποια παράπτωματα τόσο σε ενήλικες όσο και ανήλικους;
Θα μπορεί πχ ένα δικαστήριο να επιβάλει ως ποινή το.... μαστίγωμα;
Σε ανήλικους σίγουρα όχι. Για ενήλικους δεν είμαι σίγουρος, κάποια καθίκια σίγουρα θα άξιζαν ακόμα και βασανιστήρια.
Αν έχει δικαίωμα να δέρνει ο καθηγητής ηο δάσκαλος τους μαθητές του και μάλιστα κατά την δική του κρίση, γιατί να μην μπορεί να δειρει και ο λοχίας τους φαντάρους η ο αστυνομικός τον κλέφτη που συλλαμβάνει
Ο ο πατέρας το παιδί του εάν κάνει μια κακη πράξη

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 08 Οκτ 2024, 15:57

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
08 Οκτ 2024, 15:45
Green Dragon έγραψε:
Σε ανήλικους σίγουρα όχι. Για ενήλικους δεν είμαι σίγουρος, κάποια καθίκια σίγουρα θα άξιζαν ακόμα και βασανιστήρια.
Αν έχει δικαίωμα να δέρνει ο καθηγητής ηο δάσκαλος τους μαθητές του και μάλιστα κατά την δική του κρίση, γιατί να μην μπορεί να δειρει και ο λοχίας τους φαντάρους η ο αστυνομικός τον κλέφτη που συλλαμβάνει
Δεν υποτίθεται ότι το κράτος έχει το μονοπώλιο της βίας; Ξύλο σαν ποινή μετά από δίκη.

* Δεν θα πω ψέμματα ότι στενοχωριέμαι όταν πέφτει ξύλο σε καθίκια στην ασφάλεια πάντως

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 08 Οκτ 2024, 15:59

micmic έγραψε:
08 Οκτ 2024, 10:18
Ένα πρόβλημα που υπάρχει με την επαναφορά της βίτσας είναι ότι προέρχεται από κλαδιά δέντρων. Μέχρι το τέλος της θητείας Μητσοτάκη δεν ξέρω αν τα εναπομείναντα δέντρα θα φτάνουν για να τροφοδοτήσουν με βίτσες όλα τα σχολεία.
:smt005:

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 08 Οκτ 2024, 16:34

Green Dragon έγραψε:
08 Οκτ 2024, 15:57
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
08 Οκτ 2024, 15:45
Green Dragon έγραψε:
Δεν υποτίθεται ότι το κράτος έχει το μονοπώλιο της βίας; Ξύλο σαν ποινή μετά από δίκη.

* Δεν θα πω ψέμματα ότι στενοχωριέμαι όταν πέφτει ξύλο σε καθίκια στην ασφάλεια πάντως
Οι σωματικές ποινές ως μέθοδος τιμωρίας από δικαστήριο έχει σταματήσει να υπάρχει στον Δυτικό κόσμο από την γαλλική επανάσταση και μετά

Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης » 08 Οκτ 2024, 17:26

ποια βίτσα;

η γατα με τις εννιά ουρές πρέπει να νομιμοποιηθεί
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?

Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 08 Οκτ 2024, 23:27

Ασέβαστος έγραψε:
08 Οκτ 2024, 10:12
α, ναι, επισης οποιος συμφωνει η προτεινει τη χρηση βιτσας για σοφρωνισμο ανηλικων, θα πρεπει ο ιδιος να τιμωρειται και να σοφρωνιζεται με τον ιδιο τροπο.

για παραδειγμα, παρανομο παρκαρισμα = 20 βουρδουλιες.

ανοιγμα ηλιθιου τοπικ στο πχορουμ, = ενα κατακεφαλο.

κλπ.
Είσαι σίγουρος; :D
Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.

Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 08 Οκτ 2024, 23:34

Διάσπαρτες ομορφιές

Ασέβαστος @ Τι σκέφτεσαι τώρα
Ασέβαστος έγραψε:
01 Φεβ 2024, 09:53
μαζευτειτε αργοσχολοι, εχω ιστορια διδακτικη.

ο γιαννακης ειναι ο καλυτερος μαθητης της ταξης. επι 6 χρονια, δεν εχει βρεθει μια μερα αδιαβαστος, μιαφορα κατι λιγοτερο απο αριστος. ερχεται λοιπον η μερα, που απαντα λαθος σε 2 απο τις 6 ερωτησεις. για τον μικροκοσμο της ταξης, ειναι κοσμοιστορικο γεγονος.

η μικρη μαρια, παει και το λεει στη μαμα της. εμπιστευτικα, της εξηγει οτι δεν πρεπει να το πει στη μαμα του γιαννακη.

η μαμα της μαριας, το λεει στη μαμα του γιαννακη. εμπιστευτικα, της εξηγει οτι δεν πρεπει να το πει στο γιαννακη.

η μαμα του γιαννακη τα λεει ολα στο γιαννακη, εμπιστευτικα, του εξηγει οτι δεν πρεπει να τα πει στη μαρια.

enter μπαμπας του γιαννακη. εξηγει στο γιαννακη οτι πραγματι δεν πρεπει να τα πει στη μαρια. με λογια σαφως πιο καταλληλα για παιδι απο οτι θα γραφει παρακατω.

η μαρια ειναι ενα καργιολι ρουφιανακι. και ηλιθια, γιατι εμπιστευτηκε οτι η μανα της δεν θα το πει.
η μανα της μαριας ειναι εναι μια καργιολα ρουφιανα, και ηλιθια.
η μανα του ειναι τα ιδια.

ο γιαννης να μη γινει το ιδιο. δε θα προσφερει κατι το να παει να ξεφτιλισει τη μαρια. απλως η μαρια θα τσακωθει με τη μανα της επειδη το ειπε, η μανα της με τη μανα του, και η μανα του με τον ιδιο. να κρατησει τη γνωση οτι και οι 3 δεν ειναι αξιες εμπιστοσυνης, και να δειξει οτι ο ιδιος ειναι αξιος.
να κρατησει την ιστορια σαν μαθημα για το μελλον, γιατι παντα θα λεγονται πραγματα πισω απο την πλατη του, οπως και πισω απο τις πλατες ολων των αλλων. να γινει ο ιδιος η εξαιρεση, αυτος ο οποιος θα ειναι εμπιστος, αυτος στον οποιο θα σταματουν τα κουτσομπολια.

Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 08 Οκτ 2024, 23:36

ΓΑΛΗ έγραψε:
08 Οκτ 2024, 14:08
marabou έγραψε:
07 Οκτ 2024, 20:56
Μήπως πρέπει να επαναφέρουν τις ποδιές και το ξύλο με τη βίτσα, για να μάθουν τα παιδιά να πειθαρχούν και ότι οι κακές πράξεις δεν μένουν ατιμώρητες; Ποια η γνώμη σας;
Η γνώμη μου είναι ότι είναι τουλάχιστον αφελές να θεωρούνται ως η πρώτη εναλλακτική στην καθημερινή ατιμωρησία οι ποδιές και η βίτσα για τους μαθητές. Υπάρχουν δεκάδες άλλοι τρόποι.

Για όσους έχουν συνδέσει την έννοια της "πειθαρχίας" μόνον με αυτές τις μεθόδους, τί να πω; :lol:
Γιατί δεν λες άλλες;

Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 08 Οκτ 2024, 23:38

Πασιφάη έγραψε:
08 Οκτ 2024, 14:47
marabou έγραψε:
Μήπως πρέπει να επαναφέρουν τις ποδιές και το ξύλο με τη βίτσα, για να μάθουν τα παιδιά να πειθαρχούν και ότι οι κακές πράξεις δεν μένουν ατιμώρητες; Ποια η γνώμη σας;
Ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσει ένα νέο μέτρο για ξύλο με βίτσα σε γονείς. Όταν πειθαρχήσουν αυτοί και ασχοληθούν με τα σπλαχνα τους ουσιαστικά, τότε το ξανασυζητάμε.
Άρα πιστεύεις ότι χρειάζεται τιμωρία αλλά όχι στα παιδιά. Ίσως αυτό είναι πιο σωστό. Εγώ απλά ρωτάω γνώμες.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 08 Οκτ 2024, 23:50

marabou έγραψε:
08 Οκτ 2024, 23:36
ΓΑΛΗ έγραψε:
marabou έγραψε:
Η γνώμη μου είναι ότι είναι τουλάχιστον αφελές να θεωρούνται ως η πρώτη εναλλακτική στην καθημερινή ατιμωρησία οι ποδιές και η βίτσα για τους μαθητές. Υπάρχουν δεκάδες άλλοι τρόποι.

Για όσους έχουν συνδέσει την έννοια της "πειθαρχίας" μόνον με αυτές τις μεθόδους, τί να πω; :lol:
Γιατί δεν λες άλλες;
Γιατί πρέπει να μου αναφέρεις εσύ πρώτα ή όποιος άλλος γουστάρει, σε ποιες "κακές" πράξεις μαθητών αναφέρεστε. Ή έστω ποιες θεωρείτε εσείς "κακές" γιατί παίζουν και θεωρίες τύπου ότι κανένας ανήλικος δεν μπορεί να κατηγορηθεί για κακές πράξεις.

Κάνε μια λίστα και θα σου πω μια δική μου πρόταση για την αντιμετώπιση της χ ή ψ παραβατικότητας, δεν είναι όλες ίδιες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 09 Οκτ 2024, 00:08

ΓΑΛΗ έγραψε:
08 Οκτ 2024, 23:50
marabou έγραψε:
08 Οκτ 2024, 23:36
ΓΑΛΗ έγραψε:

Γιατί δεν λες άλλες;
Γιατί πρέπει να μου αναφέρεις εσύ πρώτα ή όποιος άλλος γουστάρει, σε ποιες "κακές" πράξεις μαθητών αναφέρεστε. Ή έστω ποιες θεωρείτε εσείς "κακές" γιατί παίζουν και θεωρίες τύπου ότι κανένας ανήλικος δεν μπορεί να κατηγορηθεί για κακές πράξεις.

Κάνε μια λίστα και θα σου πω μια δική μου πρόταση για την αντιμετώπιση της χ ή ψ παραβατικότητας, δεν είναι όλες ίδιες.
Γιατί μιλάς στον πληθυντικό; Δεν εκπροσωπώ τίποτα.

Stinger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Stinger » 09 Οκτ 2024, 00:08

Την εποχή που πήγαινα δημοτικό η βιτσα και οι μπατσες έδιναν κι έπαιρναν. Κάποτε για να με τιμωρήσει ο δάσκαλος μου έριξε τόσο δυνατή σφαλιάρα που ξεκόλλησε η τεράστια πέτρα από το δαχτυλίδι του! Κι όπως έπεφτε στο πάτωμα ντιν ντιν ντιν, μ έπιασε ένα νευρικό γέλιο που τον έκανε θηρίο! Βουτάει από δίπλα τη βέργα κι άρχισε να κοπανάει τις παλάμες μου. Πονηρός βέβαια εγώ είχα προετοιμαστει τριβοντας τις παλάμες μου με τσουκνίδες που τις έκανε να μην νοιώθουμε το ξύλο! Και δωστου εγώ να γελάω όσο με χτυπούσε ώσπου κουράστηκε! Αφιέρωμα στον βλακα νηματοθετη! :wave:

Stinger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Stinger » 09 Οκτ 2024, 00:10

Την εποχή που πήγαινα δημοτικό η βιτσα και οι μπατσες έδιναν κι έπαιρναν. Κάποτε για να με τιμωρήσει ο δάσκαλος μου έριξε τόσο δυνατή σφαλιάρα που ξεκόλλησε η τεράστια πέτρα από το δαχτυλίδι του! Κι όπως έπεφτε στο πάτωμα ντιν ντιν ντιν, μ έπιασε ένα νευρικό γέλιο που τον έκανε θηρίο! Βουτάει από δίπλα τη βέργα κι άρχισε να κοπανάει τις παλάμες μου. Πονηρός βέβαια εγώ είχα προετοιμαστει τριβοντας τις παλάμες μου με τσουκνίδες που τις έκανε να μην νοιώθουμε το ξύλο! Και δωστου εγώ να γελάω όσο με χτυπούσε ώσπου κουράστηκε! Αφιέρωμα στον βλακα νηματοθετη!

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών