Δημοψήφισμα... Poll
- taxalata xalasa
Δημοψήφισμα... Poll
Ψηφίστε αν θέτε να διαχωριστεί ο θεσμός της εκκλησίας από το κράτος...
Να μην έχει σχέση με το κράτος...
Ας γίνει ΑΜΚΕ ή ΜΚΟ... μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα...
Να επιζήξει με χρηματικές συνεισφορές των πιστώνε...
Αν παίζει χρηματοδότηξη από το Κράτος, τότε αυτή νάναι με φορολόγηση όσων δηλώνουν Χ.Ο.... φόρος πίστης...
Δίκαια πράγματα...
Να μην έχει σχέση με το κράτος...
Ας γίνει ΑΜΚΕ ή ΜΚΟ... μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα...
Να επιζήξει με χρηματικές συνεισφορές των πιστώνε...
Αν παίζει χρηματοδότηξη από το Κράτος, τότε αυτή νάναι με φορολόγηση όσων δηλώνουν Χ.Ο.... φόρος πίστης...
Δίκαια πράγματα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος taxalata xalasa την 12 Οκτ 2024, 03:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Re: Δημοψήφισμα... Poll
Είμαι άθεος αλλά υπέρ του θεσμού της εκκλησίας.
Η εκκλησία είναι το έθνος.
Οι πιστοί της εκκλησίας κάνανε την επανάσταση, συχνα ήταν όπως ξέρουμε Αρβανίτες, βλάχοι, Σλάβοι και μη ελληνόφωνοι που συσπειρωθήκανε γύρω από τον συγκεκριμένο θεσμό. Γενικα διατήρησε την κοινότητα ενωμένη 2000 χρόνια και οι ιερείς ήταν πολιτικοί ηγέτες, δάσκαλοι, ψυχολόγοι κτλ. Αυτή είναι η αλήθεια. Η εκκλησία είναι η Ελλάδα. Και η βάφτιση ως θεσμός πχ κάνει και τον αμερικανό - ελληνοαμερικανό. Με αυτόν τον τρόπο είμαστε παρόμοιοι με το Ισραήλ. Και η σημαία μας θα επρεπε να είναι ο δικέφαλος αετός και όχι η γαλανόλευκη.
Τώρα σε μια ιδανική κοινωνία υψηλού iq ίσως θα ήταν καλύτερα ένα αθεϊστικό μοντελο Κίνας. Αλλά προς το παρόν ας μείνουμε εκεί που ήμαστε.
Οι πιστοί της εκκλησίας κάνανε την επανάσταση, συχνα ήταν όπως ξέρουμε Αρβανίτες, βλάχοι, Σλάβοι και μη ελληνόφωνοι που συσπειρωθήκανε γύρω από τον συγκεκριμένο θεσμό. Γενικα διατήρησε την κοινότητα ενωμένη 2000 χρόνια και οι ιερείς ήταν πολιτικοί ηγέτες, δάσκαλοι, ψυχολόγοι κτλ. Αυτή είναι η αλήθεια. Η εκκλησία είναι η Ελλάδα. Και η βάφτιση ως θεσμός πχ κάνει και τον αμερικανό - ελληνοαμερικανό. Με αυτόν τον τρόπο είμαστε παρόμοιοι με το Ισραήλ. Και η σημαία μας θα επρεπε να είναι ο δικέφαλος αετός και όχι η γαλανόλευκη.
Τώρα σε μια ιδανική κοινωνία υψηλού iq ίσως θα ήταν καλύτερα ένα αθεϊστικό μοντελο Κίνας. Αλλά προς το παρόν ας μείνουμε εκεί που ήμαστε.
Ωραία αυτά που έγραψες, ως άθεος και εγώ συμφωνώ σε ένα βαθμό, αλλά η ερώτηση είναι για τον διαχωρισμό εκκλησίας κράτους. Ο θεσμός της εκκλησίας θα συνεχίσει να υπάρχει, πιστοί θα συνεχίσουν να υπάρχουν, βαφτίσεις θα συνεχίσουν να γίνονται και ο σταυρός θα παραμείνει στην σημαία.AOC έγραψε: ↑12 Οκτ 2024, 02:56Είμαι άθεος αλλά υπέρ του θεσμού της εκκλησίας.
Μην μπερδεύεις την θρησκεία και την πίστη με την εκκλησία. Η ερώτηση είναι εάν πρέπει να διαχωριστεί η εκκλησία με το κράτος όπου πχ η εκκλησία θα πληρώνει τα έξοδα της από τα άπειρα νοίκια οικοπέδων και ακινήτων που νοικιάζει (σε Ελλάδα και εξωτερικό), αντί να τα πληρώνεις εσύ με τους φόρους σου.
1. Τι θα γίνει με το ζήτημα της εκκλησιαστικης περιουσίας. Διοτι ένα μεγάλο κομμάτι αυτής είναι νομικά κατοχυρωμένο με βάση το Οθωμανικό και το Βυζαντινό δίκαιο. Από όσο θυμάμαι το 1821 κάναμε επανάσταση να ανατρέψουμε το Οθωμανικό δίκαιο και δεν ζητήσαμε την επαναφορά του Βυζαντινού.
2. Τι θα γίνει με το άβατο και το αυτοδιοίκηση του Αγίου Όρου. Μπορεί τμήμα του Ελληνικού κράτους να ανήκει σε ιδιωτικό οργανισμό και να εφαρμόζει νόμους αντιθετους με αυτούς του Ελληνικού κράτους.
3. Τι θα γίνει με τις σχολές Θεολογίας.
Άρα διαχωρισμός κράτους εκκλησίας σημαίνει κατάργηση του σημερινού status quote όχι απλά αλλαγή χρηματοδότησης της εκκλησίας.
2. Τι θα γίνει με το άβατο και το αυτοδιοίκηση του Αγίου Όρου. Μπορεί τμήμα του Ελληνικού κράτους να ανήκει σε ιδιωτικό οργανισμό και να εφαρμόζει νόμους αντιθετους με αυτούς του Ελληνικού κράτους.
3. Τι θα γίνει με τις σχολές Θεολογίας.
Άρα διαχωρισμός κράτους εκκλησίας σημαίνει κατάργηση του σημερινού status quote όχι απλά αλλαγή χρηματοδότησης της εκκλησίας.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- Ληστοσυμμορίτης
Δεν χρειάζεται να Γίνει δημοψήφισμα. Με νομοθετημα γίνεται ο διαχωρισμός. Βέβαια πρέπει με κάποιο Τρόπο να διασφαλιστεί η μισθοδοσία και ο βιοπορισμος των κληρικών.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Απλα κατόπιν διαχωρισμού, πιστεύω πως η εκκλησία θα έπαιρνε μια μορφή παρόμοια με κάτι προτεσταντικές στις ΗΠΑ, δηλαδή θα γινόταν μια herbalife εκκλησία που θα προσπαθούσε να μυήσει πιστούς για να κονομήσει και μακροπρόθεσμα ίσως και τώρα καλύτερα να ανήκει στο δημόσιο μπατζετ.GoBzi έγραψε: ↑12 Οκτ 2024, 06:34Ωραία αυτά που έγραψες, ως άθεος και εγώ συμφωνώ σε ένα βαθμό, αλλά η ερώτηση είναι για τον διαχωρισμό εκκλησίας κράτους. Ο θεσμός της εκκλησίας θα συνεχίσει να υπάρχει, πιστοί θα συνεχίσουν να υπάρχουν, βαφτίσεις θα συνεχίσουν να γίνονται και ο σταυρός θα παραμείνει στην σημαία.AOC έγραψε: ↑12 Οκτ 2024, 02:56Είμαι άθεος αλλά υπέρ του θεσμού της εκκλησίας.
Μην μπερδεύεις την θρησκεία και την πίστη με την εκκλησία. Η ερώτηση είναι εάν πρέπει να διαχωριστεί η εκκλησία με το κράτος όπου πχ η εκκλησία θα πληρώνει τα έξοδα της από τα άπειρα νοίκια οικοπέδων και ακινήτων που νοικιάζει (σε Ελλάδα και εξωτερικό), αντί να τα πληρώνεις εσύ με τους φόρους σου.
- Eθνικοκοινωνιστης
AOC έγραψε: ↑12 Οκτ 2024, 02:56Είμαι άθεος αλλά υπέρ του θεσμού της εκκλησίας.

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- Golden Age
Όχι. Αφενός για ιστορικούς λόγους. Αφετέρου δεν θα 'θελα να γίνει χρηματοδότης της εκκλησίας η Ρωσία ή...η Τουρκία.
-
Το αυτονόητο λέειEθνικοκοινωνιστης έγραψε: ↑12 Οκτ 2024, 12:52AOC έγραψε: ↑12 Οκτ 2024, 02:56Είμαι άθεος αλλά υπέρ του θεσμού της εκκλησίας.
Θα έπρεπε να δώσουμε και το κράτος στην εκκλησία. Σίγουρα θα το διαχειρίζεται πολύ καλύτερα από τους πωλητικους

Τι να ζηλέψεις από την Κίνα ?
Το άθεος με το ζόρι (ή με επιδότηση) ?
Τι να το κάνεις το iq ?
Nα ταιριάζεις τα σωστά τετράγωνακια ?
Αθεϊσμός ίσον ευνουχισμός
Κάνεις την δουλειά σου και απολαμβάνεις ηδονές και σκέψεις σαν εκπαιδευμένος χιμπατζής, τείνεις στο μηδέν με περιτύλιγμα ευφυούς αυταρεσκειας
Ακόμα και πρωτόγονοι ειδωλατρες έδωσαν τέχνη μέσω θρησκείας. Με την αθεια μπες στο υβριδικό και τράβα για κατανάλωση
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Θα επιστρέψει το κράτος τα ακίνητα που έχει δεσμεύσει από την εκκλησία;GoBzi έγραψε: ↑12 Οκτ 2024, 06:34
Επίσης, ποιό ποσοστό του προϋπολογισμού καταλαμβάνουν οι μισθοί τον κληρικών και υπάρχει τέτοιος νταλκάς από τους άθεους;
Να ξέρουμε κατά πόσο θα ωφεληθούν οι πολιτικοί και τα λαμόγια πολίτες, από αυτόν τον διαχωρισμό.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Έτσι είναι.

Occasio facit furem
- Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
- Phorum.gr user: Αφροδιτη
Οχι σε καθε φορολογηση υπερ της Εκκλησιας
Ας την αναλαβουν εξ ολοκληρου οι Ολιγαρχες
Που ψαρευουν στρατιωτες απ' τις ταξεις των λουμπεν νεοφτωχων
Που οι ιδιοι τους καταδικαζουν στη διαγενεακη φτωχια
Οι φανατικοι, συχνα τοξικοι, Νεοχριστιανοι που εσκασαν μυτη στα '90s
Δικη τους δημιουργια ειναι
Ας την αναλαβουν εξ ολοκληρου οι Ολιγαρχες
Που ψαρευουν στρατιωτες απ' τις ταξεις των λουμπεν νεοφτωχων
Που οι ιδιοι τους καταδικαζουν στη διαγενεακη φτωχια
Οι φανατικοι, συχνα τοξικοι, Νεοχριστιανοι που εσκασαν μυτη στα '90s
Δικη τους δημιουργια ειναι
Ας μην διαχωριστεί αλλά να φορολογηθεί και να υπάρχει επίσης ένα πόθεν έσχες και στους παπάδες για τα έσοδα, πόσα ας πούμε παίρνει ο καθένας σε κάθε γάμο, κηδεία ή βάπτιση.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Καλοκαίρι 2015 - δημοψήφισμα
από Ληστοσυμμορίτης » 19 Ιουν 2024, 20:52 » σε Εσωτερική Πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 151 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
19 Ιουν 2024, 21:10
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ελλάδα 51 πολιτεια των ΗΠΑ. Δημοψήφισμα
από Κοιτάσματα » 07 Ιαν 2025, 22:00 » σε Εσωτερική Πολιτική - 23 Απαντήσεις
- 414 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από pylothess
07 Ιαν 2025, 23:06
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πολωνια: προς δημοψηφισμα για το μεταναστευτικο
από Portia » 14 Αύγ 2023, 14:49 » σε Διεθνής πολιτική - 37 Απαντήσεις
- 1147 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
15 Αύγ 2023, 01:23
-
-
-
Νέα δημοσίευση Είναι ψεκ οι Ελβετοί που αρνήθηκαν τις ηλεκτρονικές ταυτότητες σε δημοψήφισμα;
από Αρίστος » 11 Σεπ 2023, 05:09 » σε Διεθνής πολιτική - 32 Απαντήσεις
- 1974 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Isildur
13 Σεπ 2023, 00:52
-