
Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.
- Eθνικοκοινωνιστης
- Δημοσιεύσεις: 46476
- Εγγραφή: 05 Μάιος 2018, 12:13
Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.
τουρκομπαροκ γιολαντα του τσιφτετελιου και του τουρκογαμημενου 

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.
Πάμε πάλι. Σαφώς και τα κρεατικά ή ψάρια-θαλασσινά, το μόνον που χρειάζονται είναι σωστό ψήσιμο και γενικώς "λιτό" μαγείρεμα. Και δεν νομίζω ότι υποτίμησε κάποιος τη νοστιμιά τους. Αλλά το ζήτημα δεν είναι το τί έτρωγαν στα καλά εστιατόρια στην Ευρώπη και στη Σμύρνη (που ουσιαστικώς ήταν ευρωπαϊκή πόλη) αλλά το τι μαγείρευαν οι γυναίκες καθημερινά στα σπίτια τους με απλά ντόπια υλικά, χωρίς φουαγκρά, πατέ και τρούφες. Και θα επαναλάβω. Δεν νομίζω ότι όλοι οι κτηνοτρόφοι, ψαράδες κλπ έσφαζαν κάθε μέρα ζωντανά ή τάιζαν με μπαρμπούνια, λιθρίνια ή χταπόδια την οικογένεια τους. Και στην τελική, ούτε ήταν όλοι κτηνοτρόφοι ούτε είχαν δικά τους καϊκια. Πολλοί δούλευαν στα χωράφια και μεταξύ τους ήταν και γυναίκες, που μέσα σ' όλα έπρεπε να ταϊσουν και την οικογένεια τους. Άξιες; Πανάξιες. Αλλά ήταν απολύτως λογικό το ότι αυτές οι γυναίκες, δεν είχαν αρκετό χρόνο για περισσότερη ενασχόληση στην κουζίνα (αν υπήρχε κουζίνα). Ούτε για φαγητά ούτε για γλυκά. Το κύριο μέλημα τους ήταν να χορτάσει η οικογένεια. Τα περαιτέρω έπαιζαν μόνον στις γιορτές.Ασέβαστος έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 08:09η πολυπλοκοτητα συνηθως καταστρεφει το καλο φαγητο. συχνα μαλιστα ειναι επιτηδευμενη για να καλυψει κακης ποιοτητας πρωτες υλες.Communio Sancta έγραψε: ↑12 Οκτ 2024, 21:36Προφανώς όταν λένε πως οι Προσφυγίνες τους έμαθαν να μαγειρεύουν, εννοούν πως τους έμαθαν να σκέφτονται πολύπλοκα και συνδυαστικά, αντί απλώς να ψήνουν.Αγις έγραψε: ↑12 Οκτ 2024, 21:21''Στις Πρέσπες κάποιες ηλικιωμένες γυναίκες μού είπαν επί λέξει: «Ούτε μυρωδικά χρησιμοποιούσαμε ούτε μπαχαρικά. Ψητό κρέας τρώγαμε. Οι προσφυγίνες μάς έμαθαν να μαγειρεύουμε».
σωθηκανε
παρτε κ αυτο
''Όταν ακούμε ευρωπαϊκές επιρροές, σκεπτόμαστε ίσως πιο ελαφριά κουζίνα. Και όμως είναι λάθος, καθώς μιλάμε για την ευρωπαϊκή κουζίνα στα μέσα του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού. Το βούτυρο μπαίνει παντού και θεωρείται απαραίτητο. Το ελαιόλαδο θεωρείται δεύτερης κατηγορίας υλικό. Από εκεί επηρεάζεται η σμυρναίικη κουζίνα, που χρησιμοποιεί βούτυρο ακόμη και στα τηγανητά. Το κρέας τσιγαρίζεται στο βούτυρο, το ίδιο και το πιλάφι. Τα μακαρόνια πρέπει απαραιτήτως να περιχυθούν με καμένο βούτυρο.
Τα «λαδερά» μόνο σώζονται και αυτά μετά βίας, καθώς συνήθως είναι γεμιστά με κρέας και ρύζι τσιγαρισμένα στο βούτυρο. Τα αυγά χρησιμοποιούνται σε ντουζίνες.
Δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση, δεδομένου ότι η «καλή» κουζίνα της εποχής θεωρείται η γαλλική υψηλή μαγειρική, η αποθέωση της ανθυγιεινής κουζίνας.
Έτσι τα «καλά» εστιατόρια στην Ευρώπη και στη Σμύρνη σερβίρουν αστακό θερμιντόρ (πνιγμένο στο βούτυρο) και τουρνεντό Ροσίνι (φιλετάκια μοσχαρίσια τηγανισμένα σε βούτυρο, σερβιρισμένα με φουαγκρά και γαρνιρισμένα με τρούφες)''
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.
Μπα για φραπέ δεν το κόβω,μάλλον κοκτέιλ μολότωφ θα μου σερβίρουν.stergiosbik έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 10:11Να πιεις καφε στην Νεα Σμυρνη ρε.Στύξ έγραψε: ↑12 Οκτ 2024, 15:06Καφές σε μαγαζί στη Λάρισα με συναδέλφους. "Δε σερβίρουμε φραπέ!" , "πληρώστε με τώρα" ο σερβιτόρος ,εν γένει απρεπής συμπεριφορά και 4,50 -5 ευρώ ο καφές.
Σύρε γαμήσου μαλάκα ,φυσικά δε θα ξαναπατήσουμε και θα σε δυσφημήσουμε παντού.
Κλείστο το μπουρδελάκι μετά, λες κι έχει έλλειψη η Λάρισα από καφετέριες.
Εκει θα βρεις φραπε σιγουρα!

-
- Δημοσιεύσεις: 18886
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
- Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα
Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.
Συνοδεια ναργιλε θα στον φερουν.Στύξ έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 11:28Μπα για φραπέ δεν το κόβω,μάλλον κοκτέιλ μολότωφ θα μου σερβίρουν.stergiosbik έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 10:11Να πιεις καφε στην Νεα Σμυρνη ρε.Στύξ έγραψε: ↑12 Οκτ 2024, 15:06Καφές σε μαγαζί στη Λάρισα με συναδέλφους. "Δε σερβίρουμε φραπέ!" , "πληρώστε με τώρα" ο σερβιτόρος ,εν γένει απρεπής συμπεριφορά και 4,50 -5 ευρώ ο καφές.
Σύρε γαμήσου μαλάκα ,φυσικά δε θα ξαναπατήσουμε και θα σε δυσφημήσουμε παντού.
Κλείστο το μπουρδελάκι μετά, λες κι έχει έλλειψη η Λάρισα από καφετέριες.
Εκει θα βρεις φραπε σιγουρα!

Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.
Έλα τώρα, αυτός που αντιδράει σαν κακομαθημένο παιδί που του θίξανε την καταγωγή, είσαι εσύ.Αγις έγραψε: ↑12 Οκτ 2024, 22:12το μονο που καταφερνετε κολλημενοι στην στηριξη μια μαλακιας λογω καταγωγης ειναι να γελοιοποιειστε
το ιδιο γελοια ειναι κ η επιδειξη πολιτισμικης ανωτεροτητας - ο χωριατης παλαιοελλαδιτης - ο Μπαρμπα Γιωργης ο πραγματικος αρχοντας - ειναι ο κολαφος σας που εφτασε στο καλε γκροτο για να υπερασπιστει το τρυφερο λαιμουδακι σας απο το λεπιδι - ενω στρωνατε βουτηρατα κωλαρακια - περιμςνοντας το αναποφευκτο τελος σαν κοτες

Κι εγώ έχω διπλή καταγωγή. Μισή από Σμύρνη και μισή από την κακιά Πελοπόννησο από πατέρα και πρόσφυγες από Σμύρνη σε Μυτιλήνη και Θράκη από μάνα. Και ναι, είτε σ' αρέσει είτε όχι, ο μικρασιατικός στη βάση του βορράς, είναι πιο ελκυστικός γευστικά τόσο σε φαγητά όσο και σε γλυκά.
Είτε σ' αρέσει είτε όχι, οι Μικρασιάτες και Αιγυπτιώτες "εκπολίτισαν" την Ελλάδα. Και αν θες περαιτέρω ανάλυση, το συζητάμε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.
ολα ξεκιναν απο την νοοτροπια πως χρωσταμε στους μικρασιατες λογω τη καταστροφης κ εχει αντικτυπο στα παντα - με αποτελεσμα να διακινουνται σαν αληθειες τεραστιες μαλακιες πχ καταγωγη των μπουζουκιωνΓΑΛΗ έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 11:49Έλα τώρα, αυτός που αντιδράει σαν κακομαθημένο παιδί που του θίξανε την καταγωγή, είσαι εσύ.Αγις έγραψε: ↑12 Οκτ 2024, 22:12το μονο που καταφερνετε κολλημενοι στην στηριξη μια μαλακιας λογω καταγωγης ειναι να γελοιοποιειστε
το ιδιο γελοια ειναι κ η επιδειξη πολιτισμικης ανωτεροτητας - ο χωριατης παλαιοελλαδιτης - ο Μπαρμπα Γιωργης ο πραγματικος αρχοντας - ειναι ο κολαφος σας που εφτασε στο καλε γκροτο για να υπερασπιστει το τρυφερο λαιμουδακι σας απο το λεπιδι - ενω στρωνατε βουτηρατα κωλαρακια - περιμςνοντας το αναποφευκτο τελος σαν κοτεςΚαι αυτά που λες για τον άρχοντα Μπαρμπαγιώργη, είναι παντελώς άσχετα με τη μαγειρική.
Κι εγώ έχω διπλή καταγωγή. Μισή από Σμύρνη και μισή από την κακιά Πελοπόννησο από πατέρα και πρόσφυγες από Σμύρνη σε Μυτιλήνη και Θράκη από μάνα. Και ναι, είτε σ' αρέσει είτε όχι, ο μικρασιατικός στη βάση του βορράς, είναι πιο ελκυστικός γευστικά τόσο σε φαγητά όσο και σε γλυκά.
Είτε σ' αρέσει είτε όχι, οι Μικρασιάτες και Αιγυπτιώτες "εκπολίτισαν" την Ελλάδα. Και αν θες περαιτέρω ανάλυση, το συζητάμε.
η κουζινα της Μικρασιας ειναι για το μπουτζο - τελος
δεν θελουμε αλλο εκπολιτισμο θα παμε πριν την ωρα μας στομαχικοι -απο φραγμενες αρτηριες - ζαχαρο κ πιεση με μουσικη υποκρουση κλαψομουνικα σαντουροβιολια
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
- Δημοσιεύσεις: 18886
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
- Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα
Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.
Ολες οι κουζινες εχουν καλα φαγητα οπως και κακα φαγητα.
Δεν καταλαβαινω που ειναι το θεμα.
Δεν καταλαβαινω που ειναι το θεμα.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
- Δημοσιεύσεις: 31019
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:47
Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.
ο ιδιοκτήτης εχει ενοικιάσει ενα 3ωροφο κτήριο στην Ιερά Οδό στο οποίο λογω των εργασιών ανακαίνισης εχει κρεμάσει ενα τεράστιο πανό που πιάνει ολους τους ορόφους σαν γιγαντοαφίσα τραγουδιστή στα μπουζούκια, με τον ιδιο ολοσωμη φωτογραφία να κρατάει στα χέρια κρέατα έτοιμα να τα κόψει με μαχαίρι.
Ενώ σήμερα σήκωσε φωτο απο συνάντηση με τον Δήμαρχο Ζέρβα να του παραδίδει την Σημαία της Θεσσαλονίκης (!) για να την κρεμάσει έξω από το νεο μαγαζί του στην Αθήνα.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.
Στυξ, αν και ο Στέργιος τρολάρει η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν παίζει ούτε μια πολίτικη κουζίνα της προκοπής στη Νέα Σμύρνη.stergiosbik έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 11:41Συνοδεια ναργιλε θα στον φερουν.Στύξ έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 11:28Μπα για φραπέ δεν το κόβω,μάλλον κοκτέιλ μολότωφ θα μου σερβίρουν.stergiosbik έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 10:11
Να πιεις καφε στην Νεα Σμυρνη ρε.
Εκει θα βρεις φραπε σιγουρα!

Παλιά, υπήρχε μία που κάτι έλεγε, ο Τούρκος σε υπερυψωμένο παράδρομο της Βενιζέλου. Σήμερα, τόσο σε Νέα Σμύρνη όσο και Παλιό Φάληρο (πρώην Σμυρνιοί και Πολίτες αντίστοιχα) έχει μείνει μόνον το όνομα και όχι η γευστική χάρη.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.
Ουδείς είπε ότι χρωστάμε ή χρωστάτε κάτι στους Μικρασιάτες. Αλλά περί ορέξεως ουδείς λόγος. Ισχύει και για τον μπούτζο σου.Αγις έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 12:08ολα ξεκιναν απο την νοοτροπια πως χρωσταμε στους μικρασιατες λογω τη καταστροφης κ εχει αντικτυπο στα παντα - με αποτελεσμα να διακινουνται σαν αληθειες τεραστιες μαλακιες πχ καταγωγη των μπουζουκιωνΓΑΛΗ έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 11:49Έλα τώρα, αυτός που αντιδράει σαν κακομαθημένο παιδί που του θίξανε την καταγωγή, είσαι εσύ.Αγις έγραψε: ↑12 Οκτ 2024, 22:12το μονο που καταφερνετε κολλημενοι στην στηριξη μια μαλακιας λογω καταγωγης ειναι να γελοιοποιειστε
το ιδιο γελοια ειναι κ η επιδειξη πολιτισμικης ανωτεροτητας - ο χωριατης παλαιοελλαδιτης - ο Μπαρμπα Γιωργης ο πραγματικος αρχοντας - ειναι ο κολαφος σας που εφτασε στο καλε γκροτο για να υπερασπιστει το τρυφερο λαιμουδακι σας απο το λεπιδι - ενω στρωνατε βουτηρατα κωλαρακια - περιμςνοντας το αναποφευκτο τελος σαν κοτεςΚαι αυτά που λες για τον άρχοντα Μπαρμπαγιώργη, είναι παντελώς άσχετα με τη μαγειρική.
Κι εγώ έχω διπλή καταγωγή. Μισή από Σμύρνη και μισή από την κακιά Πελοπόννησο από πατέρα και πρόσφυγες από Σμύρνη σε Μυτιλήνη και Θράκη από μάνα. Και ναι, είτε σ' αρέσει είτε όχι, ο μικρασιατικός στη βάση του βορράς, είναι πιο ελκυστικός γευστικά τόσο σε φαγητά όσο και σε γλυκά.
Είτε σ' αρέσει είτε όχι, οι Μικρασιάτες και Αιγυπτιώτες "εκπολίτισαν" την Ελλάδα. Και αν θες περαιτέρω ανάλυση, το συζητάμε.
η κουζινα της Μικρασιας ειναι για το μπουτζο - τελος
δεν θελουμε αλλο εκπολιτισμο θα παμε πριν την ωρα μας στομαχικοι -απο φραγμενες αρτηριες - ζαχαρο κ πιεση με μουσικη υποκρουση κλαψομουνικα σαντουροβιολια
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.
Νομίζω ότι αναφέρεται στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας η οποία είναι καταυλισμός τσιγγάνωνΓΑΛΗ έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 12:22Στυξ, αν και ο Στέργιος τρολάρει η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν παίζει ούτε μια πολίτικη κουζίνα της προκοπής στη Νέα Σμύρνη.
Παλιά, υπήρχε μία που κάτι έλεγε, ο Τούρκος σε υπερυψωμένο παράδρομο της Βενιζέλου. Σήμερα, τόσο σε Νέα Σμύρνη όσο και Παλιό Φάληρο (πρώην Σμυρνιοί και Πολίτες αντίστοιχα) έχει μείνει μόνον το όνομα και όχι η γευστική χάρη.
Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.
Από εκεί βγήκε το "ρίξε μια βόλτα τσίφτισα, τσιγγάνα τουρκογύφτισα";Beria έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 12:46Νομίζω ότι αναφέρεται στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας η οποία είναι καταυλισμός τσιγγάνωνΓΑΛΗ έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 12:22Στυξ, αν και ο Στέργιος τρολάρει η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν παίζει ούτε μια πολίτικη κουζίνα της προκοπής στη Νέα Σμύρνη.
Παλιά, υπήρχε μία που κάτι έλεγε, ο Τούρκος σε υπερυψωμένο παράδρομο της Βενιζέλου. Σήμερα, τόσο σε Νέα Σμύρνη όσο και Παλιό Φάληρο (πρώην Σμυρνιοί και Πολίτες αντίστοιχα) έχει μείνει μόνον το όνομα και όχι η γευστική χάρη.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Λίνο Βεντούρα
- Δημοσιεύσεις: 12449
- Εγγραφή: 05 Δεκ 2018, 18:51
Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 12:15ο ιδιοκτήτης εχει ενοικιάσει ενα 3ωροφο κτήριο στην Ιερά Οδό στο οποίο λογω των εργασιών ανακαίνισης εχει κρεμάσει ενα τεράστιο πανό που πιάνει ολους τους ορόφους σαν γιγαντοαφίσα τραγουδιστή στα μπουζούκια, με τον ιδιο ολοσωμη φωτογραφία να κρατάει στα χέρια κρέατα έτοιμα να τα κόψει με μαχαίρι.
Ενώ σήμερα σήκωσε φωτο απο συνάντηση με τον Δήμαρχο Ζέρβα να του παραδίδει την Σημαία της Θεσσαλονίκης (!) για να την κρεμάσει έξω από το νεο μαγαζί του στην Αθήνα.

- Communio Sancta
- Δημοσιεύσεις: 1471
- Εγγραφή: 02 Μαρ 2024, 19:12
Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.

ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ.
- Communio Sancta
- Δημοσιεύσεις: 1471
- Εγγραφή: 02 Μαρ 2024, 19:12
Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.

Άλλοι γίναν διάσημοι για τα μοιρολόγια τους.

ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πως ένα πρωινό, σε κάνουν φονιά στα καλά καθούμενα.
από Otto Weininger » 08 Οκτ 2024, 00:07 » σε Κοινωνικά θέματα - 97 Απαντήσεις
- 2761 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Niki
11 Οκτ 2024, 17:47
-
-
-
Νέα δημοσίευση Που συμφερει να μεταφερω την εδρα ;
από Frappezitis » 12 Νοέμ 2023, 18:23 » σε Εσωτερική Πολιτική - 71 Απαντήσεις
- 1886 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
14 Νοέμ 2023, 12:21
-
-
-
Νέα δημοσίευση Του πήρε τελικά την έδρα ο Ανδρουλάκης
από Γαληνός » 01 Ιούλ 2023, 18:37 » σε Εσωτερική Πολιτική - 29 Απαντήσεις
- 1183 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Sol
04 Ιούλ 2023, 16:37
-
-
-
Νέα δημοσίευση Χάνει μια εδρα η νουδού, την κερδίζει το ΚΚΕ φτάνοντας τους 21 βουλευτές
από Maspoli » 30 Ιουν 2023, 14:30 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 350 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Maspoli
30 Ιουν 2023, 14:30
-