Εξέταση DNA καταγωγής.
Εξέταση DNA καταγωγής.
Με ένα απλό γκουγκλάρισμα βρήκα αυτό ως πρώτο αποτέλεσμα.
https://www.myheritage.gr/dna?utm_sourc ... d_source=1
Είναι αξιόπιστο; Υπάρχει κάτι που είναι το πλέον αξιόπιστο και να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμά του;
https://www.myheritage.gr/dna?utm_sourc ... d_source=1
Είναι αξιόπιστο; Υπάρχει κάτι που είναι το πλέον αξιόπιστο και να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμά του;
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
Re: Εξέταση DNA καταγωγής.
Καλό θα ήταν να μας πει κάποιος βιολόγος ή κάποιος πολύ καλός γνώστης. Κατ' αρχάς ισχύει ότι η σύγχρονη επιστήμη γνωρίζει πως ήταν το DNA των Ελλήνων ή των Τούρκων ή των Σλάβων; Σε ολόκληρη την αλυσίδα του DNA έχει διακριθεί με ασφάλεια ότι κάποιο κομμάτι του αφορά 100% κάτι σχετικό με την φυλή; Έχω ακούσει βέβαια ότι χαρτογραφήθηκε ολόκληρο πλέον αλλά δεν πολυκαταλαβαίνω τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Με λίγα λόγια το αρχικό ερώτημα είναι, μπορεί η σημερινή επιστήμη να αποδείξει ότι κάποιος κατάγεται από μία χώρα ή μία φυλή έστω με απόλυτη σιγουριά;
Οι σημερινοί Ελληνες είναι απόγονοι του Σωκράτη.marabou έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 21:08Καλό θα ήταν να μας πει κάποιος βιολόγος ή κάποιος πολύ καλός γνώστης. Κατ' αρχάς ισχύει ότι η σύγχρονη επιστήμη γνωρίζει πως ήταν το DNA των Ελλήνων ή των Τούρκων ή των Σλάβων; Σε ολόκληρη την αλυσίδα του DNA έχει διακριθεί με ασφάλεια ότι κάποιο κομμάτι του αφορά 100% κάτι σχετικό με την φυλή; Έχω ακούσει βέβαια ότι χαρτογραφήθηκε ολόκληρο πλέον αλλά δεν πολυκαταλαβαίνω τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Με λίγα λόγια το αρχικό ερώτημα είναι, μπορεί η σημερινή επιστήμη να αποδείξει ότι κάποιος κατάγεται από μία χώρα ή μία φυλή έστω με απόλυτη σιγουριά;
Αυτό το τεστ αποδεικνύει ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Σε ποσοστό άνω του 30%
Ζούμε σε ένα σύστημα.
nyxtovios έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 21:11Οι σημερινοί Ελληνες είναι απόγονοι του Σωκράτη.marabou έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 21:08Καλό θα ήταν να μας πει κάποιος βιολόγος ή κάποιος πολύ καλός γνώστης. Κατ' αρχάς ισχύει ότι η σύγχρονη επιστήμη γνωρίζει πως ήταν το DNA των Ελλήνων ή των Τούρκων ή των Σλάβων; Σε ολόκληρη την αλυσίδα του DNA έχει διακριθεί με ασφάλεια ότι κάποιο κομμάτι του αφορά 100% κάτι σχετικό με την φυλή; Έχω ακούσει βέβαια ότι χαρτογραφήθηκε ολόκληρο πλέον αλλά δεν πολυκαταλαβαίνω τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Με λίγα λόγια το αρχικό ερώτημα είναι, μπορεί η σημερινή επιστήμη να αποδείξει ότι κάποιος κατάγεται από μία χώρα ή μία φυλή έστω με απόλυτη σιγουριά;
Με ενδιαφέρει το ερώτημα που κάνω οπότε θα σε παρακαλούσα να μη φορτώνεις το νήμα με χαζομάρες.
Με συγχωρείς, εγώ να βοηθήσω ήθελα.marabou έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 21:14nyxtovios έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 21:11Οι σημερινοί Ελληνες είναι απόγονοι του Σωκράτη.marabou έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 21:08
Καλό θα ήταν να μας πει κάποιος βιολόγος ή κάποιος πολύ καλός γνώστης. Κατ' αρχάς ισχύει ότι η σύγχρονη επιστήμη γνωρίζει πως ήταν το DNA των Ελλήνων ή των Τούρκων ή των Σλάβων; Σε ολόκληρη την αλυσίδα του DNA έχει διακριθεί με ασφάλεια ότι κάποιο κομμάτι του αφορά 100% κάτι σχετικό με την φυλή; Έχω ακούσει βέβαια ότι χαρτογραφήθηκε ολόκληρο πλέον αλλά δεν πολυκαταλαβαίνω τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Με λίγα λόγια το αρχικό ερώτημα είναι, μπορεί η σημερινή επιστήμη να αποδείξει ότι κάποιος κατάγεται από μία χώρα ή μία φυλή έστω με απόλυτη σιγουριά;
Με ενδιαφέρει το ερώτημα που κάνω οπότε θα σε παρακαλούσα να μη φορτώνεις το νήμα με χαζομάρες.
Δεν νομίζω ότι το ζητούμενο είναι η Αρχαία Ελλάδα σε αυτό το νήμα. Είναι αν μπορεί μία εξέταση DNA να προσδιορίσει φυλή. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, αν αυτές οι ιδιωτικές εταιρείες είναι αξιόπιστες, δηλαδή αν τηρούν ό,τι προβλέπεται θεωρητικά για αυτό το θέμα.
Καλά δεν ήθελες να βοηθήσεις. Αλλά τέλος πάντων καταλαβαίνω ότι η πλάκα είναι ανάγκη. Μη γίνεται και εθισμός.
Δεν πάει έτσι μαν μου. Έχουν κάποια (μόντερνα) δεδωμένα εξ'αρχής. Απο εκεί και πέρα έχουν κανει Χ άτομα απο Ελλάδα το τεστ και άλλα Χ απο Τουρκία. Κάνεις και εσυ το τεστ και σου λέει πόσο κόντα είσαι στα δεδωμένα που έχουν. Δεν πάει εκατοντάδες/χιλιάδες χρόνια πίσω.
Να 'σαι καλά. Έδωσες έναν προσανατολισμό. Άρα πάει με βάση τι έχουν μαζέψει από τη σύγχρονη εποχή αφού έχουν μαζέψει και στοιχεία από τον κάθε εξεταζόμενο.GoBzi έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 21:21Δεν πάει έτσι μαν μου. Έχουν κάποια (μόντερνα) δεδωμένα εξ'αρχής. Απο εκεί και πέρα έχουν κανει Χ άτομα απο Ελλάδα το τεστ και άλλα Χ απο Τουρκία. Κάνεις και εσυ το τεστ και σου λέει πόσο κόντα είσαι στα δεδωμένα που έχουν. Δεν πάει εκατοντάδες/χιλιάδες χρόνια πίσω.
Σ' ευχαριστώ

Τώρα το άλλο ερώτημα. Είναι αξιόπιστη οποιαδήποτε εταιρεία σου πουλάει τέτοιες εξετάσεις; Φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζουν την σχετική τεχνολογία και έχουν κατάλληλα εργαστήρια. Οπότε εμπιστευόμαστε τυφλά;
Εγώ είχα κάνει πριν χρόνια με την myheritage και μου βγήκε ακριβώς αυτά που περίμενα. Ελλάδα κάπου στο 70%, 25 Τουρκία στην περιοχή της Τραπεζούντας (και η μάνα μου και ο πατέρας μου είχαν έναν γονιό από εκεί) και 5% Νότια Ιταλία (εκεί δεν έχω κάποιον και δεν το περίμενα).marabou έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 21:58Να 'σαι καλά. Έδωσες έναν προσανατολισμό. Άρα πάει με βάση τι έχουν μαζέψει από τη σύγχρονη εποχή αφού έχουν μαζέψει και στοιχεία από τον κάθε εξεταζόμενο.GoBzi έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 21:21Δεν πάει έτσι μαν μου. Έχουν κάποια (μόντερνα) δεδωμένα εξ'αρχής. Απο εκεί και πέρα έχουν κανει Χ άτομα απο Ελλάδα το τεστ και άλλα Χ απο Τουρκία. Κάνεις και εσυ το τεστ και σου λέει πόσο κόντα είσαι στα δεδωμένα που έχουν. Δεν πάει εκατοντάδες/χιλιάδες χρόνια πίσω.
Σ' ευχαριστώ
Τώρα το άλλο ερώτημα. Είναι αξιόπιστη οποιαδήποτε εταιρεία σου πουλάει τέτοιες εξετάσεις; Φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζουν την σχετική τεχνολογία και έχουν κατάλληλα εργαστήρια. Οπότε εμπιστευόμαστε τυφλά;
Οπότε καλύφθηκαGoBzi έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 22:08Εγώ είχα κάνει πριν χρόνια με την myheritage και μου βγήκε ακριβώς αυτά που περίμενα. Ελλάδα κάπου στο 70%, 25 Τουρκία στην περιοχή της Τραπεζούντας (και η μάνα μου και ο πατέρας μου είχαν έναν γονιό από εκεί) και 5% Νότια Ιταλία (εκεί δεν έχω κάποιον και δεν το περίμενα).marabou έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 21:58Να 'σαι καλά. Έδωσες έναν προσανατολισμό. Άρα πάει με βάση τι έχουν μαζέψει από τη σύγχρονη εποχή αφού έχουν μαζέψει και στοιχεία από τον κάθε εξεταζόμενο.GoBzi έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 21:21
Δεν πάει έτσι μαν μου. Έχουν κάποια (μόντερνα) δεδωμένα εξ'αρχής. Απο εκεί και πέρα έχουν κανει Χ άτομα απο Ελλάδα το τεστ και άλλα Χ απο Τουρκία. Κάνεις και εσυ το τεστ και σου λέει πόσο κόντα είσαι στα δεδωμένα που έχουν. Δεν πάει εκατοντάδες/χιλιάδες χρόνια πίσω.
Σ' ευχαριστώ

- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Δίνεις και στοιχεία καταγωγής όταν στέλνεις σταγόνες από το αίμα σου, ή δίνεις μόνο το όνομα -ίδης/-όγλου;GoBzi έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 22:08Εγώ είχα κάνει πριν χρόνια με την myheritage και μου βγήκε ακριβώς αυτά που περίμενα. Ελλάδα κάπου στο 70%, 25 Τουρκία στην περιοχή της Τραπεζούντας (και η μάνα μου και ο πατέρας μου είχαν έναν γονιό από εκεί) και 5% Νότια Ιταλία (εκεί δεν έχω κάποιον και δεν το περίμενα).marabou έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 21:58Να 'σαι καλά. Έδωσες έναν προσανατολισμό. Άρα πάει με βάση τι έχουν μαζέψει από τη σύγχρονη εποχή αφού έχουν μαζέψει και στοιχεία από τον κάθε εξεταζόμενο.GoBzi έγραψε: ↑13 Οκτ 2024, 21:21
Σ' ευχαριστώ
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η Βυζαντινή Ιερά Εξέταση της Κων/πόλεως
από tanipteros » 22 Δεκ 2023, 13:52 » σε Θρησκειολογία - 192 Απαντήσεις
- 4458 Προβολές