Ρε μαλάκες...
Re: Ρε μαλάκες...
Μισό...
Πριν από τον Βππ, στην Ελλάδα υπήρχαν δύο βασικές συνταγές.
Η μία με σταφίδες, κουκουνάρι και άλλα μπαχαρικά ή και με κιμά - αυτή ήταν η ανατολίτικη πλευρά των γεμιστών.
Και η άλλη, χωρίς τα ανωτέρω, με τα γεμιστά να συνοδεύονται από μαγιονέζα ή γιαούρτι ή έβαζαν μπεσαμέλ από πάνω σε κάθε ένα γεμιστό.
Ο πόλεμος κατέστρεψε την δεύτερη εκδοχή...
Οπότε...
Ουσιαστικά, τα ορφανά γεμιστά είναι απόρροια του πολέμου και όχι ο τρόπος που συνήθιζαν να τα τρώνε πριν από αυτόν...
.
Η μία με σταφίδες, κουκουνάρι και άλλα μπαχαρικά ή και με κιμά - αυτή ήταν η ανατολίτικη πλευρά των γεμιστών.
Και η άλλη, χωρίς τα ανωτέρω, με τα γεμιστά να συνοδεύονται από μαγιονέζα ή γιαούρτι ή έβαζαν μπεσαμέλ από πάνω σε κάθε ένα γεμιστό.
Οπότε...
Ουσιαστικά, τα ορφανά γεμιστά είναι απόρροια του πολέμου και όχι ο τρόπος που συνήθιζαν να τα τρώνε πριν από αυτόν...
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
μα τι επίπεδο...
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
εχεις προβλημαOANNHSEA έγραψε: ↑16 Οκτ 2024, 17:55Μισό...
Οπότε...
.
-
- Επικοινωνία:
Βασικά, η διαφορά των ορφανών γεμιστών από την παραλλαγή με προσθήκη κιμά, είναι η περίπου η ίδια με αυτήν που έχει το ιμάμ μπαϊλντί από τις μελιτζάνες παπουτσάκια.OANNHSEA έγραψε: ↑16 Οκτ 2024, 17:55Μισό...
Οπότε...
.
Εγώ ήμουν συνηθισμένη από τα βόρεια σόγια στα γεμιστά με κιμά χωρίς μπεσαμέλ και στις μελιτζάνες παπουτσάκια με μπεσαμέλ. Την μαγιονέζα σε αμφότερα, ομολογώ ότι δεν την ήξερα και δεν θα ήθελα να τη μάθω ποτέ.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Ληστοσυμμορίτης
πήγα σε ένα εναλλακτικό μαγειρίο δίπλα από μια εναλλακτική θεατρική σκηνή και είχαν γεμιστά με κινόα και γαρίδες, 17€ αηδίαGeorge_V έγραψε: ↑16 Οκτ 2024, 16:28Ο παππους μου απε την Πολιν τα ετρωγε με κιμα σταφιδες και κουκουναρι.Cecily Anne έγραψε: ↑16 Οκτ 2024, 16:26Είναι η πολίτικη εκδοχή.Πτολεμαίος έγραψε: ↑16 Οκτ 2024, 15:52..έχει κανείς από σας κάποια γυναίκα, μάνα, πεθερά, αδελφή, θεία ή οτιδήποτε άλλο, που να βάζει στα γεμιστά σταφίδες γτπκτχ μου;
Η δικιά μου πεθερά με έχει ξεκωλιασει και θέλω να μάθω ποιος τανας γιος είναι υπεύθυνος γι'αυτη την αθλιότητα.
Πετρετζίκης πχ;
Και μπαχαρικα σε level που θα εκαναν οποιοδηποτε ανθρωπο να βγαλει φλογες σαν τους δρακους της Βαλυρια.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
.
Τι στα φίδια μωρή στα φιδιασμένη βλάχα που αντί για φαγητό θα φάμε γλυκό.....
Κίτςοκουζινικός Καραμπαμπισμός.....
Εχω μια φίλη που ρίχνει 15 σουλτανίνες σε κάθε ντομάτα.....
ευτυχώς που η Αγία Φέτα τα κάνει υποφερτά.....
Επ ευκαιρία καταγγέλλω και τον Φιδέ.....αν δεν είσαι μωρό η γέρος ..... τίναφτό ρε πούστηδες.....
Εντιτ.....τα Γεμιστά είναι κολλημένα ενώ θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλές εκδοχές θαλασσινών πτηνών και λοιπών κτηνών.....
.
Τι στα φίδια μωρή στα φιδιασμένη βλάχα που αντί για φαγητό θα φάμε γλυκό.....

Κίτςοκουζινικός Καραμπαμπισμός.....
Εχω μια φίλη που ρίχνει 15 σουλτανίνες σε κάθε ντομάτα.....

Επ ευκαιρία καταγγέλλω και τον Φιδέ.....αν δεν είσαι μωρό η γέρος ..... τίναφτό ρε πούστηδες.....

Εντιτ.....τα Γεμιστά είναι κολλημένα ενώ θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλές εκδοχές θαλασσινών πτηνών και λοιπών κτηνών.....
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ την 16 Οκτ 2024, 19:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δεν ξέρω πως καταλήξαμε να τα τρώμε ορφανά αλλά εξέλιξη τέλος, το τέλειο είδος δημιουργήθηκε
Στις εναλλακτικές γεμίσεις ξεχάσατε κολοκυθανθούς, ξέρω είμαστε ένα πχωρουμ που μισείτε την Κρήτη αλλά γαμούν
Στις εναλλακτικές γεμίσεις ξεχάσατε κολοκυθανθούς, ξέρω είμαστε ένα πχωρουμ που μισείτε την Κρήτη αλλά γαμούν
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
enterprise-psi έγραψε: ↑16 Οκτ 2024, 16:53εγώ τι να πω που δεν μου φτιάχνει καν μουσακάChilloutbuddy έγραψε: ↑16 Οκτ 2024, 16:45εγώ τι να πώ που αντί για μελιτζάνες βάζει κολοκυθάκια στο μουσακά

Εγώ αν δεν πάω σε φίλο - συγγενή απροειδοποίητα να το πετύχω τυχαία , δεν θα τον διαλέξω σε εστιατόριο ή να το ζητήσω στο σπίτι
Νόστιμο μεν αλλά υπερβολικό
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Το σίγουρο είναι ότι κάποια "λαϊκά" φαγητά (αξέχαστη Θεανώ), όπως τα προαναφερθέντα, ορφανά ή όχι, έχουν πολύ μεγαλύτερο χρόνο προετοιμασίας από τις περισσότερες γκουρμέ, πειραγμένες, τρέντυ συνταγές.Μπίστης έγραψε: ↑16 Οκτ 2024, 19:39enterprise-psi έγραψε: ↑16 Οκτ 2024, 16:53εγώ τι να πω που δεν μου φτιάχνει καν μουσακάChilloutbuddy έγραψε: ↑16 Οκτ 2024, 16:45εγώ τι να πώ που αντί για μελιτζάνες βάζει κολοκυθάκια στο μουσακά
Εγώ αν δεν πάω σε φίλο - συγγενή απροειδοποίητα να το πετύχω τυχαία , δεν θα τον διαλέξω σε εστιατόριο ή να το ζητήσω στο σπίτι
Νόστιμο μεν αλλά υπερβολικό
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Μόνο Φοσκιλις μπορεί να οραματιστεί τον ιδανικό τρόπο τιμωρίας της
και με ανθούς Ιβίσκου είναι τρομερά τα γεμιστά.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Τσ τσ τςΛηστοσυμμορίτης έγραψε: ↑16 Οκτ 2024, 18:32
πήγα σε ένα εναλλακτικό μαγειρίο δίπλα από μια εναλλακτική θεατρική σκηνή και είχαν γεμιστά με κινόα και γαρίδες, 17€ αηδία
Τι αντιλαϊκές επιλογές
Καλείσαι σε απολογία
Ναι. Σταφίδες και κουκουνάρι.Πτολεμαίος έγραψε: ↑16 Οκτ 2024, 15:52..έχει κανείς από σας κάποια γυναίκα, μάνα, πεθερά, αδελφή, θεία ή οτιδήποτε άλλο, που να βάζει στα γεμιστά σταφίδες γτπκτχ μου;
Η δικιά μου πεθερά με έχει ξεκωλιασει και θέλω να μάθω ποιος τανας γιος είναι υπεύθυνος γι'αυτη την αθλιότητα.
Πετρετζίκης πχ;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τι έχετε ψηφίσει ρε μαλάκες;
από βοθρατζης » 03 Οκτ 2024, 11:44 » σε Εσωτερική Πολιτική - 34 Απαντήσεις
- 807 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από βοθρατζης
03 Οκτ 2024, 17:30
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΒΑΛΤΕ ΑΒΑΤΑΡ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ.....
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 24 Ιαν 2025, 23:42 » σε Phorum.com.gr - Διαδικτυακή κοινότητα - 3 Απαντήσεις
- 337 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στύξ
25 Ιαν 2025, 00:06
-
-
- 173 Απαντήσεις
- 4018 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
17 Ιουν 2024, 20:55
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί ρε μαλάκες μπαίνετε σε συζητήσεις με τον ΓΓ?
από student » 28 Ιαν 2025, 12:11 » σε Κοινωνικά θέματα - 363 Απαντήσεις
- 4790 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
29 Ιαν 2025, 18:55
-