Πάει ο Sinwar. Τώρα σειρά έχει το Ιράν

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Re: Πάει ο Sinwar. Τώρα σειρά έχει το Ιράν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 18 Οκτ 2024, 14:26

Zelda έγραψε:
18 Οκτ 2024, 14:24
nyxtovios έγραψε:
18 Οκτ 2024, 14:18
Zelda έγραψε:
18 Οκτ 2024, 14:14

Καλα, δεν ειναι απλά μαχη Ισραηλ-Χαμας
Το μεγάλο επίδικο ειναι ποιος θα ελεγχει τον εμπορικο δρομο απο την Ασια στη Μεσογειο
Για αυτο και οι Ιρανοι εχουν βαλει τους Χουθι να κλεισουν την Ερυθρα Θαλασσα
Και αυτο αφορα αμεσα την Ελλαδα (και την Τουρκια)
Όχι δικέ μου. Έχουμε πολύ σοβαρότερα εσωτερικά προβλήματα για να ασχολούμαστε με ένα ξένο ζήτημα.
Έχουμε μια χώρα που σε 30 χρόνια οι γηγενείς θα είναι το 50% (συν τους γύφτους), έχουμε ένα πωλητικό-δικαστικό σύστημα χειρότερο από της Χαμάς, έχουμε την τουρκία που προωθεί μεινοτικές-αποσχιστικές πολιτικές εντός Ελλάδος, αλλά οι ελληνιάρηδες ως γνήσιοι ελληνόγυφτοι όταν έχει εκλογές κάνουν 70% αποχή, αλλά αν είναι για πανηγύρια κάνουν 110% συμμετοχή.
Μη νομίζεις ότι θα έχουμε και μεγάλη διαφορά με τη μοίρα των παλαιστίνινων σε κάποια χρόνια.
Ναι μονο που κανενα κρατος δε σκεφτεται ετσι.
Δε ζουμε στην Αλβανια του Χοτζα.
Το διεθνές περιβάλλον κρινει την τυχη των κρατων, ειδικα των μικρων.

Ακομα και χωρες οπως η Κινα αγωνιούν για το τι θα συμβει στον Περσικο για την ενεργειακη τροφοδοσια τους.
Και μου λες οτι η Ελλαδα πρεπει να ειναι αδιαφορη;

Αν η Τουρκια για παραδειγμα ελεγξει ολους τους ενεργειακους και εμπορικους δρομους στην περιοχη, η μοιρα της Ελλαδας ειναι να γινει δορυφόρος της, ακομα και αν εμφανιστει ο Περικλης και γινει Πρωθυπουργος.
Ο Έλληνας πολίτης έχει πιο μεγάλα προβλήματα, στο εξήγησα γιατί.
Μεγαλύτερα αυτή τη στιγμή από το τι θα κάνει το Ισραήλ και η Κίνα κτλ

Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda » 18 Οκτ 2024, 14:27

nyxtovios έγραψε:
18 Οκτ 2024, 14:26
Zelda έγραψε:
nyxtovios έγραψε:

Όχι δικέ μου. Έχουμε πολύ σοβαρότερα εσωτερικά προβλήματα για να ασχολούμαστε με ένα ξένο ζήτημα.
Έχουμε μια χώρα που σε 30 χρόνια οι γηγενείς θα είναι το 50% (συν τους γύφτους), έχουμε ένα πωλητικό-δικαστικό σύστημα χειρότερο από της Χαμάς, έχουμε την τουρκία που προωθεί μεινοτικές-αποσχιστικές πολιτικές εντός Ελλάδος, αλλά οι ελληνιάρηδες ως γνήσιοι ελληνόγυφτοι όταν έχει εκλογές κάνουν 70% αποχή, αλλά αν είναι για πανηγύρια κάνουν 110% συμμετοχή.
Μη νομίζεις ότι θα έχουμε και μεγάλη διαφορά με τη μοίρα των παλαιστίνινων σε κάποια χρόνια.

Ακομα και χωρες οπως η Κινα αγωνιούν για το τι θα συμβει στον Περσικο για την ενεργειακη τροφοδοσια τους.

Αν η Τουρκια για παραδειγμα ελεγξει ολους τους ενεργειακους και εμπορικους δρομους στην περιοχη, η μοιρα της Ελλαδας ειναι να γινει δορυφόρος της, ακομα και αν εμφανιστει ο Περικλης και γινει Πρωθυπουργος.
Ναι μονο που μιλας για τον Ελληνα πολιτη ατομικα σημερα
Αναφερομαι σε κρατικα συμφεροντα που πρεπει να λαμβανουν υποψη και τις επομενες δεκαετιες/γενιες

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 18 Οκτ 2024, 14:28

Zelda έγραψε:
18 Οκτ 2024, 14:27
nyxtovios έγραψε:
Zelda έγραψε:

Ναι μονο που μιλας για τον Ελληνα πολιτη ατομικα
Αναφερομαι σε κρατικα συμφεροντα
Τα κρατικά συμφέροντα στις πολιτισμένες χώρες είναι και ατομικά.
Όπως πολύ σωστά το έθεσες μάλλον δε συμβαίνει το ίδιο και στο ψευδοκράτος.

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 18 Οκτ 2024, 14:29

nyxtovios έγραψε:
Golden Age έγραψε:
18 Οκτ 2024, 14:23
nyxtovios έγραψε:
Έχουμε πολύ σοβαρότερα εσωτερικά προβλήματα για να ασχολούμαστε με ένα ξένο ζήτημα.
"Έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε", αλλά όλο στα νήματα για να γράψεις υπερ της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και του Ιράν είσαι. :D

Οι Παλαιστίνοι ως έθνος προέκυψαν μετά τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του '48. Μέχρι τότε ήταν απλά Άραβες της Παλαιστίνης.
Υπέρ του Ιραν είμαι, ναι.
Για Χαμάς, Χεζμπολα δεν έχω εκφράσει συμπαθειες. Είμαι με τους αμάχους που σκοτώνονται.

Τι με νοιάζει πως προέκυψαν οι παλαιστίνιοι. Εγώ σου λέω ότι έχουμε πιο μεγάλα προβλήματα.
Είσαι υπερ του Ιράν, αλλά αυτό έβαλε την Χεζμπολάχ να επιτεθεί στο Ισραήλ και προέκυψε ο πόλεμος Ισραήλ - Χεζμπολάχ που σε κάνει να ανησυχείς για το μεταναστευτικό.

Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda » 18 Οκτ 2024, 14:30

nyxtovios έγραψε:
18 Οκτ 2024, 14:28
Zelda έγραψε:
nyxtovios έγραψε:

Για πες μου ποια πολιτισμενη χωρα δεν ασχολειται με το τι γινεται στην περιοχη;
Μπορει η Ισλανδια και η Νεα Ζηλανδια που ειναι στην αλλη ακρη του κοσμου.

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 18 Οκτ 2024, 14:31

nyxtovios έγραψε:
αλλά οι ελληνιάρηδες ως γνήσιοι ελληνόγυφτοι όταν έχει εκλογές κάνουν 70% αποχή, αλλά αν είναι για πανηγύρια κάνουν 110% συμμετοχή.
και πολύ καλά κάνουνε.

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 18 Οκτ 2024, 14:32

Zelda έγραψε:
18 Οκτ 2024, 14:30
nyxtovios έγραψε:
18 Οκτ 2024, 14:28
Zelda έγραψε:

Για πες μου ποια πολιτισμενη χωρα δεν ασχολειται με το τι γινεται στην περιοχη;
Μπορει η Ισλανδια και η Νεα Ζηλανδια που ειναι στην αλλη ακρη του κοσμου.
Άλλο λέω, άλλο καταλαβαίνεις όμως

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 18 Οκτ 2024, 14:34

Golden Age έγραψε:
18 Οκτ 2024, 14:29
nyxtovios έγραψε:
Golden Age έγραψε:
18 Οκτ 2024, 14:23

"Έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε", αλλά όλο στα νήματα για να γράψεις υπερ της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και του Ιράν είσαι. :D

Οι Παλαιστίνοι ως έθνος προέκυψαν μετά τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του '48. Μέχρι τότε ήταν απλά Άραβες της Παλαιστίνης.
Για Χαμάς, Χεζμπολα δεν έχω εκφράσει συμπαθειες. Είμαι με τους αμάχους που σκοτώνονται.

Τι με νοιάζει πως προέκυψαν οι παλαιστίνιοι. Εγώ σου λέω ότι έχουμε πιο μεγάλα προβλήματα.
Είσαι υπερ του Ιράν, αλλά αυτό έβαλε την Χεζμπολάχ να επιτεθεί στο Ισραήλ και προέκυψε ο πόλεμος Ισραήλ - Χεζμπολάχ που σε κάνει να ανησυχείς για το μεταναστευτικό.
Πάσχει η λογική σου.
Και εσύ είσαι υπερ των ΗΠΑ που έβαλαν τους Τουρκους να κάνουν την κατοχή στην Κύπρο, να αφοπλίσουμε τα νησιά και να αναγνωρίσουμε μακεδονική γλώσσα.

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 18 Οκτ 2024, 14:34

Αλιόσα έγραψε:
18 Οκτ 2024, 14:31
nyxtovios έγραψε:
αλλά οι ελληνιάρηδες ως γνήσιοι ελληνόγυφτοι όταν έχει εκλογές κάνουν 70% αποχή, αλλά αν είναι για πανηγύρια κάνουν 110% συμμετοχή.
και πολύ καλά κάνουνε.
Ε ναι, γιατί να μην κάνουμε κυβερνήσεις με 20%;
Τι μπορεί να πάει στραβά;

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 18 Οκτ 2024, 14:35

nyxtovios έγραψε:
18 Οκτ 2024, 14:34
Αλιόσα έγραψε:
nyxtovios έγραψε:
και πολύ καλά κάνουνε.
για πες μας, εσύ που δεν απέχεις τι ψηφίζεις;

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 18 Οκτ 2024, 14:36

Scouser έγραψε:
18 Οκτ 2024, 13:35

Δεν πέθανε με το όπλο στο χέρι, ένα ξύλινο μαδέρι που πέταξε στα κουτουρού όταν κατάλαβε ότι ήταν game over δεν είναι ''πεθαίνω με το όπλο στο χέρι''.
Δεν πέθανε με το όπλο στο χέρι γιατί μόλις του είχαν καταβομβαρδίσει τον κώλο οπότε δεν είχε όπλο να πάρει στο χέρι. Όμως το ότι πέταξε ό,τι βρήκε μπροστά του στα κουτουρού μολονότι ήταν μάταιο, είναι κλασικό θέμα ηρωικού θανάτου, φάση το ένα δαχτυλο που μου έχει μείνει το υψώνω στη μούρη του δημίου μου. 1000% αναγνωρίζεται ως ηρωικός θάνατος στην κουλτούρα της περιοχής και το ότι οι Ισραηλινοί επέλεξαν να παίξουν αυτό το βίντεο δείχνει βασικά πόσο ξένοι είναι εδώ πέρα. Αν ήταν Ισραηλινός ο Ιμπραήμ δε θα είχε αποδώσει τιμές στο σώμα του Παπαφλέσσα, αλλά θα πανηγύριζε "χαχαχα τριανταπέντε προς έναν δεν το χάλασε το κωλαρίνι σου ε".

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 18 Οκτ 2024, 14:38

vantono έγραψε:
Δημοκράτης έγραψε:
18 Οκτ 2024, 13:49
Scouser έγραψε:

Δεν πέθανε με το όπλο στο χέρι, ένα ξύλινο μαδέρι που πέταξε στα κουτουρού όταν κατάλαβε ότι ήταν game over δεν είναι ''πεθαίνω με το όπλο στο χέρι''. Αν είναι έτσι και ο Αλ Μπαγκντάτι που ανατινάχθηκε όταν τον στρίμωξαν σε ένα τούνελ οι αμερικανοί ειδικοδυναμίτες ''ηρωϊκά'' πέθανε. Η πραγματικότητα είναι ότι και οι δύο πέθαναν σαν κυνηγημένοι αρουραίοι ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν. Ήρωας είσαι όταν αποφασίζεις να μείνεις και να πολεμήσεις, ενώ έχεις την επιλογή να γλιτώσεις. Ο Αυξεντίου αν είχε παραδοθεί θα τον κρέμαγαν, οπότε δεν θεωρώ ηρωϊκό τον θάνατό του. Η όλη του δράση φυσικά σαφώς και ήταν ηρωϊκή, και δεν νομίζω να ήταν και υπεύθυνος για σφαγές ή βιασμούς αμάχων.
ντάξει μη λέμε και μπαρούφες τώρα. Ο κατσαπλιάς πέθανε πολεμόντας για αυτά που πίστεύει
Τώρα αν αυτά που πιστεύει είναι μαλακίες, αν καλώς για τον πολιτιμένο κόσμο πέθανε κτλ είναι άλλη συζήτηση αλλά έπεσε στην μάχη. Όχι πχ σαν τον Αραφάτ που έκανε αντίσταση κάνοντας ζωάρα στην υγειά των κορόιδων
Σωστό.
Όπως ούτε σαν τον προκάτοχό του, τον Χανίγια που δεν είχε αφήσει αστακό και κωλοχτύπα αφαγωτο σε όλα τα εστιατόρια του Κατάρ και της Τουρκίας.
ήταν καλοφαγάς, για αυτό στο τέλος έφαγε και μια μπόμπα για καλή χώνεψη

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 18 Οκτ 2024, 14:38

Αλιόσα έγραψε:
18 Οκτ 2024, 14:35
nyxtovios έγραψε:
Αλιόσα έγραψε:

και πολύ καλά κάνουνε.
για πες μας, εσύ που δεν απέχεις τι ψηφίζεις;
Τώρα εσύ τι κατάλαβες από αυτό που είπα, άγνωστο.
Τζήμερο, και Κούλη στο δευτερο γύρο.

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 18 Οκτ 2024, 14:39

nyxtovios έγραψε:
Golden Age έγραψε:
18 Οκτ 2024, 14:29
nyxtovios έγραψε:

Πάσχει η λογική σου.
Και εσύ είσαι υπερ των ΗΠΑ που έβαλαν τους Τουρκους να κάνουν την κατοχή στην Κύπρο, να αφοπλίσουμε τα νησιά και να αναγνωρίσουμε μακεδονική γλώσσα.
Ναι, δεν ήθελαν οι Τούρκοι να μπουκάρουν και τους παρακαλούσαν οι ΗΠΑ. Όσο για την συμφωνία των Πρεσπών, σιγά μην ασχολήθηκε ο Τραμπ με τις διαπραγματεύσεις του Τσίπρα με τους Σκοπιανούς.

Και για να μην ξεγλυστράς, το Ιράν προκάλεσε τον πόλεμο Ισραήλ - Χεζμπολάχ που σε κάνει να ανησυχείς για το μεταναστευτικό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Golden Age την 18 Οκτ 2024, 14:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 18 Οκτ 2024, 14:39

foscilis έγραψε:
18 Οκτ 2024, 14:36
Scouser έγραψε:

Δεν πέθανε με το όπλο στο χέρι, ένα ξύλινο μαδέρι που πέταξε στα κουτουρού όταν κατάλαβε ότι ήταν game over δεν είναι ''πεθαίνω με το όπλο στο χέρι''.
Δεν πέθανε με το όπλο στο χέρι γιατί μόλις του είχαν καταβομβαρδίσει τον κώλο οπότε δεν είχε όπλο να πάρει στο χέρι. Όμως το ότι πέταξε ό,τι βρήκε μπροστά του στα κουτουρού μολονότι ήταν μάταιο, είναι κλασικό θέμα ηρωικού θανάτου, φάση το ένα δαχτυλο που μου έχει μείνει το υψώνω στη μούρη του δημίου μου. 1000% αναγνωρίζεται ως ηρωικός θάνατος στην κουλτούρα της περιοχής και το ότι οι Ισραηλινοί επέλεξαν να παίξουν αυτό το βίντεο δείχνει βασικά πόσο ξένοι είναι εδώ πέρα. Αν ήταν Ισραηλινός ο Ιμπραήμ δε θα είχε αποδώσει τιμές στο σώμα του Παπαφλέσσα, αλλά θα πανηγύριζε "χαχαχα τριανταπέντε προς έναν δεν το χάλασε το κωλαρίνι σου ε".
βασικά δεν είχε καν χέρι, με το αριστερό φαίνεται να πετάει το μαδέρι και η σκηνή θυμίζει λίγο στρατιώτης ράιαν αλλά δεν βρέθηκε από πίσω κάτι να καταστρέφει το ντροοουν

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών