Εξέταση DNA καταγωγής.

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Re: Εξέταση DNA καταγωγής.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 18 Οκτ 2024, 00:15

Ζενίθεδρος έγραψε:
18 Οκτ 2024, 00:07
GoBzi έγραψε:
13 Οκτ 2024, 22:08
marabou έγραψε:
13 Οκτ 2024, 21:58

Να 'σαι καλά. Έδωσες έναν προσανατολισμό. Άρα πάει με βάση τι έχουν μαζέψει από τη σύγχρονη εποχή αφού έχουν μαζέψει και στοιχεία από τον κάθε εξεταζόμενο.
Σ' ευχαριστώ :smt023

Τώρα το άλλο ερώτημα. Είναι αξιόπιστη οποιαδήποτε εταιρεία σου πουλάει τέτοιες εξετάσεις; Φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζουν την σχετική τεχνολογία και έχουν κατάλληλα εργαστήρια. Οπότε εμπιστευόμαστε τυφλά;
Εγώ είχα κάνει πριν χρόνια με την myheritage και μου βγήκε ακριβώς αυτά που περίμενα. Ελλάδα κάπου στο 70%, 25 Τουρκία στην περιοχή της Τραπεζούντας (και η μάνα μου και ο πατέρας μου είχαν έναν γονιό από εκεί) και 5% Νότια Ιταλία (εκεί δεν έχω κάποιον και δεν το περίμενα).
Δίνεις και στοιχεία καταγωγής όταν στέλνεις σταγόνες από το αίμα σου, ή δίνεις μόνο το όνομα -ίδης/-όγλου;
Μόνο όνομα και στέλνεις σάλιο. :102:

Άβαταρ μέλους
masterridley
Phorum.gr user: masterridley

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley » 18 Οκτ 2024, 20:08

marabou έγραψε:
Τώρα το άλλο ερώτημα. Είναι αξιόπιστη οποιαδήποτε εταιρεία σου πουλάει τέτοιες εξετάσεις; Φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζουν την σχετική τεχνολογία και έχουν κατάλληλα εργαστήρια. Οπότε εμπιστευόμαστε τυφλά;
Όλες είναι αξιόπιστες μέχρι να μην είναι. Η 23andme ας πούμε, που ήταν κορυφή, μετά το leak 7 εκατομυρίων χρηστών, γαμήθηκε. Η μετοχή της έπεσε στα τάρταρα και τα στοιχεία dna πέρασαν στα χέρια των hackers, που ένας θεός ξέρει που τα δώσανε.

Εγώ εκεί θα έκανα αρχικά, γιατί αν θυμάμαι καλά κάνανε πιο δυνατή δουλειά, πχ βλέπανε και haplogroups? Ενώ οι 2 που συζητάμε (myheritage/ancestry) κάνουν κάποια σημεία του dna, κλάιν μάιν.

Ντάξει, κάντο για την πλάκα, δεν είναι ακριβό, ειδικά αν εκμεταλλευτείς κάποιο sale.

ΥΓ. υπάρχουν και οι βαρβάτες εταιρίες, όπως nebula genomics, που θα πάρεις full γονιδίωμα για 250 ευρώ + συνδρομή 10 το μήνα για ένα χρόνο νομίζω. Εκεί, πραγματικά έχεις όλα τα στοιχεία για σένα, αλλά πρέπει να ξέρεις βιολογία για να τα αναλύσεις μόνος σου και να καταλάβεις τις αναφορές που θα σου βγάλει.

Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 19 Οκτ 2024, 14:20

masterridley έγραψε:
18 Οκτ 2024, 20:08
marabou έγραψε:
Όλες είναι αξιόπιστες μέχρι να μην είναι. Η 23andme ας πούμε, που ήταν κορυφή, μετά το leak 7 εκατομυρίων χρηστών, γαμήθηκε. Η μετοχή της έπεσε στα τάρταρα και τα στοιχεία dna πέρασαν στα χέρια των hackers, που ένας θεός ξέρει που τα δώσανε.

Εγώ εκεί θα έκανα αρχικά, γιατί αν θυμάμαι καλά κάνανε πιο δυνατή δουλειά, πχ βλέπανε και haplogroups? Ενώ οι 2 που συζητάμε (myheritage/ancestry) κάνουν κάποια σημεία του dna, κλάιν μάιν.

Ντάξει, κάντο για την πλάκα, δεν είναι ακριβό, ειδικά αν εκμεταλλευτείς κάποιο sale.

ΥΓ. υπάρχουν και οι βαρβάτες εταιρίες, όπως nebula genomics, που θα πάρεις full γονιδίωμα για 250 ευρώ + συνδρομή 10 το μήνα για ένα χρόνο νομίζω. Εκεί, πραγματικά έχεις όλα τα στοιχεία για σένα, αλλά πρέπει να ξέρεις βιολογία για να τα αναλύσεις μόνος σου και να καταλάβεις τις αναφορές που θα σου βγάλει.
Βιολογία ξέρω εγκυκλοπαιδικά. Μπορώ όμως αν προκύψει μία απορία να το ψάξω. Αλλά είναι πολλά τα λεφτά και δεν αξίζει για τη δική μου κατάσταση.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Υ.Γ. τι είναι τα haplogroups;
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών