Ορίστε κάτι σχετικά καινούριο
Η καταντια του Ελληνικου θεατρου
Re: Η καταντια του Ελληνικου θεατρου
Ορίστε κάτι σχετικά καινούριο
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Συμφωνω σε ολα.zteo έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 23:14Θεωρώ την αρχαιοελληνικη δραματουργια ανώτερη του Σαιξπηρ. Γιαυτό μου αρέσουν τα έργα του Σαιξπηρ που ακολουθούν το αρχαιοελληνικο πρότυπο υβρις-νεμεσις.George_V έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 23:07Εδω μεχρι και ο Τολκιεν ειχε εμπνευστει απο τον Σαιξπηρ.
Π.χ.η ιδέα για τα Εντς του ειχε ερθει μια μερα που διαβαζε τον Μακβεθ εξαιτιας ενος αποσπασματος που διαβασε εκει. (Βοnus points αν καταλαβεις πως του ηρθε η ιδεαΑν ξερεις τον Μακβεθ ειναι σχετικα ευκολο να το δεις πως επιασε την ιδεα)
Και δεν ηταν η μοναδικη επιρροη του απο τον Σαιξπηρ η δημιουργια των Εντς (εχει δεκαδες αλλες)
Υ.Γ. Από τον ερχομό του Μαλκομ με τα κλαδιά στα χερια
Y.Γ. Well done. Ξερεις καλα τον Μακβεθ. Για την ιστορια ο Τολκιεν διαβαζε τον Μακβεθ μια μερα σε ενα διαλειμα απο την συνθεση του lore της Middle Earth και διαβασε το αποσπασμα που οι τρεις μαγισσες προφητευουν στον Μακβεθ οτι δεν θα ηττηθει πριν το Δάσος του Μπιρναμ περπατησει μεχρι το Ντουνσινειν.
Στην ιστορια του Μακβεθ ο στρατος του Μακνταφ χρησιμοποιει φυλλα και κλαδια απο το δάσος για να καμουφλαριστει και να φτάσει μεχρι τον πυργο του Μακβεθ περνωντας απο το Ντουνσινειν.
Ο Τολκιεν ομως σκεφτηκε οτι αυτο ειναι πολυ απλοικο και πεζο. Γιατι το Δασος να μην σηκωθει και περπατησει μονο του μεχρι το καστρο? Αλλωστε μαγεια και μαγισσες ηδη υπηρχαν στην ιστορια και θα ηταν πολυ πιο epic να γινει alive το δασος και να περπατησει συμμετέχοντας στη μάχη.
Και απο εκει του ηρθε η ιδέα για τα Εντς.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- Communio Sancta
Εσείς ούλοι πού μάθατε το θέατρο; Στο Μπραχάμι, ή στα Φάρσαλα;

ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
...Ότι ο Ακτινιδιος έχει δει τον Ριχάρδο τον Γ , 1567 φορές ...

Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- Communio Sancta
Στην πλειοψηφία είστε νταβερνιάρηδες. Στην αρχαία Αθήνα βλέπανε κάθε χρόνο Οιδίποδες κι Αντιγόνες, αλλά τα ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ κριτήρια ήταν άλλα ως προς τη θέαση. Οπότε, πάτε να κάνετε συζήτηση για το ποιά λάστιχα είναι καλύτερα στο SUV σας.
- Communio Sancta
Νόμιζα πως ανοίγει συζήτηση για την κρίση στο Θέατρο, αλλά βλέπω μόνο άσχετα. Όχι όλοι.
279 παραστάσεις στην Αθήνα 
Θεσσαλονίκη να είνια καμιά 30αριά;

Θεσσαλονίκη να είνια καμιά 30αριά;
- Eθνικοκοινωνιστης
αργυρος στο ηρωδειο,πρεσβεια speaking

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Κοίτα θα μπορούσε κάποιος να διασκευάσει το Επτά επί Θήβας όπου ο Ετεοκλης και ο Πολυνεικης είναι αδέλφια ινφλουενσερ και τσακώνονται στα κανάλια για το ποιος έχει περισσότερους followers και στο τέλος αλληλοσκοτωνονται live σε ένα πρωιναδικο.Communio Sancta έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 23:39Στην πλειοψηφία είστε νταβερνιάρηδες. Στην αρχαία Αθήνα βλέπανε κάθε χρόνο Οιδίποδες κι Αντιγόνες, αλλά τα ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ κριτήρια ήταν άλλα ως προς τη θέαση. Οπότε, πάτε να κάνετε συζήτηση για το ποιά λάστιχα είναι καλύτερα στο SUV σας.
Έτσι μεταφέρουμε το έργο στην σύγχρονη εποχή και αισθητική.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- Eθνικοκοινωνιστης
https://www.star.gr/lifestyle/celebriti ... to-hrwdeioCommunio Sancta έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 23:39Στην πλειοψηφία είστε νταβερνιάρηδες. Στην αρχαία Αθήνα βλέπανε κάθε χρόνο Οιδίποδες κι Αντιγόνες, αλλά τα ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ κριτήρια ήταν άλλα ως προς τη θέαση. Οπότε, πάτε να κάνετε συζήτηση για το ποιά λάστιχα είναι καλύτερα στο SUV σας.
αυτο ακριβως,τιποτε αλλο

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- Communio Sancta
Αν δεις την παραστασιολογία της αρχαίας Αθήνας, με τα τότε επίκαιρα δεδομένα, αυτό κάνανε.zteo έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 23:47Κοίτα θα μπορούσε κάποιος να διασκευάσει το Επτά επί Θήβας όπου ο Ετεοκλης και ο Πολυνεικης είναι αδέλφια ινφλουενσερ και τσακώνονται στα κανάλια για το ποιος έχει περισσότερους followers και στο τέλος αλληλοσκοτωνονται live σε ένα πρωιναδικο.Communio Sancta έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 23:39Στην πλειοψηφία είστε νταβερνιάρηδες. Στην αρχαία Αθήνα βλέπανε κάθε χρόνο Οιδίποδες κι Αντιγόνες, αλλά τα ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ κριτήρια ήταν άλλα ως προς τη θέαση. Οπότε, πάτε να κάνετε συζήτηση για το ποιά λάστιχα είναι καλύτερα στο SUV σας.
Έτσι μεταφέρουμε το έργο στην σύγχρονη εποχή και αισθητική.
μια καταντια γενικοτερα ειναι απο θεατρο . ρεαλιτυς και τα παντα ολα στην ελλ tv . στο σαλονι στην τι βι θα κατσω για να δω ταινια η σειρα απο τορεντ να βαλω κανα ντοκυμαντερ στο youtube η να παιξω κανα arcade emulator .
thats all folks
thats all folks

- SeaHawk
- Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
πηγη;Communio Sancta έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 23:39Στην αρχαία Αθήνα βλέπανε κάθε χρόνο Οιδίποδες κι Αντιγόνες
- Communio Sancta
Πάνε να σπουδάσεις Θέατρο να στα πουν. Πηγή.SeaHawk έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 23:56πηγη;Communio Sancta έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 23:39Στην αρχαία Αθήνα βλέπανε κάθε χρόνο Οιδίποδες κι Αντιγόνες

αν δεν υπάρχει λινκ, δεν ισχύει.Communio Sancta έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 23:58Πάνε να σπουδάσεις Θέατρο να στα πουν. Πηγή.SeaHawk έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 23:56πηγη;Communio Sancta έγραψε: ↑18 Οκτ 2024, 23:39Στην αρχαία Αθήνα βλέπανε κάθε χρόνο Οιδίποδες κι Αντιγόνες
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 93 Απαντήσεις
- 2927 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Garcia
18 Ιαν 2025, 22:58
-