αξιζει να ξαναγραφτω γυμναστηριο;

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Re: αξιζει να ξαναγραφτω γυμναστηριο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 25 Οκτ 2024, 18:42

Lord Brum έγραψε:
24 Οκτ 2024, 01:37
southern έγραψε:
23 Οκτ 2024, 11:02
παρακαλω πολυ οχι ειρωνειες
πριν 2 χρονια εσπασα το δεξι ωμο. εχω λαμα στο πανω μερος του ωμου και τον λιγο στην αρχη του βραχιονα.
ο ορθοπεδικος μου ειπε να μην ξανασηκωσω βαρος ανω των 10 kg σε τσαντα σουπερ μαρκετ στο συγκεκριμενο χερι.
αξιζει να ξαναπαω και τι μπορω να κανω;;;
Ρωτά γιατρό και ξεκινά συντηρητικά να δεις και πως θα πάει. Μπορεί και τα 10 να είναι πολλά στην αρχή ή πολύ.λιγα. σε κάθε περίπτωση όχι ελεύθερα βάρη, μόνο μηχανήματα όπου ειναι δυσκολοτερο να τραυματιστεί. Πόδια κάνεις άφοβα, λόγικα και κινήσεις pull (πλάτη άρα και.λιγο δικεφαλο) με προσοχη δεμ θα εχεις προβλημα ενω push (στήθος, τρικεφαλο, όλους) με πολυ λίγα κιλά και μεγάλη προσοχη αρα πτοσοχη μη δημιουργησεις ασυμμετρια στους ανατγωνιστες μυες.
hellegennes έγραψε:
24 Οκτ 2024, 02:31
southern έγραψε:
πριν 2 χρονια εσπασα το δεξι ωμο. εχω λαμα στο πανω μερος του ωμου και τον λιγο στην αρχη του βραχιονα.
ο ορθοπεδικος μου ειπε να μην ξανασηκωσω βαρος ανω των 10 kg σε τσαντα σουπερ μαρκετ στο συγκεκριμενο χερι.
Γιατί να πας; Ο ορθοπεδικός για πλάκα σ'το είπε αυτό; Περπάτημα, τρέξιμο και ποδήλατο. Μια χαρά ασκήσεις είναι.
Ποιον γιατρό ρε τύποι; 9,5 γιατροί στους 10 δεν γυμνάζονται και θέλουν να έχουν καλυμμένο τον κώλο τους. Οπότε, θα σου πουν να καθίσεις στον καναπέ και να βγαίνεις για καμμία ρετσίνα. Όπως και κάνουν.

Τύπε με το πρόβλημα, κάνε αυτό που σου είπαν κάτι τύποι παραπάνω. Βρες κάποιον ιατρό ή φυσιοθεραπευτή που ΓΥΜΝΑΖΕΤΑΙ και ασχολείται με αυτά. Πλέον υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι, αλλά οι επισκέψεις πιθανόν να κοστίζουν λίγο παραπάνω από έναν ορθοπεδικό της σειράς που συνταγογραφεί παυσίπονα και κάνει αντιφλεγμονώδεις ενέσεις. Αυτός λοιπόν, ο ειδικός σε τέτοια προβλήματα θα σε καθοδηγήσει και θα σου πει τι κινήσεις μπορείς και πρέπει να κάνεις.

Έπειτα θα πας σε ένα καλό γυμναστήριο, στο οποίο εργάζονται απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ με γνώσεις και όχι influencers του Instagram, με 6μηνα σεμινάρια στην gymbro science, στα τατουάζ και στα στόριζ, από ΙΕΚ του κώλου.

Είμαι σίγουρος ότι μπορείς και πρέπει να γυμνάσεις το σημείο για το οποίο φοβάσαι. Αλλά πρέπει να το κάνεις με σωστή καθοδήγηση.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 25 Οκτ 2024, 20:03

Αυτές τις λαμες θα τις έχεις για πάντα; δεν φτιάχνεται με τίποτα το πρόβλημα;

Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 25 Οκτ 2024, 20:32

Δημοκράτης έγραψε:
25 Οκτ 2024, 20:03
θα εχω για παντα λαμες απο τιτανιο και καρφια στον ωμο μου. αστα ...
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

Άβαταρ μέλους
southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 25 Οκτ 2024, 20:33

Feindflug έγραψε:
25 Οκτ 2024, 18:42
Lord Brum έγραψε:
24 Οκτ 2024, 01:37
southern έγραψε:
Ρωτά γιατρό και ξεκινά συντηρητικά να δεις και πως θα πάει. Μπορεί και τα 10 να είναι πολλά στην αρχή ή πολύ.λιγα. σε κάθε περίπτωση όχι ελεύθερα βάρη, μόνο μηχανήματα όπου ειναι δυσκολοτερο να τραυματιστεί. Πόδια κάνεις άφοβα, λόγικα και κινήσεις pull (πλάτη άρα και.λιγο δικεφαλο) με προσοχη δεμ θα εχεις προβλημα ενω push (στήθος, τρικεφαλο, όλους) με πολυ λίγα κιλά και μεγάλη προσοχη αρα πτοσοχη μη δημιουργησεις ασυμμετρια στους ανατγωνιστες μυες.
hellegennes έγραψε:
24 Οκτ 2024, 02:31
southern έγραψε:
Γιατί να πας; Ο ορθοπεδικός για πλάκα σ'το είπε αυτό; Περπάτημα, τρέξιμο και ποδήλατο. Μια χαρά ασκήσεις είναι.
σε ευχαριστω παρα πολυ. φαινεσαι ψαγμενος
Ποιον γιατρό ρε τύποι; 9,5 γιατροί στους 10 δεν γυμνάζονται και θέλουν να έχουν καλυμμένο τον κώλο τους. Οπότε, θα σου πουν να καθίσεις στον καναπέ και να βγαίνεις για καμμία ρετσίνα. Όπως και κάνουν.

Τύπε με το πρόβλημα, κάνε αυτό που σου είπαν κάτι τύποι παραπάνω. Βρες κάποιον ιατρό ή φυσιοθεραπευτή που ΓΥΜΝΑΖΕΤΑΙ και ασχολείται με αυτά. Πλέον υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι, αλλά οι επισκέψεις πιθανόν να κοστίζουν λίγο παραπάνω από έναν ορθοπεδικό της σειράς που συνταγογραφεί παυσίπονα και κάνει αντιφλεγμονώδεις ενέσεις. Αυτός λοιπόν, ο ειδικός σε τέτοια προβλήματα θα σε καθοδηγήσει και θα σου πει τι κινήσεις μπορείς και πρέπει να κάνεις.

Έπειτα θα πας σε ένα καλό γυμναστήριο, στο οποίο εργάζονται απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ με γνώσεις και όχι influencers του Instagram, με 6μηνα σεμινάρια στην gymbro science, στα τατουάζ και στα στόριζ, από ΙΕΚ του κώλου.

Είμαι σίγουρος ότι μπορείς και πρέπει να γυμνάσεις το σημείο για το οποίο φοβάσαι. Αλλά πρέπει να το κάνεις με σωστή καθοδήγηση.
σε ευχαριστω παρα πολυ. φαινεσαι γνωστης
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 25 Οκτ 2024, 20:36

southern έγραψε:
25 Οκτ 2024, 20:32
Δημοκράτης έγραψε:
Ζόρικο το πρόβλημα

Άβαταρ μέλους
southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 25 Οκτ 2024, 20:37

Δημοκράτης έγραψε:
25 Οκτ 2024, 20:36
southern έγραψε:
25 Οκτ 2024, 20:32
Δημοκράτης έγραψε:
Ζόρικο το πρόβλημα
εχω συνειδητοποιησει πως δεν ειμαι πλεον ο ιδιος ανθρωπος

Άβαταρ μέλους
Rocco Siffredi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rocco Siffredi » 25 Οκτ 2024, 21:44

southern έγραψε:
25 Οκτ 2024, 17:31
Rocco Siffredi έγραψε:
23 Οκτ 2024, 23:55
Για καμία κολύμβηση τοχεις; :p2:
πισινα εχει το holmes, βεβαια η ετησια συνδρομη ειναι 1000 ευρω.
εκανα μπανια για αποκατασταση με συγκεκρειμενες κινησεις
Ρώτα αν κάνει για την περίπτωση σου και ψαξε για καμία δημοτική πισίνα δεν είναι ανάγκη να πας σε γυμναστήριο

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 25 Οκτ 2024, 22:42

Feindflug έγραψε:
Ναι, έχεις δίκιο. Από την άλλην καλά κάνουν και θέλουν να έχουν καλυμμένο τον κώλο τους. Φυσικά υπάρχουν ασκήσεις που μπορείς να κάνεις και να μην καταπονείς το συγκεκριμένο σημείο αλλά είναι κυρίως ασκήσεις που μπορείς να κάνεις εκτός γυμναστηρίου. Αλλά και να μην ήταν έτσι, εγώ, που είμαι συντηρητικός στο ρίσκο, θα έλεγα ότι ο κίνδυνος είναι περισσότερο ο πειρασμός να δοκιμάσεις να κάνεις ασκήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό.

Η καλύτερη λύση είναι να συμβουλευτεί άτομο που όπως λες και έχουν πει και άλλοι στο νήμα είναι γυμναστής αλλά ταυτόχρονα άτομο με αληθινές γνώσεις φυσιολογίας. Αλλά, κατά την ταπεινή μου άποψη, και να μην ξανακάνει ασκήσεις γυμναστηρίου δεν είναι τίποτα τρομερό. Για την υγεία του οργανισμού αρκούν ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου ή έξω, χωρίς όργανα και εξοπλισμό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 25 Οκτ 2024, 23:03

hellegennes έγραψε:
25 Οκτ 2024, 22:42
Feindflug έγραψε:
Ναι, έχεις δίκιο. Από την άλλην καλά κάνουν και θέλουν να έχουν καλυμμένο τον κώλο τους. Φυσικά υπάρχουν ασκήσεις που μπορείς να κάνεις και να μην καταπονείς το συγκεκριμένο σημείο αλλά είναι κυρίως ασκήσεις που μπορείς να κάνεις εκτός γυμναστηρίου. Αλλά και να μην ήταν έτσι, εγώ, που είμαι συντηρητικός στο ρίσκο, θα έλεγα ότι ο κίνδυνος είναι περισσότερο ο πειρασμός να δοκιμάσεις να κάνεις ασκήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό.

Η καλύτερη λύση είναι να συμβουλευτεί άτομο που όπως λες και έχουν πει και άλλοι στο νήμα είναι γυμναστής αλλά ταυτόχρονα άτομο με αληθινές γνώσεις φυσιολογίας. Αλλά, κατά την ταπεινή μου άποψη, και να μην ξανακάνει ασκήσεις γυμναστηρίου δεν είναι τίποτα τρομερό. Για την υγεία του οργανισμού αρκούν ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου ή έξω, χωρίς όργανα και εξοπλισμό.
Φαντάζομαι όταν λες ασκήσεις γυμναστηρίου, τύπε, εννοείς τα ελεύθερα βάρη, ασκήσεις με μπάρες, αλτήρες και μηχανήματα.

Αυτές οι ασκήσεις, λοιπόν, είναι μίμηση των ασκήσεων που λες εσύ και μάλιστα πιο ασφαλείς, γιατί απομονώνουν μύες και μπορείς να ελέγξεις τα κιλά που χρησιμοποιείς. Ιδίως τα σύγχρονα μηχανήματα γυμναστικής το κάνουν πολύ καλύτερα αυτό. Σκέψου π.χ. κάποιον που δεν επιτρέπεται να κάνει καθίσματα με βάρος λόγω προβλήματος στην μέση, ότι μπορεί να κάνει leg extensions
SpoilerShow
Εικόνα
πρέσα ποδιών
SpoilerShow
Εικόνα
και ένα πλήθος από όργανα για μηριαίο δικέφαλο
SpoilerShow
Εικόνα
χωρίς να καταπονεί την μέση του.

Χώρια που πλέον στα γυμναστήρια υπάρχει πληθώρα ομαδικών προγραμμάτων που γίνονται χωρίς όργανα και βαριά κιλά, αλλά και υπηρεσίες personal που ο γυμναστής σε προσέχει αποκλειστικά (αν δεν είναι κανένα ψώνιο του Instagram) και σχεδόν πάντα βάζει στο πρόγραμμα ασκήσεις χωρίς μηχανήματα ή και έξτρα κιλά.
Dein Herz, meine Gier

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 26 Οκτ 2024, 11:25

Βασιζομενος στην εμπειρια τριων φιλων μου με προβλημα στον ωμο θα σου πω οτι στο γυμναστηριο με βαρη αργα η γρηγορα θα παθεις υποτροπη.
Δεν την γλιτωνει κανεις.
Καποια στιγμη ολοι ξεψαρωνουν και γινεται η ζημια.

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 26 Οκτ 2024, 11:31

Kαλή δύναμη και καλό κουράγιο ό,τι κι αν αποφασίσεις southern.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 26 Οκτ 2024, 12:21

SeaHawk έγραψε:
26 Οκτ 2024, 11:25
Βασιζομενος στην εμπειρια τριων φιλων μου με προβλημα στον ωμο θα σου πω οτι στο γυμναστηριο με βαρη αργα η γρηγορα θα παθεις υποτροπη.
Δεν την γλιτωνει κανεις.
Καποια στιγμη ολοι ξεψαρωνουν και γινεται η ζημια.
Ε ναι ρε τύπε, αν οδηγάς κάθε μέρα, κάποια στιγμή θα τρακάρεις, είτε λίγο, είτε πολύ. Αν κάνεις πυγμαχία, θα έχεις κάποια σπασμένη μύτη, κανένα τράβηγμα, κάποιον τραυματισμό. Αν γυμνάζεσαι κάποια στιγμή θα τραυματιστείς. Νόμος. Μπορεί στο αδύνατο σημείο σου, μπορεί κάπου αλλού.

Τι θα κάνεις τότε; Θα πεις έπρεπε να καθίσω στα αυγά μου και να έχω μόνο τον τραυματισμό στον ώμο;

Χειρότερο είναι να κάθεσαι αγύμναστος στον καναπέ. Οι συνέπειες είναι μεγαλύτερες και όχι μόνον για το σώμα σου. Μετά θα λες γιατί δεν κούνησα τον κώλο μου λίγο.
Dein Herz, meine Gier

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 26 Οκτ 2024, 12:35

Φιλε και οι τρεις μετα την υποτροπη δεν μπορουν να πανε πλεον στο γυμναστηριο παντως
Αν μπορεσεις να κοντρολαρεις τον εαυτο σου οκ
Αλλα ολοι ελεγαν οτι δεν θα ξεψαρωσουν και τελικα παπαλα

Θελει μεγαλη πειθαρχια και φοβερη ψυχραιμια παραδειγματισου απο εμενα οταν διαβαζω τι γραφει ο Χελις

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Οκτ 2024, 12:41

Feindflug έγραψε:

Αυτό ακριβώς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Οκτ 2024, 12:52

Τα περισσότερα γυμναστήρια που υπάρχουν, ανεξαρτήτως εξοπλισμού είναι κυρίως "καλλωπιστικά" ή απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν απλώς να διατηρούνται σε φόρμα.

Σ' αυτές όμως τις περιπτώσεις, σπανίως θα υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί και ακριβώς γι' αυτό δεν υπάρχει και η αντίστοιχη εμπειρία για τις ανάλογες ασκήσεις αποκατάστασης.

Ακριβώς γι' αυτό, σε περιπτώσεις χειρουργείων κλπ ακόμη και αν δεν είναι/ήταν αθλητής ο παθών, είναι πολύ πιο σίγουρη η γνώμη από αθλίατρους, φυσιοθεραπευτές και γυμναστές που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από τραυματισμένους αθλητές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών