Το ρουσφέτι του Αδωνη στους φαρμακοποιους.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
zteo

Το ρουσφέτι του Αδωνη στους φαρμακοποιους.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 28 Οκτ 2024, 20:34

Άρθρο 34 Διάθεση τυποποιημένων γυαλιών πρεσβυωπίας και υγρών επαφής από τα φαρμακεία – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 6 ν. 971/1979
Στην παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 971/1979 (Α΄ 223) προστίθεται τελευταίο εδάφιο και το άρθρο διαμορφώνεται ως εξής:
«1. Η διάθεση ομματοϋαλλίων διορθωτικών των διαθλαστικών ανωμαλιών των οφθαλμών, των τυποποιημένων ομματοϋαλλίων (πρεσβυωπίας), των φακών επαφής, των υγρών φακών επαφής και γενικά όλων των συναφών προς την όραση ειδών, γίνεται και από καταστήματα μη οπτικών ειδών, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, όπως αυτός ισχύει. Σε περίπτωση που διατίθενται από καταστήματα μη οπτικών ειδών επιστημονικά υπεύθυνος θα είναι οπτικός. Ειδικώς η διάθεση των τυποποιημένων ομματοϋαλλίων (πρεσβυωπίας) και των υγρών φακών επαφής επιτρέπεται να γίνεται και από φαρμακεία , χωρίς την υποχρέωση ορισμού οπτικού ως επιστημονικά υπευθύνου.».
http://www.opengov.gr/yyka/?p=5124
Τελικά Otto τα ρουσφέτια του Αδωνη είναι καλά στους φαρμακοποιους?
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Re: Το ρουσφέτι του Αδωνη στους φαρμακοποιους.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 28 Οκτ 2024, 20:39

zteo έγραψε:
28 Οκτ 2024, 20:34
Άρθρο 34 Διάθεση τυποποιημένων γυαλιών πρεσβυωπίας και υγρών επαφής από τα φαρμακεία – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 6 ν. 971/1979
Στην παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 971/1979 (Α΄ 223) προστίθεται τελευταίο εδάφιο και το άρθρο διαμορφώνεται ως εξής:
«1. Η διάθεση ομματοϋαλλίων διορθωτικών των διαθλαστικών ανωμαλιών των οφθαλμών, των τυποποιημένων ομματοϋαλλίων (πρεσβυωπίας), των φακών επαφής, των υγρών φακών επαφής και γενικά όλων των συναφών προς την όραση ειδών, γίνεται και από καταστήματα μη οπτικών ειδών, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, όπως αυτός ισχύει. Σε περίπτωση που διατίθενται από καταστήματα μη οπτικών ειδών επιστημονικά υπεύθυνος θα είναι οπτικός. Ειδικώς η διάθεση των τυποποιημένων ομματοϋαλλίων (πρεσβυωπίας) και των υγρών φακών επαφής επιτρέπεται να γίνεται και από φαρμακεία , χωρίς την υποχρέωση ορισμού οπτικού ως επιστημονικά υπευθύνου.».
απολυτοι ξεφτιλες
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 28 Οκτ 2024, 21:11

Με βάση αυτή την λογική θα ήθελα σαν οπτικός να πουλάω οφθαλμολογικα φάρμακα και να εκτελώ φαρμακευτικες συνταγές οφθαλμιατρων χωρίς την παρουσία υπεύθυνου φαρμακοποιού.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 28 Οκτ 2024, 21:16

zteo έγραψε:
28 Οκτ 2024, 20:34
Γυαλιά πρεσβυωπιας πουλάνε εδώ και χρόνια, όχι μόνο φαρμακεία, αλλά ένας σωρός μαγαζιά, μέχρι και τουριστικά ή πρακτορεία τύπου. Τα φαρμακεία σε πείραξαν ;

Εμείς δεν είχαμε ποτέ, αν σε ενδιαφέρει να μάθεις πάντως.
Σε κανένα από τς φαρμακεία. Ούτε και πρόκειται να βάλουμε.

Τώρα τα υγρά φακών, τα έχουμε, δεν ξέρω τι γνώσεις νομιζεις οτι χρειάζεται για αυτά, επίσης δεν ξέρω τι παραπάνω γνώσεις έχεις εσύ από μένα στο να απαντήσεις σε ερώτηση για κάτι που μπαίνει στο μάτι.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Σέρπικο
Phorum.gr user: Σέρπικο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέρπικο » 28 Οκτ 2024, 21:31

Βάσει νόμου του 2004,επιτρέπεται η πώληση γυαλιών πρεσβυωπιας και μόνο πρεσβυωπιας, από τα φαρμακεία.
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - ΚΟΝΙΤΣΑ - ΓΡΑΜΜΟΣ - ΒΙΤΣΙ

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 28 Οκτ 2024, 21:31

Τα πρεσβυωπικα γυαλιά μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στην όραση και να αυξήσουν την πρεσβυωπία. Το γιατί δεν το γνωρίζουν οι φαρμακοποιοί και ούτε όσοι μη οπτικοί τα πουλάνε. Δεν είναι υποχρεωμένοι να το ξέρουν.
Τα υγρά φακών επαφής έχουν να κάνουν με την εφαρμογή των φακών επαφής και κατεπεκταση με την οπτομετρια που δεν ανήκει στο επιστημονικό πεδίο των φαρμακοποιών.
Επίσης εάν διάβασες τον νόμο λέει ότι η πώληση οπτικων ειδων γίνεται αφού υπάρχει υπεύθυνος οπτικός,με εξαιρεση τους φαρμακοποιους .
Τι θα έλεγες Otto εάν γίνει αυτό στον δικό σου κλάδο?
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 28 Οκτ 2024, 21:41

zteo έγραψε:
28 Οκτ 2024, 21:31
Τα πρεσβυωπικα γυαλιά μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στην όραση και να αυξήσουν την πρεσβυωπία. Το γιατί δεν το γνωρίζουν οι φαρμακοποιοί και ούτε όσοι μη οπτικοί τα πουλάνε. Δεν είναι υποχρεωμένοι να το ξέρουν.
Τα υγρά φακών επαφής έχουν να κάνουν με την εφαρμογή των φακών επαφής και κατεπεκταση με την οπτομετρια που δεν ανήκει στο επιστημονικό πεδίο των φαρμακοποιών.
Επίσης εάν διάβασες τον νόμο λέει ότι η πώληση οπτικων ειδων γίνεται αφού υπάρχει υπεύθυνος οπτικός,με εξαιρεση τους φαρμακοποιους .
Τι θα έλεγες Otto εάν γίνει αυτό στον δικό σου κλάδο?

Προφανώς και πρέπει να υπάρχει οπτικός αν πουλάς γυαλιά.
Εγώ διαφωνώ στο να πουλάμε.

Η πρεσβυωπια είναι εντελώς άλλη φάση, τον βαθμό τον έχει αποφασίσει ο οφθαλμίατρος.

Αν κάποιος είναι σε διακοπές και του σπάσουν, σιγά μην ψάχνει μαγαζί με οπτικά. Μπαίνει σε ένα πρακτορείο τυπου ή με τουριστικά , παίρνει ένα ζευγάρι με τον βαθμό που θέλει και έληξε. Δεν χρειάζεται καν φαρμακείο.

Και πάλι σου είπα ότι εγώ δεν έχω, μου σπάνε τα αρχίδια να μπαίνουν και να κάθονται μέσα μια ώρα μέχρι να διαλέξουν χρώμα.

Για τα υγρά φακών λες αστειότητες. Ολοι ξερουν τι θελουν και εχουν συνεννοηθεί με τον γιατρό για τα περεταίρω. Αν μπω στο μαγαζί σου με τρία κολλυρια για τα μάτια και σε ρωτήσω αν και πως επηρεάζονται από το Renu να σε δω τι θα πεις και που τα έμαθες.

Γενικά μη μου λες σε μένα τέτοια πάντως. Δεν έχω ανάγκη τα 4 ευρώ από τα πουτσογυαλια πρεσβυωπιας και δεν συμφωνώ στο να έχουμε γυαλιά είτε με είτε χωρίς οπτικό.

Σε λάθος φαρμακοποιό τα λες.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών