Οι ομοφυλόφιλοι χειρότεροι από δολοφόνους

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Re: Οι ομοφυλόφιλοι χειρότεροι από δολοφόνους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 31 Οκτ 2024, 11:11

ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Οκτ 2024, 20:00
Σέλευκας έγραψε:
30 Οκτ 2024, 19:39
Polaris3 έγραψε:
30 Οκτ 2024, 19:26

Ήρθε κάποιος gay και σου επέβαλλε να ρουφάς ψωλές κάθε πρωί με το ζόρι ?
οχι ηρθε κάποιος μη γκευ και μου είπε οτι οι άγιοι πατέρες στους οποίους στηρίζεται η φυσιογνωμία των Ελλήνων θα φάνε κάνσελ επειδή οι δυτικοί δεν τους δέχονται, οι αρχαίοι Ελληνες θα φανε κάνσελ, και η εθνική ανεξαρτησία θα ανατραπεί για χάρη μιας παγκόσμιας κυβέρνησης. Και εγώ με αυτό δεν συμφωνώ στα βασικά σημεία αλλά κυρίως στο πως θα είναι ο ηγέτης αυτός. και βασικά το κάνω αυτό επειδή τα τέτοια μου παράγουν ορμόνες και έχω φύλο το ιδιο και αν ήμουν γυναίκα. Αν μου τα κόψεις όπως θες θα απαλλαγείς απο μένα.
Καλά, οι τρέντυ θα σου πούνε ό,τι τους πούνε. Ενώ δεν έχουνε ανοίξει ούτε ένα σοβαρό βιβλίο για τη χριστιανική ή αρχαία θεολογία, αποκτούν "επιστημονικές απόψεις" μέσω κοπυπάστε από σαλταρισμένους ακαδημαϊκούς ή ό,τι παίζει περιφερειακά.

Υπάρχει κάποιος σοβαρός θεολόγος που να θεωρεί ότι αυτός ο παπάρας καθηγητής υπηρετεί την ορθοδοξία;

Ή ότι όλοι οι "αρχαιολάτρες" προάσπιζαν τα ελληνικά ...νομιζόμενα;

Σοβαρά τώρα;
εκτός απο αυτό που λες που χρειάζεται πολύ προσοχή πρέπει όποιος μιλάει να ξέρει και το ιστορικό πλαίσιο ειδικά το πολιτικό που γεννήθηκαν αυτοί οι κανόνες. Για να μην πάρουμε δικά μας παραδείγματα , οι Αραβες επειδή πολεμούσαν και οι άντρες ήταν ελάχιστοι ενώ οι γυναίκες έπρεπε να μεγαλώσουν τη νέα γενιά επιτράπηκε η πολυγαμία. Το να κάτσω εγώ τώρα και να λέω ότι η πολυγαμία επιτράπηκε επειδή θέλαν πολλές γυναίκες να περνάνε καλά και για να τις έχουν δούλες και τέτοια πρέπει να είμαι μαλάκας.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 31 Οκτ 2024, 11:14

Ασέβαστος έγραψε:
31 Οκτ 2024, 08:18
Ναύτης έγραψε:
30 Οκτ 2024, 23:35
Ασέβαστος έγραψε:
30 Οκτ 2024, 21:48

στηριζω.
Είχε πέσει κι η κόρη μου σ' έναν ανάλογο ταλιμπανέζο, καθηγητή θρησκευτικών στο Λύκειο, εννοείται ότι ζήτησα απαλλαγή.
κατι τετοιο ψιθυρισε και ο δικος μου, του ειπα αμα θελει, μπορει να παρει απαλλαγη, οποτε μου το ζητησει. ακομη δεν φαινεται να εχει ενοχληθει αρκετα. :102:
Αυτό είναι σοβαρή αντίσταση, δεν λέω.

Ενιγουέι όταν σταματήσετε να κάνετε χριστιανικούς γάμους και βαφτίσια, όλοι οι επαναστάτες συνείδησης, τότε μπορεί να σας πάρουν πιο σοβαρά. :P
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 31 Οκτ 2024, 11:28

Ναύτης έγραψε:
31 Οκτ 2024, 11:08
foscilis έγραψε:
31 Οκτ 2024, 11:01
Ναύτης έγραψε:
31 Οκτ 2024, 10:29
Παρακάτω γράφει, όμως, ότι η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Τέσπα, και τα περί επικρατούσης θρησκείας ένας αναχρονισμός είναι, κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει αυτό το καρναβάλι με την κρατική θρησκεία και την θρησκευτική κατήχηση στα σχολεία. Είπαμε, όποιος θέλει μπορεί να στέλνει τα παιδιά του στα κατηχητικά της ενορίας του.
Ξέρεις τι είναι όντως αναχρονισμός; Η μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Στοιχίζει και κάτι δισεκατομμύρια παραπάνω.
Θα στοίχιζαν λιγότερο οι ΔΥ, αν ήσαν μετακλητοί;
Ναι.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 31 Οκτ 2024, 11:30

Ασέβαστος έγραψε:
31 Οκτ 2024, 08:18
Ναύτης έγραψε:
30 Οκτ 2024, 23:35

Είχε πέσει κι η κόρη μου σ' έναν ανάλογο ταλιμπανέζο, καθηγητή θρησκευτικών στο Λύκειο, εννοείται ότι ζήτησα απαλλαγή.
κατι τετοιο ψιθυρισε και ο δικος μου, του ειπα αμα θελει, μπορει να παρει απαλλαγη, οποτε μου το ζητησει. ακομη δεν φαινεται να εχει ενοχληθει αρκετα. :102:
Δε μπορεί να πάρει απαλλαγή όποτε σου το ζητήσει. Μπορεί να πάρει απαλλαγή εφόσον καταθέσουν και οι δύο γονείς υπεύθυνη δήλωση από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 1 εργάσιμη εβδομάδα μετά την έναρξη των μαθημάτων, φέτος ας πούμε ήταν μέχρι Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 31 Οκτ 2024, 11:31

Σέλευκας έγραψε:
31 Οκτ 2024, 11:11
ΓΑΛΗ έγραψε:
Σέλευκας έγραψε:
30 Οκτ 2024, 19:39

οχι ηρθε κάποιος μη γκευ και μου είπε οτι οι άγιοι πατέρες στους οποίους στηρίζεται η φυσιογνωμία των Ελλήνων θα φάνε κάνσελ επειδή οι δυτικοί δεν τους δέχονται, οι αρχαίοι Ελληνες θα φανε κάνσελ, και η εθνική ανεξαρτησία θα ανατραπεί για χάρη μιας παγκόσμιας κυβέρνησης. Και εγώ με αυτό δεν συμφωνώ στα βασικά σημεία αλλά κυρίως στο πως θα είναι ο ηγέτης αυτός. και βασικά το κάνω αυτό επειδή τα τέτοια μου παράγουν ορμόνες και έχω φύλο το ιδιο και αν ήμουν γυναίκα. Αν μου τα κόψεις όπως θες θα απαλλαγείς απο μένα.
Καλά, οι τρέντυ θα σου πούνε ό,τι τους πούνε. Ενώ δεν έχουνε ανοίξει ούτε ένα σοβαρό βιβλίο για τη χριστιανική ή αρχαία θεολογία, αποκτούν "επιστημονικές απόψεις" μέσω κοπυπάστε από σαλταρισμένους ακαδημαϊκούς ή ό,τι παίζει περιφερειακά.

Υπάρχει κάποιος σοβαρός θεολόγος που να θεωρεί ότι αυτός ο παπάρας καθηγητής υπηρετεί την ορθοδοξία;

Σοβαρά τώρα;
εκτός απο αυτό που λες που χρειάζεται πολύ προσοχή πρέπει όποιος μιλάει να ξέρει και το ιστορικό πλαίσιο ειδικά το πολιτικό που γεννήθηκαν αυτοί οι κανόνες. Για να μην πάρουμε δικά μας παραδείγματα , οι Αραβες επειδή πολεμούσαν και οι άντρες ήταν ελάχιστοι ενώ οι γυναίκες έπρεπε να μεγαλώσουν τη νέα γενιά επιτράπηκε η πολυγαμία. Το να κάτσω εγώ τώρα και να λέω ότι η πολυγαμία επιτράπηκε επειδή θέλαν πολλές γυναίκες να περνάνε καλά και για να τις έχουν δούλες και τέτοια πρέπει να είμαι μαλάκας.
Μα οι περισσότεροι χριστιανοί και αντιχριστιανοί σήμερα κινούνται σ ´ένα τέρμα απλοϊκό πεδίο, αναφορικά με τα πως και γιατί της κάθε εποχής και αντιλαμβάνονται τα θρησκευτικά ως ένα αμιγώς πολιτικό εργαλείο.

Έχεις παρατηρήσει ότι όταν η φάση χοντραίνει, υπάρχει μία τρόπον τινά αποστασιοποίηση από τους κομμουνιστές χριστανούς; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 31 Οκτ 2024, 11:33

Η κόρη μέχρι πέρυσι είχε την ίδια θεολόγο με εμένα, η οποία ήταν πάρα πολύ φανατικιά και των οργανώσεων αλλά ταυτόχρονα συναισθηματική μεγαλοφυία και αληθινή φίλη με όλα τα παιδιά + 1 σίγουρο 20αρι. Φέτος αυτή πήρε σύνταξη και τους έφεραν έναν που είναι εντελώς επικίνδυνη περιπτωσάρα ακόμα και αν τον δεις ανεξάρτητα από το μάθημα του (το οποίο επίσης είναι εντελώς ταλιμπανικό). Οπότε πήρε απαλλαγή.

Ο μικρός θα πάρει κατευθείαν απαλλαγή, και πολύ ασχοληθήκαμε.

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 31 Οκτ 2024, 11:40

foscilis έγραψε:
31 Οκτ 2024, 11:33
Η κόρη μέχρι πέρυσι είχε την ίδια θεολόγο με εμένα, η οποία ήταν πάρα πολύ φανατικιά και των οργανώσεων αλλά ταυτόχρονα συναισθηματική μεγαλοφυία και αληθινή φίλη με όλα τα παιδιά + 1 σίγουρο 20αρι.
:g094:
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 31 Οκτ 2024, 11:42

foscilis έγραψε:

Έλα ρε, μην του στερείς το να αρνηθεί έναν ψευδή χριστιανισμό και να έχει άμεση εμπειρία της καθημερινής τρέλλας, τι θα κάνει την συγκεκριμένη ώρα ?

:102:
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 31 Οκτ 2024, 11:45

foscilis έγραψε:
Η κόρη μέχρι πέρυσι είχε την ίδια θεολόγο με εμένα, η οποία ήταν πάρα πολύ φανατικιά και των οργανώσεων αλλά ταυτόχρονα συναισθηματική μεγαλοφυία και αληθινή φίλη με όλα τα παιδιά + 1 σίγουρο 20αρι. Φέτος αυτή πήρε σύνταξη και τους έφεραν έναν που είναι εντελώς επικίνδυνη περιπτωσάρα ακόμα και αν τον δεις ανεξάρτητα από το μάθημα του (το οποίο επίσης είναι εντελώς ταλιμπανικό). Οπότε πήρε απαλλαγή.

Οπότε δεν είναι θέμα μαθήματος αλλά καθηγητή. Κατά τα άλλα, δεν νομίζω ότι το 20άρι της κόρης σου στα θρησκευτικά την έκανε χριστιανοταλιμπάνα, έτσι δεν είναι;

Τα "εύκολα" μαθήματα, απλώς ανεβάζουν ή διατηρούν τη βαθμολογία στο χαλαρό. :lol:

Κατά τα άλλα και ο καθηγητής με τα ηλίθια φυλλάδια, περιπτωσάρα είναι. Αλλά κάπου δείχνεις να υποστηρίζεις την οπτική του ρε φόσι.

Μήπως να το ξανασκεφτείς; :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 31 Οκτ 2024, 11:48

Εγώ στο Λύκειο είχα έναν γαμάτο παππά και κάναμε φανταστικές συζητήσεις. Εννοείται πως το 20άρι το είχα πάντα στο τσεπάκι, περισσότερο διότι του έκαμα στοχευμένες ερωτήσεις και ήμανε πνεύμα αντιλογίας. Αν ζει, να είναι καλά ο άνθρωπος, αν έχει φυγει, κρίμα. Τον θυμάμαι πάντα με αγάπη. Ψυχάρα ο μαν.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 31 Οκτ 2024, 11:57

ΓΑΛΗ έγραψε:
31 Οκτ 2024, 11:45
foscilis έγραψε:

Οπότε δεν είναι θέμα μαθήματος αλλά καθηγητή. Κατά τα άλλα, δεν νομίζω ότι το 20άρι της κόρης σου στα θρησκευτικά την έκανε χριστιανοταλιμπάνα, έτσι δεν είναι;

Τα "εύκολα" μαθήματα, απλώς ανεβάζουν ή διατηρούν τη βαθμολογία στο χαλαρό. :lol:

Κατά τα άλλα και ο καθηγητής με τα ηλίθια φυλλάδια, περιπτωσάρα είναι. Αλλά κάπου δείχνεις να υποστηρίζεις την οπτική του ρε φόσι.

Μήπως να το ξανασκεφτείς; :)
Δεν υποστηρίζω την οπτική του. Τηρώ ουδέτερη στάση στη διαμάχη που έχει ως ανώμαλος με τους άλλους ανώμαλους. Τεράστια διαφορά.

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 31 Οκτ 2024, 12:02

ΓΑΛΗ έγραψε:
31 Οκτ 2024, 11:31
Σέλευκας έγραψε:
31 Οκτ 2024, 11:11
ΓΑΛΗ έγραψε:

Σοβαρά τώρα;
Μα οι περισσότεροι χριστιανοί και αντιχριστιανοί σήμερα κινούνται σ ´ένα τέρμα απλοϊκό πεδίο, αναφορικά με τα πως και γιατί της κάθε εποχής και αντιλαμβάνονται τα θρησκευτικά ως ένα αμιγώς πολιτικό εργαλείο.

Έχεις παρατηρήσει ότι όταν η φάση χοντραίνει, υπάρχει μία τρόπον τινά αποστασιοποίηση από τους κομμουνιστές χριστανούς; :lol:
επειδή στις προηγμένες χώρες και τη Ρωσία βασικά η σχέση εκκλησίας και κράτους είναι διαφορετική, τις θεωρίες εδώ τις παίρνουν απο το εξωτερικό χωρίς να τις επεξεργαστούν. Τι να επεξεργαστούν δηλαδή, αν μπορούσαν να επεξεργαστούν δεν θα ήταν ξύλα απελέκητα.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 31 Οκτ 2024, 12:06

Εγώ είμαι υπερ της διδασκαλίας θεολογίας όλων των θρησκευτικών ιδεολογιών, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν μία πιο σαφή θρησκευτική και ιστορική άποψη των πραγμάτων. Όχι φυσικά με αντίστοιχους καθηγητές για κάθε θρησκεία αλλά με ύλη που θα συμπεριλαμβάνει ομοιότητες, διαφορές, ιστορική περίοδο, αποτύπωση στην αρχιτεκτονική και τέχνη του πνεύματος της κάθε θρησκείας, κοσμογονίας, μύθων κλπ.

Έτσι, ώστε να παιδιά να έχουν τη δυνατότητα μιας περιληπτικής μεν αλλά σφαιρικής άποψης. Κι αργότερα ας εντρυφήσουν περισσότερο σε ό,τι τους τραβήξει το ενδιαφέρον.

Η εποχή που οι άνθρωποι "μάθαιναν" μόνον στο σχολείο έχει περάσει οριστικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 31 Οκτ 2024, 12:30

Πασιφάη έγραψε:
31 Οκτ 2024, 11:06

Δεν αντιλαμβάνομαι τη σύγκριση που επιχειρείς σε σχέση με αυτό που είπα.
Δεν είναι "εξέλιξη των ανθρώπων", είναι απλά μια σχολή σκέψης που στην πραγματικότητα δεν εκφράζει κάτι το ιδιαίτερα εξελιγμένο αλλά μάλλον συνιστά οπισθοδρόμηση ηθικά μιλώντας (αφού επικαλείται "τα άλλα ζώα" σαν πρότυπο).

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 31 Οκτ 2024, 12:32

foscilis έγραψε:
31 Οκτ 2024, 12:30
Πασιφάη έγραψε:
31 Οκτ 2024, 11:06

Δεν αντιλαμβάνομαι τη σύγκριση που επιχειρείς σε σχέση με αυτό που είπα.
Δεν είναι "εξέλιξη των ανθρώπων", είναι απλά μια σχολή σκέψης που στην πραγματικότητα δεν εκφράζει κάτι το ιδιαίτερα εξελιγμένο αλλά μάλλον συνιστά οπισθοδρόμηση ηθικά μιλώντας (αφού επικαλείται "τα άλλα ζώα" σαν πρότυπο).
Κομπλέ, κατανοητό και σας μερσώ.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών