Amar, 20 ετών. «Είμαι ειρηνίστρια, και το 2008 επέλεξα να πάω φυλακή για να ανοίξει η συζήτηση για το ταμπού της στρατιωτικής θητείας. Φυλακίστηκα για τρεις μήνες, τον τελευταίο στην απομόνωση, επειδή αρνήθηκα να φορέσω στολή. Το μίσος και η μισαλλοδοξία απέναντι σε επιλογές σαν τη δική μου είναι πολύ πιο έντονα σε περιόδους σαν κι αυτή. Η γενιά μου μεγάλωσε χωρίς να έρθει ποτέ σε επαφή με την παλαιστινιακή κοινωνία. Με αυτό τον τρόπο, το μίσος καλλιεργείται πιο εύκολα».
Neta, 18 ετών. «Είχα μια πολύ παραδοσιακή εκπαίδευση, αλλά στα 15 μου ανακάλυψα την ύπαρξη των κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών. Επέλεξα να πάω φυλακή γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι οφείλουν να γνωρίζουν: ο ισραηλινός στρατός δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και διαπράττει εγκλήματα πολέμου»
Omer, 20 ετών, φοιτήτρια. «Ο στρατός λειτουργεί στην εντέλεια. Δεν σε αφήνει να σκεφτείς ούτε στιγμή. Πιστεύω ότι οι νεαροί ισραηλινοί οφείλουν να γνωρίζουν την κατάσταση των παλαιστινίων, για να μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να υπηρετήσουν ή όχι τη θητεία τους. Ο πατέρας μου είναι στρατηγός της Μοσάντ, βρισκόμαστε στις δυο εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις. Πέρασα δυο μήνες στη φυλακή. Ήταν δύσκολα, έχασα πέντε κιλά»....

https://www.facebook.com/permalink.php? ... 7066598132