SCAT-A

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: SCAT-A

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 19 Ιουν 2024, 16:48

ειδα και λιγο καλυτερα το συρταρι με την ευκαιρία, πραγματι το πισω μερος πρεπει να φταιει για τις οσμες, ολα τα αλλα ειναι ωραια. Δες λιγο αν θες, στην πρώτη φωτο ειναι το πισω τμημα του απο πανω, στην δευτερη εχω γυρισει την τουαλέτα αναποδα και εχω βαλει το συρταρι στην θεση του, και στην τριτη το κουναω λιγο στο πισω μερος ενω ειναι στην θεση του, παρα ειναι ελαστικό και η σακουλα σκληρη, θα αφήνει κενά πισω μαλλον, γιαυτο μυρίζει.
SpoilerShow
Εικόνα
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Lasal
Phorum.gr user: Lasal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lasal » 21 Ιουν 2024, 00:29

Εμένα γιατί μου θυμίζει.....subwoofer?
:roll:
Απ ότι βλέπω στο χείλος της δεν έχει κάποιον οδηγό για στήριξη. (Για να μην πω βάλε ενα βιβλίο απο κάτω).
:p2:
Προβλέπω να βάζεις το χεράκι σου και να το διορθώνεις.
Θα βρεις την λύση σίγουρα.
Ο Μαγκάιβερ είχε μόνον μια μονωτική ταινία και ένα ελβετικό σουγιά
Εσύ έχεις περισσότερα.
:003:

Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ » 19 Ιούλ 2024, 16:27

Πολύ καλομαθημένες τις έχετε. Εμένα ο θκος μου χέζει, κατράει έξω στην αυλή στο συγκεκριμένο αγαπημένο δικό του hot spot και επιμελείται το χώρο του. :8)

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 04 Νοέμ 2024, 10:02

εφτιαξα αλλες 5 τουαλέτες , ιδια ιδέα με τις πρώτες, εχει πλεον το ρολοι magic3 σαν κεντρικό επεξεργαστή οπότε οθονη αφής και τις ρυθμίσεις, αισθητήρα βάρους για αναγνώριση γατας και ασφαλεια, ToF σένσορα να βλεπει το ποσοστό πληρωσης του καδου απορριμμάτων, η κατανάλωση επεσε στα 0.2mA οπότε η αναμονη πηγε στα 5 χρόνια για μια φόρτιση, αλλα το σημαντικό ειναι οτι εβαλα δόνηση, που κουμπώνει και στις προηγούμενες βεβαια.

βαζω δυο βιντεακια , το πρώτο δείχνει την ακρίβεια της ζυγαριάς, 3 ευρώ ειχαν οι σενσορες και ελεγα θα ειναι στο περίπου, αλλα μπορουν να ξεχωρίσουν το γεμάτο απο τον αδειο μπικ αναπτήρα. Ο μπλε ειναι αδειος, ο πρασινος ειναι στα τελειώματα, και ο κιτρινος αχρησιμοποίητος. Ειναι τόσο καλή η ζυγαρια που ανοιγει δρόμο για αναγνώρισης σκατουλας ή κατουρήματος, στην πράξη δηλαδή βλεπω οτι μπορει να τα ξεχωρίσει.

το δεύτερο δείχνει ενα καπακι που εκανα σαν εχτρα με αφορμή την neakasa m1, κόλλησε το καπακι της επρεπε να την λυσω να το ξεκολλήσω και βρήκα άμμο μέσα.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 04 Νοέμ 2024, 22:03

Πες μου κάτι Έναον. Αν εγώ σου ζητήσω να μου φτιάξεις 3 τέτοια και να στα πληρώσω, είσαι οκ;
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 04 Νοέμ 2024, 22:20

βιντεοσκοπείς με σηκωμένο το δαχτυλάκι βρε Αντουανέτα;
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 04 Νοέμ 2024, 22:48

Πασιφάη έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 22:03
Πες μου κάτι Έναον. Αν εγώ σου ζητήσω να μου φτιάξεις 3 τέτοια και να στα πληρώσω, είσαι οκ;
πολυ γλυκό σχόλιο, σε ευχαριστώ :)

μου τρώει πολύ χρόνο η βάση, το στοκάρισμα κλπ γιατί ειμαι τουρίστας σε αυτα, μου αρέσουν ολα και τα εχω κανει απο μια φορά ή και παραπάνω, αλλα δεν ειμαι καλός, γρήγορος εννοώ. Αν όμως εχεις καποιον που τους αρέσει να φτιάχνει πράγματα, το δεί και πεί οκ, ωραία ιδέα, το εχω ανετα κατασκευαστικά, αλλα τον προβληματίζουν τα ηλεκτρονικά και το λογισμικο, αυτα μπορώ να στα στειλω ετοιμα, την στήλη με το ρολόι και τις μπαταρίες, τα μοτέρ και ό,τι αλλο θες που δεν θα βρεις ευκολα σε ενα χρωματοπωλείο. Αυτά εχουν περίπου 60 ευρώ για μια τουαλέτα.

Αν στην φτιαξω εγω θα πρεπει να την βαζεις δεξιά σου, σαν κόσμημα, δεν ειμαι αρκετά γρήγορος δυστυχώς. Η neakasa m1 παντως ειναι καλή υλοποίηση, ισως να την σκεφτείς; Σε ευχαριστώ παλι για το σχόλιο.

Ανεβάζω παλι βιντεακια τωρα γιατι θελω να δείξω την δόνηση, με την ελπιδα οτι θα το δει καποιος κινέζος, δουλευει πολυ καλα, λιγο πιο μετά θα τα βαλω.

H δόνηση λυνει τρία προβλήματα:

1. αν γινει χρήση αμμου μπετονίτη αυτοκολλουμενου, βοηθάει να ξεκολλήσουν οι μπαλίτσες απο τα τοιχώματα χωρίς χρηση παντ σιλικόνης. Αυτο δεν ειναι και πολυ σημαντικό αν το παντ σιληκόνης ειναι καλοσχεδιασμένο, αλλά σε περίπτωσεις οπως η δική μου προσπαθεια, που δεν εχω βρει ακόμα ενα τροπο να το βαλω ωραια, ειναι μια χαρα χωρίς.

2. Αν γινει χρήση κρυσταλλικής αμμου, τοφου, ή καποιας αλλης ελαφριάς με συγκριτικά μεγαλους κόκκους, η δόνηση βοηθάει την αμμο να περάσει απο το διχτυ. Αυτο ειναι αρκετά σημαντικο, λίγες τουαλέτες εμπορίου μπορουν να δεχθουν τοφου ή παρόμοια αμμο στα αλήθεια, ειναι γνωστό πρόβλημα, μονο μπετονιτη στην ουσία. Δοκίμασα διαφορες αμμους της αγοράς, εφτιαξα ξεχωριστα προγραματα κινησης/δονησης για μερικες που ηταν πιο ιδιοτροπες, επιλεγουμε απο την οθόνη τύπο κλπ, δουλευουν ολες. Κυρίως ηθελα να παιξει η cat's best original γιατι μερικές γατες την λατρευουν, ακομα κι σε ποτήρι θα πηγαιναν αν ειχε μεσα τετοια.

3.Τελος το πιο σημαντικο τεχνικά, μπορει να κοσκινίσει πελετς πλεον, σίγουρα η πρώτη στον κοσμο. Τα πελετς ηταν παντα μπέρδεμα, γινονται σκόνη σε επαφή με υγρασία, δεν τα χρησιμοποίησα ποτε και οι γατες εδώ δεν τα ξερουν, δεν τις βλεπω να τα συμπαθουν και πολυ τωρα, τεχνικα όμως ηταν ωραια πρόκληση.

νύχτα έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 22:20
βιντεοσκοπείς με σηκωμένο το δαχτυλάκι βρε Αντουανέτα;
το ειδες ε; Ρόμπα, θα του βαζω ταινία να το πιανω διπλα την αλλη φορά.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 05 Νοέμ 2024, 10:14

Σ'ευχαριστώ Έναον. Άρα θα το δούμε κάποια στιγμή.

Άβαταρ μέλους
Lasal
Phorum.gr user: Lasal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lasal » 08 Νοέμ 2024, 00:03

enaon έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 22:48
μου τρώει πολύ χρόνο η βάση, το στοκάρισμα κλπ γιατί ειμαι τουρίστας σε αυτα, μου αρέσουν ολα και τα εχω κανει απο μια φορά ή και παραπάνω, αλλα δεν ειμαι καλός, γρήγορος εννοώ.
Ποιος πιστεύεις οτι θα ήταν ο τρόπος ώστε να σε διευκολύνει για μια παραγωγική διαδικασία.
Κάποιο ξύλινο καλούπι ισως?
:wink
Είμαι και περίεργος να δω πόσο καιρό θα κάνουν οι Κινέζοι να αντιγράψουν την δόνηση.
Ισως στην νεακάσα M2
:wave:
Πασιφάη έγραψε:
05 Νοέμ 2024, 10:14
απαπα μπές στην ουρά

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 08 Νοέμ 2024, 05:18

Lasal έγραψε:
08 Νοέμ 2024, 00:03
Ποιος πιστεύεις οτι θα ήταν ο τρόπος ώστε να σε διευκολύνει για μια παραγωγική διαδικασία.
Κάποιο ξύλινο καλούπι ισως?
:wink
δεν ξερω σιγουρα, τις κλειδαρίες, τις αλλαγές στα ρολόγια για να βάλω βύσμα να κουμπώνουν στην στήλη, και την στήλη, τα εκανα και τα 5 σε 2-3 μέρες. Καπου εκει και οι βασεις, 4-5 μερες για 5 τουαλέτες για τα βασικά, και μετά το χαος, κατι παθαίνω στο στοκάρισμα νομιζω, ψυχολογικό, αλλα δεν εβαλα ουτε το παλμικό τριβείο, με το χερι τα εκανα, νομιζω ακόμα θα έτριβα αν δεν με έπιανε βήχας, γενικά για να γινει λειτουργικό θελει μια εβδομάδα, το αισθητικό και οι λεπτομέρειες ειναι ο πολύς χρόνος, αλλα μπορει να φταιω εγω.

Δεν υπαρχει ουρά αλλα εσυ είσαι ειδική περίπτωση, το καπάκι, ο αισθητήρας βαρους, τα μενου οπότε το ρολόι, το λασερ για το συρταρι, και η δόνηση ειναι πραγματα που δοκίμασα μετά απο προκλήσεις που εβαλες με τρόπο που σε εμένα δουλεύει, οπότε μια απο αυτες θα γινει δική σου να κανεις τεστ.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 08 Νοέμ 2024, 19:28

Lasal έγραψε:
08 Νοέμ 2024, 00:03
Πασιφάη έγραψε:
05 Νοέμ 2024, 10:14
απαπα μπές στην ουρά
Καλά λοιπόν. :a040:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών