Ευρώπη η επόμενη μέρα με Τράμπ.

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Ευρώπη η επόμενη μέρα με Τράμπ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 08 Νοέμ 2024, 21:43

Lugozzi έγραψε:
08 Νοέμ 2024, 17:46
Otto Weininger έγραψε:
08 Νοέμ 2024, 16:03
Lugozzi έγραψε:
08 Νοέμ 2024, 15:54

Με τους Bush που είναι ξενο σώμα στο κόμμα
Αυτό δε σημαίνει τίποτα για τις γενικότερες σχέσεις.
Εκτός και αν θεωρείς ότι ο Πομπέο δεν είχε τι να κάνει και είπε να πεταχτεί Ελλάδα και παράλληλα να φάει και ένα πιτόγυρο με το Κυριάκο όσο περιμένει το ταξί για αεροδρόμιο.

Ελάχιστη ευρώ Ευρώπη πρωθυπουργοί έχουν τέτοιες διασυνδέσεις (συνολικά) όσο ο Μητσοτακης.

Καλά για την Ελλάδα, γελάνε και τα τσιμέντα.
Του εξήγησε τι εννοούσε με τον αριστερό τραμπισμο?
μια κακή σας απομίμηση Πρόεδρε

Μου αρέσει που έχεις τέτοιο ηγέτη στην Ελλάδα και εναποθέτεις ελπίδες σε Αφρουλες.

Πρέπει να την βάλουμε να κυβερνήσει μαζί με την πρώην του Κούγια να τελειώνουμε και με τις δικές σας αυταπάτες.

Απλά δεν ξέρω αν αντέχουμε άλλο λογαριασμό.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 09 Νοέμ 2024, 00:08

Otto Weininger έγραψε:
08 Νοέμ 2024, 21:43
Lugozzi έγραψε:
Otto Weininger έγραψε:
08 Νοέμ 2024, 16:03

Αυτό δε σημαίνει τίποτα για τις γενικότερες σχέσεις.
Εκτός και αν θεωρείς ότι ο Πομπέο δεν είχε τι να κάνει και είπε να πεταχτεί Ελλάδα και παράλληλα να φάει και ένα πιτόγυρο με το Κυριάκο όσο περιμένει το ταξί για αεροδρόμιο.

Ελάχιστη ευρώ Ευρώπη πρωθυπουργοί έχουν τέτοιες διασυνδέσεις (συνολικά) όσο ο Μητσοτακης.

Καλά για την Ελλάδα, γελάνε και τα τσιμέντα.

Μου αρέσει που έχεις τέτοιο ηγέτη στην Ελλάδα και εναποθέτεις ελπίδες σε Αφρουλες.

Πρέπει να την βάλουμε να κυβερνήσει μαζί με την πρώην του Κούγια να τελειώνουμε και με τις δικές σας αυταπάτες.

Δεν ψήφισα την Αφροδίτη για να κυβερνήσει, αλλά για να το πάρει πιο δεξιά η νδ.

Ξέρεις ο Μητσοτάκης δεν θα κυβερνάει για πάντα και τότε θα μετρηθούμε και πάλι μέσα στο κόμμα
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
Dr Socrates

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dr Socrates » 09 Νοέμ 2024, 01:28

Η εκλογή του Τραμπ: το Woke, η Τουρκία, το Ισραήλ
του Γιώργου Καραμπελιά
Όπως έγραψε ο Fareed Zakaria της Washington Post οι εκλογές σήμερα είναι όλο και περισσότερο επικεντρωμένες σε ζητήματα πολιτισμού και πολιτισμικών ταυτοτήτων και αυτό ακριβώς συνέβη. Ο Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος που εκλέγεται στις ΗΠΑ με βάση μία πολιτισμική αντίθεση η οποία έχει διχάσει την Αμερική σε πρωτοφανή βαθμό.
https://ardin-rixi.gr/archives/259995

Θ. Ντρίνιας στο ΣΚΑΪ 89,4: «Ο Μανταμσουσουδισμός… στην Αμερική και το μήνυμα της κάλπης ανά τον κόσμο»
https://ardin-rixi.gr/archives/260001

Άβαταρ μέλους
Dr Socrates

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dr Socrates » 09 Νοέμ 2024, 01:32

Democrats’ three big mistakes
Democratic strategists mishandled immigration, identity politics and the pileup of Trump prosecutions.
By Fareed Zakaria
https://www.washingtonpost.com/opinions ... osecution/

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 09 Νοέμ 2024, 06:43

Jolly Roger_ έγραψε:
08 Νοέμ 2024, 21:15
Αρίστος έγραψε:
08 Νοέμ 2024, 21:04
ΓΑΛΗ έγραψε:
08 Νοέμ 2024, 19:02

Στους αντισιωνιστές τραμπικούς που υποστηρίζουν Χαμάς και Ιράν, το 'πες;

Αν δεν κάνω λάθος κι εσύ σ' αυτήν την κατηγορία παίζεις.

Εγω ειμαι περιεργη φτιαξη, κατα της Χαμας επειδη ειναι τουρκοφιλη και υπερ του Ιραν το οποιο πολεμησε κατα του ISIS.

.
Η Χαμάς είναι φράξιες.

Του Μεσάλ η φράξια είναι τουρκόφιλη. Μαρζούκ και αλ-Χάγια (και, όσο ζούσαν, Αρούρι και Σινουάρ) είναι Ιράν. Ο Χανίγια ήταν ο μεσολαβητής ανάμεσα στις φράξιες. Το στρατιωτικό σκέλος της είναι με όποιον εγγυάται ότι θα τούς προμηθεύει όπλα, αυτή τη στιγμή με Ιράν δηλαδή.

Ο Μεσάλ έκανε τη ζημιά στη Συρία, έβαλε τους Παλαιστίνιους των καταυλισμών Γιαρμούκ κ.ά. να πολεμήσουν κατά του Άσαντ. Με αυτόν δεν μιλάει ούτε η Χεζμπολάχ ούτε το Ιράν πια, είναι περσόνα νον γκράτα γι' αυτούς.

Τώρα εδώ και ένα μήνα γίνεται παρασκηνιακά ένα μπρα ντε φερ μεταξύ Τουρκίας-Ιράν για την επόμενη ηγεσία της Χαμάς, ο Φιντάν θέλει Μεσάλ, το Ιράν βάζει βέτο, γι' αυτό δεν έχει ανακοινωθεί μόνιμος νέος ηγέτης ένα μήνα μετά τον Σινουάρ.

Το Ισραήλ όλως τυχαίως δολοφονεί τους ηγέτες ΜΟΝΟ της φιλοϊρανικής πτέρυγας. Ο Μεσάλ ζωντανός είναι ακόμα. Σαν να θέλει ο Μπίμπι να επικρατήσει πλήρως η Τουρκία εντός της Χαμάς, για να την βάλει σε σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ και το Ιράν.

Εδώ γίνεται μια εμπεριστατωμένη αναδρομή στα ενδοχαμασικά της τελευταίας δεκαετίας:
https://thecradle.co/articles-id/2697

Ειμαι κατα της Τουρκιας, κατα της Μουσουλμανικης Αδελφοτητας, κατα της Χαμας επειδη επηρεαζεται απο αυτες τις δυο (κακως το Ιραν ανακατευτηκε μαζι της) και κατα της 7/10 γιατι αυτοι που τη διοργανωσαν εβαλαν βουτυρο στο ψωμι του Ισραηλ ανοιγοντας το δρομο για την καταστροφη της Γαζας. Οποιαδηποτε ελπιδα των Παλαιστινιων για ενα καλυτερο αυριο δεν περναει μεσω της Χαμας.

Απο την αλλη ειμαι υπερ του Ιραν και των Σιιτων γιατι πρωτον θελω το Ισλαμ διαιρεμενο, θελω σοβαρο αντιλογο στο Σουνιτισμο ο οποιος χρηματοδοτειται απο Τουρκια, Καταρ, ΜΟυσουλμανικη Αδελφοτητα και Σαουδικη Αραβια για να επικρατησει στην Ευρωπη και δευτερον γιατι οι Σιιτες πολεμησαν με το ISIS και ουδεποτε δημιουργησαν τρομοκρατικες οργανωσεις. Αν οπως μου λες ειχαν εμπλοκη με τη Χαμας εστω για να μειωσουν την επιρροη της Τουρκιας αυτο δεν το γνωριζα και ειναι τεραστιο στρατηγικο λαθος τους. Οτιδηποτε σε σχεση με τη Χαμας να αγγιξει κανεις λερωνει και δεν μου αρεσουν καθολου οι βασιλικες διαμονες των υψηλοβαθμων στελεχων της σε Τουρκιες και Καταρ (ουσιαστικη εδρα της Μουσουλμανικης Αδελφοτητας) και οι παχυλοτατοι τραπεζικοι λογαριασμοι τους.

.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 09 Νοέμ 2024, 11:27

Lugozzi έγραψε:
09 Νοέμ 2024, 00:08
Otto Weininger έγραψε:
08 Νοέμ 2024, 21:43
Lugozzi έγραψε:

Δεν ψήφισα την Αφροδίτη για να κυβερνήσει, αλλά για να το πάρει πιο δεξιά η νδ.

Ξέρεις ο Μητσοτάκης δεν θα κυβερνάει για πάντα και τότε θα μετρηθούμε και πάλι μέσα στο κόμμα
Εμένα με νοιάζει το αποτέλεσμα όχι το θεαθήναι. Και ο Αβέρωφ είναι ο αγαπημένος μου αρχηγός της ΝΔ αλλά δε θα κυβερνούσε ποτέ.

Ο Μητσοτάκης είναι με διαφορά ο καλύτερος όλων και με τρομακτική διαφορά ο πιο δικτυωμένος σε ΕΕ και ΗΠΑ. Θα έπρεπε να το ξέρεις καλά αυτό εσύ.

Έκανε πράγματα που δεν έγιναν τα τελευταία 30 χρόνια.
Και θα ασχολούμαι με Αφρουλες και κόμματα μανιτάρια ή με του κάθε πικραμένου τον χαβά;

Και γιατί να μην ψηφίσουμε την Αφρούλα να κυβερνήσει; Φοβάσαι κάτι;
Γιατί εγώ όταν ψηφίζω κάποιον δεν φοβάμαι το ενδεχόμενο να κυβερνήσει.

ΥΓ: με ποιον θα μετρηθείς μέσα στο κόμμα; :lol:
με μένα και άλλους σαν εμένα; η πιο δεξιά φράξια της ΝΔ είναι στην περιοχή μου και το πιο δεξιό "λόμπι" της ΝΔ επίσης.
Δεν δεχόμαστε μαθήματα "Δεξιάς" εδώ από κανένα, εδώ και 50 χρόνια.

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 09 Νοέμ 2024, 13:37

για να μην έχουμε αμφιβολίες οτι η Ούρσουλα είναι τοποτηρητής της Pfizer της Lockheed Martin και της Exxon

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 09 Νοέμ 2024, 13:38

Otto Weininger έγραψε:
09 Νοέμ 2024, 11:27
με μένα και άλλους σαν εμένα; η πιο δεξιά φράξια της ΝΔ είναι στην περιοχή μου και το πιο δεξιό "λόμπι" της ΝΔ επίσης.
Α, μάλιστα

Μετά θα κάνεις ότι δεν τους ήξερες τους πασοκοποταμισιους?

Αφού αυτοί θα συνεχίσουν την παρακαταθήκη του Μητσοτάκη
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 09 Νοέμ 2024, 13:53

:giggle:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 09 Νοέμ 2024, 14:00

πόσο μπροστά έβλεπε ο EKLPIKTIKOS...

AOC
Phorum.gr user: AOC

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AOC » 09 Νοέμ 2024, 14:14

Μαλακιες. Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει η Ελλάδα στην ατζέντα κανενός.
Έχουν δέκα μέτωπα, και απλα οι μαλακες οι Έλληνες θεωρούμε πως ο κόσμος περιστρέφεται γύρω μας.
Ο πομπέο όταν είχε έρθει πετάχτηκε σε μουσείο ολοκαυτώματος των Εβραίων της Σαλονίκης αν δεν κανω λάθος. Οκ μπορεί να ήρθε να συζητήσει τίποτα πωλήσεις οπλικών συστήματων. Υπήρχαν κάνα δυο φιλλέληνες με τον Τραμπ όπως ο Παπαδόπουλος σε ένα συμβούλιο, και στο επόμενο μπορεί να είναι ο Ρουμπιο ΥΠΕΞ που είναι σχετικά αντίΕρντογανικος. Ναι έχει κάποιες διασυνδέσεις ο Μητσοτάκης, αλλά έχει και ο Κασσελακης, και ο Τσιπρας, και ο Ανδρουλακης άμα χρειαστεί θα αποκτήσει, αλλά δεν παίζουν κάποιο ρόλο ουσιαστικό. Μικρόμάνατζερς μιας περιφέρειας ειναι, στόχος των οποίων ειξαι να πληρώνεται το νατοϊκό χαράτσι στην ώρα του. Αν θέλουν μοιρασιά του Αιγαίου θα την κάνουν με οποιονδήποτε πρωθυπουργό.
Απλα όπως είπα, οι ελληναρες ζούμε σε ένα χωριό και νομίζουμε περιστρέφεται ο κόσμος γύρω μας. Ναι έχει μεγάλη επιρροή ο Κυριάκος για να προωθήσουμε τα συμφέροντα μας, πουτσες μπλε, στην πραγματικότητα δεν ασχολείται κανένας. Ελληνικό λόμπι, μεγάλο ανέκδοτο, πληρωναμε για τον πιο διεφθαρμενο γερουσιαστή των ΗΠΑ με τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών. Κανείς δεν θα κάνει τίποτα για την Ελλάδα. Οι χουντικοί από τις πιο αμερικανοφιλες κυβερνήσεις στην ιστορία με έλληνα αντιπρόεδρο του Νιξον και πάλι καταφέρανε να χάσουμε την Κύπρο. Τελοσπαντων γελάω με τον πιστό στρατιώτη νεοδημοκρατη που επαινεί τις διασυνδέσεις της οικογένειας. Και ο Ζελενσκι απέκτησε διασυνδέσεις, εκανε εμφανίσεις στα όσκαρ κτλ, και τώρα του λένε, δώσε τα εδάφη που έχασες 😂
Αυτό θα γινόταν και εδώ με το σόι που έχει φίλους στην γουασινγκτον. Αυτοί θα ζουν πάντα καλά, θα κονομάνε εις βάρος του ελληνικού λαού και θα λειτουργούν ως εντολοδόχοι. Εμείς τι κάνουμε ;

AOC
Phorum.gr user: AOC

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AOC » 09 Νοέμ 2024, 14:29

Και πρέπει να ειπωθεί και το τελευταίο, το οποίο δεν έχουν καταλάβει ορισμενοι. Είναι πιο σημαντική η Τουρκία στην παγκόσμια σκακιέρα από την Ελλάδα. Από το ζήτημα το μεταναστευτικό, μέχρι την επιρροή της στην Μέση Ανατολή, η εξοδος που προσφέρει στην μαύρη θάλασσα, και στους «τουρκικούς» λαούς. Συν το ότι είναι ογδόντα εκατομμύρια κόσμος. Για αυτό τον παίρνει και τον Ερντογαν να κάθεται σε 2 καρέκλες ταυτόχρονα στην εξωτερική του πολιτική.
Η πικρή αλήθεια είναι πως η Τουρκία είναι γεωστρατηγικά πιο χρήσιμη από την Ελλάδα, και καμία διασύνδεση δεν αλλάζει αυτήν την πραγματικότητα.
Εκτός αν είσαι ο Νετανιάχου με ένα AIPAC και ένα λόμπι δισεκατομμυρίων. Αλλά δεν είσαι, είσαι ένα χρεοκοπημένο μπουρδελο χωρίς αληθινό λόμπι.

Jolly Roger_

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jolly Roger_ » 09 Νοέμ 2024, 16:02

Αρίστος έγραψε:
09 Νοέμ 2024, 06:43
Jolly Roger_ έγραψε:
08 Νοέμ 2024, 21:15
Αρίστος έγραψε:
08 Νοέμ 2024, 21:04

Εγω ειμαι περιεργη φτιαξη, κατα της Χαμας επειδη ειναι τουρκοφιλη και υπερ του Ιραν το οποιο πολεμησε κατα του ISIS.

.
Η Χαμάς είναι φράξιες.

Του Μεσάλ η φράξια είναι τουρκόφιλη. Μαρζούκ και αλ-Χάγια (και, όσο ζούσαν, Αρούρι και Σινουάρ) είναι Ιράν. Ο Χανίγια ήταν ο μεσολαβητής ανάμεσα στις φράξιες. Το στρατιωτικό σκέλος της είναι με όποιον εγγυάται ότι θα τούς προμηθεύει όπλα, αυτή τη στιγμή με Ιράν δηλαδή.

Ο Μεσάλ έκανε τη ζημιά στη Συρία, έβαλε τους Παλαιστίνιους των καταυλισμών Γιαρμούκ κ.ά. να πολεμήσουν κατά του Άσαντ. Με αυτόν δεν μιλάει ούτε η Χεζμπολάχ ούτε το Ιράν πια, είναι περσόνα νον γκράτα γι' αυτούς.

Τώρα εδώ και ένα μήνα γίνεται παρασκηνιακά ένα μπρα ντε φερ μεταξύ Τουρκίας-Ιράν για την επόμενη ηγεσία της Χαμάς, ο Φιντάν θέλει Μεσάλ, το Ιράν βάζει βέτο, γι' αυτό δεν έχει ανακοινωθεί μόνιμος νέος ηγέτης ένα μήνα μετά τον Σινουάρ.

Το Ισραήλ όλως τυχαίως δολοφονεί τους ηγέτες ΜΟΝΟ της φιλοϊρανικής πτέρυγας. Ο Μεσάλ ζωντανός είναι ακόμα. Σαν να θέλει ο Μπίμπι να επικρατήσει πλήρως η Τουρκία εντός της Χαμάς, για να την βάλει σε σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ και το Ιράν.

Εδώ γίνεται μια εμπεριστατωμένη αναδρομή στα ενδοχαμασικά της τελευταίας δεκαετίας:
https://thecradle.co/articles-id/2697

Ειμαι κατα της Τουρκιας, κατα της Μουσουλμανικης Αδελφοτητας, κατα της Χαμας επειδη επηρεαζεται απο αυτες τις δυο (κακως το Ιραν ανακατευτηκε μαζι της) και κατα της 7/10 γιατι αυτοι που τη διοργανωσαν εβαλαν βουτυρο στο ψωμι του Ισραηλ ανοιγοντας το δρομο για την καταστροφη της Γαζας. Οποιαδηποτε ελπιδα των Παλαιστινιων για ενα καλυτερο αυριο δεν περναει μεσω της Χαμας.

Απο την αλλη ειμαι υπερ του Ιραν και των Σιιτων γιατι πρωτον θελω το Ισλαμ διαιρεμενο, θελω σοβαρο αντιλογο στο Σουνιτισμο ο οποιος χρηματοδοτειται απο Τουρκια, Καταρ, ΜΟυσουλμανικη Αδελφοτητα και Σαουδικη Αραβια για να επικρατησει στην Ευρωπη και δευτερον γιατι οι Σιιτες πολεμησαν με το ISIS και ουδεποτε δημιουργησαν τρομοκρατικες οργανωσεις. Αν οπως μου λες ειχαν εμπλοκη με τη Χαμας εστω για να μειωσουν την επιρροη της Τουρκιας αυτο δεν το γνωριζα και ειναι τεραστιο στρατηγικο λαθος τους. Οτιδηποτε σε σχεση με τη Χαμας να αγγιξει κανεις λερωνει και δεν μου αρεσουν καθολου οι βασιλικες διαμονες των υψηλοβαθμων στελεχων της σε Τουρκιες και Καταρ (ουσιαστικη εδρα της Μουσουλμανικης Αδελφοτητας) και οι παχυλοτατοι τραπεζικοι λογαριασμοι τους.

.
Τους λόγους των σχέσεων Ιράν-Χαμάς από την πλευρά του Ιράν τους εξηγεί ο Σολεϊμανί παρακάτω (1 βίντεο, 2 γραπτά του):

https://www.memri.org/reports/irgc-qods ... itary-wing
https://crescent.icit-digital.org/artic ... resistance

Κι άλλα γραπτά πολλά μπορώ να σου βρω, και του Αγιατολάχ, που λέει εμείς θα βοηθάμε και Σουνίτες όσο αυτοί θα πολεμάνε Αμερικάνους και Σιωνιστές και δεν θα κάνουν κακό σε Σιίτες.

Είναι αυτό που λένε οι Αμερικάνοι forward defense. Από το να έχεις ένα Ισραήλ χωρίς εσωτερικά προβλήματα να έχει όλο τον ελεύθερο χρόνο να σχεδιάζει την ανατροπή του Ιράν, καλύτερα να έχεις ένα Ισραήλ καθηλωμένο να πολεμάει οργανώσεις μέσα στα εδάφη του. Αν δεν αμυνόταν επιθετικά το Ιράν σε Λίβανο και Γάζα, θα ήταν αναγκασμένο να αμυνθεί κανονικά μέσα στην Τεχεράνη αργά ή γρήγορα.

btw, η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι πολυδιασπασμένη φουλ, πχ οι Σαούντ και τα ΗΑΕ ενισχύουν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα Υεμένης (Ισλάχ) κατά των Χούθι, ενώ την ίδια στιγμή έχουν παράνομη τη ΜΑ εντός των χωρών τους, η Χαμάς είναι στα μαχαίρια με την Ισλάχ επειδή η Χαμάς - λόγω σχέσεων με Ιράν - δεν μπορεί να πάρει θέση εναντίον των Χούθι, η Αίγυπτος έχει παράνομη τη ΜΑ εντός Αιγύπτου αλλά έχει ανοιχτά δυο γραφεία της Χαμάς στο Κάιρο, και πάει λέγοντας. Γενικά, τίποτα δεν είναι ένας μονόλιθος.

Επίσης, η σαλαφιστική πτέρυγα του σουνιτισμού (ISIS, αλ-Κάιντα και Σαούντ), αυτοί δηλαδή που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προκαλούν τα κύματα των προσφύγων στην Ευρώπη που λες, και που πιστεύουν σε παγκόσμιο Χαλιφάτο, δεν έχουν σχέση με τη Χαμάς, που ο ιδρυτής της έχει πει από το 1997 ότι δεν ενδιαφέρεται για τζιχάντ εκτός Παλαιστίνης αλλά είναι στην ουσία ένα εθνικό κίνημα:
"We did not fight the Americans, we did not fight the Europeans, we only fought on Palestinian land against the Israeli enemy who took our home."

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/3224989.stm
Και το Ισραήλ ποτέ δεν πολέμησε κατά του γκλομπαλιστικού τζιχαντισμού (ISIS, αλ-Κάιντα), μόνο κατά εθνικών κινημάτων του Λιβάνου, της Παλαιστίνης κ.α. έχει πολεμήσει.

Τώρα ως προς την 7/10 ποιος τη σχεδίασε δεν μπορώ να ξέρω, αλλά οι στρατιωτικές τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν από την πλευρά της Χαμάς εκείνη τη μέρα είναι textbook τακτικές που έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν διάφορες φιλοϊρανικές οργανώσεις σε δικές τους επιχειρήσεις, πχ:

η χρήση του μπαράζ ρουκετών ως όπλου αντιπερισπασμού είναι από εδώ:
https://en.wikipedia.org/wiki/2006_Hezb ... order_raid
η διείσδυση της Χαμάς σε ορισμένες ισραηλινές βάσεις έγινε με τρόπο πανομοιότυπο με αυτό:
https://en.wikipedia.org/wiki/Karbala_p ... rters_raid
τα ανεμόπτερα είναι από εδώ:
https://en.wikipedia.org/wiki/Night_of_the_Gliders

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήξερε το Ιράν ότι η 7/10 θα γινόταν εκείνη τη μέρα, ή ότι το Ιράν τη διέταξε. Το πιο πιθανό είναι, η Χαμάς να χρησιμοποίησε την εκπαίδευση δεκαετιών που είχαν πάρει οι μαχητές της από Ιράν και Χεζμπολάχ, για να κάνει την επίθεση χωρίς να έχει ειδοποιήσει κανέναν. Ένας μεσανατολίτης αναλυτής αυτό λέει:
After the start of the war, sources affiliated with the so-called Axis of Resistance, whose identities are protected for security reasons, stated to the author that Qaani had directly planned this operation with the Palestinians. They understood the attack as having been implemented based off of a plan developed by Imad Mughniyeh years ago and updated with the help of Lebanese Hezbollah. However, these sources believe that Qaani had informed both Hezbollah and the Qods Force leadership council that the planned attack would not happen in the near future and that the measures being taken were simply preparatory in nature.

These sources described a conflict in the Qods Force leadership after October 7, questioning Qaani why the decision to attack had bypassed the leadership council—and whereby Qaani tried to exonerate himself in emphasizing that Mohammed Deif, Sinwar, and Al-Gharidi had carried out the attack outside of his command.

https://www.washingtoninstitute.org/pol ... mani-world

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 09 Νοέμ 2024, 17:18

Lugozzi έγραψε:
09 Νοέμ 2024, 13:38
Otto Weininger έγραψε:
Α, μάλιστα

Όπως κάνεις εσύ ότι δεν ήξερες το Σκερτσο που συνεργάζονταν με τον Σαμαρά σε όλη του την θητεία από το 2012 έως το 2014; Εκεί ήταν καλός ο Σκερτσος ε;

ΥΓ: βλέπω ολα τα υπόλοιπα που αποδεικνύουν την υπέροχη Μητσοτάκη έναντι οπουδήποτε, γαργάρα.

ΥΓ2: Μόλις κατέβουν οι επόμενοι υποψήφιοι θα τους δούμε.
Αλλά γενικά ισχύει αυτό που σου είπα. Δω κάτω σε μένα δεν δεχόμαστε μαθήματα Δεξιάς, στο κάστρο των πιο σκληροπυρηνικών τοπικών εδώ και 50 χρόνια.

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 09 Νοέμ 2024, 17:42

Otto Weininger έγραψε:
09 Νοέμ 2024, 17:18
Lugozzi έγραψε:
09 Νοέμ 2024, 13:38
Otto Weininger έγραψε:
Α, μάλιστα

Όπως κάνεις εσύ ότι δεν ήξερες το Σκερτσο που συνεργάζονταν με τον Σαμαρά σε όλη του την θητεία από το 2012 έως το 2014; Εκεί ήταν καλός ο Σκερτσος ε;

ΥΓ: βλέπω ολα τα υπόλοιπα που αποδεικνύουν την υπέροχη Μητσοτάκη έναντι οπουδήποτε, γαργάρα.

ΥΓ2: Μόλις κατέβουν οι επόμενοι υποψήφιοι θα τους δούμε.
Αλλά γενικά ισχύει αυτό που σου είπα. Δω κάτω σε μένα δεν δεχόμαστε μαθήματα Δεξιάς, στο κάστρο των πιο σκληροπυρηνικών τοπικών εδώ και 50 χρόνια.
Τι σχέση έχει ο ανθυποτιποτας κολαουζος του στουρναρα το 2012 σκερτσος, με τον εκλεκτό του Μητσοτάκη, διορισμένο υπουργό και βουλευτη επικρατειας που κουνάει το δάχτυλο σε Σαμαρά και Καραμανλή σήμερα, συνελθε! :lol:

Και ξέπλυμα στο σκερτσο οι σκληροί του Πειραιά
Το σκερτσο ρε πουστη μου! :smt005:
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών