Επισης ξεχασα να αναφερω ως κυρια αιτια την πανδημια που οικονομικα βυθισε τους παντες και επηρρεασσ αρνητικα το εκλογικπ σωμα. Ειναι και θεμα τυχης πολλες φορες.
Εδώ διαφωνούμε. Η πανδημία έσκασε στα χέρια του Τραμπ και στο τέλος μάλλον περισσότερο ευνόησε τους Δημ παρά αυτόν. Ο Μπάιντεν πλήρωσε κυρίως τη φυσιολογική αδράνεια της οικονομίας, που πάντα παίρνει χρόνο για να επανέλθει μετά από ένα σοκ και για να ανταποκριθεί στις διορθωτικές κινήσεις οποιασδήποτε κυβέρνησης. Η οικονομία μπορεί να είναι σε τροχιά βελτίωσης εδώ και καιρό, όμως τα απόνερα της ακρίβειας λόγω πολέμου και πληθωρισμού (σε αυτό πάντως είχε παίξει κάποιο ρόλο και η πανδημία με το τύπωμα χρήματος παγκοσμίως) δεν έχουν υποχωρήσει πλήρως. Σε φίλους μου Δημοκρατικούς που εξακολουθούν να απορούν γιατί ο «ρατσιστής» Τραμπ πήγε καλύτερα στους μαύρους και στους Λατίνους σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές είπα αυτό ακριβώς: ότι ένα κύμα ακρίβειας επηρεάζει πρώτα και περισσότερο τα φτωχότερα στρώματα, τα οποία αποφάσισαν να τιμωρήσουν τους Δημ για αυτόν το λόγο.
Μιλάς εκ πείρας βαζελάκο;
Λοιπόν αν έχεις κότσια και θέλεις, και επειδή εξακολουθώ να πιστεύω πως γενικά είσαι σοβαρός χρήστης (και ως τώρα σε θεωρούσα ενήλικο ), δες το ντοκιμαντέρ που πόσταρα λίγο πιο πάνω, σχολίασε επί αυτού (ή επί του θέματος των ψήφων) και πολύ ευχαρίστως να τα ξαναπούμε. Αλλιώς μπορείς να συνεχίσεις να με βρίζεις για να καυχιέσαι στους συνομηλίκους σου ότι με τάπωσες.
Καλησπέρα και να 'σαι πάντα καλά.
Δεν το συνεχίζω επειδή είσαι τεμετερον
Καλή τετραετία Τραμπ
και καλοχωνευτη
Δικός μας είσαι; Και τι μου βγαίνεις με κόκκινο πρώτος τότε;
Ειλικρινά πάντως, απάντησε επί της ουσίας και κάνε όση καζούρα θέλεις. Απλώς με έχει κουράσει απίστευτα όλο αυτό το «η μπάλα στην εξέδρα». Μιλούσα τις προάλλες με Έλληνα φίλο από το Τέξας, που ψήφισε Τραμπ ενώ δεν ήταν ποτέ οπαδός του, και ήταν σαν να είχε πάθει μετάλλαξη... Συμφωνούσε σχεδόν σε όλα μαζί μου, αλλά επέμενε στον Τραμπ...
Θα περιμένω απάντηση... Αλλιώς καλησπέρα και καλή συνέχεια.
Περίεργο, εγώ με όσους μιλάω και τους εξηγώ τι λέει ο Τραμπ και όχι η προπαγάνδα των ΜΜΕ, συμφωνούν μαζί του.
Σε τι να απαντησω?
Στο τι έγινε πριν 4 χρόνια?
Εγώ βλέπω τι έγινε σήμερα.
Απολαυσε τα επόμενα 4 χρονάκια
Χωρις να έχω δει στοιχεία, πιστευω οτι ο Τραμπ πηγε πολύ καλά στους νέους και σε αυτούς που ψηφίζουν πρωτη φορά.
Η ομάδα του έτρεχε απο πανεπιστημιο σε πανεπιστημιο με ανοιχτές συζητησεις την ιδια ωρα που η ανεκδιηγητη Χαρις πληρωνε ιδιωτικα τζετ για να φερνει την καρδι β να κανει τουερκινγκ και διαφημισεις με νεους να αυνανιζονται...
Δικός μας είσαι; Και τι μου βγαίνεις με κόκκινο πρώτος τότε;
Ειλικρινά πάντως, απάντησε επί της ουσίας και κάνε όση καζούρα θέλεις. Απλώς με έχει κουράσει απίστευτα όλο αυτό το «η μπάλα στην εξέδρα». Μιλούσα τις προάλλες με Έλληνα φίλο από το Τέξας, που ψήφισε Τραμπ ενώ δεν ήταν ποτέ οπαδός του, και ήταν σαν να είχε πάθει μετάλλαξη... Συμφωνούσε σχεδόν σε όλα μαζί μου, αλλά επέμενε στον Τραμπ...
Θα περιμένω απάντηση... Αλλιώς καλησπέρα και καλή συνέχεια.
Περίεργο, εγώ με όσους μιλάω και τους εξηγώ τι λέει ο Τραμπ και όχι η προπαγάνδα των ΜΜΕ, συμφωνούν μαζί του.
Σε τι να απαντησω?
Στο τι έγινε πριν 4 χρόνια?
Εγώ βλέπω τι έγινε σήμερα.
Απολαυσε τα επόμενα 4 χρονάκια
Μα εδώ μιλάμε για μεγάλες χοντράδες που έκανε ο Τραμπ στην προηγούμενη θητεία του, οι οποίες απλούστατα δεν ξεχνιούνται. Ανέφερα 4 χαρακτηριστικά παραδείγματα νωρίτερα, ενώ υπάρχει και το ντοκιμαντέρ που πόσταρα. Είναι αδιανόητο να κάνετε πως δεν τα βλέπετε.
Πρόσεξε, εδώ δε μιλάμε για την υστερία π.χ. των αριστερών περί κατάλυσης της δημοκρατίας από την «ακροδεξιά» προτού αυτή ακόμα εκλεγεί. Κι εγώ πριν βγει ο Τραμπ το 2016 διαφωνούσα με την υστερία πολλών Δημοκρατικών μπροστά στο ενδεχόμενο να νικήσει ο Τραμπ, αν και δεν ήμουν οπαδός του. Όμως μετά το φιάσκο της απαγόρευσης ταξιδιού το 2017 και (κυρίως) τα γεγονότα του Καπιτωλίου και την απόπειρα να κλέψει τις εκλογές του 2020, που αποτελούν χειροπιαστά δείγματα γραφής του, άλλαξα γνώμη. Δεν είναι τυχαία όσα λένε για αυτόν πρώην συνεργάτες του.
Καλά να είμαστε όλοι, δες το ντοκιμαντέρ και ξανασυζητάμε.
Από τη μία κάνουν γαργάρα (1) την ηθική αυτουργία του στα γεγονότα του Καπιτωλίου (στα οποία σκοτώθηκε κόσμος και κινδύνεψε ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της χώρας... ), (2) το σχεδόν καθολικό κράξιμο από παλιούς συνεργάτες του (που κάνουν λόγο μέχρι και για μη τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας στο Λευκό Οίκο λόγω διεξαγωγής συζητήσεων επί απορρήτων θεμάτων ενώ δίπλα περνούσαν μη διαβαθμισμένα άτομα ), (3) τα τηλεφωνήματά του στην Τζόρτζια με την απαίτηση να του «βρουν» 11.780 ψήφους και (4) το τραγικό φιάσκο με την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε νόμιμους κατοίκους της χώρας λόγω... καταγωγής .
Για πες μας ΤΟR ποσο υπευθυνη ηταν η σταση των Ντεμς που επι πανδημιας Δημοκρατικοι κυβερνητες πολιτειων και Δημοκρατικοι δημαρχοι διαδηλωναν μαζι με ΒLM και ΑΝΤΙFA για δυο μηνες τουλαχιστον καθημερινα προκαλωντας υπερμεταδοση του Covid;;;
Από τη μία κάνουν γαργάρα (1) την ηθική αυτουργία του στα γεγονότα του Καπιτωλίου (στα οποία σκοτώθηκε κόσμος και κινδύνεψε ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της χώρας... ), (2) το σχεδόν καθολικό κράξιμο από παλιούς συνεργάτες του (που κάνουν λόγο μέχρι και για μη τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας στο Λευκό Οίκο λόγω διεξαγωγής συζητήσεων επί απορρήτων θεμάτων ενώ δίπλα περνούσαν μη διαβαθμισμένα άτομα ), (3) τα τηλεφωνήματά του στην Τζόρτζια με την απαίτηση να του «βρουν» 11.780 ψήφους και (4) το τραγικό φιάσκο με την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε νόμιμους κατοίκους της χώρας λόγω... καταγωγής .
Από πότε είναι αυτή η εφημερίδα?
Ξεπέρασε το και απολαυσε το!
Μα τι λες άνθρωπέ μου; Κατέβηκε στις εκλογές ένας πρώην Πρόεδρος και εσύ λες να αγνοήσω τι έκανε επί των ημερών του, ειδικά όταν μιλάμε για χοντράδες σαν τις παραπάνω; Σοβαρά τώρα;
Για πες μας ΤΟR ποσο υπευθυνη ηταν η σταση των Ντεμς που επι πανδημιας Δημοκρατικοι κυβερνητες πολιτειων και Δημοκρατικοι δημαρχοι διαδηλωναν μαζι με ΒLM και ΑΝΤΙFA για δυο μηνες τουλαχιστον καθημερινα προκαλωντας υπερμεταδοση του Covid;;;
.
Καθόλου, όπως άλλωστε και των οπαδών του Τραμπ στο Χιούστον (και αλλού) που αρνούνταν επιδεικτικά να κάνουν χρήση μάσκας στην καθημερινότητά τους και κόμπαζαν μάλιστα στα σόσιαλ πως έκαναν... αντίσταση, με αποτέλεσμα να πεθάνει κόσμος.
Εντάξει; Απάντησε τώρα επί των 4 σημείων και επί του ντοκιμαντέρ (αν έχεις τσίπα).
ΥΓ: Δε γράφω συχνά εδώ και σε παρακαλώ να με κάνεις tag όταν μου απευθύνεσαι. Δεν μπορώ να παρακολουθώ όλα τα μηνύματα όλων των συζητήσεων. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση.
Από πότε είναι αυτή η εφημερίδα?
Ξεπέρασε το και απολαυσε το!
Μα τι λες άνθρωπέ μου; Κατέβηκε στις εκλογές ένας πρώην Πρόεδρος και εσύ λες να αγνοήσω τι έκανε επί των ημερών του, ειδικά όταν μιλάμε για χοντράδες σαν τις παραπάνω; Σοβαρά τώρα;
Κρίθηκε από τον αμερικανικό λαό.
It's called democracy.
.
Καθόλου, όπως άλλωστε και των οπαδών του Τραμπ στο Χιούστον (και αλλού) που αρνούνταν επιδεικτικά να κάνουν χρήση μάσκας στην καθημερινότητά τους και κόμπαζαν μάλιστα στα σόσιαλ πως έκαναν... αντίσταση, με αποτέλεσμα να πεθάνει κόσμος.
Εντάξει; Απάντησε τώρα επί των 4 σημείων και επί του ντοκιμαντέρ (αν έχεις τσίπα).
ΥΓ: Δε γράφω συχνά εδώ και σε παρακαλώ να με κάνεις tag όταν μου απευθύνεσαι. Δεν μπορώ να παρακολουθώ όλα τα μηνύματα όλων των συζητήσεων. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση.
Ποσες χιλιαδες κοσμος λες να πεθανε απο τις καθημερινες αυτες διαδηλωσεις σε 40 περιπου πολιτειες για δυο μηνες;
Θελω να πω οι διαδηλωτες κολλουσαν τον ιο στις διαδηλωσεις και μετα τον μετεδιδαν και στους οποιους ηλικιωμενους συγγενεις τους εβλεπαν στα σπιτια.
Και ολη αυτη η ιστορια για πολιτικαντικους λογους απο τους Ντεμς, να δημιουργηθει ρευμα εναντιον του Τραμπ που να επηρεασει μαυρους και νεολαια.
Κρίθηκε από τον αμερικανικό λαό.
It's called democracy.
Πάμ παρακάτω
Και ο ελληνικός λαός ψήφισε ΠΑΣΟΚ το 1981. Λέγεται Δημοκρατία. Να πάμε κι εκεί «παρακάτω»; Γιατί εγώ π.χ. δε συγχωρώ το ΠΑΣΟΚ των eighties για ό,τι έκανε. Edit: Εσύ π.χ. πιστεύεις ότι η επανεκλογή Αντρέα το 1993 τον ξεπλένει για ό,τι έκανε μεταξύ 1981 και 1989;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος TOR την 10 Νοέμ 2024, 21:51, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
.
Ποσες χιλιαδες κοσμος λες να πεθανε απο τις καθημερινες αυτες διαδηλωσεις σε 40 περιπου πολιτειες για δυο μηνες;
Θελω να πω οι διαδηλωτες κολλουσαν τον ιο στις διαδηλωσεις και μετα τον μετεδιδαν και στους οποιους ηλικιωμενους συγγενεις τους εβλεπαν στα σπιτια.
Και ολη αυτη η ιστορια για πολιτικαντικους λογους απο τους Ντεμς, να δημιουργηθει ρευμα εναντιον του Τραμπ που να επηρεασει μαυρους και νεολαια.
.
Δεν ξέρω ούτε τους δικαιολογώ. Αυτό έγινε για δύο μήνες ενώ η ανυπακοή στα μέτρα από τους Τραμπικούς κράτησε καμιά διετία το λιγότερο. Αυτό που ξέρω είναι ότι στη δική μου καθημερινότητα σε σχέση με τον κορωνοϊό (ψώνια, μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς κτλ.) πιο πολύ ρόλο έπαιξε η ανυπακοή των «αντιστασιακών» παρά οι διαδηλώσεις. Πάντως το ότι και οι δύο πλευρές προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την κατάσταση δεν αναιρεί τις ευθύνες καμίας πλευράς.
Εντάξει τώρα; Θα περιμένω (σοβαρή) απάντηση στα υπόλοιπα.
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.