Υπάρχει Θεός;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Υπάρχει Θεός;

Ναι
52
55%
Οχι
43
45%

Σύνολο ψήφων: 95

Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Re: Υπάρχει Θεός;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 11 Νοέμ 2024, 15:21

Αυτα που λενε
Διεστραμμενες ψυχες
Σαν τον Παΐσιο
Δεν ειναι τιποτα
Μπροστα σ' αυτα που δεν λενε..

Άβαταρ μέλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 11 Νοέμ 2024, 15:53

Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε:
10 Νοέμ 2024, 19:46
Befaios έγραψε:
09 Νοέμ 2024, 20:56
Πριν αρκετά χρόνια είχα αμφιβολιες
το πάθος
ήταν αυτός ο άνθρωπος ένα κορόιδο.
https://www.foititikanea.gr/%CF%86%CE%B ... E%B9%CE%BF

Τι συνέβη όταν ένας φοιτητής πλησίασε τον Άγιο Παΐσιο
(Ανατριχιαστική Ιστορία)
Πριν από αρκετά χρόνια με πλησίασε κάποιος νεαρός φοιτητής... Με πολλή διστακτικότητα
που όμως θα ήθελε πολύ
Αλλα δεν μπορουσε
με καθηγητές και μορφωμένους, αλλά δεν ικανοποιήθηκε
η δίψα του για κάτι σοβαρό
Άκουσε για μένα και αποφάσισε να μοιρασθεί μαζί μου την ανάγκη του.
Ένιωσε αμήχανα και κάπως σιώπησε για λίγο
«Κοίταξε»,του λέω, «συγνώμη που σε πείραξα λιγάκι.
Να ξέρεις, αλλιώς προσεγγίζεται
Έχεις πάει ποτέ στο Άγιον Όρος; Έχεις ποτέ συναντήσει κανένα ασκητή;» «Όχι πάτερ, αλλά σκέπτομαι να πάω, έχω ακούσει τόσα πολλά! Αν μου πείτε, μπορώ να πάω και αύριο.
Ξέρετε κανέναν να πάω να τον συναντήσω;»
«Τί προτιμάς; Μορφωμένο που μπορεί να σε ζαλίσει ή άγιο που μπορεί να σε ξυπνήσει;»
«Προτιμώ τον μορφωμένο. Τους φοβάμαι τους αγίους».
είναι υπόθεση της καρδιάς
Για δοκίμασε με κανέναν άγιο.
Πώς σε λένε ;»,ρωτώ. «Γαβριήλ», μου απαντά.
Τον έστειλα σε έναν ασκητή.
Του περιέγραψα τον τρόπο και του έδωσα τις δέουσες οδηγίες.
«Φοβάμαι, ντρέπομαι» μου απαντά.
«Γιατί ντρέπεσαι και φοβάσαι τον άγιο και δεν ντρέπεσαι και φοβάσαι έμενα;», ρωτώ.
«Πήγαινε απλά και ζήτα το ίδιο πράγμα».
πήγε και βρήκε τον ασκητή να συζητάει με κάποιο νέο στην αυλή του. Στην απέναντι μεριά περίμεναν άλλοι τέσσερις καθισμένοι σε κάτι κούτσουρα.
Ανάμεσα σε αυτούς και ο Γαβριήλ βρήκε δειλά τη θέση του. Δεν πέρασαν περισσότερα από δέκα λεπτά και η συνομιλία του γέροντα με τον νεαρό τελείωσε.
«Τί γίνεστε παιδιά;», ρωτάει.
«Έχετε πάρει κανένα λουκουμάκι;
«Έλα εδώ», λέγει απευθυνόμενος στον Γαβριήλ και ξεχωρίζοντάς τον από τους υπόλοιπους.
έλα πιο κοντά να σου πω ένα μυστικό
Αυτό πρώτη φορά μού συμβαίνει».
κόντεψε να πάθει έμφραγμα από τον αποκαλυπτικό αιφνιδιασμό.
«Πάτερ, μπορώ να σας μιλήσω λίγο;», μόλις που μπόρεσε να ψελλίσει. «Κοίταξε, τώρα σουρουπώνει·
πάρε το λουκούμι,
πήγαινε στο πιο κοντινό μοναστήρι να διανυκτερεύσεις»
«Πάτερ μου, θέλω να ..... δεν γίνεται;»
«η καρδιά μου να πλημμυρίζει, ο μέσα μου κόσμος να θερμαίνεται· οι απορίες να λύνονται
ενός αγίου, αποφοίτου μόλις της τέταρτης τάξης του δημοτικού.
Οι άγιοι είναι πολύ διακριτικοί.
Σου κάνουν την ..... χωρίς αναισθησία και δεν πονάς.
Σου κάνουν τη μεταμόσχευση χωρίς να σου ανοίξουν την κοιλιά.
Σε ανεβάζουν σε ......ες κορυφές
δίχως τις σκάλες της λογικης
Γέρων Παΐσιος (π.Νικολάου, Μητροπ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, «Φωνή αύρας λεπτής», εκδ. Εν πλω).
-Με δεδομενο οτι οι νεαροι Χριστιανοι τεινουν να αμφιταλαντεύονται ως προς τον προσανατολισμο τους
-Με δεδομενο οτι οι Παππουληδες συμπαθουν ιδιαιτερα τα αγορια
-Προκειται οντως για ανατριχιαστικη ιστορια
-Ή, θα μπορουσες ευκολα να το περασεις σαν ελαφρυ ερωτικο διαβασμα..
Θυμιζει λιγο Κοκκινοσκουφιτσα..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 την 11 Νοέμ 2024, 16:02, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 11 Νοέμ 2024, 15:54

:hebit::wink

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 11 Νοέμ 2024, 18:22

Παροιμίαι 30:4

4»Ποιος στα ουράνια ανέβη και κατέβηκε;
Ποιος μάζεψε τον άνεμο στις χούφτες του;
Ποιος τα νερά μάζεψε σ’ ένα ρούχο;
Ποιος στέριωσε όλες τις άκριες της γης;
Ποιο είναι τ’ όνομά του, και ποιο
του γιου του τ’ όνομα;
Το ξέρεις;

Κατά Ιωάννην 3:13

13Κανένας, βέβαια, δεν ανέβηκε στον ουρανό παρά μόνο ο Υιός του Ανθρώπου, που κατέβηκε από τον ουρανό, και που είναι στον ουρανό.

Befaios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Befaios » 11 Νοέμ 2024, 19:07

11 Νοέμ 2024, 15:54

(Παροιμίαι 1,7) Ἀρχὴ σοφίας φόβος Κυρίου... εὐσέβεια δὲ εἰς Θεὸν ἀρχὴ αἰσθήσεως, σοφίαν δὲ καὶ παιδείαν ἀσεβεῖς ἐξουθενήσουσιν.

(Όμηρος) «Ποτέ, μα ποτέ, ένας κακός άνθρωπος δεν υπήρξε σοφός»

(Αριστοφάνης) Ποτέ δεν θα κάνεις τον κάβουρα (καρκίνο) να βαδίζει ίσια.

(Αριστοφάνης) Βρώμικη φωνή, κακή ανατροφή, είσαι χυδαίος, τα έχεις όλα όσα χρειάζονται...

Δεν ήταν μόνο ο Άγιος Παΐσιος το μόνο παράδειγμα μέσα στους Πατέρες, αλλά όλοι αυτοί οι θαυμαστοί λόγοι που υπάρχουν σε τόσους και τόσους Αγίους, οι οποίοι με τη ζωή τους έδειχναν ότι δεν πιστεύουν στο Θεό, αλλά τον βιώνουν...
Ο Ντοστογέφσκι είναι επίσης ένα απόσταγμα σοφίας.

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 11 Νοέμ 2024, 19:10

Befaios έγραψε:
11 Νοέμ 2024, 19:07
11 Νοέμ 2024, 15:54

(Παροιμίαι 1,7) Ἀρχὴ σοφίας φόβος Κυρίου... εὐσέβεια δὲ εἰς Θεὸν ἀρχὴ αἰσθήσεως, σοφίαν δὲ καὶ παιδείαν ἀσεβεῖς ἐξουθενήσουσιν.

(Όμηρος) «Ποτέ, μα ποτέ, ένας κακός άνθρωπος δεν υπήρξε σοφός»

(Αριστοφάνης) Ποτέ δεν θα κάνεις τον κάβουρα (καρκίνο) να βαδίζει ίσια.

(Αριστοφάνης) Βρώμικη φωνή, κακή ανατροφή, είσαι χυδαίος, τα έχεις όλα όσα χρειάζονται...

Δεν ήταν μόνο ο Άγιος Παΐσιος το μόνο παράδειγμα μέσα στους Πατέρες, αλλά όλοι αυτοί οι θαυμαστοί λόγοι που υπάρχουν σε τόσους και τόσους Αγίους, οι οποίοι με τη ζωή τους έδειχναν ότι δεν πιστεύουν στο Θεό, αλλά τον βιώνουν...
Ο Ντοστογέφσκι είναι επίσης ένα απόσταγμα σοφίας.
Το έργο του Ντοστογιέφσκι είναι διαποτισμένο απο το χριστιανικό πνεύμα (και του Τολστόι αν και κατά του ιερατείου)

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 11 Νοέμ 2024, 19:20

Αλιόσα έγραψε:
11 Νοέμ 2024, 19:10
Το έργο του Ντοστογιέφσκι είναι διαποτισμένο απο το χριστιανικό πνεύμα (και του Τολστόι αν και κατά του ιερατείου)
Αυτό σημαίνει ότι το οποιοδήποτε πνεύμα που έχει σαφή επίδραση στο αναγνωστικό κοινό, παίζει εκτός των ιερατικών παρεμβολών.

Όπερ σημαίνει ότι οι "ιερατικές" παρεμβάσεις σου ως απόδειξη, είναι ψιλοάκυρες σε ό,τι αφορά στη δογματική επιμόρφωση του "κοινού".

Ισχύει και για τους υπόλοιπους κήνσορες του θρησκευτικού/πολιτικού κοινού.

Αν έχεις την "πετριά" οι διαφορές θρησκευτικών και πολιτικών δοξασιών είναι ένα τσιγάρο ή μια στυμμένη πορτοκαλάδα από επίσης συστημικές βιομηχανοποιημένες καλλιέργειες (για τους υγιεινιστές δογματικούς), ο ίδιος δρόμος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Befaios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Befaios » 11 Νοέμ 2024, 19:34

(Αριστοφάνης - Βάτραχοι)
Πες κάτι κάπως λιγότερο μορφωμένο και πιο σαφές.

(Μακιαβέλι) Δεν υπάρχει πιο σίγουρο σημάδι παρακμής σε μια χώρα από το να βλέπεις τις θρησκευτικές τελετές να περιφρονούνται.

xlsms

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xlsms » 12 Νοέμ 2024, 01:27

Αρίστος έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 05:18
xlsms έγραψε:
03 Νοέμ 2024, 23:27

αν ήταν έτσι θα ερχοταν να μιλήσει φιλοσοφικά με τους αρχαίους έλληνες που το κατείχαν το άθλημα.

Το εκαναν οι Ελληνες Χριστιανοι με τους Ελληνες Εθνικους στην Αλεξανδρεια, και οι συγκεκριμενοι Ελληνες Χριστιανοι επισης το κατειχαν το αθλημα γιατι ειχαν σπουδασει σε ελληνικες φιλοσοφικες σχολες και καποτε ηταν και οι ιδιοι Εθνικοι.

.
ναι εντάξει, άλλο λέω . γιατί επέλεξε το λαό του ισραήλ για να επικοινωνήσει με την ανθρωπότητα και όχι την αρχαία ελλάδα όπου θα εισήγαγε στοιχεία φιλοσοφίας στο λόγο του;
η δική μου απάντηση είναι ότι ήταν ανώτεροι από όλους τους άλλους πνευματικά.

και να πω με την ευκαιρία κάτι για αυτούς που λένε πως είναι θεός των Εβραίων αυτός, και τι δουλειά έχουμε εμείς με αυτόν; ρε μάγκες, σε κάποιον λαό θα έπρεπε να έρθει

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 12 Νοέμ 2024, 01:43

xlsms έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 01:27
Αρίστος έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 05:18
xlsms έγραψε:
03 Νοέμ 2024, 23:27

αν ήταν έτσι θα ερχοταν να μιλήσει φιλοσοφικά με τους αρχαίους έλληνες που το κατείχαν το άθλημα.

Το εκαναν οι Ελληνες Χριστιανοι με τους Ελληνες Εθνικους στην Αλεξανδρεια, και οι συγκεκριμενοι Ελληνες Χριστιανοι επισης το κατειχαν το αθλημα γιατι ειχαν σπουδασει σε ελληνικες φιλοσοφικες σχολες και καποτε ηταν και οι ιδιοι Εθνικοι.

.
ναι εντάξει, άλλο λέω . γιατί επέλεξε το λαό του ισραήλ για να επικοινωνήσει με την ανθρωπότητα και όχι την αρχαία ελλάδα όπου θα εισήγαγε στοιχεία φιλοσοφίας στο λόγο του;
η δική μου απάντηση είναι ότι ήταν ανώτεροι από όλους τους άλλους πνευματικά.

και να πω με την ευκαιρία κάτι για αυτούς που λένε πως είναι θεός των Εβραίων αυτός, και τι δουλειά έχουμε εμείς με αυτόν; ρε μάγκες, σε κάποιον λαό θα έπρεπε να έρθει
οι ελληνιστές ιουδαίοι ήσαντε κοντά στο 50% του λαγού της Αλεξάνδρειας...

ο Αρίστος, τους ονομάζει Ελληνες Χριστιανούς αντί για Ελληνιστές Ιουδαίους πούναι το ιστορικά σωστό...

καλό το αστείο της πνευματικότητας των γιδοβοσκών της ερήμου...

γράψε κι άλλα τέτοια να γελάσει ο κόζμος...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

xlsms

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xlsms » 12 Νοέμ 2024, 02:09

δε το ξέρω το θέμα με την αλεξάνδρεια που συζητάτε.
πάντως θα πρέπει να συμφωνήσεις ότι αν υποθέσουμε ότι υπάρχει θεός και ήθελε να έρθει στη γη να πει τα δικά του θα έπρεπε να επιλέξει ένα λαό. τώρα, οι άλλοι λαοί θα πρέπει να κρίνουν το λόγο του μόνο και να θεωρήσουν ότι εμφανίστηκε και μίλησε σε άλλους ως αναγκαίο κακό.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 12 Νοέμ 2024, 03:27

xlsms έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 02:09
δε το ξέρω το θέμα με την αλεξάνδρεια που συζητάτε.
πάντως θα πρέπει να συμφωνήσεις ότι αν υποθέσουμε ότι υπάρχει θεός και ήθελε να έρθει στη γη να πει τα δικά του θα έπρεπε να επιλέξει ένα λαό. τώρα, οι άλλοι λαοί θα πρέπει να κρίνουν το λόγο του μόνο και να θεωρήσουν ότι εμφανίστηκε και μίλησε σε άλλους ως αναγκαίο κακό.
αν υπάρχει, τότε τι soy θεός είναι που πρέπει νάρθει στην γη για να πει τα δικά του;

τούτανε δύσκολο να γράψει την ύπαρξη του στο DNA του homo sapiens και έτσι να γνώσκει ο homo την ύπαρξη του άνευ γιδοβοσκού διαμεσολαβητή πούθελε να καταπατήσει εδάφη αλλωνώνε στόνομα του θεού του;

Δηλαδή, τι θα κάμεις εσύ αν έρθω εγώ να πάρω το χωράφι σου γιατί μου το 'ποσχέθηκε ο θεός μου;

Δεν βλέπετε ή δεν θέτε να δείτε την απάτη;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

xlsms

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xlsms » 12 Νοέμ 2024, 04:08

στην ουσία μία μικρή εγγραφή έκανε στο ντιενέη του ανθρώπου. ήρθε ως απλός άνθρωπος και όχι ως βασιλειάς που θα μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα. και φεύγοντας από τον κόσμο να αφήσει πίσω του ένα υπέρλαμπρο βασίλειο που θα το ζήλευε και ο τελευταίος κάτοικος του πλανήτη.

στο άλλο που λες, αν αφαιρέσουμε την εισβολή που έχεις δίκιο και δεν έχω αντίλογο πέρα απο το να ψελίσω μόνο, πως "έτσι ενεργεί ο άνθρωπος ανέκαθεν", νομίζω πως ζούνε ειρηνικά κάποιοι λίγοι άραβες στο ισραήλ , οπότε θα μπορούσε αυτός ο αριθμός να αυξηθεί αν υπήρχε θέληση για ειρηνική συνύπαρξη και από τη μεριά των παλαιστίνιων.

Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Phorum.gr user: Doc McCoy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης » 12 Νοέμ 2024, 08:30

axilmar έγραψε:
11 Νοέμ 2024, 11:32
"μια ασθενης ειδε εναν λεκε απο φαγητο που ο γιατρος ειχε κρυψει"

και συ που ξερεις οτι ειναι αληθεια αυτο; εχεις αποδειξεις;
Ναι. Το λέει ο ίδιος ο γιατρός.
axilmar έγραψε:
11 Νοέμ 2024, 11:32
Οταν ομως γινεται λεπτομερειακη και ενδελεχης ερευνα, ολα αυτα αποδεικνυονται μπαρουφες.
Ρε ποια έρευνα και παρλαπίπες; Από τον πάτο σου την έχεις βγάλεις την έρευνα. Και νομίζεις δεν θα σε καταλάβουμε ψεύτη.

Τίποτα δεν έχει αποδειχθεί μπαρούφα.
axilmar έγραψε:
06 Νοέμ 2024, 10:25
Εχουν κανει αλλοι ερευνες, και μαλιστα επαγγελματικες
Το ξέρω άσχετε. Και μάλιστα έρευνες επί δεκαετίες. Άσε λοιπόν το κήρυγμα γιατί δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
axilmar έγραψε:
06 Νοέμ 2024, 10:25
Εγω ειμαι διαθετιμενος να σε πιστεψω, εαν παραξεις ατρανταχτα στοιχεια που αποδεικνυουν τα λεγομενα σου...
Τίποτα δεν πρόκειται να κάνεις. Αν σε ενδιέφερε το θέμα θα το είχες ψάξει μόνος σου. Οι μαρτυρίες υπάρχουν, η βιβλιογραφία το ίδιο. Αλλά το μόνο που ξέρεις να κάνεις είναι να παριστάνεις τον ξερόλα στα φόρουμ επικαλούμενος ανύπαρκτες έρευνες.
Πασιφάη έγραψε:
11 Νοέμ 2024, 13:11
Εγώ απλά θα σου πρότεινα να τον αφήσεις στις παγιωμένες απόψεις του. Δεν εξυπηρετεί την όποια συζήτηση. Ειδικά απ'την στιγμή που δεν είναι σε θέση να δώσει κάτι απτό. Γνώμη μου.
Αχαχούχα. Μιλάνε οι άσχετοι για παγιωμένες απόψεις. Σου έδειξα μια εργασία και δεν είχες να γράψεις τίποτα επί της ουσίας.

Εγώ είμαι αυτός που σας αφήνω στις παγιωμένες απόψεις σας.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 12 Νοέμ 2024, 08:35

taxalata xalasa έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 01:43

οι ελληνιστές ιουδαίοι ήσαντε κοντά στο 50% του λαγού της Αλεξάνδρειας...

ο Αρίστος, τους ονομάζει Ελληνες Χριστιανούς αντί για Ελληνιστές Ιουδαίους πούναι το ιστορικά σωστό...

Οι γειτονιες στην Αλεξανδρεια ηταν απολυτως διακριτες και χωρισμενες.

Αλλου ηταν ο τομεας των Ελληνων και αλλου των Εβραιων.

Γαμοι και επιμειξιες μεταξυ τους δεν γινοντουσαν, υπηρχε αμοιβαιο μισος.

Συνεπως οταν λεμε για Ελληνες Χριστιανους της Αλεξανδρειας ακριβολογουμε και μαλιστα οι περισσοτεροι απο τους πρωτους Πατερες ηταν και σφοδροι αντισημιτες.

.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών