axilmar έγραψε: ↑12 Νοέμ 2024, 14:02Δεν βαριεσαι, γιατι οχι. Εδω γραφουμε τοσα και τοσα...


Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
axilmar έγραψε: ↑12 Νοέμ 2024, 14:02Δεν βαριεσαι, γιατι οχι. Εδω γραφουμε τοσα και τοσα...
Η επέμβαση του θεού στην εξέλιξη της ανθρωπότητας έπρεπε να είναι η ελάχιστη δυνατή για να είναι ο μισθός ημών πολύς εν τοις ουρανοίς.Αρίστος έγραψε: ↑12 Νοέμ 2024, 08:40xlsms έγραψε: ↑12 Νοέμ 2024, 01:27ναι εντάξει, άλλο λέω . γιατί επέλεξε το λαό του ισραήλ για να επικοινωνήσει με την ανθρωπότητα και όχι την αρχαία ελλάδα όπου θα εισήγαγε στοιχεία φιλοσοφίας στο λόγο του;
η δική μου απάντηση είναι ότι ήταν ανώτεροι από όλους τους άλλους πνευματικά.
και να πω με την ευκαιρία κάτι για αυτούς που λένε πως είναι θεός των Εβραίων αυτός, και τι δουλειά έχουμε εμείς με αυτόν; ρε μάγκες, σε κάποιον λαό θα έπρεπε να έρθει
Εμφανιστηκε στους Εβραιους, οι Εβραιοι τον σταυρωσαν και κατεδιωξαν τους μαθητες του, μαλιστα εξοντωσαν ολους του Εβραιους Χριστιανους της Ιουδαιας στην επανασταση του 66-70 μ.Χ. αλλα τον δεχτηκαν οι Ελληνες που με τη βοηθεια της κοινης γλωσσας και της ελληνικης φιλοσοφιας δημιουργησαν και διεδοσαν την αντιστοιχη θρησκεια.
Και μηπως ηταν αυτο το θεικο σχεδιο.
.
έχει σχέση ο ο Κοσέβα με το 66-70 μ.Χ.; Όχι!Αρίστος έγραψε: ↑12 Νοέμ 2024, 13:54taxalata xalasa έγραψε: ↑12 Νοέμ 2024, 09:26Αρίστος, φίλε είσαι αλλού...Αρίστος έγραψε: ↑12 Νοέμ 2024, 08:35
Οι γειτονιες στην Αλεξανδρεια ηταν απολυτως διακριτες και χωρισμενες.
Αλλου ηταν ο τομεας των Ελληνων και αλλου των Εβραιων.
Γαμοι και επιμειξιες μεταξυ τους δεν γινοντουσαν, υπηρχε αμοιβαιο μισος.
Συνεπως οταν λεμε για Ελληνες Χριστιανους της Αλεξανδρειας ακριβολογουμε και μαλιστα οι περισσοτεροι απο τους πρωτους Πατερες ηταν και σφοδροι αντισημιτες.
.
Επιμένεις να αγνοείς την διαμάχη Ελληνιστών Ιουδαίων και Ιουδαϊστών Ιουδαίων (π'αποκαλείς Εβραιους)... που βαστά από την εποχή τ'Επιφανή ψώνιου... 175 έτη πριν την κοινή εποχή (μ.Χ.)...
Οι μετέπειτα Έλληνες Χριστιανοί ήσαντε οι απόγονοίτων μαζί μ'άλλους εξελληνισμένους σ'όλα εκτός της θρησκείας Ελληνιστές Ιουδαίους Χριστιανούς και οι ανελληνιστές Ιουδαίοι ήσαντε και είναι αυτοί που λες «Εβραίοι»... Εμφύλια διαμάχη που βαστά από την εποχή τ'Επιφανή και νωρίτερα με την διάδωση τ'ελληνικού πολιτισμού στην εγγυς ανατολή πώγινε δεκτός από τους μοντερνιστές γιδοβοσκούς της ερήμου αλλόχι από τους παραδοσιακούς γιδοβοσκούς της ερήμου...
Περι Yehuda HaMakabi (Judah the Hammer).
Ορισμένοι σύγχρονοι ιστορικοί σημειώνουν ότι ο βασιλιάς παρενέβαινε σε έναν εσωτερικό εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των Εβραίων «Μακαβαίων» και των εξελληνισμένων Εβραίων στην Ιερουσαλήμ. Αυτές οι φατρίες πολέμησαν βίαια για το ποιος θα ήταν ο αρχιερέας, με τους παραδοσιακούς να κρατούν εβραϊκά/αραμαϊκά ονόματα όπως ο Ονίας. Μάλωσαν με εξελληνιστές εβραίους αρχιερείς με ελληνικά ονόματα όπως ο Ιάσονας και ο Μενέλαος.
Η διάκριση που χώριζε τους ελληνιστικούς Εβραίους από τον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό ήταν ό,τι αρνούνταν να τιμήσουν ιερά, ναούς και θεούς που δεν ανήκαν στον Θεό του Ισραήλ.
Εσύ νομίζεις πως οι ελληνόφωνοι και ελληνονόματοι της Αλεξάνδρειας ήσαντε Έλληνες τω γενει στην μ.Χ. εποχή...
Η ιστορία λέει άλλα...
Θα φτιάσω νημα ειδικα για τους Ελληνιστές Ιουδαίους για να ξέρουν οι νεοέλληνες τους προγόνους των...Θα ράψω...
Φίλος...
θα γελάσει ο κόζμος...
Eπιμενω.
Αυτα που λες γινοντουσαν στο Ισραηλ και ισχυαν μονο μεχρι την επανασταση του 66-70 μ.Χ. Στη διαρκεια της ο Μπαρ Κοκεμπα εξοντωσε ολους τους Ισραηλινους Χριστιανους. Δεν εμεινε ουτε ενας μετα.
Η επιγραφή που απαγόρευε σε ξένους να προχωρήσουν πέρα από ένα ορισμένο σημείο του Ναού ήταν στα ελληνικά· και πιθανότατα κατέστη αναγκαίο από την παρουσία πολυάριθμων Εβραίων από ελληνόφωνες χώρες την εποχή των εορτών (σύν. η «μουρμούρα των Ελλήνων εναντίον των Εβραίων», Πράξεις στ. 1). Τα ταμεία του Ναού που περιείχαν τις εισφορές σέκελ ήταν σημειωμένα με ελληνικά γράμματα (Sheḳ. iii. 2). Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι υπήρχαν συναγωγές των Απελευθέρων, των Κυρηναίων, των Αλεξανδρινών, των Κιλικιανών και των Ασιατών στην ίδια την Αγία Πόλη (Πράξεις vi. 9).Αρίστος έγραψε: ↑12 Νοέμ 2024, 13:54
Στην Αλεξανδρεια οχι μονο ζουσαν σε διαφορετικους τομεις της πολης Ελληνες και Εβραιοι αλλα το μισος μεταξυ των δυο κοινοτητων ηταν τοσο μεγαλο που απαγορευε τις επαφες.
Ολα αυτα τα εχω διαβασει με λεπτομερειες απο νεουδι στο παρακατω βιβλιο.
Το οποιο περιγραφει τοσο τη σφαγη των Χριστιανων στο Ισραηλ στη διαρκεια της επαναστασης οσο και το μισος των δυο ξεχωριστων κοινοτητων Ελληνων και Εβραιων στην Αλεξανδρεια με απειρα παραδειγματα.
Το βιβλιο που σου αναφερω ειναι η ιστορια του αντισημιτισμου γρραμμενη απο ενα Εβραιο.
Μερικες απο τις πιο εντονες σελιδες του αντισημιτισμου αφορουν την Αλεξανδρεια και αφορουν την κοντρα των Εθνικων Ελληνων αρχικα και των Χριστιανων Ελληνων στη συνεχεια κατα των Εβραιων της πολης.
.
είπαμε, μία μικρή επέμβαση έκανε γιατί αλλιώς θα έφτιαχνε ρομπότ και πρώτος εσύ θα σήκωνες τη σημαία της επαναστάσεως και εγω θα ακολουθούσα.taxalata xalasa έγραψε: ↑12 Νοέμ 2024, 03:27αν υπάρχει, τότε τι soy θεός είναι που πρέπει νάρθει στην γη για να πει τα δικά του;xlsms έγραψε: ↑12 Νοέμ 2024, 02:09δε το ξέρω το θέμα με την αλεξάνδρεια που συζητάτε.
πάντως θα πρέπει να συμφωνήσεις ότι αν υποθέσουμε ότι υπάρχει θεός και ήθελε να έρθει στη γη να πει τα δικά του θα έπρεπε να επιλέξει ένα λαό. τώρα, οι άλλοι λαοί θα πρέπει να κρίνουν το λόγο του μόνο και να θεωρήσουν ότι εμφανίστηκε και μίλησε σε άλλους ως αναγκαίο κακό.
τούτανε δύσκολο να γράψει την ύπαρξη του στο DNA του homo sapiens και έτσι να γνώσκει ο homo την ύπαρξη του άνευ γιδοβοσκού διαμεσολαβητή πούθελε να καταπατήσει εδάφη αλλωνώνε στόνομα του θεού του;
Δηλαδή, τι θα κάμεις εσύ αν έρθω εγώ να πάρω το χωράφι σου γιατί μου το 'ποσχέθηκε ο θεός μου;
Δεν βλέπετε ή δεν θέτε να δείτε την απάτη;
ποια επενβαση... ; απόβαση κάνανε οι λαθροματανάστες της ερήμου...xlsms έγραψε: ↑12 Νοέμ 2024, 18:09είπαμε, μία μικρή επέμβαση έκανε γιατί αλλιώς θα έφτιαχνε ρομπότ και πρώτος εσύ θα σήκωνες τη σημαία της επαναστάσεως και εγω θα ακολουθούσα.taxalata xalasa έγραψε: ↑12 Νοέμ 2024, 03:27αν υπάρχει, τότε τι soy θεός είναι που πρέπει νάρθει στην γη για να πει τα δικά του;xlsms έγραψε: ↑12 Νοέμ 2024, 02:09δε το ξέρω το θέμα με την αλεξάνδρεια που συζητάτε.
πάντως θα πρέπει να συμφωνήσεις ότι αν υποθέσουμε ότι υπάρχει θεός και ήθελε να έρθει στη γη να πει τα δικά του θα έπρεπε να επιλέξει ένα λαό. τώρα, οι άλλοι λαοί θα πρέπει να κρίνουν το λόγο του μόνο και να θεωρήσουν ότι εμφανίστηκε και μίλησε σε άλλους ως αναγκαίο κακό.
τούτανε δύσκολο να γράψει την ύπαρξη του στο DNA του homo sapiens και έτσι να γνώσκει ο homo την ύπαρξη του άνευ γιδοβοσκού διαμεσολαβητή πούθελε να καταπατήσει εδάφη αλλωνώνε στόνομα του θεού του;
Δηλαδή, τι θα κάμεις εσύ αν έρθω εγώ να πάρω το χωράφι σου γιατί μου το 'ποσχέθηκε ο θεός μου;
Δεν βλέπετε ή δεν θέτε να δείτε την απάτη;
άλλαξε το ρου της ιστορίας όσο πατάει η γάτα.
...απατεωνίστικα... με θεϊκιά άδεια...
BillSeism έγραψε: ↑11 Νοέμ 2024, 13:55Ποιόν; Τον Παΐσιο; Αυτόν που ισχυριζόταν ότι επικοινωνούσε με σαύρες;Befaios έγραψε: ↑09 Νοέμ 2024, 20:56Πριν αρκετά χρόνια είχα αμφιβολίες για το αν όντως υπάρχει ο Θεός, όχι ως αόριστος Θεός, αλλά ως ο Χριστός και αν όλα αυτά είναι αλήθεια.
Τίποτα δεν με έπειθε καρδιακά από τους λογικούς υπολογισμούς που έκανα. Δηλαδή ο αγιασμός που δεν χαλάει, κτλ. Ήμουν όμως γνώστης της πατερικής παράδοσης αρκετά. Αυτό τελικά που μίλησε καρδιακά μέσα μου και με έπεισε ήταν όταν αναλογίστηκα το πάθος και τον τρόπο πίστης, κυρίως του Αγίου Παϊσίου και ο τρόπος του. Μου φάνηκε δύσκολο να αφιέρωνε τέτοια ζωή για ένα τίποτα και να ήταν αυτός ο άνθρωπος ένα κορόιδο.
Βρήκα ένα άρθρο και το βάζω γιατί είναι μέσα στην ουσία του θέματος.
https://www.foititikanea.gr/%CF%86%CE%B ... E%B9%CE%BF
Τι συνέβη όταν ένας άθεος φοιτητής πλησίασε τον Άγιο Παΐσιο (Ανατριχιαστική Ιστορία)
Πριν από αρκετά χρόνια με πλησίασε κάποιος νεαρός φοιτητής... Με πολλή διστακτικότητα, αλλά και με την ένταση του απαιτητικού αναζητητή, μου δήλωσε ότι είναι άθεος, που όμως θα ήθελε πολύ να πιστέψει, αλλά δεν μπορούσε.
Χρόνια προσπαθούσε και αναζητούσε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Συνομίλησε με καθηγητές και μορφωμένους, αλλά δεν ικανοποιήθηκε η δίψα του για κάτι σοβαρό. Άκουσε για μένα και αποφάσισε να μοιρασθεί μαζί μου την υπαρξιακή ανάγκη του.
Μου ζήτησε μια επιστημονική απόδειξη περί υπάρξεως Θεού. «Ξέρεις ολοκληρώματα ή διαφορικές εξισώσεις;» τον ρώτησα. «Δυστυχώς όχι», μου απαντά, «είμαι της Φιλοσοφικής». «Κρίμα, διότι ήξερα μια τέτοια απόδειξη», είπα εμφανώς αστειευόμενος. Ένιωσε αμήχανα και κάπως σιώπησε για λίγο. «Κοίταξε»,του λέω, «συγνώμη που σε πείραξα λιγάκι.
Αλλά ο Θεός δεν είναι εξίσωση ούτε μαθηματική απόδειξη. Αν ήταν κάτι τέτοιο, τότε όλοι οι μορφωμένοι θα Τον πίστευαν.
Να ξέρεις, αλλιώς προσεγγίζεται ο Θεός. Έχεις πάει ποτέ στο Άγιον Όρος; Έχεις ποτέ συναντήσει κανένα ασκητή;» «Όχι πάτερ, αλλά σκέπτομαι να πάω, έχω ακούσει τόσα πολλά! Αν μου πείτε, μπορώ να πάω και αύριο. Ξέρετε κανένα μορφωμένο να πάω να τον συναντήσω;» «Τί προτιμάς; Μορφωμένο που μπορεί να σε ζαλίσει ή άγιο που μπορεί να σε ξυπνήσει;» «Προτιμώ τον μορφωμένο. Τους φοβάμαι τους αγίους».
«Η πίστη είναι υπόθεση της καρδιάς. Για δοκίμασε με κανέναν άγιο. Πώς σε λένε ;»,ρωτώ. «Γαβριήλ», μου απαντά. Τον έστειλα σε έναν ασκητή. Του περιέγραψα τον τρόπο πρόσβασης και του έδωσα τις δέουσες οδηγίες. Κάναμε κι ένα σχεδιάγραμμα. «Θα πας»,του είπα,«και θα ρωτήσεις το ίδιο πράγμα: Είμαι άθεος, θα του πεις, και θέλω να πιστέψω. Θέλω μια απόδειξη περί υπάρξεως Θεού» «Φοβάμαι, ντρέπομαι» μου απαντά. «Γιατί ντρέπεσαι και φοβάσαι τον άγιο και δεν ντρέπεσαι και φοβάσαι έμενα;», ρωτώ. «Πήγαινε απλά και ζήτα το ίδιο πράγμα».
Σε λίγες μέρες, πήγε και βρήκε τον ασκητή να συζητάει με κάποιο νέο στην αυλή του. Στην απέναντι μεριά περίμεναν άλλοι τέσσερις καθισμένοι σε κάτι κούτσουρα. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Γαβριήλ βρήκε δειλά τη θέση του. Δεν πέρασαν περισσότερα από δέκα λεπτά και η συνομιλία του γέροντα με τον νεαρό τελείωσε.
«Τί γίνεστε παιδιά;», ρωτάει. «Έχετε πάρει κανένα λουκουμάκι; Έχετε πιει λίγο νεράκι;» «Ευχαριστούμε, γέροντα», απάντησαν με συμβατική κοσμική ευγένεια. «Έλα εδώ», λέγει απευθυνόμενος στον Γαβριήλ και ξεχωρίζοντάς τον από τους υπόλοιπους. «Θα φέρω εγώ το νερό, πάρε εσύ το κουτί αυτό με τα λουκούμια, και έλα πιο κοντά να σου πω ένα μυστικό: Καλά να είναι κανείς άθεος, αλλά να έχει όνομα αγγέλου και να είναι άθεος; Αυτό πρώτη φορά μού συμβαίνει». Ο φίλος μας κόντεψε να πάθει έμφραγμα από τον αποκαλυπτικό αιφνιδιασμό. Πού γνώρισε το όνομά του; Ποιός του αποκάλυψε το πρόβλημά του; Τί τελικά ήθελε να του πει ο γέροντας; «Πάτερ, μπορώ να σας μιλήσω λίγο;», μόλις που μπόρεσε να ψελλίσει. «Κοίταξε, τώρα σουρουπώνει· πάρε το λουκούμι, πιες και λίγο νεράκι και πήγαινε στο πιο κοντινό μοναστήρι να διανυκτερεύσεις» «Πάτερ μου, θέλω να μιλήσουμε, δεν γίνεται;» «Τί να πούμε, ρε παλικάρι; Για ποιόν λόγο ήλθες;»
«Στο ερώτημα αυτό ένιωσα αμέσως να ανοίγει η αναπνοή μου», αφηγείται, «η καρδιά μου να πλημμυρίζει από πίστη, ο μέσα μου κόσμος να θερμαίνεται· οι απορίες να λύνονται χωρίς κανένα λογικό επιχείρημα, δίχως καμία συζήτηση, χωρίς την ύπαρξη μιας ξεκάθαρης απάντησης. Γκρεμίσθηκαν μέσα μου αυτομάτως όλα τα αν, τα γιατί, τα μήπως και έμεινε μόνο το πώς και το τί από δω κι εμπρός». Ό,τι δεν του έδωσε η σκέψη των μορφωμένων, του το χάρισε ο ευγενικός υπαινιγμός ενός αγίου, αποφοίτου μόλις της τέταρτης τάξης του δημοτικού. Οι άγιοι είναι πολύ διακριτικοί. Σου κάνουν την εγχείρηση χωρίς αναισθησία και δεν πονάς. Σου κάνουν τη μεταμόσχευση χωρίς να σου ανοίξουν την κοιλιά. Σε ανεβάζουν σε δυσπρόσιτες κορυφές δίχως τις σκάλες της κοσμικής λογικής. Σου φυτεύουν την πίστη στη καρδιά, χωρίς να σου κουράσουν το μυαλό. Γέρων Παΐσιος (π.Νικολάου, Μητροπ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, «Φωνή αύρας λεπτής», εκδ. Εν πλω).
Αρίστος έγραψε: ↑09 Νοέμ 2024, 21:15Eιχαμε παει τρεις φιλοι στο Αγιο Ορος, εγω να πω την αληθεια πηγα πιο πολυ να δω τα μεσαιωνικα κτιρια και τη φυση, οχι οτι δεν πιστευα αλλα με το μοναχισμο δεν κολλαγα.
Μειναμε σε 4 μοναστηρια διαδοχικα, μια μερα που ειμασταν στη Μονη Ιβηρων εγω ειχα αρρωστησει απο το προηγουμενο βραδυ και καθισα μεσα, οι δυο μου φιλοι πηγαν σε ενα γεροντα που τους συστησαν που ειχε προορατικο χαρισμα να λεει τα ονοματα οσων πηγαιναν να τον συναντησουν γιασ πρωτη φορα.
Οι φιλοι λεγοντουσαν Γιωργος και Τασος, οταν πηγαν και τον βρηκαν τους ειπε βρε καλως το Γιωργο και χαιρετισε τον Τασο και μετα ειπε γεια σου Τασο και χαιρετισε το Γιωργο, χαμογελουσε ομως πονηρα και οι δυο μου φιλοι αμεσως καταλαβαν οτι τους εκανε πλακιτσα, ειχε γνωρισει ακριβως τα ονοματα του καθενος αλλα εκανε πλακα και με τους φιλους μου και με το ιδιο του το χαρισμα!
Ενταξει μετα καθισε και μιλησε με τον καθενα ξεχωριστα αλλα αυτα ηταν προσωπικα και δεν μου τα ειπαν ποτε.
.
Ποιος εξάπτεται; Για λύπηση είστε.
Ένας καραγκιοζάκος σαν εσένα που έγραψε μια ηλίθια έκθεση ιδεών και την βάφτισε απόδειξη ανυπαρξίας του θεού, καλό θα ήταν να μαζευτεί.
Δεν είμαι άνθρωπος της ταπεινοφροσύνης, απλά επιλέγω να σε γράψω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου. Ούτε για αντιπαράθεση με την πάρτη σου. Έλα, καλό βράδυ.
Ρε φίλε, ειλικρινά. Ξύνεις τα νύχια σου για καυγά; Είσαι τουλάχιστον βαρετός. Μην με πρήζεις. Καληνύχτα λέμε.
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑12 Νοέμ 2024, 22:28Αρίστος έγραψε: ↑09 Νοέμ 2024, 21:15Eιχαμε παει τρεις φιλοι στο Αγιο Ορος, εγω να πω την αληθεια πηγα πιο πολυ να δω τα μεσαιωνικα κτιρια και τη φυση, οχι οτι δεν πιστευα αλλα με το μοναχισμο δεν κολλαγα.
Μειναμε σε 4 μοναστηρια διαδοχικα, μια μερα που ειμασταν στη Μονη Ιβηρων εγω ειχα αρρωστησει απο το προηγουμενο βραδυ και καθισα μεσα, οι δυο μου φιλοι πηγαν σε ενα γεροντα που τους συστησαν που ειχε προορατικο χαρισμα να λεει τα ονοματα οσων πηγαιναν να τον συναντησουν γιασ πρωτη φορα.
Οι φιλοι λεγοντουσαν Γιωργος και Τασος, οταν πηγαν και τον βρηκαν τους ειπε βρε καλως το Γιωργο και χαιρετισε τον Τασο και μετα ειπε γεια σου Τασο και χαιρετισε το Γιωργο, χαμογελουσε ομως πονηρα και οι δυο μου φιλοι αμεσως καταλαβαν οτι τους εκανε πλακιτσα, ειχε γνωρισει ακριβως τα ονοματα του καθενος αλλα εκανε πλακα και με τους φιλους μου και με το ιδιο του το χαρισμα!
Ενταξει μετα καθισε και μιλησε με τον καθενα ξεχωριστα αλλα αυτα ηταν προσωπικα και δεν μου τα ειπαν ποτε.
.
.
Αρίστο αγόρι μου δε σε εχω για τόσο αφελή.....
Απο τη στιγμή που μπαίνεις στο Ορος ξέρουν τ όνομά σου.....και απο τις Μονές που έχεις κλείσει απο πρίν για να επισκεφθείς.....
Τι πιο ευκολο να ξέρει ο κάθε " μέντιουμ " μοναχός ποιός έρχεται για να σε εντυπωσιάσει.....
Τα ΜΑΤΙΑ τους τα πρόσεξες γενικά Αρι ;;; .
μιλάμε πουθενά δε βλέπεις τόσα πολλά μαζεμένα σκοτεινά έως θεοσκότεινα μάτια.....
.
taxalata xalasa έγραψε: ↑12 Νοέμ 2024, 16:53
Να περιμένεις το νημα περι Ελληνιστων Ιουδαίων... Να μάθει ο νεο-ελληνας τους προγόνους του...