Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
-
foscilis
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από foscilis » 13 Νοέμ 2024, 16:59
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑13 Νοέμ 2024, 12:47
Αυτό είναι ένα βήμα. Όμως οι οικογένειες που ζουν από την μικρή επιχείρηση ή και επιβιώνουν απλά αλλά είναι δεμένοι με την ιδιοκτησια/κόπο τους να επωφελούνται από αυτήν την αναδιάταξη. Είναι μεγάλη η πλειοψηφία των οικογενειών που συντηρουνται από τη μικρή ιδιοκτησία.
Δεν είναι πλειοψηφία, είναι περίπου 20-30% του πληθυσμού. Θα πρέπει κάποια στιγμή να ζυγίσουμε τι στοιχίζει αυτό στους άλλους. Δεν ξέρω αν θυμάσαι αυτήν την καμπάνια:

Οι τύποι το έλεγαν στεγνά ότι σαν υπάλληλος που ψωνίζει από μικρή επιχείρηση βασικά πληρώνεις τον άλλον να ζει πολύ καλύτερα από υπάλληλος ενώ κάνει δουλειά υπαλλήλου.
-
Ληστοσυμμορίτης
από Ληστοσυμμορίτης » 13 Νοέμ 2024, 17:35
foscilis έγραψε: ↑13 Νοέμ 2024, 16:59
Αυτό είναι ένα βήμα. Όμως οι οικογένειες που ζουν από την μικρή επιχείρηση ή και επιβιώνουν απλά αλλά είναι δεμένοι με την ιδιοκτησια/κόπο τους να επωφελούνται από αυτήν την αναδιάταξη. Είναι μεγάλη η πλειοψηφία των οικογενειών που συντηρουνται από τη μικρή ιδιοκτησία.
Δεν είναι πλειοψηφία, είναι περίπου 20-30% του πληθυσμού. Θα πρέπει κάποια στιγμή να ζυγίσουμε τι στοιχίζει αυτό στους άλλους. Δεν ξέρω αν θυμάσαι αυτήν την καμπάνια:

Οι τύποι το έλεγαν στεγνά ότι σαν υπάλληλος που ψωνίζει από μικρή επιχείρηση βασικά πληρώνεις τον άλλον να ζει πολύ καλύτερα από υπάλληλος ενώ κάνει δουλειά υπαλλήλου.
Κάτσε ρε οι μισθωτοί πόσο είναι;
Βάζεις και τις οικογένειές τους μέσα;
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
-
Dorian
από Dorian » 13 Νοέμ 2024, 17:38
foscilis έγραψε: ↑13 Νοέμ 2024, 11:07
Τα μαγαζιά στην Παλλήνη βαράνε μύγες. Την ίδια στιγμή στο Smart Park/Εκπτωτικό Χωριό πολλά μαγαζιά έχουν ΟΥΡΑ με ΠΟΡΤΙΕΡΗ για να ελέγχεται λιγάκι ο αριθμός των λυσσασμένων πελατών αλλιώς θα ποδοπατηθούν. Τα Σάββατα αλλά και άλλες μέρες της εβδομάδας (εφόσον παίζουν τπτ εκπτώσεις και τέτοια) γίνεται το αδιαχώρητο, γεμίζουν οι 2.000 θέσεις στάθμευσης και ο κόσμος παρκάρει στα χωράφια ακόμα και 1χλμ μακριά. Δεν είναι απλά οι τιμές και οι μάρκες το θέμα. Είναι συνολικά μια τελείως διαφορετική εμπειρία από το κλασικό μαγαζί επί της Μαραθώνος που άνοιξε εκεί για να μπορούν να διπλοπαρκάρουν οι περαστικοί και να ψωνίζουν. .
Δεν ειναι και καμία επαναστατική τεχνολογία Μια καταναλωτική μόδα είναι, και μάλλον τοπική, που αλλού στον ανεπτυγμένο κόσμο, ΗΠΑ δυση τύπου mall συγκροτήματα έχουν μείνει ερειπωμένα με τις διαδυκτιακές αγορές. Εδώ γιατί δεν έχουν έρθει amazon και αλλα παρόμοια είναι το ερώτημα. Υποθέτω για τον ίδιο λόγο που δεν έχουμε παραρτήματα ευρωπαϊκών τραπεζών, πληρώνουμε δασμούς για αμάξια νέα και μεταχειρισμένα από Ευρωπη παρόλη την ¨"κοινή" αγορά έχουμε πανάκριβη βενζίνη για να κονομάει ο όμιλος, και ρεύμα 5-10 νεοι παίκτες. Καρτέλ και συγκεντρωτισμό έχουμε με διαπλοκή που πετάει παίκτες έχουμε παρά προβλημα μικρών. Και αν γινουν αυτά που λες και μειωθούν οι μικροί απλώς θα αυξηθεί η προσφορά και πίεση στην αγορά εργασίας για τους μεγάλους. Τι όφελος θα υπάρξει; Ο κουκουές το καταλαβαίνω το λέει η θεωρία του θα προλεταριοποιηθούν και θα κανουν επανασταση (δεν πρόκειται) να φερουν κομμουνισμό.
-
Eθνικοκοινωνιστης
από Eθνικοκοινωνιστης » 13 Νοέμ 2024, 17:49
Ίακχος έγραψε: ↑13 Νοέμ 2024, 16:55
Πάντως εγώ τη φτώχεια που ζω τώρα δεν την έχω ζήσει ποτέ.
και οσο συνεχιζεις να ψηφιζεις θατσερικους νεοκον με οποιαδηποτε προβεια αυτα θα συμβαινουν

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
-
Ληστοσυμμορίτης
από Ληστοσυμμορίτης » 13 Νοέμ 2024, 17:49
Η καταστροφή των μικροιδιοκτητών και των οικογενειών τους όπως και η εκμετάλλευση των μισθωτών είναι ένα φαινόμενο των σιδήρων νόμων της καπιταλιστικής οικονομίας.
Το ότι στην Ελλάδα φτωχυναν 30%, η εναλλαγή πολέμου και Ειρήνης δεν είναι ζήτημα βούλησης, αν το θέλει κάποιος κουκουες. Είναι "φυσική κοινωνική κατάσταση"
-
Ίακχος
από Ίακχος » 13 Νοέμ 2024, 19:10
Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: ↑13 Νοέμ 2024, 17:49
και οσο συνεχιζεις να ψηφιζεις θατσερικους νεοκον με οποιαδηποτε προβεια αυτα θα συμβαινουν

Σοσιαλδημοκρατες ψηφίζω δάσκαλε. Και από εκεί που είμαι κάνω αγώνα να μη συγκυβέρνησουν με ΝΔ
-
Eθνικοκοινωνιστης
από Eθνικοκοινωνιστης » 13 Νοέμ 2024, 19:17
Ίακχος έγραψε: ↑13 Νοέμ 2024, 19:10

Σοσιαλδημοκρατες ψηφίζω δάσκαλε. Και από εκεί που είμαι κάνω αγώνα να μη συγκυβέρνησουν με ΝΔ
σοσιαλδμοκρατια = θατσερισμος με αλλη προβεια

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
-
Ληστοσυμμορίτης
από Ληστοσυμμορίτης » 13 Νοέμ 2024, 19:18
Πάντως η σοσιαλδημοκρατια στην Ελλάδα δεν άφησε μνημόνιο για μνημονειο που να μην ψήφισε. Το δεν Πασοκ συγκηβερνησε όχι με τη ΝΔ αλλά και με λάος, ο δε σύριζα με ανελ
-
Ληστοσυμμορίτης
από Ληστοσυμμορίτης » 13 Νοέμ 2024, 19:20
Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: ↑13 Νοέμ 2024, 19:17
Ίακχος έγραψε: ↑13 Νοέμ 2024, 19:10

σοσιαλδμοκρατια = θατσερισμος με αλλη προβεια

Χωρίς αυταπάτες να ταΐζει τους ανθρώπους πως θα επιβιώνει το σύστημα;
-
Ίακχος
από Ίακχος » 13 Νοέμ 2024, 19:23
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑13 Νοέμ 2024, 19:18
Πάντως η σοσιαλδημοκρατια στην Ελλάδα δεν άφησε μνημόνιο για μνημονειο που να μην ψήφισε. Το δεν Πασοκ συγκηβερνησε όχι με τη ΝΔ αλλά και με λάος, ο δε σύριζα με ανελ
Όταν το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνησε με ΝΔ εγώ έφυγα. Ο Βενιζέλος δεν είναι Σοσιαλδημοκρατης. Ελπίζω το κόμμα
να μην ξαναπροδωσει τις αρχές του.
-
Eθνικοκοινωνιστης
από Eθνικοκοινωνιστης » 13 Νοέμ 2024, 19:24
Ίακχος έγραψε: ↑13 Νοέμ 2024, 19:23
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑13 Νοέμ 2024, 19:18
Όταν το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνησε με ΝΔ εγώ έφυγα. Ο Βενιζέλος δεν είναι Σοσιαλδημοκρατης. Ελπίζω το κόμμα
να μην ξαναπροδωσει τις αρχές του.
η πρεσβεια θα κανει την συγκυβερνηση και μετα θα διαλυσει το δικομματικο σορολοπ λογω χρεωκοπιας

Αλαιν ντε Μπενουα
-
Frappezitis
από Frappezitis » 13 Νοέμ 2024, 20:25
Με επιδοματα κι ευκαιριες θα παλευετε να την βγαλετε, αλλα, μενετε καπιταλισμο. Προσφορα στον συνανθρωπο.Κάτι μου θυμίζει το ονομα.

Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι

ισραηλινοι.
-
hellegennes
από hellegennes » 14 Νοέμ 2024, 00:21
foscilis έγραψε: ↑13 Νοέμ 2024, 16:59

Να ζει πολύ καλύτερα ενώ περιγράφει στοιχειώδη διαβίωση;
Επίσης έχει δίκιο το κείμενο. Όχι μόνο δεν πληρώνεις λιγότερα αν τα δώσεις σε μεγάλη επιχείρηση αλλά και τα περισσότερα χρήματα βγαίνουν εκτός αγοράς και τα κέρδη πηγαίνουν σε λίγους και το κράτος βγάζει λιγότερα από φόρους και εισφορές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 536 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
18 Αύγ 2024, 12:14
-
-
- 128 Απαντήσεις
- 2154 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σπίρτο
31 Οκτ 2024, 17:02
-
-
- 20 Απαντήσεις
- 393 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Annibas
25 Δεκ 2024, 16:13
-
-
- 17 Απαντήσεις
- 440 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Evritis
21 Ιαν 2025, 00:28
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.