Έριξαν την “χούντα” τα “παιδιά του Πολυτεχνείου”;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Δημοσιεύσεις: 9338
Εγγραφή: 12 Μάιος 2018, 23:44
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Έριξαν την “χούντα” τα “παιδιά του Πολυτεχνείου”;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 17 Νοέμ 2024, 14:28

.

Εγινε λέει Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ο Γιωργάκης ο Παπαδόπουστας..... :smt005:

Εκτός απο Επανάσταση είχαμε και Δημοκρατία.....

Lego Lego Lego Lego μου χεις φάει τη ψυχή..... :a040:

.





.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

AOC
Δημοσιεύσεις: 2280
Εγγραφή: 27 Μάιος 2019, 15:27
Phorum.gr user: AOC

Re: Έριξαν την “χούντα” τα “παιδιά του Πολυτεχνείου”;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AOC » 17 Νοέμ 2024, 16:20

πατησιωτης έγραψε:
17 Νοέμ 2024, 13:34
AOC έγραψε:
17 Νοέμ 2024, 12:14
Προφανώς θα την χάνανε και οι υπόλοιποι, απλα η ιστορία έγραψε αυτά που έγραψε.



Όχι δεν θα την χάνανε.Απαραίτητη προυπόθεση για να γίνει αυτό που έγινε ήταν το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου.Εάν δεν γινόταν,δεν θα γινόταν και η εισβολή.Το πρόβλημα με τον
"πατριωτικό χώρο" στην Ελλάδα είναι ότι σχεδόν όλοι έχουν σκέψη Ιωαννίδη.Δεν αντιλαμβάνονται τον συσχετισμό των δυνάμεων,δεν καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα δεν είναι υπερδύναμη,είναι άσχετοι από διπλωματία και αφού κάνουν τη ζημιά αρχίζουν να ψάχνουν τους προδότες ενώ η μόνη προδοσία είναι η βλακεία τους.
Πρόσεξε σε τι κατάσταση έφερε τα πράγματα ο Ιωαννίδης : υπάρχει ένα κράτος που στην ιδρυτική του συνθήκη έχει εγγυήτριες δυνάμεις την Ελλάδα,την Αγγλία και την Τουρκία.Ανατρέπει τον νόμιμο πρόεδρο του κράτους αυτού ο οποίος πάει στον ΟΗΕ και ζητάει επέμβαση για την αποκατάστασή του.Εάν δεν γινόταν αυτό δεν υπήρχε απόβαση των Τούρκων διότι χώρες σαν την Τουρκία ή την Ελλάδα δεν είναι υπερδυνάμεις,εξαρτώνται από άλλους που αυτοί οι άλλοι θέλουν να αποτρέψουν τις συγκρούσεις μεταξύ τους και αποφεύγουν αν δρουν χωρίς αφορμή.
Εάν η cia έδινε γραμμή στον Καραμανλή, στον Παπαδόπουλο η στον Γεώργιο Παπανδρέου τότε, να ρίξει τον Μακάριο θα το έκαναν και αυτοί πιστεύω.

runner
Δημοσιεύσεις: 3866
Εγγραφή: 08 Ιουν 2020, 21:11

Re: Έριξαν την “χούντα” τα “παιδιά του Πολυτεχνείου”;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από runner » 17 Νοέμ 2024, 16:22

Τους απριλιανους πραξικοπηματίες έριξαν οι φοιτητές και οι επαναστατημένοι.
Και μετά ανέλαβε το καθεστώς του Ιωαννίδη.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης
Δημοσιεύσεις: 46473
Εγγραφή: 05 Μάιος 2018, 12:13

Re: Έριξαν την “χούντα” τα “παιδιά του Πολυτεχνείου”;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 17 Νοέμ 2024, 16:22

οχι η CIA :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Δημοσιεύσεις: 8634
Εγγραφή: 05 Σεπ 2018, 03:12
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Re: Έριξαν την “χούντα” τα “παιδιά του Πολυτεχνείου”;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος » 17 Νοέμ 2024, 16:48

Unique έγραψε:
17 Νοέμ 2024, 07:17
Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους της αριστεράς για το Πολυτεχνείο, είναι πως “έριξε την χούντα”. Ας δούμε κατά πόσο ευσταθεί...
Κατ’ αρχάς, η λέξη “χούντα” είναι ισπανικής προελεύσεως (junta) και σημαίνει “ένωση” ή “σύνδεσμος”. Με την ευρύτερη έννοια, περιγράφει μια στρατιωτική διακυβέρνηση, η οποία συνήθως προέκυψε πραξικοπηματικά.

🔴Τον Νοέμβριο του 1973, δεν υπήρχε στην Ελλάδα στρατιωτική διακυβέρνηση, άρα δεν υπήρχε “χούντα”! Νωρίτερα (στις 29/7/1973) διεξήχθη δημοψήφισμα, με το οποίο καταργήθηκε η Βασιλεία, ο Γ. Παπαδόπουλος ανακηρύχθηκε ΠτΔ, δόθηκε γενική αμνηστία στους πολιτικούς κρατουμένους, ήρθη ο στρατιωτικός νόμος, χαλάρωσε η λογοκρισία στον τύπο, ενώ την 1η Νοεμβρίου ανακοινώθηκαν ελεύθερες φοιτητικές εκλογές και δικαίωμα αναβολής στράτευσης για τους φοιτητές.

🔴Στις 8 Οκτωβρίου, ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Σπύρος Μαρκεζίνης, επικεφαλής πολιτικής κυβέρνησης, με σκοπό να διεξαγάγει βουλευτικές εκλογές στις 10 Φεβρουαρίου 1974. Ο Σ. Μαρκεζίνης -ας μου επιτραπεί ο όρος- ήταν “μυστήριο τραίνο”. Δεν μπορούσε να τον κατατάξει κάποιος στην άκρα δεξιά, αλλά ούτε καν στην παραδοσιακή δεξιά. Είχε δε εμμονή με την ενίσχυση των σχέσεων με την ΕΣΣΔ!

🔴Το 1954, ως υπουργός Συντονισμού, στην τότε κυβέρνηση Παπάγου, εξασφάλισε μια επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί την ΕΣΣΔ και πρότεινε στον Παπάγο πολιτικό και οικονομικό άνοιγμα στην ΕΣΣΔ, αλλά και χαλάρωση των μέτρων κατά των κομμουνιστών, για την “κατοχύρωση της εσωτερικής ειρήνης”. Ο Παπάγος δεν συμφώνησε κι ο Μαρκεζίνης παραιτήθηκε.

🔴Τον Απρίλιο του 1959, ως αρχηγός ενός μικρού κόμματος, ο Μαρκεζίνης εξασφάλισε και πάλι πρόσκληση να επισκεφθεί την Μόσχα. Ήταν ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που επισκέφθηκε την Σοβιετική Ένωση. Στις 25 Απριλίου είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο Αναστάς Μικογιάν και την επομένη με τον Νικίτα Χρουστσώφ. Επιστρέφοντας, έγραψε σειρά άρθρων στον τύπο, προωθώντας ένα σχέδιο για “απύραυλη Βαλκανική”. Ο δε Κ. Καραμανλής, τον χαρακτήρισε “φορέα της σοβιετικής προπαγάνδας εν Ελλάδι”.

🔴Σύμφωνα με τον (γνωστό αριστερό και αυτοεξόριστο την περίοδο της δικτατορίας) Σωτήρη Βαλντέν, στο βιβλίο του “Παράταιροι Εταίροι”:
👉«Τον Αύγουστο του 1973, με την φημολογούμενη πρωθυπουργοποίηση του Μαρκεζίνη, ο Σοβιετικός πρεσβευτής ήδη τον κάλεσε στη Μόσχα ως μελλοντικό πρωθυπουργό, με ανταποδοτική επίσκεψη του Μπρέζνιεφ στην Αθήνα. Ο Μαρκεζίνης είχε δηλώσει ότι θα αναπτύξει τις σχέσεις με την ΕΣΣΔ, αλλά και ότι θα νομιμοποιήσει το ΚΚΕ. Η σοβιετική πρεσβεία στην Αθήνα φαίνεται πως ενθάρρυνε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή πολιτικών δυνάμεων στις προγραμματισμένες εκλογές»👈

🔴Καταλάβατε γιατί το ΚΚΕ ήταν κατά της κατάληψης του Πολυτεχνείου; Περίμενε να νομιμοποιηθεί και να συμμετάσχει στις εκλογές! Στις εκλογές θα συμμετείχε και το ΚΚΕ εσωτερικού, λόγω των αρίστων σχέσεων που είχε αναπτύξει ο “χορηγός” του, Τσαουσέσκου, με τον Παπαδόπουλο. Μάλιστα, ήταν προγραμματισμένη 3ήμερη επίσκεψη του Τσαουσέσκου στην Αθήνα, στις 21 Νοεμβρίου, αλλά δεν έγινε λόγω των γεγονότων του Πολυτεχνείου.

🔴Ωστόσο, το σχέδιο “φιλελευθεροποίησης”, δεν είχε γίνει αποδεκτό απ’ όλους στο στρατιωτικό καθεστώς. Υπήρχε μια μεγάλη ομάδα κυρίως χαμηλόβαθμων αξιωματικών, οι λεγόμενοι “κανταφικοί”, οι οποίοι κατηγορούσαν τον Παπαδόπουλο για “συμβιβασμό με το κατεστημένο” και “προδοσία των αρχών της επαναστάσεως”. Επικεφαλής αυτής της “τάσης”, ήταν ο διοικητής της ΕΣΑ, Δημήτριος Ιωαννίδης.

🔴Φυσικά, η δυσαρέσκεια για τον Παπαδόπουλο και τον “εκδημοκρατισμό” του καθεστώτος υπήρχε, αλλά είναι αμφίβολο αν θα οδηγούσε σε πραξικοπηματική ενέργεια χωρίς την κατάλληλη αφορμή. Η αφορμή αυτή ήταν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου! Έτσι, μια βδομάδα μετά το Πολυτεχνείο (στις 25 Νοεμβρίου), εκδηλώθηκε πραξικόπημα που ανέτρεψε τους Παπαδόπουλο και Μαρκεζίνη και απέτρεψε το σχέδιο του “εκδημοκρατισμού”.

🔴Συμπέρασμα: ασχέτως των προθέσεών τους, τα “παιδιά του Πολυτεχνείου”, όχι μόνον δεν έριξαν την “χούντα”, αλλά έφεραν στην εξουσία μια ακόμα πιο σκληρή χούντα!
Να βάζεις και πηγή.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών