Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.
-
Νατάσα
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Νατάσα » 17 Νοέμ 2024, 20:19
student έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:15
Λοξίας έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 16:46
Νατάσα έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 12:22
Πολλα θες βρε Λοξια, οχι, δεν τα εχω αυτα που μου ζητας!
Και ούτε που θα τα έχεις ποτέ σου, Νατάσα. Διότι, απλώς, δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει ούτε ένα χαρτί με την υπογραφή του Πατροκοσμά.
Απλώς, στον Κοσμά τον Αιτωλό
αποδίδεται μια σειρά κειμένων, όπως οι Διδαχές και οι Προφητείες.
Και οι Διδαχές και οι Προφητείες, έχουν τύχει δεκάδων αντιγραφών και (επαν)εκδόσεων αλλά και πλήθος παρερμηνειών,
με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς σοβαρός μελετητής να ξεχωρίσει την ήρα από το σιτάρι.
Σωστός...όσον αφορά στο προφητικό σκέλος ειδικά, σωστότατος. Πρακτικά βέβαια δεν κάνει καμία διαφορά...εδώ έχουμε ζωντανά παραδείγματα "χριστιανών" που φτάνουν να καθίζουν κάποιον δημοσθένη στο θρόνο του Ιησού...και να δηλώνουν και ικανοποιημένοι από τη ...σωφροσύνη τους,
θεωρητικά όμως, λογικά και σαν θέμα αρχής...ολόσωστος imho.
Αλλη πιπερια αυτη παλι.

"Άχρι καιρού..."
-
Νατάσα
από Νατάσα » 17 Νοέμ 2024, 20:20
Λοξίας έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:19
Νατάσα έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:05
Λοξια, παντως εγω ειμαι ικανοποιημενη με αυτα που εχω στα χερια μου, τα οποια κειμενα. Και οπως λεγεται, υπαρχει αρκετο φως για οσους θελουν να "δουν" και αρκετο σκοταδι για κεινους που δεν θελουν!!!
Ναι, Νατάσα...
Ακριβώς το ίδιο λένε και οι μουσουλμάνοι, οι ινδουϊστές, οι ιουδαίοι...
Πως τα δικά τους κείμενα είναι γεμάτα φως για όσους θέλουν να δουν και πολύ σκοτεινά για εκείνους που δεν θέλουν...ακριβώς έτσι!
Οπότε για αυτούς, όχι μόνον εγώ αλλά και εσύ, είσαι "τυφλή"...
Και μάλιστα περισσότερο τυφλή από εμένα, διότι εγώ είμαι απλά άθεος.
Εσύ όμως είσαι θρήσκα και πιστεύεις σε θεό. Οπότε είσαι περισσότερο τυφλή διότι πιστεύεις λάθος...
Νατάσα, θα περνούν τα χρόνια και εσύ θα περιμένεις άδικα...και όσο περνούν τα χρόνια και δεν επαληθεύεται τίποτε από όσα πιστεύεις ότι θα γίνουν, όσο δεν γίνεται απολύτως τίποτε, να σκέφτεσαι πως ο Λοξίας έχει προφητεύσει σωστά...

Και ξέρεις γιατί δεν θα γίνει τίποτε;
Διότι ο κάθε προφήτης,
"προφητεύει" αυτό που επιθυμεί να γίνει και ΟΧΙ τι είναι πιθανόν να γίνει με βάση τα δεδομένα.
Εδω ειμαστε και θα το δουμε αυτο! Στα χρονια μας ολα!!!

"Άχρι καιρού..."
-
Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
-
Επικοινωνία:
από Ζενίθεδρος » 17 Νοέμ 2024, 20:23
Νατάσα έγραψε: ↑14 Νοέμ 2024, 14:01
Ετσι, ετσι, σιγα σιγα μπαινει στα μυαλα ολων των ανθρωπων...τουλαχιστον να μην σοκαριστουν και τοσο οταν τους αντικρυσουν βρε αδερφε.
Το ίδιο ισχύει και για τους Avengers.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 17 Νοέμ 2024, 20:23
Νατάσα έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:16
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:13
Λοξια, παντως εγω ειμαι ικανοποιημενη με αυτα που εχω στα χερια μου, τα οποια κειμενα. Και οπως λεγεται, υπαρχει αρκετο φως για οσους θελουν να "δουν" και αρκετο σκοταδι για κεινους που δεν θελουν!!!
Κείμενα έχεις, μπαρμπούνια δεν έχεις.
Α ρε Λοξία, τί μας κάμνεις βραδιάτικα με τις θεϊκές σου προσεγγίσεις.

Εχω βακαλαο, κανει;

Όχι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Λοξίας
- Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ
από Λοξίας » 17 Νοέμ 2024, 20:24
student έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:15
Λοξίας έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 16:46
Νατάσα έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 12:22
Πολλα θες βρε Λοξια, οχι, δεν τα εχω αυτα που μου ζητας!
Και ούτε που θα τα έχεις ποτέ σου, Νατάσα. Διότι, απλώς, δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει ούτε ένα χαρτί με την υπογραφή του Πατροκοσμά.
Απλώς, στον Κοσμά τον Αιτωλό
αποδίδεται μια σειρά κειμένων, όπως οι Διδαχές και οι Προφητείες.
Και οι Διδαχές και οι Προφητείες, έχουν τύχει δεκάδων αντιγραφών και (επαν)εκδόσεων αλλά και πλήθος παρερμηνειών,
με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς σοβαρός μελετητής να ξεχωρίσει την ήρα από το σιτάρι.
Σωστός...όσον αφορά στο προφητικό σκέλος ειδικά, σωστότατος. Πρακτικά βέβαια δεν κάνει καμία διαφορά...εδώ έχουμε ζωντανά παραδείγματα "χριστιανών" που φτάνουν να καθίζουν κάποιον δημοσθένη στο θρόνο του Ιησού...και να δηλώνουν και ικανοποιημένοι από τη ...σωφροσύνη τους,
θεωρητικά όμως, λογικά και σαν θέμα αρχής...ολόσωστος imho.
Ενίσταμαι κάπως όσον αφορά στις "διδαχές" του αξεπέραστου αυτού πιστού ανθρώπου (ο Απόστολος του ελληνικού έθνους τη στιγμή που τον χρειαζόταν, κατά την ταπεινή μου άποψη - άλλο θέμα). Μιας και το ζουμί, η κεντρική ιδέα, η ουσία των διδαχών του δεν επηρεάζεται ούτε από επανεκδόσεις, ούτε από αντιγραφές.. Το μήνυμά του και το νόημα των διδαχών του είναι απολύτως ξεκάθαρο.
Αναξιόπιστες λοιπόν οι όποιες αναφορές σε προφητείες του πατροκοσμά, εξ ορισμού, με βάση τις απλούστερες αρχές που διέπουν την όποια αξιοπιστία του προφητικού λόγου. Συμφωνώ απόλυτα.
Ξεκάθαρες όμως οι διδαχές του όσον αφορά στην ουσία τους, στον Κύριο, ανεπηρέαστες από μικροδιαφορές σε αναπαραγωγές και εκδόσεις. Σε συνδυασμό ειδικά με τα όσα ιστορικά ξέρουμε για τη ζωή του και τις διδασκαλίες του στην πράξη, τα οποία δεν είναι και λίγα...(αλίμονο...ούτε 3 αιώνες δεν έχουν περάσει)... μας δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα και ιδέα του τι ήθελε να μας πει/μεταφέρει/διδάξει.
Ναι, δεν έχω κάποια αντίρρηση, έτσι όπως το θέτεις σε, μάλλον, ακριβέστερες βάσεις από εμένα.
Εγώ είχα στο νου μου τις προσθήκες που έβαζε ο κάθε αντιγραφέας, αλλά στις Διδαχές όντως δεν πρέπει να αλλοιώθηκε η ουσία τους, διότι η όποια προσθήκη θα ήταν στο πνεύμα της διδαχής.
-
taxalata xalasa
από taxalata xalasa » 17 Νοέμ 2024, 20:24
Νατάσα έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:20
Ναι, Νατάσα...
Πως τα δικά τους κείμενα είναι γεμάτα φως για όσους θέλουν να δουν και πολύ σκοτεινά για εκείνους που δεν θέλουν...ακριβώς έτσι!
Εσύ όμως είσαι θρήσκα και πιστεύεις σε θεό. Οπότε είσαι περισσότερο τυφλή διότι πιστεύεις λάθος...
Νατάσα, θα περνούν τα χρόνια και εσύ θα περιμένεις άδικα...και όσο περνούν τα χρόνια και δεν επαληθεύεται τίποτε από όσα πιστεύεις ότι θα γίνουν, όσο δεν γίνεται απολύτως τίποτε, να σκέφτεσαι πως ο Λοξίας έχει προφητεύσει σωστά...

Διότι ο κάθε προφήτης,
"προφητεύει" αυτό που επιθυμεί να γίνει και ΟΧΙ τι είναι πιθανόν να γίνει με βάση τα δεδομένα.
Εδω ειμαστε και θα το δουμε αυτο!
Στα χρονια μας ολα!!! 

Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
-
Νατάσα
από Νατάσα » 17 Νοέμ 2024, 20:26
Ζενίθεδρος έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:23
Ετσι, ετσι, σιγα σιγα μπαινει στα μυαλα ολων των ανθρωπων...τουλαχιστον να μην σοκαριστουν και τοσο οταν τους αντικρυσουν βρε αδερφε.
Ποιοι ειναι αυτοι; Για πες λίγο γιατι βαριεμαι να ψαχνω.
"Άχρι καιρού..."
-
Λοξίας
- Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ
από Λοξίας » 17 Νοέμ 2024, 20:26
Νατάσα έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:20
Ναι, Νατάσα...

Διότι ο κάθε προφήτης,
Εδω ειμαστε και θα το δουμε αυτο! Στα χρονια μας ολα!!!

Ήσουν το ίδιο και περισσότερο σίγουρη για την 5-5-2024! Είχες "λυσσάξει" να μας διαβεβαιώνεις πως "
θα τα δούμε όλα σύντομα".
Νατάσα...κράτα λίγο μικρότερο καλάθι λέμε...
-
Νατάσα
από Νατάσα » 17 Νοέμ 2024, 20:32
Αλιόσα έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:31
Tι θα γινόταν στις 5/5/2024;
Ελεγετο πως θα παιρναμε την Πολη, θα γινοταν δηλ ενα χαρμοσυνο γεγονος...Ακυρο. Καποια αλλη μερα θα γινει.
"Άχρι καιρού..."
-
student
από student » 17 Νοέμ 2024, 20:38
Νατάσα έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:32
Ελεγετο πως θα παιρναμε την Πολη, θα γινοταν δηλ ενα χαρμοσυνο γεγονος...Ακυρο. Καποια αλλη μερα θα γινει.
Δεν ελέγετο...δήλωνες εσύ και κάποιοι άλλοι...πομπωδώς κι όλας.
Και ξαναρωτάω...αν και χλωμό να απαντήσεις και πάλι...
στον πνευματικό σου τα έχεις πει όλα αυτά? Τα 5/5/24, την καμπάνια σου και τις δηλώσεις σου για όλο αυτό, το κείμενο λίγο πιο πάνω με τις προφητείες σου για το μέλλον...όλα αυτά που προωθείς εδώ μέσα, τα έχεις συζητήσει?
-
Νατάσα
από Νατάσα » 17 Νοέμ 2024, 20:46
student έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:38
Νατάσα έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:32
Δεν ελέγετο...δήλωνες εσύ και κάποιοι άλλοι...πομπωδώς κι όλας.
Και ξαναρωτάω...αν και χλωμό να απαντήσεις και πάλι...
στον πνευματικό σου τα έχεις πει όλα αυτά? Τα 5/5/24, την καμπάνια σου και τις δηλώσεις σου για όλο αυτό, το κείμενο λίγο πιο πάνω με τις προφητείες σου για το μέλλον...όλα αυτά που προωθείς εδώ μέσα, τα έχεις συζητήσει?
Εχω ξαναπαντησει σ αυτο που με ρωτας και τα εχω ξαναγραψει εδω μεσα στο φορουμ αυτο. Θα σου το πω και σενα αλλη μια φορα και να το θυμασαι: ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ, αλλα και κεινος με ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ να στειλω μεηλ με το θεμα του Δημοσθενη στην Αρχιεπισκοπη. Οπως ισως να μαντευεις, με γραψαν, δεν πηρα ποτε και καμια απαντηση. Επισης, μιλησα με πολλους θεολογους του Αριστοτελειου, αλλα και κεινοι μου ειπαν οτι ειναι καλυτερα να μην ασχολουμαι με αυτα τα θεματα. Αλλοι κλανιαρηδες....φοβουνται να μην χασουν την ακαδημαικη τους θεσουλα...Πφ.
"Άχρι καιρού..."
-
Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
-
Επικοινωνία:
από Ζενίθεδρος » 17 Νοέμ 2024, 20:56
Νατάσα έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:26

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Ζενίθεδρος την 17 Νοέμ 2024, 21:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
-
Νατάσα
από Νατάσα » 17 Νοέμ 2024, 20:58
Ζενίθεδρος έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:56
Νατάσα έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:26

Δεν μου εμφανιζει τιποτα! Πες το με λογια μονο.
"Άχρι καιρού..."
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 267 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
30 Ιαν 2024, 12:24
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 123 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Νατάσα
13 Νοέμ 2024, 21:53
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 50 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
Χθες, 20:20
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 160 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από vantono
07 Απρ 2025, 18:58
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.