Ζήτα και θα λάβεις...

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Re: Ζήτα και θα λάβεις...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 19 Νοέμ 2024, 18:23

student έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 18:10
Σε νιώθω :lol:

Κάνω αγώνα να σε προλάβω στα των αδυνάμων...στα περί θυτών μαθήματα, δεν έχω πλησιάσει καν την πόρτα :e040:
Μακάρι να είχαμε όλοι την μακαριότητά σου. :)

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 19 Νοέμ 2024, 18:30

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 18:11
student έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 18:07
ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 17:55

Γιατί το να ζητάς κάτι από κάποιον που σε αγαπάει μέχρι θανάτου, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Για την ακρίβεια είναι η επιτομή του εγωκεντρισμού για τον αιτούντα και αυτό στις περιπτώσεις που ισχύει η "αγάπη μέχρι θανάτου".

Συνήθως αυτή η αγάπη είναι ακόμη μια έφραση εγωκεντρισμού και τίποτα περισσότερο, με μηδενική προσέγγιση ενσυναίσθησης για τον πλησίον.
Εσύ δηλαδή στον γιο σου που αγαπάς μέχρι θανάτου (υποθέτω μεν με μεγάλο βαθμό βεβαιότητος δε) έχεις μεταδώσει το μήνυμα ότι αν σου ζητήσει κάτι τετριμμένο που δεν σου κοστίζει τίποτα για να μειωθεί απλά το αγγούρι που θα φάει αυτός μια μέρα απ τη δουλειά, θα τον θεωρήσεις την επιτομή του εγωκεντρισμού που εκμεταλλεύεται την αγάπη που του έχεις?
Καλά, για τετριμμένα που δεν κοστίζουν τίποτα, μπορείς να απευθυνθείς στον οποιονδήποτε. :lol:

Δεν χρειάζεται καν συγγενική ή φιλική ιδιότητα.
Αυτό λέμε ρε ψυχή. Γιατί παρατηρείται στην πράξη ακόμα και γι αυτά τα τετριμμένα που δεν κοστίζουν τίποτα και που θα μπορούσες να απευθυνθείς στον οποιονδήποτε, να μην απευθύνεσαι στη μάνα σου, στον πατέρα σου, στον αδελφό σου? Ειδικά από τη στιγμή που σου έχει πει ξεκάθαρα...ζήτα και θα λάβεις, θα μου δώσει μεγάλη χαρά να μπορέσω να σε βοηθήσω

Casp
Phorum.gr user: Casper

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 19 Νοέμ 2024, 18:36

ΓΑΛΗ έγραψε:
Συνήθως αυτή η αγάπη είναι ακόμη μια έφραση εγωκεντρισμού και τίποτα περισσότερο, με μηδενική προσέγγιση ενσυναίσθησης για τον πλησίον.
Για να καταλαβω ακριβως πως το εννοεις αυτο.

Οι ανθρωποι που δινουν μονο σε οσους αγαπανε και δεν δινουν δεκαρα για τους υπολοιπους (και δεν προσφερουν τιποτα), ειναι εγωκεντρικοι, σωστα;

Αν το βλεπεις ετσι, συμφωνω. Εν μερει. Γιατι δεν μπορεις να πεις εγωκεντρικη μια μανα που θα διαλεξει να δωσει το νεφρο της στο παιδι της για να το σωσει, παρα στον γειτονα. :lol:
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 19 Νοέμ 2024, 18:42

Casp έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 18:22
ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 18:16
Γενικώς, το ζητούμενο είναι να προσφέρεις χωρίς να υπάρξει αίτημα για προσφορά ή στήριξη.
Ωωωωπα. Αυτο και το προηγουμενο σχολιο της Γαλης με βρισκουν αποοοολυτα συμφωνη σε σημειο αηδιας.

Βασικα επαθα σοκ με το ποσο συμφωνω.

Γενικα εγω πιστευω πως οταν αγαπας καποιον αληθινα και τον βλεπεις να υποφερει ή να εχει καποιο προβλημα, αν δεν προσφερθεις να βοηθησεις με οποιο τροπο μπορεις, και "αναγκαστει" ο αλλος να το ζητησει (το αναγκαστει τροπος του λεγειν, μπορει και το ζητησει επειδη του ηρθε εκεινη την ωρα), κατι δεν παει καλα. Ή δεν τον αγαπας οσο λες (επειδη οταν αγαπαμε, η προσφορα μας βγαινει αβιαστα), ή εισαι εντελωωως στον κοσμο σου και τερμα αφελης.

Βασικα χτυπησε φλεβα λιγο αυτη η απαντηση λογω κατι δικων μου προσωπικων επειδη ετσι ακριβως το σκεφτομαι.
Αυτός ο δρόμος κασπούλα μου είναι ο δρόμος των υποθέσεων, της φαντασίας μας, της πλαγίας, της παρέμβασης, των προβλημάτων.
Από που κι ως που ένας ενήλικος άνθρωπος να παρέμβει αυτοβούλως στη ζωή ενός άλλου ενήλικου, επειδή είχε τη σκέψη ή και τη βεβαιότητα ακόμη ότι αυτό θα είναι για το καλό του άλλου? Και σημειώνω ότι πουθενά η συζήτηση δεν αναφέρθηκε σε περιπτώσεις που "τον βλεπεις να υποφερει ή να εχει καποιο προβλημα". Στα απλά καθημερινά πράγματα βρισκόμαστε μέχρι τώρα.

Να σου φέρω ένα παράδειγμα...ο πατέρας μου ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος μέχρι μερικούς μήνες πριν πάω εγώ να δουλέψω σε εκείνη την επιχείρηση. Μπορούσε από την πρώτη μέρα να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να μου κάνει τη ζωή γιαούρτι...φέεεττταααα.
Από μέρους μου όμως δεν ήθελα κάτι τέτοιο, ήθελα να χτίσω τη δική μου ανεξάρτητη πορεία χωρίς να ξέρει κανείς την προίκα του πατρός μου, χωρίς ομως να του το πω ευθέως.

Σύμφωνα με το σκεπτικό σου, θα έπρεπε αυτός να σηκώσει το τηλέφωνο και να το κάνει από μόνος του γιατί με αγαπούσε και να μου κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη. Και αν δεν το έκανε θα έπρεπε να του κάνω και μανούρα γιατί θα ήταν αυτονόητο και δεν θα έπρεπε καν να του το ζητήσω αλλά θα ήταν και απόδειξη του πόσο μ αγαπάει...τώρα που δεν το έκανε απέδειξε ότι δεν μ αγαπάει κι όλας.
Σύμφωνα με ένα άλλο σκεπτικό, απλά ένας ώριμος πατέρας μ έναν ώριμο ενήλικο γιο ξεκαθαρίζει όμορφα κι ωραία το αυτονόητο...αν θες κάτι, πες το μου, μην το σκεφτείς λεπτό, ένα τηλέφωνο θα κάνω.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 19 Νοέμ 2024, 18:49

student έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 18:42
Casp έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 18:22
ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 18:16
Γενικώς, το ζητούμενο είναι να προσφέρεις χωρίς να υπάρξει αίτημα για προσφορά ή στήριξη.
Ωωωωπα. Αυτο και το προηγουμενο σχολιο της Γαλης με βρισκουν αποοοολυτα συμφωνη σε σημειο αηδιας.

Βασικα επαθα σοκ με το ποσο συμφωνω.

Γενικα εγω πιστευω πως οταν αγαπας καποιον αληθινα και τον βλεπεις να υποφερει ή να εχει καποιο προβλημα, αν δεν προσφερθεις να βοηθησεις με οποιο τροπο μπορεις, και "αναγκαστει" ο αλλος να το ζητησει (το αναγκαστει τροπος του λεγειν, μπορει και το ζητησει επειδη του ηρθε εκεινη την ωρα), κατι δεν παει καλα. Ή δεν τον αγαπας οσο λες (επειδη οταν αγαπαμε, η προσφορα μας βγαινει αβιαστα), ή εισαι εντελωωως στον κοσμο σου και τερμα αφελης.

Βασικα χτυπησε φλεβα λιγο αυτη η απαντηση λογω κατι δικων μου προσωπικων επειδη ετσι ακριβως το σκεφτομαι.
Αυτός ο δρόμος κασπούλα μου είναι ο δρόμος των υποθέσεων, της φαντασίας μας, της πλαγίας, της παρέμβασης, των προβλημάτων.
Από που κι ως που ένας ενήλικος άνθρωπος να παρέμβει αυτοβούλως στη ζωή ενός άλλου ενήλικου, επειδή είχε τη σκέψη ή και τη βεβαιότητα ακόμη ότι αυτό θα είναι για το καλό του άλλου? Και σημειώνω ότι πουθενά η συζήτηση δεν αναφέρθηκε σε περιπτώσεις που "τον βλεπεις να υποφερει ή να εχει καποιο προβλημα". Στα απλά καθημερινά πράγματα βρισκόμαστε μέχρι τώρα.

Να σου φέρω ένα παράδειγμα...ο πατέρας μου ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος μέχρι μερικούς μήνες πριν πάω εγώ να δουλέψω σε εκείνη την επιχείρηση. Μπορούσε από την πρώτη μέρα να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να μου κάνει τη ζωή γιαούρτι...φέεεττταααα.
Από μέρους μου όμως δεν ήθελα κάτι τέτοιο, ήθελα να χτίσω τη δική μου ανεξάρτητη πορεία χωρίς να ξέρει κανείς την προίκα του πατρός μου, χωρίς ομως να του το πω ευθέως.

Σύμφωνα με το σκεπτικό σου, θα έπρεπε αυτός να σηκώσει το τηλέφωνο και να το κάνει από μόνος του γιατί με αγαπούσε και να μου κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη. Και αν δεν το έκανε θα έπρεπε να του κάνω και μανούρα γιατί θα ήταν αυτονόητο και δεν θα έπρεπε καν να του το ζητήσω αλλά θα ήταν και απόδειξη του πόσο μ αγαπάει...τώρα που δεν το έκανε απέδειξε ότι δεν μ αγαπάει κι όλας.
Σύμφωνα με ένα άλλο σκεπτικό, απλά ένας ώριμος πατέρας μ έναν ώριμο ενήλικο γιο ξεκαθαρίζει όμορφα κι ωραία το αυτονόητο...αν θες κάτι, πες το μου, μην το σκεφτείς λεπτό, ένα τηλέφωνο θα κάνω.
Μιλας για κατι εντελως διαφορετικο τωρα. Οντως αν το εκανε, επεμβαινει στη ζωη σου για κατι που δεν ειναι καν σιγουρος αν εισαι συμφωνος!

Δεν επεμβαινεις στη ζωη του αλλου. Δεν εννοω αυτο. (Οποιος προσφερει κατι, επεμβαινει στη ζωη του αλλου;). Το να πεις σε καποιον, απο μονος σου, χωρις να το ζητησει, οτι μπορεις να τον ευκολυνεις με κατι (ειτε υποφερει ειτε οχι) ειναι αυτο που περιγραφω εγω. Αν δεν δεχεται την βοηθεια για οοποιους λογους ή δεν συμφωνει, καλως! Το θεμα ειναι οτι εσυ προσφερθηκες αβιαστα και χωρις καν να σου ζητηθει, ανεξαρτητα απο το οποιο αποτελεσμα.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 19 Νοέμ 2024, 18:51

Μιλαμε για απλα καθημερινα πραγματα βρε παιδια.

Μου λεει ξερω γω η συναδελφος οτι φοβαται οταν βρεχει επειδη μετακομισε προσφατα, ειναι ελληνιδα και δεν οδηγει καλα, και της ειπα να την παω εγω σπιτι και μολις καλυτερεψει ο καιρος να την παω για να παρει το αμαξι της. Δεν μου το ζητησε. ΕΓΩ προσφερθηκα.

Η ιδια συναδελφος μου ειπε επισης να μου προσφερει μεσο οταν το δικο μου αμαξι ειχε προβλημα. Δεν της το ζητησα. ΜΟΝΗ ΤΗΣ προσφερθηκε.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Νοέμ 2024, 18:54

Casp έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 18:36
ΓΑΛΗ έγραψε:

Οι ανθρωποι που δινουν μονο σε οσους αγαπανε και δεν δινουν δεκαρα για τους υπολοιπους (και δεν προσφερουν τιποτα), ειναι εγωκεντρικοι, σωστα;

Αν το βλεπεις ετσι, συμφωνω. Εν μερει. Γιατι δεν μπορεις να πεις εγωκεντρικη μια μανα που θα διαλεξει να δωσει το νεφρο της στο παιδι της για να το σωσει, παρα στον γειτονα. :lol:
Άλλο το να δώσεις το νεφρό σου στο παιδί σου και άλλο το να δικαιολογήσεις το παιδί σου αν κάνει κάτι άτιμο... επειδή είναι παιδί σου.

Στο "άτιμο" δώσε όποια διάσταση θέλεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 19 Νοέμ 2024, 18:54

Antares έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 18:23
student έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 18:10
Σε νιώθω :lol:

Κάνω αγώνα να σε προλάβω στα των αδυνάμων...στα περί θυτών μαθήματα, δεν έχω πλησιάσει καν την πόρτα :e040:
Μακάρι να είχαμε όλοι την μακαριότητά σου. :)
Αν δεν είχα τον Ιησού Χριστό βράχο μου και ελπίδα μου...τρομάζω και να σκεφτώ πως θα ήταν η κατάστασή μου...τα χω περάσει και είναι εφιαλτικό και μόνο με τη σκέψη...και πάλι όμως τη διαφορά τελικά την κάνει η τρυφερή καρδιά, η ψυχούλα, και αυτό υπερβαίνει κατά πολύ την όποια συνειδητή προσπάθεια :hebit:

Σ ευχαριστώ πάντως!
Το να αντιλαμβάνεσαι κι εσύ σαν μακαριότητα τη γαλήνη και την ασφάλεια που αισθάνομαι κοντά Του από τη μέρα που Τον γνώρισα, είναι ένας ακόμα λόγος να Τον ευχαριστώ και να Τον δοξολογώ...
μόνο ευχήσου για μένα να βοηθήσει να ξεπεράσω και τη...ματαιότητα!
Αν είναι για το καλό μου, ειδάλλως...ας γίνει το θέλημά Του :)

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 19 Νοέμ 2024, 19:01

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 18:54
Casp έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Άλλο το να δώσεις το νεφρό σου στο παιδί σου και άλλο το να δικαιολογήσεις το παιδί σου αν κάνει κάτι άτιμο... επειδή είναι παιδί σου.

ΑΜΗΝ!

δόξα δὲ καὶ τιμή καὶ εἰρήνη εἰς πάντα τὸν ἐργαζόμενον τὸ ἀγαθόν, Ἰουδαῖόν τε πρῶτον καὶ Ἕλληνα· ἐπειδή δὲν εἶναι προσωποληψία παρὰ τῷ Θεῷ

Καὶ οἱ κύριοι, τὰ αὐτὰ πράττετε πρὸς αὐτούς, ἀφίνοντες τὴν ἀπειλήν· ἐξεύροντες ὅτι καὶ σεῖς αὐτοὶ ἔχετε Κύριον ἐν οὐρανοῖς, καὶ προσωποληψία δὲν ὑπάρχει παρ᾿ αὐτῷ

Καὶ πᾶν ὅ,τι ἄν πράττητε, ἐκ ψυχῆς ἐργάζεσθε, ὡς εἰς τὸν Κύριον, καὶ οὐχὶ εἰς ἀνθρώπους· ἐξεύροντες ὅτι ἀπὸ τοῦ Κυρίου θέλετε λάβει τὴν ἀνταπόδοσιν τῆς κληρονομίας· διότι εἰς τὸν Κύριον Χριστὸν δουλεύετε·
ὅστις ὅμως ἀδικεῖ, θέλει λάβει τὴν ἀμοιβήν τῆς ἀδικίας αὑτοῦ, καὶ δὲν ὑπάρχει προσωποληψία.

Ἐὰν μὲν ἐκτελῆτε τὸν νόμον τὸν βασιλικὸν, κατὰ τὴν γραφήν, "Θέλεις ἀγαπᾷ τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν", καλῶς ποιεῖτε·
ἐὰν ὅμως προσωποληπτῆτε, κάμνετε ἁμαρτίαν καὶ ἐλέγχεσθε ὑπὸ τοῦ νόμου ὡς παραβάται.

Καὶ ἐὰν ἐπικαλῆσθε Πατέρα τὸν κρίνοντα ἀπροσωπολήπτως κατὰ τὸ ἔργον ἑκάστου, διάγετε μετὰ φόβου τὸν καιρὸν τῆς παροικίας σας·
εξεύροντες ὅτι δὲν ἐλυτρώθητε ἀπὸ τῆς ματαίας πατροπαραδότου διαγωγῆς ὑμῶν διὰ φθαρτῶν, ἀργυρίου ἤ χρυσίου, ἀλλὰ διὰ τοῦ τιμίου αἵματος τοῦ Χριστοῦ, ὡς ἀμνοῦ ἀμώμου καὶ ἀσπίλου

Τότε ὁ Πέτρος ἀνοίξας τὸ στόμα εἶπεν· Ἐπ᾿ ἀληθείας γνωρίζω, ὅτι δὲν εἶναι προσωπολήπτης ὁ Θεός...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Νοέμ 2024, 19:06

student έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 19:01
ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 18:54
Casp έγραψε:

ΑΜΗΝ!

δόξα δὲ καὶ τιμή καὶ εἰρήνη εἰς πάντα τὸν ἐργαζόμενον τὸ ἀγαθόν, Ἰουδαῖόν τε πρῶτον καὶ Ἕλληνα· ἐπειδή δὲν εἶναι προσωποληψία παρὰ τῷ Θεῷ

Καὶ οἱ κύριοι, τὰ αὐτὰ πράττετε πρὸς αὐτούς, ἀφίνοντες τὴν ἀπειλήν· ἐξεύροντες ὅτι καὶ σεῖς αὐτοὶ ἔχετε Κύριον ἐν οὐρανοῖς, καὶ προσωποληψία δὲν ὑπάρχει παρ᾿ αὐτῷ

Καὶ πᾶν ὅ,τι ἄν πράττητε, ἐκ ψυχῆς ἐργάζεσθε, ὡς εἰς τὸν Κύριον, καὶ οὐχὶ εἰς ἀνθρώπους· ἐξεύροντες ὅτι ἀπὸ τοῦ Κυρίου θέλετε λάβει τὴν ἀνταπόδοσιν τῆς κληρονομίας· διότι εἰς τὸν Κύριον Χριστὸν δουλεύετε·
ὅστις ὅμως ἀδικεῖ, θέλει λάβει τὴν ἀμοιβήν τῆς ἀδικίας αὑτοῦ, καὶ δὲν ὑπάρχει προσωποληψία.

Ἐὰν μὲν ἐκτελῆτε τὸν νόμον τὸν βασιλικὸν, κατὰ τὴν γραφήν, "Θέλεις ἀγαπᾷ τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν", καλῶς ποιεῖτε·
ἐὰν ὅμως προσωποληπτῆτε, κάμνετε ἁμαρτίαν καὶ ἐλέγχεσθε ὑπὸ τοῦ νόμου ὡς παραβάται.

Καὶ ἐὰν ἐπικαλῆσθε Πατέρα τὸν κρίνοντα ἀπροσωπολήπτως κατὰ τὸ ἔργον ἑκάστου, διάγετε μετὰ φόβου τὸν καιρὸν τῆς παροικίας σας·
εξεύροντες ὅτι δὲν ἐλυτρώθητε ἀπὸ τῆς ματαίας πατροπαραδότου διαγωγῆς ὑμῶν διὰ φθαρτῶν, ἀργυρίου ἤ χρυσίου, ἀλλὰ διὰ τοῦ τιμίου αἵματος τοῦ Χριστοῦ, ὡς ἀμνοῦ ἀμώμου καὶ ἀσπίλου

Τότε ὁ Πέτρος ἀνοίξας τὸ στόμα εἶπεν· Ἐπ᾿ ἀληθείας γνωρίζω, ὅτι δὲν εἶναι προσωπολήπτης ὁ Θεός...
Ε, δεν θα 'λεγα ότι το βλέπω και σε γενικότερη εφαρμογή.

Απλώς οι περισσότεροι "τεκνοθετούν" τα δικά τους παιδιά, πέραν των βιολογικών σε μια εφαρμογή ανθρώπινης "προσωποληψίας" με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και όπως είναι φυσικό, δεν πείθουν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 19 Νοέμ 2024, 19:27

student έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 14:00

Εσείς ζητάτε από τον Κύριο?
Τίποτα, έχω ό,τι χρειάζομαι. Εννοώ ακόμα κι αν πίστευα ότι υπάρχει υπέρτατο ον και ότι ασχολείταιμε τατκικές πάρε-δώσε με κάτι μικροοργανισμούς που βρέθηκαν πάνω σε έναν κόκκο άμμου του αχανούς σύμπαντος 13 δις ετη ΜΕΤΑ την γέννεσή του.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Νοέμ 2024, 19:32

nik_killthemall έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 19:27
student έγραψε:

Τίποτα, έχω ό,τι χρειάζομαι. Εννοώ ακόμα κι αν πίστευα ότι υπάρχει υπέρτατο ον και ότι ασχολείταιμε τατκικές πάρε-δώσε με κάτι μικροοργανισμούς που βρέθηκαν πάνω σε έναν κόκκο άμμου του αχανούς σύμπαντος 13 δις ετη ΜΕΤΑ την γέννεσή του.
Όταν εμπεδώσει το ανθρώπινο γένος ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένας ψιλοαδιάφορος για το σύμπαν μικροοργανισμός, τότε ίσως να αποκτήσει μεγαλύτερο κονέ με τα συμπαντικά μεταφυσικά δρώμενα.

Μέχρι τότε, τα θρησκευτικά πλασέμπο (ένθεα ή άθεα) θα εξισορροπούν την κατάσταση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 19 Νοέμ 2024, 19:39

nik_killthemall έγραψε:
student έγραψε:

Fair enough. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που δείχνεις τόση συνειδητότητα του πόσο ασήμαντοι μικροοργανισμοί είμαστε πρακτικά μέσα στο σύμπαν :smt023 . Το σημαντικότερο άλλωστε πρώτο βήμα imho, είναι η συνειδητοποίηση του ποιος είσαι σε σχέση με τη δημιουργία...

ΥΓ. Δεν είναι κάπως τραγελαφικό να παρατηρείς κάποιους μικροοργανισμούς πάνω σ αυτόν το κόκκο άμμου να...κορδώνονται κι όλας για το πόσο σημαντικοί είναι...στο μυαλό τους ? :smt005:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Νοέμ 2024, 19:42

student έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 19:39
nik_killthemall έγραψε:
student έγραψε:

Fair enough. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που δείχνεις τόση συνειδητότητα του πόσο ασήμαντοι μικροοργανισμοί είμαστε πρακτικά μέσα στο σύμπαν :smt023 . Το σημαντικότερο άλλωστε πρώτο βήμα imho, είναι η συνειδητοποίηση του ποιος είσαι σε σχέση με τη δημιουργία...

ΥΓ. Δεν είναι κάπως τραγελαφικό να παρατηρείς κάποιους μικροοργανισμούς πάνω σ αυτόν το κόκκο άμμου να...κορδώνονται κι όλας για το πόσο σημαντικοί είναι...στο μυαλό τους ? :smt005:
Είναι.

Αλλά αυτό σπανίως αφορά στους "τεκνοθετημένους" από τους ...σημαντικούς, έτσι δεν είναι; :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 19 Νοέμ 2024, 19:46

20--- έγραψε:
19 Νοέμ 2024, 16:10
The devil is never a maker, the less that you give you 're a taker.

Black Sabbath.
Δεν γουστάρουν τους γκέι, αλλά τρων' όλοι μιλφέιγ.

Εθνικός Σταρ.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών