Πεζογραφία, ποίηση, γλώσσα και γραπτός λόγος, βιβλία
-
ΓΑΛΗ
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2024, 11:17
SeaHawk έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 10:57
Γιατι να διαβασεις κατι που εγραψε και πουλαει ο αλλος οταν εχεις προσβαση σε τοσα πραγματα δωρεαν;
Οι συγγραφεις ειναι απολιθωματα μιας εποχης που εχει περασει.
Φυσικα εμενα δεν με ενδιαφερε ποτε να διαβασω καποιο βιβλιο και θεωρω οτι πολυ καλα εκανα.
Υπάρχουν και πολλά διαδικτυακά βιβλία δωρεάν.
Τα αναφορικά με "απολιθώματα" τα αναφέρουν τρέντυ ούγκανα που χωρίς τα "κλασσικά θεμέλια" στα οποία αναφέρονται υποτιμητικά, θα έχαναν αυγά και πασχάλια.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2024, 11:20
Και σε κάθε περίπτωση, έχει αρχίσει και ξεκαθαρίζει το τοπίο. Δεν είναι κακό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
GoBzi
από GoBzi » 20 Νοέμ 2024, 11:26
Γιατι να διαβασεις κατι που εγραψε και πουλαει ο αλλος οταν εχεις προσβαση σε τοσα πραγματα δωρεαν;
Φυσικα εμενα δεν με ενδιαφερε ποτε να διαβασω καποιο βιβλιο και θεωρω οτι πολυ καλα εκανα.
Εν μέρει συμφωνώ γιατί υπάρχουν υπερβολικά πολλά ηλίθια βιβλία που είναι πεταμένα λεφτά + ότι εάν μιλάμε για επιστημονικά/διδακτικά πλέον μπορείς πιο εύκολα να αποκτήσεις γνώσεις μέσω ίντερνετ.
Εγώ προσωπικά διαβάζω που και που όταν θέλω να χαλαρώσω στο κρεβατι"/καναπέ και να μην βρίσκομαι όλη μέρα μπροστά από μια οθόνη (αν και πλέον η πλειοψηφία των βιβλίων που παίρνω είναι το Kindle). Τα audiobook επίσης γαμανε όταν έχεις μεγάλο μεγάλο ταξίδι μπροστά σου, αλλά δεν ξέρω εάν οι μπαρπάδες του πφορουμ τα πιάνουν ως "διάβασμα βιβλίου"
-
micmic
- Phorum.gr user: micmic
από micmic » 20 Νοέμ 2024, 11:27
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 10:51
Μα δεν αναφέρθηκα σε καλύτερες ή χειρότερες μορφές ψυχαγωγίας. Απλώς νομίζω ότι βάζεις μια διαχωριστική γραμμή, που δεν ισχύει πχ προγραμματιστές vs αναγνωστριών άρλεκιν κλπ
Αναφορικά δε με τους καθηγητές που προτείνουν συγκεκριμένα βιβλία, υποθέτω ότι το κάνουν σε τμήματα φιλολογίας και όχι πληροφορικής.
Στην τελική, από πού προκύπτει ότι κάποιοι "δικαιούνται" ή όχι να εκφέρουν γνώμη για κάτι; Σε ποιούς και γιατί;
Απλώς το να εκφέρει κάποιος γνώμη για βιβλία που βαριέται να διαβάσει, είναι το ίδιο χαζό με το να εκφέρει γνώμη για ένα θέμα πληροφορικής κάποιος που βαριέται την πληροφορική.
Εγώ απλά αναφέρομαι σ'αυτό που παρουσιάζει το αρχικό άρθρο ως πρόβλημα ενώ δεν είναι. Τί πάει να πει "γιατί οι νέοι δεν αγοράζουν και δε διαβάζουν βιβλία;" Who cares ? Πρώτα απ'όλα πού κολάει το "αγοράζουν"; Σήμερα μπορεί κάποιος να διαβάζει όλη μέρα βιβλία που υπάρχουν ελεύθερα στο ίντερνετ, χωρίς καν να τα κατεβάζει πειρατικά, που θα του φτάσουν για αρκετές ζωές. Και ξέρω κάποιους τέτοιους, που διαβάζουν συνεχώς (και νόμιμα) χωρίς να έχουν αγοράσει ποτέ τους τίποτα. Για να μην πούμε ότι ένα σωρό σπίτια έχουν βιβλία που ευχαρίστως τα δανείζουν (για να μην πω τα χαρίζουν) σε κάποιον φίλο που θέλει να τα διαβάσει. Οπότε το "αγοράζουν" είναι εντελώς άσχετο, εκτός αν μιλάμε από την σκοπιά του βιβλιοπώλη.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2024, 11:40
micmic έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 11:27
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 10:51
Μα δεν αναφέρθηκα σε καλύτερες ή χειρότερες μορφές ψυχαγωγίας. Απλώς νομίζω ότι βάζεις μια διαχωριστική γραμμή, που δεν ισχύει πχ προγραμματιστές vs αναγνωστριών άρλεκιν κλπ
Αναφορικά δε με τους καθηγητές που προτείνουν συγκεκριμένα βιβλία, υποθέτω ότι το κάνουν σε τμήματα φιλολογίας και όχι πληροφορικής.
Στην τελική, από πού προκύπτει ότι κάποιοι "δικαιούνται" ή όχι να εκφέρουν γνώμη για κάτι; Σε ποιούς και γιατί;
Απλώς το να εκφέρει κάποιος γνώμη για βιβλία που βαριέται να διαβάσει, είναι το ίδιο χαζό με το να εκφέρει γνώμη για ένα θέμα πληροφορικής κάποιος που βαριέται την πληροφορική.
Εγώ απλά αναφέρομαι σ'αυτό που παρουσιάζει το αρχικό άρθρο ως πρόβλημα ενώ δεν είναι. Τί πάει να πει "γιατί οι νέοι δεν αγοράζουν και δε διαβάζουν βιβλία;" Who cares ? Πρώτα απ'όλα πού κολάει το "αγοράζουν"; Σήμερα μπορεί κάποιος να διαβάζει όλη μέρα βιβλία που υπάρχουν ελεύθερα στο ίντερνετ, χωρίς καν να τα κατεβάζει πειρατικά, που θα του φτάσουν για αρκετές ζωές. Και ξέρω κάποιους τέτοιους, που διαβάζουν συνεχώς (και νόμιμα) χωρίς να έχουν αγοράσει ποτέ τους τίποτα. Για να μην πούμε ότι ένα σωρό σπίτια έχουν βιβλία που ευχαρίστως τα δανείζουν (για να μην πω τα χαρίζουν) σε κάποιον φίλο που θέλει να τα διαβάσει. Οπότε το "αγοράζουν" είναι εντελώς άσχετο, εκτός αν μιλάμε από την σκοπιά του βιβλιοπώλη.
Μα δεν ισχυρίστηκα κάτι άλλο. Όποιος θέλει να διαβάσει βιβλία, μια χαρά μπορεί να τα βρει και δωρεάν.
Και το θέμα δεν είναι μεταξύ έντυπου και ηλεκτρονικού, αυτά είναι θέμα συνήθειας.
Το ερώτημα είναι τί θεωρείται "χαμένος χρόνος" και από ποιούς...

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
nemo
από nemo » 20 Νοέμ 2024, 11:49
ειναι ηλιθιο να λενε οτι δεν χρειαζονται τα βιβλια και μαλιστα τα κλασικα
δεν υπαρχουν λογια σαν αντιλογο οταν τα ακουω και απο μορφωμενους υποτιθεται
-
Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
από Green Dragon » 20 Νοέμ 2024, 11:50
Για κάποιον λόγο οταν πάω να διαβάσω μεγάλο κείμενο στην οθόνη του υπολογιστή με πιάνει υπνηλία ανεξαρτήτως περιεχομένου. Δε νομίζω ότι το παθαίνουν όλοι αλλιώς δεν θα υπήρχαν βιβλία σε pdf.
Με τα κανονικά βιβλία δεν το παθαίνω.
-
Beria
- Συντονιστής
από Beria » 20 Νοέμ 2024, 11:51
Φυσικά
gassim έγραψε: ↑07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
-
Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
από Chilloutbuddy » 20 Νοέμ 2024, 11:56
Δεν ξέρω αλλά το Σεπτέμβρη στο παιδείο του Άρεως στην έκθεση βιβλίου γινόταν της πουτάνας. Δεν ξέρω αν τα διαβάζουνε αλλά μια φορά όλοι με μια σακούλα βιβλία φεύγανε.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba.

-
nemo
από nemo » 20 Νοέμ 2024, 11:57
Green Dragon έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 11:50
Για κάποιον λόγο οταν πάω να διαβάσω μεγάλο κείμενο στην οθόνη του υπολογιστή με πιάνει υπνηλία ανεξαρτήτως περιεχομένου. Δε νομίζω ότι το παθαίνουν όλοι αλλιώς δεν θα υπήρχαν βιβλία σε pdf.
Με τα κανονικά βιβλία δεν το παθαίνω.
μια διαφορα ειναι αυτη που λες το παθαινω και γω και η αλλη ειναι οτι το βιβλιο δινει χρονο
στον εγκεφαλο να λειτουργησει διαφορετικα σε σχεση με την οθονη του υπολογιστη
και η αναγνωση των κλασικων βοηθαει στην κατανοηση του κοσμου
-
Γυφτάκι
από Γυφτάκι » 20 Νοέμ 2024, 11:57
Έτσι ήταν σε όλες τις γενιές , ένα σχετικά μικρό ποσοστό νέων διάβαζε και το ίδιο ισχύει και σήμερα.
-
sharp
από sharp » 20 Νοέμ 2024, 12:01
Rocco Siffredi έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 10:06
«Μπήκα στην τάξη με τους πρωτοετείς και διαπίστωσα ότι δεν είχε διαβάσει κανείς ποτέ μια αρχαία τραγωδία. Δεν ήξεραν ούτε μια αρχαία τραγωδία να μου πουν» αφηγείται ο Παύλος Κόντος, καθηγητής στο Τµήµα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Σε ποια εποχή οι πρωτοετείς είχαν διαβάσει αρχαία τραγωδία;
Στο σχολείο δεν κάνουν πια;
-
sharp
από sharp » 20 Νοέμ 2024, 12:01
Γυφτάκι έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 11:57
Έτσι ήταν σε όλες τις γενιές , ένα σχετικά μικρό ποσοστό νέων διάβαζε και το ίδιο ισχύει και σήμερα.
Υπάρχει διαφορά, παίζει πολύ βίντεο σήμερα.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2024, 12:02
Green Dragon έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 11:50
Κι εγώ το ίδιο παθαίνω. Έχω κατεβάσει δεκάδες pdf αλλά κυρίως σε "επιστημονικά" θέματα, όπου προσφέρεται και εύκολη πρόσβαση σε σχετική βιβλιογραφία με αντίστοιχα λινκς, κάτι που δεν ισχύει για τα έντυπα.
Λογοτεχνία, δεν μπορώ να διαβάσω με τίποτα, εκνευρίζομαι.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
-
- 174 Απαντήσεις
- 5329 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ιδεολόγος
04 Μάιος 2024, 15:13
-
-
- 43 Απαντήσεις
- 1745 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από enaon
28 Φεβ 2024, 20:10
-
-
- 20 Απαντήσεις
- 778 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
29 Μάιος 2023, 17:39
-
-
- 117 Απαντήσεις
- 4953 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γαληνός
09 Δεκ 2023, 22:28
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.