Πάμε πόλεμο

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Thor
Δημοσιεύσεις: 13512
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 16:13
Phorum.gr user: Thor

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 01 Νοέμ 2024, 20:27

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
01 Νοέμ 2024, 10:37
Άρχισς τις προκλήσεις ο Κούλης, τι έχει να πει πατησιωτης επί τούτου; :p2:
«Κίνηση από την Ελλάδα που θα δημιουργήσει ένταση – Έχτισαν αποβάθρα και τώρα κάνουν ασφαλτόστρωση» είναι τίτλος και υπότιτλος στο σχετικό άρθρο. Η πλήρης μετάφραση έχει ως εξής: “Οι Έλληνες κατασκευάζουν έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο έως την κορυφή της βραχονησίδας της Στρογγύλης. Πριν από τρεις μήνες, η κυβέρνηση του Μητσοτάκη κατασκεύασε και έθεσε σε λειτουργία μια προβλήτα για φέρι μποτ στην βραχονησίδα της Ρω που βρίσκεται δίπλα από το Καστελλόριζο. Μετά την κατασκευή της προβλήτας στο νησί, το οποίο χαρακτηρίζεται ως νησί που δεν μπορεί να οπλιστεί και να χωροθετηθεί, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, αυτή τη φορά ξεκίνησαν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε μια άλλη βραχονησίδα. Οι Έλληνες αποπειράθηκαν να μεταφέρουν κατασκευαστικά μηχανήματα στην Στρογγυλή, που βρίσκεται σε απόσταση 1600 μέτρων ανατολικά του Καστελλόριζου, όπου δεν επιτρέπεται να χτιστεί ούτε καρφίτσα, προκειμένου να κατασκευάσουν έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Το έργο έχει μικρό προϋπολογισμό αλλά μεγάλη αξία. Φτιάχνουμε ένα οδικό δίκτυο για να στολίσουμε τα νησιά που συνιστούν το περιδέραιο του Καστελλορίζου, με περηφάνια!», αναφέρει το άρθρο στην πρώτη σελίδα της “Sozcu”.
Εντωμεταξυ ο άλλος ο καραβανας λέει πως επειδή έφτιαξαν μια προβλήτα θα επηρεάσει την αοζ. :fp:
Ο Μηνάς Παπαδάκης, αντιστράτηγος ε.α. και πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, τονίζει: Φαίνεται ότι οι γείτονές μας παρακολουθούν με ιδιαίτερη επιμέλεια τις ενέργειες της Ελληνικής Πολιτείας στα νησιά της Ελληνικής Επικράτειας και αντιδρούν. Θα θέλανε άραγε να ζητηθεί η άδειά τους για την εκτέλεση έργων υποδομής στα ακριτικά νησιά μας; Πρόκειται για την αντίδρασή τους, μετά την δημοσιοποίηση της έναρξης εργασιών κατασκευής οδοποιίας στη ν. Στρογγύλη του συμπλέγματος της Μεγίστης. Μετά την κατασκευή λιμενικών υποδομών στην ν. Ρω, στη ν. Στρογγύλη κατασκευάζεται από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, δρόμος πλάτους 3 μέτρων που θα συνδέσει τον προβλήτα με τις εγκαταστάσεις επί της νήσου, έργο πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη και φυσικά για την διευκόλυνση του εφοδιασμού και κίνησης του φαροφύλακα και των ανδρών του φυλακίου, στο Ν.Α. άκρο της επικράτειας της χώρας μας και φυσικά και της ΕΕ. Οι γείτονες ανησυχούν, διότι η ν. Στρογγύλη παίζει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό θαλασσίων ζωνών και ΑΟΖ. Η Ελληνική Πολιτεία έχει υποχρέωση να δημιουργήσει υποδομές σε όλα τα μικρά νησιά, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις της οικονομικής ανάπτυξής των και φυσικά δεν απαιτείται να ζητήσει άδεια από κανέναν.
https://www.dimokratiki.gr/01-11-2024/p ... strongyli/
Πηγή:www.dimokratiki.gr
Τι σου κανει εντυπωση, ενα νησι για να εχει ΑΟΖ βασικη προυποθεση ειναι, να εχει οικονομικη δραστηριοτητα.
Οι τουρκοι φοβουνται οτι, δημιουργουνται οι υποδομες για οικονομικη δραστηριοτητα.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Δημοσιεύσεις: 29126
Εγγραφή: 19 Σεπ 2018, 10:47

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 01 Νοέμ 2024, 21:44

Το να έχεις κάτι φαντάρους και να φτιάξεις έναν δρόμο, δεν πιάνεται οικονομική δραστηριότητα.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
Thor
Δημοσιεύσεις: 13512
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 16:13
Phorum.gr user: Thor

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 02 Νοέμ 2024, 19:30

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
01 Νοέμ 2024, 21:44
Το να έχεις κάτι φαντάρους και να φτιάξεις έναν δρόμο, δεν πιάνεται οικονομική δραστηριότητα.
Δεν ειπα αυτο.
Οι τουρκοι βλεπουν κλιμακωση, αυτη ειναι η αρχη και σιγα-σιγα το ενα φερνει τ' αλλο, μεχρι να δημιουργηθει μια στοιχειωδης οικ. δραστηριοτητα.
Σαν να σου λεει, στη πουτανα πουτανιες ρε;
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 16560
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 04 Νοέμ 2024, 17:00

το λιμάνακι και ο δρόμος είναι βασικές υποδομές
ανετα μπορεί να υποστηρίξει τουριστική ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα, και αυτό είναι που ενοχλεί, τόσο τους γείτονες όσο και τα ελληνώνυμα κορμάδια στο ανάπτυξης (σκυλακάκης) με τα νομοσχέδια που έθεσαν για διαβούλευση.

Μπράβο σε όποιον αποφάσισε και προχώρησε στην υλοποίηση του έργου
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 16560
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 04 Νοέμ 2024, 17:08

placeholder για την συνέντευξη του Π.Αποστολίδη στην καθημερινή.
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 16560
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 08 Νοέμ 2024, 18:44

Παύλος Αποστολίδης: Ας διατηρηθεί τουλάχιστον το καλό κλίμα

Η Τουρκία ήταν πιο συνεννοήσιμη πριν από 20-25 χρόνια, όταν συζητιόταν η ένταξή της στην Ε.Ε. Σταδιακά σκλήρυνε τη στάση της, κάτι που καθιστά όλο και πιο δύσκολη τη συμφωνία
5' 9" χρόνος ανάγνωσης


Ο πρέσβης ε.τ. και πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παύλος Αποστολίδης διαθέτει πολυετή εμπειρία συμμετοχής στις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε προηγούμενες δεκαετίες και γνωρίζει σε βάθος τα ζητήματα και τα προβλήματα που έχουν ματαιώσει έως σήμερα την επίλυση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας. Ενόψει της επικείμενης συνάντησης των ΥΠΕΞ της Ελλάδας και της Τουρκίας στην Αθήνα, κ. Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν, ο κ. Αποστολίδης εξηγεί στην «Κ» το σημερινό πλαίσιο μέσα στο οποίο εξελίσσονται οι συζητήσεις και το τι μπορούμε να αναμένουμε από αυτές.
παύλος-αποστολίδης-ας-διατηρηθεί-του-563294911
Ελληνοτουρκικά: «Δεν στρίβουμε» πριν το ραντεβού στην Αθήνα

– Τι αναμένουμε από τη διαπραγμάτευση που εκκινεί από την προσεχή συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στην Αθήνα;

– Δεν έχω ειδική πληροφόρηση, αλλά εικάζω ότι οι δύο υπουργοί θα συνεννοηθούν ή θα συμφωνήσουν για την αφετηρία μιας νέας διαπραγμάτευσης που θα εξελιχθεί μέσα από μια σειρά συναντήσεων σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων. Η σειρά συναντήσεων σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων είναι απαραίτητη έτσι ώστε τα δύο κράτη να συμφωνήσουμε στα θέματα επάνω στα οποία θα προχωρήσουμε.

– Εχει περιθώριο η Ελλάδα να συμφωνήσει σε διαπραγματεύσεις για σειρά από θέματα ή θα πρέπει να κρατήσει τη στάση ότι όλα τα θέματα είναι αδιαπραγμάτευτα και δεν μπορούν να συζητηθούν;

– Το βασικό θέμα που συζητείται για χρόνια είναι η υφαλοκρηπίδα. Το ζήτημα αυτό παρουσιάζει μεγάλη δυσκολία λόγω της γεωγραφίας του Αιγαίου, βάσει της οποίας τα ελληνικά νησιά φτάνουν έως πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές. Η Τουρκία δεν αποδέχεται πλήρη επήρεια των ελληνικών νησιών στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου. Προφανώς το θέμα θα παραπεμφθεί στους εμπειρογνώμονες.
Παύλος Αποστολίδης: Ας διατηρηθεί τουλάχιστον το καλό κλίμα-1
Ο Παύλος Αποστολίδης διαθέτει πολυετή εμπειρία συμμετοχής στις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε προηγούμενες δεκαετίες και γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα που έχουν ματαιώσει έως σήμερα την επίλυση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας.

– Οσον αφορά τη διαφορά αυτή, δεν έχει ήδη γίνει εξαντλητική δουλειά, δεν υπάρχουν εκθέσεις έτοιμες από προηγούμενες συνομιλίες τα τελευταία 25 χρόνια; Θα ξεκινήσουν όλα από την αρχή;

– Η τουρκική πλευρά ήταν πιο ενδοτική πριν από 20-25 χρόνια, όταν εξελίσσονταν παράλληλα συναντήσεις και συζητήσεις για την πιθανή ένταξή της στην Ε.Ε. Σταδιακά σκλήρυνε τη στάση της, κάτι που καθιστά όλο και πιο δύσκολη τη συμφωνία.

– Μπορεί η Ελλάδα να αποδεχθεί ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ή το Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας του Αμβούργου θα ορίσει το αποτέλεσμα για σειρά από θέματα κυριαρχίας ή κυριαρχικών δικαιωμάτων;

– Στο σχετικό συνυποσχετικό τα θέματα προς συζήτηση και προς απόφαση από το δικαστήριο που θα επιλεγεί μπορούν να περιοριστούν, να οριστούν συγκεκριμένα και να συμφωνηθούν επακριβώς από τις δύο χώρες. Γι’ αυτό στις προηγούμενες συζητήσεις που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, η σειρά γεγονότων ήταν: πρώτα συζητήσεις, μετά συνυποσχετικό.

– Η Χάγη θα αποφασίσει και τα χωρικά ύδατα;

– Οχι. Οταν απευθύνεται ένα κράτος στη Χάγη έχει ήδη αποφασίσει το τελικό εύρος των χωρικών υδάτων του. Στη δική μας περίπτωση είτε θα είναι στα 6 μίλια παντού, όπως είναι σήμερα, είτε θα έχουν γίνει επεκτάσεις έως τα 12 μίλια.

Αν πάμε παντού στα 12 μίλια, τότε κλείνει όλο το Αιγαίο, γίνεται σχεδόν ολόκληρο ελληνικά χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα και μένει για την Τουρκία μόνο ένα περίπου 5%. Αρα, σε αυτή την περίπτωση δεν έχει νόημα κάποιο συνυποσχετικό γι’ αυτό το 5%.

– Μπορούν τα ελληνικά χωρικά ύδατα να επεκταθούν παντού στα 12 μίλια;

– Νομικά είναι εφικτό, αλλά αν γίνει, τότε δεν θα υπάρχει περιεχόμενο συζήτησης για την υφαλοκρηπίδα διότι δεν θα υπάρχει πλέον υφαλοκρηπίδα για να συζητηθεί.Αν πάμε παντού στα 12 μίλια τότε κλείνει όλο το Αιγαίο, γίνεται σχεδόν ολόκληρο ελληνικά χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα και μένει για την Τουρκία μόνο ένα περίπου 5%. Αρα, σε αυτή την περίπτωση, δεν έχει νόημα κάποιο συνυποσχετικό γι’ αυτό το 5%.


– Γίνονταν στο παρελθόν διαπραγματεύσεις για τα χωρικά ύδατα με την Τουρκία;

– Oχι. Η Τουρκία έχει και αυτή σήμερα χωρικά ύδατα εύρους 6 μιλίων στο Αιγαίο. Δεν έχει επεκτείνει πουθενά στο Αιγαίο. Δεν γίνονταν όμως διαπραγματεύσεις. Γινόταν μια άτυπη ανταλλαγή απόψεων για τα σημεία που η όποια επέκταση πέραν των 6 μιλίων εκατέρωθεν θα μπορούσε να συναντήσει θετική υποδοχή ή ενδεχόμενες αντιρρήσεις από τη μία ή την άλλη χώρα. Η κάθε χώρα θα μπορούσε να λάβει ή να μη λάβει υπόψη της τις απόψεις αυτού του άτυπου διαλόγου. Οσον αφορά την Ελλάδα, θα μπορούσαμε στη συνέχεια να προχωρήσουμε μονομερώς στην τμηματική επέκταση, αλλού στα 8, αλλού στα 10 και αλλού στα 12 μίλια, εφόσον θα υπήρχε ανταπόκριση και από την άλλη πλευρά.

– Εάν κάποιες ελληνοτουρκικές διαφορές όσον αφορά την υφαλοκρηπίδα ενταχθούν σε ένα συνυποσχετικό και παραπεμφθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, τότε, από την ώρα της παραπομπής τους, το εύρος των χωρικών υδάτων «παγώνει». Είτε τα χωρικά ύδατα θα μείνουν στα 6 μίλια παντού, όπως είναι σήμερα, είτε θα έχουν επεκταθεί τμηματικά στο εύρος που θα έχουμε αποφασίσει. Είναι σωστό αυτό;

– Ναι, είναι σωστό. Αν δεν επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα και πάμε στη Χάγη, τότε η υφαλοκρηπίδα θα αποφασιστεί με βάση τα σημερινά όρια που είναι τα 6 μίλια. Πρέπει να επεκτείνουμε. Αν όμως επεκτείνουμε παντού τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια, τότε, όπως σας είπα, σχεδόν όλη η περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου θα αποτελείται από ελληνικά χωρικά ύδατα και ελληνική υφαλοκρηπίδα γύρω από νησιά και δεν θα υπάρχει αντικείμενο για να πάμε στη Χάγη.

Δεν γίνονταν διαπραγματεύσεις για τα χωρικά ύδατα. Γινόταν μια άτυπη ανταλλαγή απόψεων για τα σημεία που η όποια επέκταση πέραν των 6 μιλίων εκατέρωθεν θα μπορούσε να συναντήσει θετική υποδοχή ή ενδεχόμενες αντιρρήσεις από τη μία ή την άλλη χώρα.

– Πάντως η Τουρκία βάζει στο τραπέζι όλα τα θέματα που κατά την άποψή της υπάρχουν, από την Θράκη έως την Κύπρο.

– Εμείς δεν μπορούμε να συζητήσουμε θέματα κυριαρχίας, ούτε μπορούμε να μιλήσουμε εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων. Ηδη από το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου στην Κύπρο και μετά, η Κύπρος αποφασίζει, η Ελλάδα συμπαρίσταται.

– Τελικά, σε τι ελπίζετε περισσότερο στο πλαίσιο του σημερινού διαλόγου;

– Το περισσότερο που ελπίζω είναι να διατηρηθεί το καλό κλίμα. Τα θέματα έχουν μεγάλη δυσκολία επίλυσης. Το κύριο θέμα που συζητούσαμε είναι αυτό της υφαλοκρηπίδας. Αν δεν μπορούσαμε όλα αυτά τα χρόνια να το επιλύσουμε, τώρα που η Τουρκία έχει προσθέσει και άλλα θέματα, θα είναι ακόμα δυσκολότερο. Ακριβώς γιατί εμείς δεν αποδεχόμαστε ότι θέματα κυριαρχίας μπορούν να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
https://www.kathimerini.gr/politics/563 ... alo-klima/
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 16560
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 11 Νοέμ 2024, 15:34

.
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 16560
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 15 Νοέμ 2024, 22:52

Εικόνα
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Δημοσιεύσεις: 29126
Εγγραφή: 19 Σεπ 2018, 10:47

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 27 Νοέμ 2024, 08:40

Κατά τα λοιπά ήρεμα νερά, ο τιτάνας της διπλωματικής γεραπετριτης παίζει να φέρει και την παγκόσμια ειρήνη, αφού κατάφερε ήδη τόσα πολλά στο ελληνοτουρκικό πεδίο. :lol:
Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις σχέσεις με την Ελλάδα και στα μέτρα που λαμβάνει η Άγκυρα για να προστατεύσει τα «δικαιώματά» της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο επιβάλλοντας, όπως είπε, ότι «καμία δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την άδεια της Τουρκίας».

Ο κ. Γκιουλερ με αναφορά στην «Γαλάζια Πατρίδα» δήλωσε ότι εις απάντηση των «μαξιμαλιστικών και παράνομων απαιτήσεων της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου» η Τουρκία διπλωματικά κινήθηκε με την «συμφωνία οριοθέτησης» με το ψευδοκράτος, το παράνομο Τουρκολυβικό μνημόνιο και την κατάθεση εξωτερικών ορίων ΑΟΖ στον ΟΗΕ, (σ.σ.που η Τουρκία μονομερώς και παράνομα προσδιόρισε).

Επιπλέον, όμως, όπως ανέφερε ο κ.Γκιουλερ, υπάρχει αποφασιστική στάση για να εμποδιστούν «μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας».

Επιπλέον, αναφερόμενος στο περιστατικό της Κάσου τον Ιούλιο, τόνισε ότι οι τουρκικές δυνάμεις εμπόδισαν την ερευνητική δραστηριότητα πόντισης καλωδίων του ιταλικού πλοίου Ievoli Relume, στην «τουρκική υφαλοκρηπιδα» εμποδίστηκε από την δράση των τουρκικών μονάδων στην περιοχή και ότι τελικά το ιταλικό πλοίο μπόρεσε να πραγματοποιήσει τις δραστηριότητές του αφού είπε «ναι, αποδέχομαι την δική σας περιοχή ευθυνών. Μπορώ να έχω την άδεια σας;» αποδεχόμενο την δικαιοδοσία της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ιταλικό σκάφος βρισκόταν εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων αλλά εντός της ελληνικής ΑΟΖ, όπως αυτή έχει οριοθετηθεί με την Αίγυπτο, και αφού γνωστοποίησε - ως μη όφειλε - τις συντεταγμένες των ερευνών του στις τουρκικές αρχές, αυτές έσπευσαν να εκδώσουν και τουρκική NAVTEX για τις έρευνες εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων σε περιοχή που η ευθύνη έκδοσης NAVTEX ανήκει στην Ελλαδα (και αμφισβητείται από την Τουρκία).

Το πρωτόκολλο της Βέρνης

Οι δηλώσεις Γκιουλέρ φανερώνουν τις δυσκολίες που θα προκύψουν το επόμενο διάστημα, καθώς το Ievoli Relume προγραμματίζει νέες έρευνες ανατολικά της Κρήτης προς την Κύπρο. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η Ελλαδα κάνει προσπάθειες επιβολής «τετελεσμένων με την εκμετάλλευση των προβληματικών περιοχών στο Αιγαίο» στις οποίες δινονται οι «απαραίτητες απαντήσεις» από το τουρκικό ΥΠΕΞ αλλα και από το Υπουργείο Άμυνας.

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο πρόσφατο επεισόδιο που η Τουρκία με αφορμή έρευνες για πόντιση ηλεκτρικού καλωδίου μεταξύ των νησιών του ανατολικού Αιγαίου υποστήριξε ότι περιοχές μεταξύ Χίου-Λέσβου και Χίου-Σάμου, ακόμη και δυτικά της Ρόδου, αποτελούν «τουρκική υφαλοκρηπίδα»… Μάλλον συγχέοντας εσκεμμένα την περίπτωση αυτή, ο Γιασάρ Γκιουλέρ έκανε λόγο για «ερευνητικές δραστηριότητες που η ελληνική πλευρά προσπάθησε να πραγματοποιήσει χωρίς άδεια στη δυνητική μας υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, κατά παράβαση του Πρωτοκόλλου της Βέρνης μεταξύ των δύο χωρών το 1976», καθως βεβαιως το Πρωτόκολλο της Βέρνης είναι ανενεργό και πάντως αφορούσε σεισμικές έρευνες υδρογονανθράκων και όχι έρευνες για πόντιση καλωδίων, οι οποίες είναι ελεύθερες στα διεθνή ύδατα.
https://www.protothema.gr/politics/arti ... -tourkias/
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Δημοσιεύσεις: 29126
Εγγραφή: 19 Σεπ 2018, 10:47

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 27 Νοέμ 2024, 11:12

Τον πετσοκοψαν. Λυπήσου τον γεραπετριτη, άνθρωπος είναι κι αυτός . :smt005:
Αντίδραση Αθήνας για Γκιουλέρ: Δεν συμβάλλει στην εμπέδωση καλού κλίματος
Η αντίδραση του Υπουργείου Άμυνας στις αναφορές του Γιασάρ Γκιουλέρ σε Επιτροπή του τουρκικού Κοινοβουλίου
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
Thor
Δημοσιεύσεις: 13512
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 16:13
Phorum.gr user: Thor

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 27 Νοέμ 2024, 12:12

Χωρις να θελω να δικαιολογησω τη κυβερνηση και τον ''λιγο'' Γεραπετριτη, το πιθανοτερο ειναι ολα αυτα που αναφερουν οι Τουρκοι να ειναι πιπες εσωτερικης τους καταναλωσης.
Απλα, εμεις παριστανουμε τα καλα παιδια και δε λεμε, τι λε ρε μαλακα, ποτε εγιναν αυτα που λες;
Ειναι κλασικη μαλακια που κανουμε χρονια τωρα, να συμφωνουμε να γαυγιζει η Τουρκια για να ακουνε στο εσωτερικο της οτι ειναι τσαμπουκαδες, αλλα στο πεδιο να γινονται αλλα πραγματα.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

Άβαταρ μέλους
Mel
Δημοσιεύσεις: 1202
Εγγραφή: 31 Ιούλ 2021, 18:04

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mel » 27 Νοέμ 2024, 12:14

Υπαρχει συγκεκριμμενος λογος που ξαναρχισαν οι Τουρκοι τις παραβιασεις με μαχητικα που ειχαν κοψει εδω και αρκετο καιρο?

Άβαταρ μέλους
Thor
Δημοσιεύσεις: 13512
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 16:13
Phorum.gr user: Thor

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 27 Νοέμ 2024, 12:15

Να θυμηθούμε λιγο τι ειχε γινει το 2020 στο Αιγαιο που ειχε βγει ο μαλακακος ο Ερντο κι ελεγε οτι, οι Ελληνες πηραν το μαθημα τους, εννοωντας οτι μας χτυπησαν φρεγατα και φυγαμε κλαιγοντας, ενω ειχε γινει το αντιθετο και μεις καναμε τη ''παπια''.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

Άβαταρ μέλους
Thor
Δημοσιεύσεις: 13512
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 16:13
Phorum.gr user: Thor

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 27 Νοέμ 2024, 12:16

Mel έγραψε:
27 Νοέμ 2024, 12:14
Υπαρχει συγκεκριμμενος λογος που ξαναρχισαν οι Τουρκοι τις παραβιασεις με μαχητικα που ειχαν κοψει εδω και αρκετο καιρο?
Προφανως τους παμε κοντρα που δεν φαινεται, κανουμε τα καλα παιδια προς τα εξω, και προσπαθουν να μας τρομαξουν.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

Άβαταρ μέλους
Unicex
Δημοσιεύσεις: 1692
Εγγραφή: 17 Αύγ 2024, 16:31

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unicex » 27 Νοέμ 2024, 12:19

Mel έγραψε:
27 Νοέμ 2024, 12:14
Υπαρχει συγκεκριμμενος λογος που ξαναρχισαν οι Τουρκοι τις παραβιασεις με μαχητικα που ειχαν κοψει εδω και αρκετο καιρο?
Μάλλον. 2 Φρέντο καπουτσίνο 200 Τούρκικες λίρες...

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών