Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
-
Ασέβαστος
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Ασέβαστος » 08 Δεκ 2018, 08:52
Naida έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 08:45
Ασέβαστος έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 08:30
Naida έγραψε: ↑07 Δεκ 2018, 21:54
Μιλάμε για έγκλημα.
Δε θα έπρεπε να καταγράψουν το συμβαν και να κάνουν έρευνα;
αν το καταγραψουν, κανουν ερευνα, προσαγουν κατηγορουμενους, και δεν βρεθει τιποτα, αμεσως βρισκεται κατηγορουμενη η κοπελλα, για ψευδη καταμυνηση η πωστολενε. αν της το εξηγησαν αυτο, πιθανον να μη θελησε να καταγγειλει.
Να βρεθεί κατηγορούμενη για ψευδή καταγγελία επειδή δε βρέθηκαν στοιχεία; Δε νομίζω να ισχύει αυτό που λες.
δηλαδη μπορεις να καταγγειλεις οτι σε βιασα εγω, να μην αποδειχτει αυτο και να αθωωθω η να μην φτασει καν σε δικη ελλειψη στοιχειων.
μετα; δεν θα εχω δικαιωμα να σου ζητησω αποζημιωση για τα ψεμματα που ειπες;
-
Saliveros
- Phorum.gr user: Saliveros
από Saliveros » 08 Δεκ 2018, 08:52
Naida έγραψε: ↑07 Δεκ 2018, 21:54
Μιλάμε για έγκλημα.
Δε θα έπρεπε να καταγράψουν το συμβαν και να κάνουν έρευνα;
αν το καταγραψουν, κανουν ερευνα, προσαγουν κατηγορουμενους, και δεν βρεθει τιποτα, αμεσως βρισκεται κατηγορουμενη η κοπελλα, για ψευδη καταμυνηση η πωστολενε. αν της το εξηγησαν αυτο, πιθανον να μη θελησε να καταγγειλει.
Να βρεθεί κατηγορούμενη για ψευδή καταγγελία επειδή δε βρέθηκαν στοιχεία; Δε νομίζω να ισχύει αυτό που λες.
Νομίζω πως έχει συμβεί στο παρελθόν.
Κι αν γινόντουσαν όπως τα λέει ο Ασέβαστος, δοθείσης της κοινωνικής θέσης του καθάρματος, είναι σίγουρο πως θα της έκανε τη ζωή κόλαση.
Σας κάναμε ανθρώπους.
Πάνος Σκουρλέτης
-
Naida
- Μέλη που αποχώρησαν
από Naida » 08 Δεκ 2018, 08:58
Ασέβαστος έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 08:52
δηλαδη μπορεις να καταγγειλεις οτι σε βιασα εγω, να μην αποδειχτει αυτο και να αθωωθω η να μην φτασει καν σε δικη ελλειψη στοιχειων.
μετα; δεν θα εχω δικαιωμα να σου ζητησω αποζημιωση για τα ψεμματα που ειπες;
Λογικά θα πρέπει να κάνεις εσύ μήνυση να πάει σε δίκη και να αποδειχθεί ότι υπήρξε κάποιος δόλος από μέρους μου. Δε τα γνωρίζω τα νομικά αλλά μου φαίνεται παράλογο να βρεθεί κατηγορούμενη.
Saliveros έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 08:52
Κι αν γινόντουσαν όπως τα λέει ο Ασέβαστος, δοθείσης της κοινωνικής θέσης του καθάρματος, είναι σίγουρο πως θα της έκανε τη ζωή κόλαση.
Τι κοινωνική θέση έχει;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 08 Δεκ 2018, 09:15
Ισχύει. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπήρχαν -ή υπάρχουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις- και άλλοι παράγοντες. Ο χώρος στον οποίο συντελείται ο βιασμός. Το κορίτσι ήταν μακριά από τους δικούς του* ενώ το αγόρι έπαιζε στον τόπο του. Οι βιαστές και όσοι χειροδικούν/βιαιοπραγούν, το κάνουν σχεδόν πάντα σε γυναίκες που ξέρουν ότι είναι "ανυπεράσπιστες" και σπανίως σε περιπτώσεις που αντιλαμβάνονται ότι η αντίδραση από την οικογένεια ή το στενό περιβάλλον της γυναίκας θα είναι επικίνδυνη γι' αυτούς.
*Αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι πολλές οικογένειες θεωρούν το θέμα του βιασμού της κόρης τους ως ένα γεγονός που συνιστά οικογενειακή "ντροπή" και προσπαθούν να το καλύψουν, προκύπτει ότι όντως για τις γυναίκες
οι αναπόδεικτες καταγγελίες είναι ένα χαμένο παιχνίδι που θα επιδεινώσει τη θέση τους. Γι' αυτό και είναι απαραίτητα α) η άμεση ιατρική εξέταση και β) μαρτυρίες τρίτων που να στηρίζουν την κατάθεση της κοπέλας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Saliveros
- Phorum.gr user: Saliveros
από Saliveros » 08 Δεκ 2018, 09:23
Naida έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 08:58
Τι κοινωνική θέση έχει;
Του δικτυωμένου "αφεντικού".
Σας κάναμε ανθρώπους.
Πάνος Σκουρλέτης
-
Naida
- Μέλη που αποχώρησαν
από Naida » 08 Δεκ 2018, 09:33
Saliveros έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 09:23
Naida έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 08:58
Τι κοινωνική θέση έχει;
Του δικτυωμένου "αφεντικού".
Επειδή δεν το ξέρω από την αρχή το θέμα, εννοείς ήταν σε κυκλώματα μαφία κι έτσι;
Que Sera, Sera...
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 08 Δεκ 2018, 09:34
Naida έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 09:19
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 09:15
Ισχύει. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπήρχαν -ή υπάρχουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις- και άλλοι παράγοντες. Ο χώρος στον οποίο συντελείται ο βιασμός. Το κορίτσι ήταν μακριά από τους δικούς του* ενώ το αγόρι έπαιζε στον τόπο του. Οι βιαστές και όσοι χειροδικούν/βιαιοπραγούν, το κάνουν σχεδόν πάντα σε γυναίκες που ξέρουν ότι είναι "ανυπεράσπιστες" και σπανίως σε περιπτώσεις που αντιλαμβάνονται ότι η αντίδραση από την οικογένεια ή το στενό περιβάλλον της γυναίκας θα είναι επικίνδυνη γι' αυτούς.
*Αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι πολλές οικογένειες θεωρούν το θέμα του βιασμού της κόρης τους ως ένα γεγονός που συνιστά οικογενειακή "ντροπή" και προσπαθούν να το καλύψουν, προκύπτει ότι όντως για τις γυναίκες οι αναπόδεικτες καταγγελίες είναι ένα χαμένο παιχνίδι που θα επιδεινώσει τη θέση τους.
Ναι τα ζωντόβολα οι μπάτσοι όλα αυτά συνυπολόγισαν και δεν μπήκαν στη διαδικασία.
Εάν ισχύουν τα λεγόμενα από τις φίλες της.
Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι η αστυνομία λειτουργεί με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό που λειτουργούν οι κρατικοί φορείς. Υπάρχει πάντα μια γραφειοκρατική διαδικασία από το πιο απλό ως το πιο σύνθετο θέμα. Ο κάθε υπάλληλος μπορεί να προβάλλει το χ ή ψ κώλυμμα αν και υπάρχουν τυπικοί τρόποι παράκαμψης και να καθυστερήσει το οτιδήποτε. Ακριβώς γι' αυτό πρέπει να ξέρεις κι εσύ τα γραφειοκρατικά τερτίπια ώστε να βάζεις τον καθένα προ των ευθυνών του.
Με λίγα λόγια, στο κάθε τι υπάρχει μία κατάθεση φακέλλου, που πρέπει να υπάρχει αυτό, αυτό κι αυτό το αποδεικτικό στοιχείο. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο ή παράλογο, ο φάκελλος μιας καταγγελίας για βιασμό δεν διαφέρει από έναν φάκελλο κατάθεσης αποδεικτικών εγγράφων για σύνταξη, έναρξη εργασιών, μεταβίβασης ακινήτου κλπ
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 08 Δεκ 2018, 09:38
Naida έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 09:33
Επειδή δεν το ξέρω από την αρχή το θέμα, εννοείς ήταν
σε κυκλώματα μαφία κι έτσι;
Αυτά είναι μυθιστορηματικές/χολυγουντιανές γενικότητες, που δεν επηρεάζουν κάτι ουσιαστικό.
Είναι καθαρά γραφειοκρατικό το θέμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Naida
- Μέλη που αποχώρησαν
από Naida » 08 Δεκ 2018, 09:39
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 09:34
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 09:15
*Αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι πολλές οικογένειες θεωρούν το θέμα του βιασμού της κόρης τους ως ένα γεγονός που συνιστά οικογενειακή "ντροπή" και προσπαθούν να το καλύψουν, προκύπτει ότι όντως για τις γυναίκες οι αναπόδεικτες καταγγελίες είναι ένα χαμένο παιχνίδι που θα επιδεινώσει τη θέση τους.
Ναι τα ζωντόβολα οι μπάτσοι όλα αυτά συνυπολόγισαν και δεν μπήκαν στη διαδικασία.
Εάν ισχύουν τα λεγόμενα από τις φίλες της.
Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι η αστυνομία λειτουργεί με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό που λειτουργούν οι κρατικοί φορείς. Υπάρχει πάντα μια γραφειοκρατική διαδικασία από το πιο απλό ως το πιο σύνθετο θέμα. Ο κάθε υπάλληλος μπορεί να προβάλλει το χ ή ψ κώλυμμα αν και υπάρχουν τυπικοί τρόποι παράκαμψης και να καθυστερήσει το οτιδήποτε. Ακριβώς γι' αυτό πρέπει να ξέρεις κι εσύ τα γραφειοκρατικά τερτίπια ώστε να βάζεις τον καθένα προ των ευθυνών του.
Με λίγα λόγια, στο κάθε τι υπάρχει μία κατάθεση φακέλλου, που πρέπει να υπάρχει αυτό, αυτό κι αυτό το αποδεικτικό στοιχείο. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο ή παράλογο, ο φάκελλος μιας καταγγελίας για βιασμό δεν διαφέρει από έναν φάκελλο κατάθεσης αποδεικτικών εγγράφων για σύνταξη, έναρξη εργασιών, μεταβίβασης ακινήτου κλπ
Τι μου λες;
Que Sera, Sera...
-
Ασέβαστος
από Ασέβαστος » 08 Δεκ 2018, 09:55
τι αλλο μπορει να συνεβει;
να ηταν οι μπατσοι τοσο καθαρματα που να αδιαφορησαν; ενταξει, δεν τους εχω σε υποληψη, και ειναι ισως και αυτο μια μικρη πιθανοτητα, αλλα το πιο φυσιολογικο ειναι να καταλαβαν οτι δεν εχει καμμια ελπιδα να το αποδειξει και να της το ειπαν.
γιαυτο λεμε οτι αν συμβει κατι κακο (βιασμος η αλλο εγκλημα) κατευθειαν στους μπατσους. αμεσα. οχι την επομενη βδομαδα, ουτε καν την επομενη ωρα.
-
Namrail
από Namrail » 08 Δεκ 2018, 09:57
Ασέβαστος έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 09:55
αλλα το πιο φυσιολογικο ειναι να καταλαβαν οτι δεν εχει καμμια ελπιδα να το αποδειξει και να της το ειπαν.
Δεν είναι δουλειά των αστυνομικών να αποφαίνονται για τέτοια πράγματα. Τέσπα, ακόμα δεν έχουν βγει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης. Αν ισχύει αυτό με το βιασμό, τότε μιλάμε για μια κοπέλα σε πολύ τραγική κατάσταση που κάποιοι αποτέλειωσαν.
-
foscilis
από foscilis » 08 Δεκ 2018, 10:02
να ηταν οι μπατσοι τοσο καθαρματα που να αδιαφορησαν; ενταξει, δεν τους εχω σε υποληψη, και ειναι ισως και αυτο μια μικρη πιθανοτητα, αλλα το πιο φυσιολογικο ειναι να καταλαβαν οτι δεν εχει καμμια ελπιδα να το αποδειξει και να της το ειπαν.
Δεν ειχε καμια ελπιδα να το αποδειξει χωρις αυτοι να κουνησουν τον κωλο τους και να τα βαλουν ενδεχομενως με συντοπιτες για κατι που στο μυαλο τους ηταν μια ξενομεριτισσα πουτανα που πηγαινε γυρευοντας.
Not the same thing.
-
Naida
- Μέλη που αποχώρησαν
από Naida » 08 Δεκ 2018, 10:04
γιαυτο λεμε οτι αν συμβει κατι κακο (βιασμος η αλλο εγκλημα) κατευθειαν στους μπατσους. αμεσα. οχι την επομενη βδομαδα, ουτε καν την επομενη ωρα.
Ακριβώς είναι τόσο καθάρματα που αδιαφόρησαν. Θα σκέφτηκαν έλα μωρέ φοιτήτρια τώρα, ομαδικά κτλ τα 'θελε και τα έπαθε σιγά μην την βίασαν. Και δεν είναι οι μόνοι που τα λένε. Σε πολλών το μυαλό θα τριγυρνάει ακόμα και γι' αυτό το συμβάν με τη δολοφονία της τι δουλειά είχε μαζί τους πήγαινε γυρεύοντας κτλ Ακόμα και άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης(της τιμημένης δεξιάς) σχολίασε τον τρόπο ζωής της. Έλα τώρα δήθεν τάχα το έκαναν λόγω γραφειοκρατίας. Αν πήγαινε μια μητέρα με το παιδί της και τους έλεγε μου είπε το παιδί μου ανήλικο ότι το βίασαν πριν 1 μήνα θα της έλεγαν δε μπορείς να κάνεις κάτι;
Que Sera, Sera...
-
foscilis
από foscilis » 08 Δεκ 2018, 10:04
Και επισης της ειπανε "εμεις δεν εχουμε ευθυνιε".
Δεν της ειπανε "ευθυνιε εχει η ασφαλιεα δυο στενα πιο περα" που ειναι το σωστο.
Ολα δειχνουν οτι απλα αρνηθηκαν να ασχοληθουν.
-
Ασέβαστος
από Ασέβαστος » 08 Δεκ 2018, 10:05
Namrail έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 09:57
αλλα το πιο φυσιολογικο ειναι να καταλαβαν οτι δεν εχει καμμια ελπιδα να το αποδειξει και να της το ειπαν.
Δεν είναι δουλειά των αστυνομικών να αποφαίνονται για τέτοια πράγματα. Τέσπα, ακόμα δεν έχουν βγει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης. Αν ισχύει αυτό με το βιασμό, τότε μιλάμε για μια κοπέλα σε πολύ τραγική κατάσταση που κάποιοι αποτέλειωσαν.
δεν αποφασιζουν.
αν επιμεινεις ειναι υποχρεωμενοι να καταγραψουν ακομη και οτι σε βιασαν διαστημανθρωποι. αλλα σιγουρα σαν ανθρωποι μπορουν να σε συμβουλεψουν αν αυτο που πας να κανεις θα σου βγει σε κακο.
κι αν θες να κατηγορησεις καποιον για κατι τοσο σοβαρο με μονο οπλο το λογο σου απεναντι στο δικο του, παιζει σοβαρα να σου βγει σε κακο.
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 333 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
20 Φεβ 2025, 20:49
-
-
- 3486 Απαντήσεις
- 62581 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από SeaHawk
06 Μάιος 2025, 13:19
-
-
- 22 Απαντήσεις
- 585 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εμπεδοκλής
23 Νοέμ 2024, 08:46
-
-
- 81 Απαντήσεις
- 2507 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πατησιωτης
14 Μαρ 2024, 07:56
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.