Όχι. Πολύ καλύτερα για όποιον είχε την δυνατότητα και την διορατικότητα να κατσικωθεί στους άλλους μέσα στα επόμενα χρόνια. Κατ'αναλογία, στην αρχική μάχη των μηχανών αναζήτησης υπήρχαν διάφοροι διεκδικητές. Η Google όμως πέρασε κάποια στιγμή στην κορυφή, πήρε τεράστια διαφορά από τους άλλους, και άντε να την κουνήσεις τώρα. Είναι σα να μου λες ότι επειδή η Google μπόρεσε να αποκτήσει ηγετική θέση σε 5 χρόνια όταν το τοπίο ήταν φαρ-ουέστ, είναι εξίσου εύκολο για κάποιον τώρα να πάρει τη θέση της Google στο ίδιο χρονικό διάστημα. Ε, το ίδιο με το δολλάριο. Είναι ακούνητο στο foreseeable future.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑04 Δεκ 2024, 11:43Οκ, ακόμα χειρότερα δηλαδή.micmic έγραψε: ↑04 Δεκ 2024, 11:07Πριν 110 χρόνια ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ. Δεν υπήρχε πρωταθλητής. Όλες οι οικονομίες ήταν hand-to-mouth.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑04 Δεκ 2024, 11:02
Δηλαδή μας λες ότι πριν 110 χρόνια δεν υπήρχε ούτε FED, αλλά συμπεραίνεις ότι σε 100 χρόνια δεν αλλάζουν τόσο εύκολα τα πράγματα.
O Trump απειλεί με δασμούς 100% στα προϊόντα των BRICS αν εγκαταλειψουν το δολάριο
Re: O Trump απειλεί με δασμούς 100% στα προϊόντα των BRICS αν εγκαταλειψουν το δολάριο
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Re: O Trump απειλεί με δασμούς 100% στα προϊόντα των BRICS αν εγκαταλειψουν το δολάριο
Ακριβώς οπότε το ίδιο ισχύει και για τις Κινεζικές πολυεθνικες. Οπότε οι δασμοί είναι τουφεκια στον αέρα. Εκτός εάν δεν.ισχυσει αυτό και ταυτιστούν οι θυγατρικές με τις πολυεθνικές.Green Dragon έγραψε: ↑04 Δεκ 2024, 11:03Οι πολυεθνικές που λες έχουν θυγατρικές και μονάδες παραγωγής στο εξωτερικό. Αυτά που παράγουν δεν εξάγονται από τις ΗΠΑ ώστε να δασμολογηθούν με τον τρόπο που φαντάζεσαι.zteo έγραψε: ↑04 Δεκ 2024, 10:56Λογικό για μια απλή καπιταλιστικη χώρα. Για την ηγέτιδα δύναμη του καπιταλισμού όμως? Διότι δεν μπορούν οι Αμερικανικές πολυεθνικες να ρεφαρουν μόνο με την Αμερικανική αγορά χάνοντας αγορές όπως της Κινας της Ινδίας κλπGreen Dragon έγραψε: ↑04 Δεκ 2024, 10:53Ή να μειώσουν τις εισαγωγές που είναι και πιο εύκολο. Εν συνεχεία το κενό στην εσωτερική αγορά θα καλυφθεί από νέες μονάδες παραγωγής στις ΗΠΑ. Βασικά οι δύο διαδικασίες γίνονται παράλληλα.
Όπως σου έγραψα οι δασμοί είναι καλή πολιτική για χώρες σαν την Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι έχουν εθνικό νόμισμα. Για οικονομίες τύπου ΗΠΑ και Κίνα όχι.
Μπορεί να βάλει κάποιους δασμούς σε λογικά όρια και να αύξηση την παραγωγή για εσωτερική κατανάλωση χωρίς όμως επιθετική πολιτική στις εξαγωγές το εμπορικό ισοζύγιο δεν ανατρέπεται.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Δε νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος για τα BRICS. Θα εξαγουν τα προϊόντα τους στην Κολομβία, Βενεζουέλα, Ινδία, Παλαιστίνη και Καναδά.
Θα τα πάρουν τα χρήματά τους πίσω.
Θα τα πάρουν τα χρήματά τους πίσω.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Θάνος Τζήμερος.
Θάνος Τζήμερος.
Απλή, κατανοητή ανάλυση.
Σωστά. Αυτό που είπα παραπάνω με δυο λόγια: "Everyone accepts dollars because... everyone accepts dollars".
Επίσης: Το δολλάριο είναι base ή quote currency στο 90% των συναλλαγών forex. Γύρω στα 5 τρισεκατομμυριάκια ημερησίως...
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Ναι μαλακα θα πουλανε τα τσιζμπεργκερ 60 $ το εναΟργισμένος έγραψε: ↑03 Δεκ 2024, 14:54ναι μονο που οι ΗΠΑ ειναι ο αγοραστης και τα μπρικς ειναι οι πωλητες. Γιαυτο λεμε οτι ο εχων το χρημα εχει το πανω χερι.
Δλδ ο αγοραστης.
Ασε που οι ΗΠΑ δεν στηριζουν την οικονομια τους στις εξαγωγες , σε αντιθεση με Κινα Ρωσσια και λοιπους ναζι.
-
Οι ΗΠΑ εκτός από Δολάριο και όπλα δεν παράγουν τίποτα άλλο. Όλες οι βιομηχανίες τους έχουνε πάει Ασία και Λατινική Αμερική.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Ζντόϊνκ!zteo έγραψε: ↑04 Δεκ 2024, 12:17Ακριβώς οπότε το ίδιο ισχύει και για τις Κινεζικές πολυεθνικες. Οπότε οι δασμοί είναι τουφεκια στον αέρα. Εκτός εάν δεν.ισχυσει αυτό και ταυτιστούν οι θυγατρικές με τις πολυεθνικές.Green Dragon έγραψε: ↑04 Δεκ 2024, 11:03Οι πολυεθνικές που λες έχουν θυγατρικές και μονάδες παραγωγής στο εξωτερικό. Αυτά που παράγουν δεν εξάγονται από τις ΗΠΑ ώστε να δασμολογηθούν με τον τρόπο που φαντάζεσαι.
Όπως σου έγραψα οι δασμοί είναι καλή πολιτική για χώρες σαν την Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι έχουν εθνικό νόμισμα. Για οικονομίες τύπου ΗΠΑ και Κίνα όχι.
Μπορεί να βάλει κάποιους δασμούς σε λογικά όρια και να αύξηση την παραγωγή για εσωτερική κατανάλωση χωρίς όμως επιθετική πολιτική στις εξαγωγές το εμπορικό ισοζύγιο δεν ανατρέπεται.
Οι κινεζικές πολυεθνικές έχουν γεμίσει τις ΗΠΑ με μονάδες παραγωγής

Κάθε φορά που κάνουμε διάλογο πονάει το κεφάλι μου με αυτά που γράφεις.
Δεν έγραψα αυτό. Λέω ότι και οι Κινεζικές πολυεθνικες δημιουργούν θυγατρικές στις ΗΠΑ.Green Dragon έγραψε: ↑04 Δεκ 2024, 15:10Ζντόϊνκ!zteo έγραψε: ↑04 Δεκ 2024, 12:17Ακριβώς οπότε το ίδιο ισχύει και για τις Κινεζικές πολυεθνικες. Οπότε οι δασμοί είναι τουφεκια στον αέρα. Εκτός εάν δεν.ισχυσει αυτό και ταυτιστούν οι θυγατρικές με τις πολυεθνικές.Green Dragon έγραψε: ↑04 Δεκ 2024, 11:03Οι πολυεθνικές που λες έχουν θυγατρικές και μονάδες παραγωγής στο εξωτερικό. Αυτά που παράγουν δεν εξάγονται από τις ΗΠΑ ώστε να δασμολογηθούν με τον τρόπο που φαντάζεσαι.
Εσύ πως ταυτιζεις την θυγατρική με την μονάδα παραγωγής δεν κατάλαβα.
Μιας και το ανέφερες τι θα γίνει στην περίπτωση που πολυεθνική ενώ έχει την γραμμή παραγωγή στην Κίνα φέρνει τα προϊόντα της στις ΗΠΑ αλλά η φορολογική της έδρα είναι οι ΗΠΑ.
Τι θεωρείται αυτό και εάν εντάσσονται στους δασμούς?
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- Οργισμένος
Παψε, δεν ειν η συζητηση για ηλιθιους.perseus έγραψε: ↑04 Δεκ 2024, 13:25Ναι μαλακα θα πουλανε τα τσιζμπεργκερ 60 $ το εναΟργισμένος έγραψε: ↑03 Δεκ 2024, 14:54ναι μονο που οι ΗΠΑ ειναι ο αγοραστης και τα μπρικς ειναι οι πωλητες. Γιαυτο λεμε οτι ο εχων το χρημα εχει το πανω χερι.
Δλδ ο αγοραστης.
Ασε που οι ΗΠΑ δεν στηριζουν την οικονομια τους στις εξαγωγες , σε αντιθεση με Κινα Ρωσσια και λοιπους ναζι.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Οργισμένος
kaneis λαθος.nikos p 2020 έγραψε: ↑04 Δεκ 2024, 14:54Οι ΗΠΑ εκτός από Δολάριο και όπλα δεν παράγουν τίποτα άλλο. Όλες οι βιομηχανίες τους έχουνε πάει Ασία και Λατινική Αμερική.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Η θυγατρική που έχει τα εργοστάσια στην Κίνα δεν υπάρχει περίπτωση να έχει φορολογική έδρα στις ΗΠΑ και τα προϊόντα εισάγονται δασμολογημένα στις ΗΠΑ. Αυτή είναι και η αφετηρία για την επιβολή δασμών που θέλει ο Τραμπ, λέει δήλαδή 'αν θες να πουλάς μέσα, θα τα φτιάχνεις και μέσα'.zteo έγραψε: ↑04 Δεκ 2024, 15:20Δεν έγραψα αυτό. Λέω ότι και οι Κινεζικές πολυεθνικες δημιουργούν θυγατρικές στις ΗΠΑ.Green Dragon έγραψε: ↑04 Δεκ 2024, 15:10Ζντόϊνκ!
Εσύ πως ταυτιζεις την θυγατρική με την μονάδα παραγωγής δεν κατάλαβα.
Μιας και το ανέφερες τι θα γίνει στην περίπτωση που πολυεθνική ενώ έχει την γραμμή παραγωγή στην Κίνα φέρνει τα προϊόντα της στις ΗΠΑ αλλά η φορολογική της έδρα είναι οι ΗΠΑ.
Τι θεωρείται αυτό και εάν εντάσσονται στους δασμούς?
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
σχεδόν το 30% πηγαίνει σε τόκους

- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Φαινεται θα ειναι για αρχηλιθιους μιας λαι συμμετεχειςΟργισμένος έγραψε: ↑04 Δεκ 2024, 16:43Παψε, δεν ειν η συζητηση για ηλιθιους.perseus έγραψε: ↑04 Δεκ 2024, 13:25Ναι μαλακα θα πουλανε τα τσιζμπεργκερ 60 $ το εναΟργισμένος έγραψε: ↑03 Δεκ 2024, 14:54
ναι μονο που οι ΗΠΑ ειναι ο αγοραστης και τα μπρικς ειναι οι πωλητες. Γιαυτο λεμε οτι ο εχων το χρημα εχει το πανω χερι.
Δλδ ο αγοραστης.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση ΜΠΟΡΟΎΝ ΟΙ ΜΟΝΑΧΈΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΊΨΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΉΡΙ ΤΟΥΣ ..
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 22 Αύγ 2023, 23:24 » σε Θρησκειολογία - 4 Απαντήσεις
- 667 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Scouser
30 Αύγ 2023, 18:59
-
-
-
Νέα δημοσίευση O Bίλντερς λέει στους Τούρκους να εγκαταλείψουν την Ολλανδία και κάνει πλακίτσα στον Ερντογάν
από Αρίστος » 07 Ιούλ 2024, 13:52 » σε Διεθνής πολιτική - 98 Απαντήσεις
- 2714 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
11 Ιούλ 2024, 12:52
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η Ινδία διαρκως μειώνει τις συναλλαγές της σε δολάριο
από Αρίστος » 24 Μάιος 2023, 15:40 » σε Διεθνής πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 371 Προβολές
-