Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
-
Parrot
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Parrot » 07 Δεκ 2024, 21:46
nyxtovios έγραψε: ↑07 Δεκ 2024, 21:42
Parrot έγραψε: ↑07 Δεκ 2024, 21:19
Μισή ώρα διάλειμμα..!;

είναι πολύ;
Σε ποιά δουλειά τους επιτρέπουν να κάθονται για μισή ώρα..;;;
Να πάω κι εγώ εκεί..

-
Ληστοσυμμορίτης
από Ληστοσυμμορίτης » 07 Δεκ 2024, 21:51
Ερμής έγραψε: ↑07 Δεκ 2024, 21:36
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑07 Δεκ 2024, 21:33
Ερμής έγραψε: ↑07 Δεκ 2024, 21:30
Αυτό το όνειρο είδες σήμερα;
εφιάλτης έχει γίνει για την εργοδοσία που οι εργαζόμενοι φεύγουν στην ώρα τους και μάλιστα κουνάνε και το δάχτυλο λέγοντας, «κοιτάνε το ρολόι τους για να ρθει η ώρα να φύγουν».
Αυτό το λες εσύ. Μου θυμίζεις κάτι μαθητές που νόμιζαν οτι οι δάσκαλοι καβλαντιζουν με το να κάνουν μάθημα αντί να κάθονται.
Τώρα αν παίξει επείγουσα κατάσταση θα υπάρξουν και υπερωρίες, πληρωμένες. Δεν έχει κανένας την όρεξη να σκάσει δεκαχιλιαρα αντί να πληρώνει τα νόμιμα που είναι υπόδεκαπλάσια στη χειρότερη
καλά δεν είπα κάτι για απλήρωτες υπερωρίες και δεν το πάω εκεί. Αυτό που λέω είναι ότι η εργοδοσία δεν οργανώνει έτσι την παραγωγή ώστε να είναι οργανωτικά πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο γιατί κοστίζει αλλά απαιτεί από τους εργαζόμενους να θυσιάσουν τον ελευθερο τους χρόνο για επείγουσες καταστάσεις τακτικά. Εκεί είναι το πόιντ μου.
Να δώσω ένα παράδειγμα πραγματικό για να βοηθήσω στην κατανόηση του συμπεράσματος. Εργαζόμενος συνάδελφος κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες και είναι ακριβώς έξω από τμήμα του στην ώρα του. Την ώρα που είναι εκτός σκάει δουλειά που λίγο-πολύ θα τον δέσμευε μισή ώρα πλέον, ειδοποιεί άλλο τμήμα πως πρέπει να γίνει η εργασία και ο ίδιος πρέπει να φύγει. Ο εργαζόμενος του άλλου τμήματος επειδή έχει φόρτο εργασίας καθυστερεί 2 ώρες ώστε να γίνει η δουλειά. Στο τέλος της βδομάδας, Παρασκευή, ο πρώτος συνάδελφος καλείται απολογούμενος γιατί έφυγε στην ώρα του.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
-
Ληστοσυμμορίτης
από Ληστοσυμμορίτης » 07 Δεκ 2024, 21:52
Parrot έγραψε: ↑07 Δεκ 2024, 21:46
Μισή ώρα διάλειμμα..!;

είναι πολύ;
Να πάω κι εγώ εκεί..

κατασκευαστικός κλάδος, οικοδομή
-
Frappezitis
από Frappezitis » 07 Δεκ 2024, 21:53
- Το 52,8% των νέων απαντά ότι δεν τηρείται το ωράριο που προβλέπεται στη σύμβαση.
- Το 36,3% ούτε αμείβονται ούτε παίρνουν ρεπό για τις υπερωρίες που κάνουν.
Πηγή:
Reporter.gr
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι

ισραηλινοι.
-
Ερμής
από Ερμής » 07 Δεκ 2024, 21:55
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑07 Δεκ 2024, 21:51
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑07 Δεκ 2024, 21:33
εφιάλτης έχει γίνει για την εργοδοσία που οι εργαζόμενοι φεύγουν στην ώρα τους και μάλιστα κουνάνε και το δάχτυλο λέγοντας, «κοιτάνε το ρολόι τους για να ρθει η ώρα να φύγουν».
Αυτό το λες εσύ. Μου θυμίζεις κάτι μαθητές που νόμιζαν οτι οι δάσκαλοι καβλαντιζουν με το να κάνουν μάθημα αντί να κάθονται.
Τώρα αν παίξει επείγουσα κατάσταση θα υπάρξουν και υπερωρίες, πληρωμένες. Δεν έχει κανένας την όρεξη να σκάσει δεκαχιλιαρα αντί να πληρώνει τα νόμιμα που είναι υπόδεκαπλάσια στη χειρότερη
καλά δεν είπα κάτι για απλήρωτες υπερωρίες και δεν το πάω εκεί. Αυτό που λέω είναι ότι η εργοδοσία δεν οργανώνει έτσι την παραγωγή ώστε να είναι οργανωτικά πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο γιατί κοστίζει αλλά απαιτεί από τους εργαζόμενους να θυσιάσουν τον ελευθερο τους χρόνο για επείγουσες καταστάσεις τακτικά. Εκεί είναι το πόιντ μου.
Να δώσω ένα παράδειγμα πραγματικό για να βοηθήσω στην κατανόηση του συμπεράσματος. Εργαζόμενος συνάδελφος κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες και είναι ακριβώς έξω από τμήμα του στην ώρα του. Την ώρα που είναι εκτός σκάει δουλειά που λίγο-πολύ θα τον δέσμευε μισή ώρα πλέον, ειδοποιεί άλλο τμήμα πως πρέπει να γίνει η εργασία και ο ίδιος πρέπει να φύγει. Ο εργαζόμενος του άλλου τμήματος επειδή έχει φόρτο εργασίας καθυστερεί 2 ώρες ώστε να γίνει η δουλειά. Στο τέλος της βδομάδας, Παρασκευή, ο πρώτος συνάδελφος καλείται απολογούμενος γιατί έφυγε στην ώρα του.
Άρα δε μιλάς για κάτι παράνομο αλλά για κάτι που εσύ κρίνεις(όχι ο εκάστοτε εργαζόμενος) ότι δεν είναι "καλό" .
Ευχαριστω.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
Ληστοσυμμορίτης
από Ληστοσυμμορίτης » 07 Δεκ 2024, 21:58
η άμαζον την περίοδο της πανδημίας δεν επέτρεπε στους εργαζόμενους να πηγαίνουν τουαλέτα γιατί έκαναν κοντά 20-30 λεπτά στην τουαλέτα που ήταν χιλιόμετρα μακριά. Η αμαζον έκανε την κοτσάνα να έχει απομακρυσμένες τουαλέτες.
με αφορμή αυτό δημιουργήθηκε το συνδικάτο της άμαζον

-
Ληστοσυμμορίτης
από Ληστοσυμμορίτης » 07 Δεκ 2024, 22:00
Ερμής έγραψε: ↑07 Δεκ 2024, 21:55
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑07 Δεκ 2024, 21:51
Άρα δε μιλάς για κάτι παράνομο αλλά για κάτι που εσύ κρίνεις(όχι ο εκάστοτε εργαζόμενος) ότι δεν είναι "καλό" .
Ευχαριστω.
Λέω ότι η εργοδοσία ενοχλείται όταν οι εργαζόμενοι αποχωρούν στο τέλος του ωραρίου, ούτε καλό, ούτε κακό.
-
Ερμής
από Ερμής » 07 Δεκ 2024, 22:03
Ενοχλείται όταν γίνεται αντίδραση για την αντίδραση και όχι μόνο η εργοδοσία αλλά οπουδήποτε, από γκόμενά μέχρι φίλους και οικογένεια. Ξύπνα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
kongrosian
από kongrosian » 07 Δεκ 2024, 22:08
Μισή ώρα διάλειμμα..!;

είναι πολύ;
Να πάω κι εγώ εκεί..

δεν έχεις υπογράψει ποτέ σύμβαση μάλλον.

-
nyxtovios
από nyxtovios » 07 Δεκ 2024, 22:10
Μισή ώρα διάλειμμα..!;

είναι πολύ;
Να πάω κι εγώ εκεί..

Γενικά κοροιδεύεις. Τη μια λες ότι παίρνεις 700 ευρώ και είσαι ευχαριστημένος, ζεις με άλλους 5 και τι ωράια που είναι, να ζήσεις κυριάκο κτλ
Άξιο τρολ.
Υ.Γ.
Οταν ήμουν εξωτερικό καθόμασταν 45+ λεπτά και δεν τα καλύπταμε πλήρως
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
nyxtovios την 07 Δεκ 2024, 22:11, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
GoBzi
από GoBzi » 07 Δεκ 2024, 22:11
Μισή ώρα διάλειμμα..!;

είναι πολύ;
Να πάω κι εγώ εκεί..

Ξέρω ότι είσαι κατά του σεξ, αλλά πρέπει να γαμας μια φορά τον χρόνο στην χειρότερη ρε φίλε. Καλό θα σου κάνει, δεν το λέω με κακία.
-
GoBzi
από GoBzi » 07 Δεκ 2024, 22:12
nyxtovios έγραψε: ↑07 Δεκ 2024, 22:10
Να πάω κι εγώ εκεί..

Γενικά κοροιδεύεις. Τη μια λες ότι παίρνεις 700 ευρώ και είσαι ευχαριστημένος, ζεις με άλλους 5 και τι ωράια που είναι κτλ
Άξιο τρολ.
Υ.Γ.
Στο 8ωρο έχεις μια ωρα. Εάν είσαι σε δουλειές του ποδαριού συνήθως είναι 2 15λεπτα και ένα μισάωρο.
-
nyxtovios
από nyxtovios » 07 Δεκ 2024, 22:13
GoBzi έγραψε: ↑07 Δεκ 2024, 22:12
nyxtovios έγραψε: ↑07 Δεκ 2024, 22:10
Να πάω κι εγώ εκεί..

Γενικά κοροιδεύεις. Τη μια λες ότι παίρνεις 700 ευρώ και είσαι ευχαριστημένος, ζεις με άλλους 5 και τι ωράια που είναι κτλ
Άξιο τρολ.
Υ.Γ.
Στο 8ωρο έχεις μια ωρα. Εάν είσαι σε δουλειές του ποδαριού συνήθως είναι 2 15λεπτα και ένα μισάωρο.
Αυτοί που δουλεύουν τα ξέρουν αυτά.
Αυτοί που κάνουν τρολ επίσης.
Λείπει και ο πατησιώτης τώρα από το νήμα να μας μιλήσει για Αντρεα και πως πριν οι εργαζόμενοι δε χρειάζονταν διάλλειμα και φαί.
-
Ληστοσυμμορίτης
από Ληστοσυμμορίτης » 07 Δεκ 2024, 22:30
Ερμής έγραψε: ↑07 Δεκ 2024, 22:03
Ενοχλείται όταν γίνεται αντίδραση για την αντίδραση και όχι μόνο η εργοδοσία αλλά οπουδήποτε, από γκόμενά μέχρι φίλους και οικογένεια. Ξύπνα.
Ισχύει αυτό που λέω σε γενικές γραμμές; ότι η σωστή οργάνωση μιας εταιρείας κοστίζει και απαιτεί η εργοδοσία από τους εργαζόμενους να εντατικοποιήσουν το υφιστάμενο ωράριο ή και να το επεκτείνουν για να καλύψουν με το μικρό σχετικά κόστος της υπερωρίας σε αντίθεση με την ορθολογική οργάνωση της εταιρίας που είναι πιο κοστοβόρα;
Δε συμφέρει μια εταιρεία να φορτώσει 8,5 +2 ωρες υπερωρία 2 εργαζόμενους από το να έχει 3 εργαζόμενους να εργάζονται σε ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ; Δεν σε λέω να έχεις τελειώσει ΑΣΟΕΕ, και ενα ΕΠΑΛ λογιστικής να τελειώσεις είναι απλά πράγματα αυτά.
-
-
- 31 Απαντήσεις
- 513 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
28 Ιαν 2025, 22:43
-
-
- 33 Απαντήσεις
- 1193 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Green Dragon
20 Οκτ 2023, 12:24
-
-
- 54 Απαντήσεις
- 2555 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nostromos
23 Απρ 2024, 14:28
-
-
- 30 Απαντήσεις
- 1319 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από independent44
12 Αύγ 2023, 01:34
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.