exiledd έγραψε: ↑13 Δεκ 2024, 15:29
Εγώ δεν καταλαβαίνω από ποτέ οι κομμουνιστές ενθαρρύνουν την ανυπακοή στους νόμους του αστικού κράτους;
Μιλάμε για την απόδοση του ρημαδιασμένου ΦΠΑ.
Αυτό που απλά λέω, και ο Φοσίλαρος το έγραφε εξαπανέκαθεν είναι πως αν για να τα βγάλεις πέρα σαν μικροεπιχειρηματίας πρέπει να γκουρλώσεις τον ΦΠΑ για την πάρτη σου, υπερτιμολογώντας τον πελάτη σου ουσιαστικά, ε δεν είσαι για μαγαζί αλλά για μισθουλάκο μήνας βγαίνει, μήνας μπαίνει...
Και γενικά βλέπετε γιατί δεν αλλάζει τίποτα σε αυτό το κράτος. Αν νέοι άνθρωποι σαν τον Ερμή, το ψήνουν να δικαιολογούν μικρέμπορες, στο στυλ:Έλα μωρέ τωρσ, άσε τον μικρομαγαζάτορα ήσυχο,ούτε η ρεμούλα με το βύσμα και τα ρουσφέτια θα τελειώσουν ποτέ...
Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό...
Πιστεύω αυτό καλύπτει και τη Γαλή
Συμφωνώ σε αυτό που λες στην ουσία.
Δικαιολογώ όμως ο άλλος να δουλεύει μαύρα όταν
Πληρώνει δημοτικά τέλη και παίρνει τα παπαρια μου απο το δήμο
το κράτος έχει αφήσει τις εταιρείες ενέργειας να σε πηδάνε.
το κράτος σου ζητάει προκαταβολές φόρου για τα έσοδα του επόμενου χρόνου με βάση τα έσοδα του τωρινού
Οι εισφορές που δίνεις στο ταμείο σου στην ουσία είναι ένα τίποτα για τον ασφαλισμένο.
Ο ιδιοκτήτης του καταστηματος του, αυξάνει όσο θέλει το ενοίκιο χωρις να δίνει λογαριασμο πουθενά
Ε ενταξει σε ένα τέτοιο κράτος δε θα πάω να το παίξω ο συνετός.
Θα μου πεις, πως αν δεν αλλάξει αυτη η κατάσταση απο τη βάση, πως θα αλλάξει γενικά.
Θα σου πω πως όταν το κράτος λειτουργεί ΠΑΝΤΑ ώς τιμωρός όταν ειναι να σε κοιτάξει και ποτέ συνεργός όταν είναι να βοηθήσει, πως αυτο θα αλλάξει;
Το έχω ξαναγράψει, πριν κάποια χρόνια που έκανα τις μεγάλες εξαγωγές στην καποτία, είχα ένα επιστρεφομενο ΦΠΑ κοντά στο μισο. Για να το πάρω λάδωσα κοντά στο πενηντάρικο, αλλιώς θα μου έσκαγαν για έλεγχο και θα μου ξέσκιζαν τον πάτο. Και μη βγει καμια μαϊμου και πει πως αν εσυ εισαι εντάξει ως επιχειρηση δεν έχεις να φοβάσαι τιποτα.