Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
-
SeaHawk
- Δημοσιεύσεις: 7436
- Εγγραφή: 12 Σεπ 2024, 12:06
- Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
- Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από SeaHawk » 17 Δεκ 2024, 13:08



Σε συνταγη που εχει
3. Κρέμα Γάλακτος
4. Ελαιόλαδο ή Βούτυρο
7. Τυρί για το "τελείωμα
ο αλλος ρωταει
από GoBzi » Σήμερα, 11:52
Ρε με τέτοιο κιμα δεν είναι υπερβολικά βαρύ; Δεν θα πήγαινε καλύτερα γαλοπούλα;
-
Airman68
- Δημοσιεύσεις: 10709
- Εγγραφή: 09 Ιαν 2019, 20:22
- Phorum.gr user: Airman68
- Τοποθεσία: UK
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Airman68 » 17 Δεκ 2024, 13:11
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 13:00
Airman68 έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 12:25
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 12:21
Ενιγουέι, η πιο απλή συνταγή για άσπρη μακαρονάδα είναι αυτή που γίνεται μόνον με λάδι και σκόρδο. Και μαύρο χοντροτριμμένο πιπέρι, μπούκοβο ή ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά κατά βούληση.
Ε, πες όλη τη συνταγή για μερικούς από μας που δεν το έχουμε με τα ευκόλως εννοούμενα...
Βάζεις τα μακαρόνια για βράσιμο και σ´ ένα τηγάνι με λάδι σωτάρεις τριμμένο σκόρδο (μία ή δύο σκελίδες ανά μερίδα) σε σχετικά χαμηλή φωτια για να μην καεί το σκόρδο. Στην περίπτωση, που γουστάρεις και καυτή πιπερίτσα, την ψιλοκόβεις και τη σωτάρεις μαζί με το σκόρδο. Προσθέτεις κουταλιές από το χυλωμένο νερό των μακαρονιών στο σκορδο, στραγγίζεις, ανακατεύεις, έτοιμο. Τριμμένο τυρί κατά βούληση. Και σ´ όλες αυτές τις συνταγές γενικώς, πάνε πολύ ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, μαϊντανός, δυόσμος).
Thanks!
Yippie Kay Yay
-
Αγις
- Δημοσιεύσεις: 27949
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Αγις » 17 Δεκ 2024, 13:12
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 13:03
Αγις έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 12:54
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 12:32
Και φυσικά αυτή που γίνεται με λάδι, τριμμένη ωμή ντομάτα, σκόρδο και ιδανικά φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.
Στην Κρήτη, κάνουν μια μαγκιά και τσιγαρίζουν τα μακαρόνια με σε λάδι με τριμμένο καρύδι μετά το βράσιμο. Μόνον με προσθήκη μυζήθρας είναι εξαιρετικά.
Ουκ εν τω πολλώ το ευ.

ξεχασες το τυρί
Επίσης ξέχασα να αναφέρω το αλάτι στο νερό βρασμού.

Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
τα βασικα δλδ

τι τυρί ενδεικνυται ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
ΓΑΛΗ
- Δημοσιεύσεις: 85837
- Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 17 Δεκ 2024, 13:21
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 13:04
Misty_Blue έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 12:39
Όταν μαγειρέψεις μπλε μακαρονάδα θέλω να με θυμηθείς, να με καλέσεις...Μάζι με τα σταυρωτά κουνέλια και μπεκάτσες που χες πει..και νυχτερίδα/παράπλευρη απώλεια..Μη με ξεχάσεις!!!


Η Πράσινη είναι με Πράσινες Χοντρές Πιπεριές ("για γεμιστά")
Η Μπλε γίνεται με Ροκφόρ ή Μπλου Τσηζ
Η Νυχτερίδα κάνει μόνο για Τηγάνι. Σαν το Ορτύκι είναι, απλά μπορείς να μαγειρέψεις και τα φτερά, crispy τηγανητά
Το Σταυρωτό Κουνέλι είναι μόνο για Μύστες..
Οι χρωματιστές πιπεριές γενικώς, δεν δίνουν κάποια ιδιαίτερη γεύση στις μαγειρεμένες σάλτσες, είναι κυρίως διακοσμητικές. Μόνον οι Φλώρινας έχουν κάποιο ενδιαφέρον αλλά ακόμη κι αυτές όπως οι πράσινες κέρατα, είναι πολύ καλύτερες ψητές, σκέτες ή γεμιστές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
ΓΑΛΗ
- Δημοσιεύσεις: 85837
- Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 17 Δεκ 2024, 13:28
Αγις έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 13:12
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 13:03
Αγις έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 12:54
ξεχασες το τυρί
Επίσης ξέχασα να αναφέρω το αλάτι στο νερό βρασμού.

Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
τα βασικα δλδ

τι τυρί ενδεικνυται ;
Αυτό που έχει ο καθένας σπίτι του ρε Άγι, ακόμη και αν ήταν προσφορά από το σ/μ.

Για καθημερινές, βατές στον καθένα συνταγές μιλάμε και όχι για αξιολόγηση από μάστορες που μοιράζουν πόνο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
- Δημοσιεύσεις: 1668
- Εγγραφή: 22 Ιουν 2024, 19:26
- Phorum.gr user: Αφροδιτη
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 17 Δεκ 2024, 13:40
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 13:21
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 13:04
Misty_Blue έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 12:39
Όταν μαγειρέψεις μπλε μακαρονάδα θέλω να με θυμηθείς, να με καλέσεις...Μάζι με τα σταυρωτά κουνέλια και μπεκάτσες που χες πει..και νυχτερίδα/παράπλευρη απώλεια..Μη με ξεχάσεις!!!


Η Πράσινη είναι με Πράσινες Χοντρές Πιπεριές ("για γεμιστά")
Η Μπλε γίνεται με Ροκφόρ ή Μπλου Τσηζ
Η Νυχτερίδα κάνει μόνο για Τηγάνι. Σαν το Ορτύκι είναι, απλά μπορείς να μαγειρέψεις και τα φτερά, crispy τηγανητά
Το Σταυρωτό Κουνέλι είναι μόνο για Μύστες..
Οι χρωματιστές πιπεριές γενικώς, δεν δίνουν κάποια ιδιαίτερη γεύση στις μαγειρεμένες σάλτσες, είναι κυρίως διακοσμητικές. Μόνον οι Φλώρινας έχουν κάποιο ενδιαφέρον αλλά ακόμη κι αυτές όπως οι πράσινες κέρατα, είναι πολύ καλύτερες ψητές, σκέτες ή γεμιστές.
Εννοώ τις πράσινες πιπεριές για γεμιστά, τις χοντρές, δίνουν αρκετή γεύση
Οι στρόγγυλες κίτρινες και κόκκινες όντως δεν δίνουν τίποτα
Οι Φλωρίνης είναι πολύ καλές στις κόκκινες σάλτσες
-
ΓΑΛΗ
- Δημοσιεύσεις: 85837
- Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 17 Δεκ 2024, 13:40
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 13:10
Το Μακαρονόζουμο είναι σημαντικότατο σ' όλες τις βραστές συνταγές
Δένει τις σάλτσες
Και δένει το μακαρόνι με τη σάλτσα
Σαφώς αλλά όχι όταν βράζεις πρώτα τα μακαρόνια και τα αφήνεις να λαπαδιάζουν παραπονεμένα στην άκρη, μέχρι να γίνει η σάλτσα. Ακόμη κι αν κρατήσεις ένα ποτήρι νερό μετά το στράγγισμα, το κακό έχει γίνει.
Αν δεν γίνει κονέ της σάλτσας με τα ζυμαρικά όσο αυτά σπαρταράνε από τον βρασμό, άντε γεια.
Ισχύει και το παστίτσιο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
ΓΑΛΗ
- Δημοσιεύσεις: 85837
- Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 17 Δεκ 2024, 13:50
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 13:40
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 13:21
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 13:04
Η Πράσινη είναι με Πράσινες Χοντρές Πιπεριές ("για γεμιστά")
Η Μπλε γίνεται με Ροκφόρ ή Μπλου Τσηζ
Η Νυχτερίδα κάνει μόνο για Τηγάνι. Σαν το Ορτύκι είναι, απλά μπορείς να μαγειρέψεις και τα φτερά, crispy τηγανητά
Το Σταυρωτό Κουνέλι είναι μόνο για Μύστες..
Οι χρωματιστές πιπεριές γενικώς, δεν δίνουν κάποια ιδιαίτερη γεύση στις μαγειρεμένες σάλτσες, είναι κυρίως διακοσμητικές. Μόνον οι Φλώρινας έχουν κάποιο ενδιαφέρον αλλά ακόμη κι αυτές όπως οι πράσινες κέρατα, είναι πολύ καλύτερες ψητές, σκέτες ή γεμιστές.
Εννοώ τις πράσινες πιπεριές για γεμιστά, τις χοντρές, δίνουν αρκετή γεύση
Οι στρόγγυλες κίτρινες και κόκκινες όντως δεν δίνουν τίποτα
Οι Φλωρίνης είναι πολύ καλές στις κόκκινες σάλτσες
Κατάλαβα ποιες εννοείς. Αλλά τα γεμιστά είναι φαγητό φούρνου και όχι κατσαρόλας. Ψήνεται και δεν βράζει η πιπεριά.
Και αν σβύσεις με ημίγλυκο κόκκινο, δεν χρειάζονται οι Φλωρίνης για να προσθέσουν γλύκα στις κόκκινες σάλτσες, αν ξυνίζουν οι ντομάτες. Και το τριμμένο καρότο, κάνει δουλειά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
GoBzi
- Δημοσιεύσεις: 9277
- Εγγραφή: 10 Απρ 2022, 23:02
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από GoBzi » 17 Δεκ 2024, 13:59
SeaHawk έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 13:08



Σε συνταγη που εχει
3. Κρέμα Γάλακτος
4. Ελαιόλαδο ή Βούτυρο
7. Τυρί για το "τελείωμα
ο αλλος ρωταει
από GoBzi » Σήμερα, 11:52
Ρε με τέτοιο κιμα δεν είναι υπερβολικά βαρύ; Δεν θα πήγαινε καλύτερα γαλοπούλα;
Δηλαδή αυτά τα υλικά σε καρμπονάρα δεν τα έχεις φάει ποτέ σου;
-
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
- Δημοσιεύσεις: 1668
- Εγγραφή: 22 Ιουν 2024, 19:26
- Phorum.gr user: Αφροδιτη
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 17 Δεκ 2024, 14:20
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 13:50
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 13:40
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 13:21
Οι χρωματιστές πιπεριές γενικώς, δεν δίνουν κάποια ιδιαίτερη γεύση στις μαγειρεμένες σάλτσες, είναι κυρίως διακοσμητικές. Μόνον οι Φλώρινας έχουν κάποιο ενδιαφέρον αλλά ακόμη κι αυτές όπως οι πράσινες κέρατα, είναι πολύ καλύτερες ψητές, σκέτες ή γεμιστές.
Εννοώ τις πράσινες πιπεριές για γεμιστά, τις χοντρές, δίνουν αρκετή γεύση
Οι στρόγγυλες κίτρινες και κόκκινες όντως δεν δίνουν τίποτα
Οι Φλωρίνης είναι πολύ καλές στις κόκκινες σάλτσες
Κατάλαβα ποιες εννοείς. Αλλά τα γεμιστά είναι φαγητό φούρνου και όχι κατσαρόλας. Ψήνεται και δεν βράζει η πιπεριά.
Και αν σβύσεις με ημίγλυκο κόκκινο, δεν χρειάζονται οι Φλωρίνης για να προσθέσουν γλύκα στις κόκκινες σάλτσες, αν ξυνίζουν οι ντομάτες. Και το τριμμένο καρότο, κάνει δουλειά.
Τις Πράσινες Στρογγυλές τις ψήνεις αργά σε τηγάνι
Το μόνο πρόβλημα, αν σε ενοχλεί, είναι η φλούδα, αλλά αν τηγανιστούν αρκετά λιώνει η σάρκα και μπορείς να αφαιρέσεις εύκολα και τη φλούδα
Εγώ σ' αυτή την εκδοχή την κάνω σκέτη Πράσινη, δεν προσθέτω κάτι άλλο, εκτός από λίγο σκόρδο
-
ΓΑΛΗ
- Δημοσιεύσεις: 85837
- Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 17 Δεκ 2024, 14:23
GoBzi έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 13:59
SeaHawk έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 13:08



Σε συνταγη που εχει
3. Κρέμα Γάλακτος
4. Ελαιόλαδο ή Βούτυρο
7. Τυρί για το "τελείωμα
ο αλλος ρωταει
από GoBzi » Σήμερα, 11:52
Ρε με τέτοιο κιμα δεν είναι υπερβολικά βαρύ; Δεν θα πήγαινε καλύτερα γαλοπούλα;
Δηλαδή αυτά τα υλικά σε καρμπονάρα δεν τα έχεις φάει ποτέ σου;
Η καρμπονάρα έχει νόημα όταν το βασικό λιπαρό στοιχείο της είναι το λίπος του αλλαντικού και όχι περιφερειακά λάδια και βούτυρα. Γι ´αυτό και η κλασσική συνταγή έχει ως βάση το χοιρινό μάγουλο και όχι το οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό. Ακόμη και οι φέτες από μπέικον (αν και πολύ καλύτερες από παριζάκια κλπ) δεν δίνουν την ίδια αψάδα στη γεύση.
Και ναι, είναι βαρύ φαγητό.
Τα υπόλοιπα είναι κάτι σαν καρμπονάρα, τύπου " μακαρόνια αλά κρεμ με γαλοπούλα" κλπ
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
sharp
- Δημοσιεύσεις: 27655
- Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 21:47
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από sharp » 17 Δεκ 2024, 15:34
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 13:04
Misty_Blue έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 12:39
Όταν μαγειρέψεις μπλε μακαρονάδα θέλω να με θυμηθείς, να με καλέσεις...Μάζι με τα σταυρωτά κουνέλια και μπεκάτσες που χες πει..και νυχτερίδα/παράπλευρη απώλεια..Μη με ξεχάσεις!!!


Η Πράσινη είναι με Πράσινες Χοντρές Πιπεριές ("για γεμιστά")
Η Μπλε γίνεται με Ροκφόρ ή Μπλου Τσηζ
Η Νυχτερίδα κάνει μόνο για Τηγάνι. Σαν το Ορτύκι είναι, απλά μπορείς να μαγειρέψεις και τα φτερά, crispy τηγανητά
Το Σταυρωτό Κουνέλι είναι μόνο για Μύστες..
Φτιάχνεις και παγκολίνο στα κάρβουνα;
-
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
- Δημοσιεύσεις: 1668
- Εγγραφή: 22 Ιουν 2024, 19:26
- Phorum.gr user: Αφροδιτη
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 17 Δεκ 2024, 16:50
sharp έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 15:34
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 13:04
Misty_Blue έγραψε: ↑17 Δεκ 2024, 12:39
Όταν μαγειρέψεις μπλε μακαρονάδα θέλω να με θυμηθείς, να με καλέσεις...Μάζι με τα σταυρωτά κουνέλια και μπεκάτσες που χες πει..και νυχτερίδα/παράπλευρη απώλεια..Μη με ξεχάσεις!!!


Η Πράσινη είναι με Πράσινες Χοντρές Πιπεριές ("για γεμιστά")
Η Μπλε γίνεται με Ροκφόρ ή Μπλου Τσηζ
Η Νυχτερίδα κάνει μόνο για Τηγάνι. Σαν το Ορτύκι είναι, απλά μπορείς να μαγειρέψεις και τα φτερά, crispy τηγανητά
Το Σταυρωτό Κουνέλι είναι μόνο για Μύστες..
Φτιάχνεις και παγκολίνο στα κάρβουνα;
Στα κάρβουνα δε γίνεται καλός, δεν έχει πολύ κρέας
Το ζώο είναι φτιαγμένο για Σούπα
Δίνει γεύση στο ζουμί και στα υπόλοιπα υλικά/λαχανικά που θα βάλεις
Και ξεκολλάει και πολύ πιο εύκολα το Καύκαλό του
Αν μαλακώσει αρκετά μπορείς κυριολεκτικά να τον Φας με το Κουτάλι

, με την Πανοπλία του σαν πιάτο..
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.