Τρώω τα πάντα εκτός από πολύ επεξεργασμένες μαλακίες. Τρώω και μου αρέσουν σαλιγκάρια, βατραχοπόδαρα, έντομα, χέλια, κροκόδειλο, πατσά κτλ. Μπάμιες, αγκινάρες, μελιτζάνες, όλα τα όσπρια και λαχανικά. Όλα τα φρούτα (μου αρέσει ακόμα και το durian - για όσους ξέρουν).
Έσπαγα το κεφάλι μου να βρω ένα, ΕΝΑ, πράγμα που δεν μου αρέσει, και δεν τα κατάφερνα. Μέχρι που έφτασα στο ποστ σου και θυμήθηκα ότι ναι, το durian είναι ακατάλληλο για κατανάλωση από νορμάλ ανθρώπους.
Μόνο μια φορά το δοκίμασα, πριν πολλά χρόνια στο Χονγκ Κονγκ από περιέργεια. Πότε ξανά.
Α, επίσης το κουνουπίδι, αλλά μόνο όταν είναι βρασμένο όπως το έφτιαχνε η γιαγιά μου (το έβραζε με τις ώρες, μέχρι που άρχιζε να βρωμάει πτωμαΐνη και να διαλύεται σχεδόν σαν πουρές - ή σάπια μυαλά).
Τελευταία δεν μπορώ να φάω σφολιατοειδή μαζικής παραγωγής. Πάντα μου άρεσαν πολύ αλλά εδώ και 2-3 χρόνια μου κολλάνε στον οισοφάγο και μετά μου βαραίνουν το στομάχι. Είτε γερνάω και αλλάζει ο οργανισμός μου, είτε έχουν αρχίσει να βάζουν μέσα ο,τι πιο σκατά υλικά υπάρχουν, ειδικά λάδια και άλευρα για τη ζύμη.
Εννοείται ότι δεν τρώμε ποτέ 'καλοψημένο' κρέας είτε βοδινό είτε χοιρινό είτε κοτόπουλο είτε αρνίσιο είτε οτιδήποτε. Γενικά το παραψημένο κρέας είναι η πιο διαδεδομένη μαγειρική αμαρτία και θα μπορούσες να την πεις και αμαρτία με την θρησκευτική έννοια γιατί ενώ το ζωάκι θυσιάστηκε για να μας παράσχει αυτό το ιερό πράγμα που λέγεται γαστρονομική απόλαυση εμείς μετατρέπουμε την θυσία του σε σκουπίδι.
Εννοείται ότι δεν τρώμε ποτέ 'καλοψημένο' κρέας είτε βοδινό είτε χοιρινό είτε κοτόπουλο είτε αρνίσιο είτε οτιδήποτε. Γενικά το παραψημένο κρέας είναι η πιο διαδεδομένη μαγειρική αμαρτία και θα μπορούσες να την πεις και αμαρτία με την θρησκευτική έννοια γιατί ενώ το ζωάκι θυσιάστηκε για να μας παράσχει αυτό το ιερό πράγμα που λέγεται γαστρονομική απόλαυση εμείς μετατρέπουμε την θυσία του σε σκουπίδι.
Το χοιρινό δεν το τρώω. Αν δεν το φας εξάλλου καλοψημένο θα έχει θέματα υγείας στο έντερο με παράσιτα κοκ. Μόνο το βοδινό μπορεί να καταναλωθεί μέτρια προς καλοψημένο, αρνί και κοτόπουλο καλά ψημένα. Το καλά ψημένο δεν σημαίνει καμένο.
Εννοείται ότι δεν τρώμε ποτέ 'καλοψημένο' κρέας είτε βοδινό είτε χοιρινό είτε κοτόπουλο είτε αρνίσιο είτε οτιδήποτε.
Μισό, τύπε. Βοδινό και αρνίσιο άνετα το τρως ζουμερό, και με λίγο αιματάκι. Χοιρινό και κοτόπουλο δεν παίζουν έτσι, είναι επικίνδυνα, και πρέπει πάντα να είναι καλά ψημένα. Όπου "καλά" = "μέχρι μέσα", όχι "καλά" = "κάρβουνο". Θέλει λίγο περισσότερη ικανότητα το γουρούνι και η κότα για να τα μαγειρέψεις σωστά, δηλαδή να μην είναι ωμό μέσα αλλά ταυτόχρονα να μην κάψεις/ξεράνεις το απέξω.
Το χοιρινό δεν το τρώω. Αν δεν το φας εξάλλου καλοψημένο θα έχει θέματα υγείας στο έντερο με παράσιτα κοκ. Μόνο το βοδινό μπορεί να καταναλωθεί μέτρια προς καλοψημένο, αρνί και κοτόπουλο καλά ψημένα. Το καλά ψημένο δεν σημαίνει καμένο.
Έλα μωρέ τώρα. Αυτά είναι προϊστορικά πράγματα για βαρβάρους. Δεν έχεις πάρει πρέφα τι λέει ο κόσμος της σύγχρονης γαστρονομίας για το ζήτημα; Ξυπνάτε λίγο γιατί έχουμε 2025.
Καλοψημένο δεν σημαίνει απαραίτητα καμμένο αλλά σημαίνει πάντοτε παραψημένο και κακό. Όχι δεν θα πάθεις απολύτως τίποτα άμα ψήσεις το χοιρινό ή το κοτόπουλό σου σωστά. Βέβαια εγώ προτείνω ψηφιακό θερμόμετρο και σου βιντ για το κρέας. Έτσι έχεις τον απόλυτο έλεγχο της θερμοκρασίας.
Κοίτα εδώ τι λένε οι ειδικοί για το πώς μαγειρεύουμε χοιρινό σαν πολιτισμένοι άνθρωποι.
Κοίτα εδώ για τη μέθοδο σου βιντ για να ψήσεις γαλοπούλα σωστά.
Κοίτα και το τρίτο κεφάλαιο του πρώτου τόμου της μοντερνιστικής κουζίνας του Nathan Myhrvold (η βίβλος της σύγχρονης γαστρονομίας) για τα ζητήματα τροφικής ασφάλειας γενικότερα και πίνακες με σωστές θερμοκρασίες για ανθρώπινο φαγητό.
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.